A Milan nem akar tárgyalni a Romával El Shaarawyról

17

Adriano Galliani, a Milan vezérigazgatója beszélt a közelgő átigazolási időszakról és kijelentette, hogy nem hajlandóak a kivásárlási záradékban szereplő összegnél alacsonyabb áron megválni Stephan El Shaarawytól.

A 23 éves játékos 2011-ben csatlakozott a Milanhoz és hamar a szurkolók kedvence lett, a 2012/2013-as szezonban pedig a hátán vitte a csapatot, ugyanis 46 tétmeccsen 19 gólt szerzett és 8 gólpasszt osztott ki, ezzel ő lett a házi gólkirály. Ezt követően viszont megsérült és hosszú ideig harcképtelenné vált, a felépülés után pedig árnyéka volt régi önmagának.

El Shaarawy tavaly nyáron a Monacóhoz szerződött, ahol nem sikerült beváltani a hozzá fűzött reményeket, így a francia klub januárban felbontotta a kölcsönszerződését, de a Milan vezetősége nem marasztalta, hanem vételi opcióval egyből kölcsönadta a Romának. A Fáraó a tavasszal remek formában futballozott és ezt a számok is mutatják: 18 meccsen 8 gólt és 2 gólpassz volt a mérlege a Farkasok színeiben.

A Roma 13 millió eurós véglegesítési opcióval rendelkezik, amelynek értelmében végleg megszerezheti El Shaarawyt. A közelmúltban olyan hírek jelentek meg, miszerint a rómaiak sokallják az összeget és kedvezményt szeretnének.“Június 21-22. a határidő, hogy a Roma éljen a vételi opciójával és végleg megvásárolja El Shaarawyt. Ez nagyon egyszerű, nem vagyunk nyitottak a tárgyalásra. Amennyiben a Roma nem vásárolja meg a játékost a megadott feltételekkel, akkor a Fáraó visszatér hozzánk és ez nem probléma. Nem szabad elfelejteni, hogy El Shaarawy a 2012/2013-as szezon első felében 15 gólig jutott. Stephannak volt néhány sérülése, de ő egy nagyszerű játékos és nincs ok aggodalomra. Ismétlem, ha a Roma nem vásárolja meg őt, akkor visszatér a Milanhoz.” – mondta Galliani a Mediasetnek.

Mint arról beszámoltunk, pénteken Galliani találkozott Mino Raiolával és állítólag szó volt Ibrahimovicról.

“Mindig van találkozóm Raiolával, mivel a csapatból négy vagy öt játékosnak ő az ügynöke és ezért már évek óta kapcsolatban állunk vele. Ibrahimovic? A probléma a fizetésével van. Fernando Torres? Nálunk nem teljesített jól és vissza akart térni a szeretett klubjához. Örülök neki, ő egy nagyszerű srác és gyakran beszélünk. Kovacic? Majd meglátjuk.”

“A futball ciklikus, így a Milan és az Inter is vissza fog térni a csúcsra.” – tette hozzá.

[adrotate banner=”28″]

17 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Én is abban reménykedem, hogy a tulajváltás küszöbén Galliani félreteszi a személyes ellentéteit illetve az új tulajdonosi kőr számít rá és nem adják el.

    Ha tényleg megújult csapattal kívánják a sárgák kezdeni a következő szezont akkor hasznos lehet.

  2. 13M€+ 2 az ára, ezt az év elején fizették ki érte.
    A Roma abból a szempontból szar helyzetben van,hogy több opciós joggal is élnie kell, ami nem fog beleférni az idei keretükbe, nem csak anyagilag,hanem az FFP által meghúzott keretbe se.
    Ha bbelemennek egy-két komolyabb játékos eladásába, akkor tudják megvenni SES-t, nekik ez bomba üzlet lenne,mivel 13M€-ért nem kapnak iylen szélsőt,én viszont remélem bukják!