Mauro Tassotti 36 év után távozik a klubtól és elmondása szerint a jövőben szeretné magát kipróbálni edzőként is.

Mint ismert, a klub pár nappal ezelőtt közös megegyezéssel felbontotta az olasz szakember szerződését, aki az utóbbi egy évben játékosmegfigyelő volt, azelőtt pedig másodedzőként dolgozott Carlo Ancelotti, Leonardo, Massimiliano Allegri és Filippo Inzaghi mellett. Tassotti játékosként 17 évig volt a Milan játékosa és több mint 400 meccsen lépett pályára a csapatban.

Egyes hírek szerint Tassotti csatlakozik Andrij Shevchenko stábjához az ukrán labdarúgó válogatottnál.

“Sheva hívása? Ez nem most történt. Alaposan mérlegeltem a helyzetet először. Szeretném kiemelni, hogy jelen pillanatban az egyetlen amit aláírtam, az a szerződés felbontásáról szóló papír. Azonban az ajtó nyitva áll. Ez egy nagyon érdekes projekt lenne, hiszen világbajnokságot csak négyévente rendeznek. Kettős érzések kavarogtak bennem, amikor távoztam a Milantól. Kicsit szomorú voltam, mert 36 felejthetetlen évet töltöttem a klubnál. Galliani azt mondta, ha én boldog vagyok, akkor ők is azok. Nagyon közel voltam ahhoz, hogy megkönnyezzem a búcsút, de sikerült visszatartanom.” – mondta Tassotti a Gazzetta mikrofonjainak.“A három legszebb emlékem? Az első Bajnokok Ligája-győzelem, az első Scudetto ünneplés a San Siróban és az utolsó mérkőzésem játékosként, ami a Cagliari ellen volt.”

“Az elmúlt évben megfigyelő voltam, amikor elfogadtam a klub ajánlatát, ez jó lehetőségnek tűnt számomra a fejlődésre szakmailag. A valóságban ez kevésbé volt izgalmas, mint azt vártam. A másik lehetőség az lett volna, hogy otthon maradok, tehát beleegyeztem. A probléma az, hogy a kölcsönben szereplő fiatal játékosok nem játszottak sokat.”

“Romagnoli? Fontos része lehet a Milannak a következő 10 évben.” – tette hozzá.

[adrotate banner=”28″]

2 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Korrekt nyilatkozat…. De érződik benne, hogy azért lett játékosmegfigyelő az utolsó évben, hogy legyen neki munkája a Milan csapatában……

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet