Az olasz bajnokság zárófordulójában a Milan a Roma ellen lép pályára a San Siróban. A piros-feketéknek ez az utolsó esélyük arra, hogy megelőzzék a Sassuolót és a hatodik helyen végezzenek a tabellán.

“Egy hatalmas mérkőzés lesz. A visszajelzések alapján fogom eldönteni, hogy kire számíthatok az Olasz kupa döntőjében. Azok, akik játszani fognak megmutathatják, hogy mennyire akarják a győzelmet és milyen a hozzáállásuk.  Ez alatt a kevés idő alatt megpróbáltam mindenkinek lehetőséget adni. Egyedül Locatelli és Simic azok, akik még nem kaptak lehetőséget kezdőként. Figyeltem mindenkit. A karrierem is mutatja, hogy én mindig győzni akarok. Mindig megvolt a karakterem és a személyiségem, ami azt jelenti, hogy mindig 100%-ot adtam a győzelemért. Csak a mérkőzésen történt incidensek és egyéb tényezők következtében történhetett másként.”

“Győztes mentalitású vagyok. Csalódott vagyok, ami miatt elveszítettük a 6. helyet, de mindent beleadtunk és egy kicsit a szerencsének is híján voltunk. Az elmúlt 3 mérkőzésen a Sassuolo 9 pontot gyűjtött. Pontokat hullajtottunk és az utolsó 5 mérkőzés alatt, mindössze csak 8 pontot gyűjtöttünk. Csak 2-re van szükségünk, hogy jobb helyzetben legyünk. A Bologna elleni mérkőzés első félidejében nem játszottunk rosszul, de a kiállítás megváltoztatta a mérkőzést. Ha a Bologna nem fogyatkozik 10 emberre, akkor sokkal nyitottabb játékot játszottak volna. De amint 10 emberre fogyatkoztak, nagyon összezártak, mi pedig túl lassan járattuk a labdát. Fejlődnünk kell, hiába egyre nagyobb a labdabirtoklásunk, pozitív eredmények nélkül nehéz kiemelni. De edzőként, ha azt látom, hogy a játékosok a megfelelő dolgokat teszik annak érdekében, hogy a nehéz helyzetekből kikerüljenek, az egy jó dolog.”

“A Roma játéka az egyik legjobb a bajnokságban és nagyon pozitív a hangulat a csapatnál, mentálisan nagyon erősek. Spalletti valami hihetetlen munkát végez, és a keret is minőségi játékosokból áll. Remélem Totti játszani fog, ő már történelmet írt és megannyi hihetetlen pillanattal gazdagított minket. A pillanatnak élek, mert tudom, mit jósolnak a jövőmet illetően. Teljesen egyértelmű, hogy a mérkőzések teljesen eltérnek egy edzéstől, de az edzések alapján is megmondható, ki a jó és a rossz edző. Azon vagyok, hogy az ötleteimet és az elképzeléseimet megvalósítsam. A klub történelme megkövetel egyfajta játékstílust. Kiválasztottam azt a játékstílust, amin nem szeretnék változtatni. Az elnöknek egyértelmű gondolatai vannak a folyamatról és én elkezdtem ezt a folyamatot megvalósítani. Ha a következő szezonban is én állíthatom össze a kezdőcsapatot, akkor biztos vagyok benne, hogy annak pozitív következményei lesznek. Nagyon sok dolgot olvastam ma Balotelliről, de még vele kapcsolatban semmiről sem döntöttem. Számos játékosom bevethető, és van egy sejtésem arról, hogy mely játékosok segítenek engem a győzelem elérésében. Luiz Adriano mindig nagyon elszánt, akármikor kap lehetőséget. Ma fogom eldönteni ki fog kezdeni. Amikor választok a játékosok jellemzőit veszem figyelembe, és azt, hogy mely játékosok tudnak egyensúlyt hozni. Megtiszteltetés számomra, hogy a fiatalokkal végzett munkámat figyelembe véve az elnök engem választott. A módszereim és az erőm miatt választott engem. Amennyiben az elnök meggondolja magát, én akkor is az egész életemben hálás leszek neki a lehetőségért. Bármilyen döntés is szülessen, én elfogadom azzal a tudattal, hogy az életem egy álmát valósítottam meg és elégedett vagyok ezzel a 30 nappal.”

“Mindig tehetsz többet is, de én és a személyzet 100%-ot nyújtottunk. Mindig arra törekedtünk, hogy megtaláljuk a megoldást. Időnként szükség van az életben egy kis szerencsére is, és az elmúlt időszakban nekünk nem sok jutott ebből. A módszereink ebben az időszakban megerősödött. Én személy szerint 4-5 játékostól kicsit többet vártam volna, céltudatosabb hozzáállást és, hogy egy kis pozitívumot csepegtessen a többi játékosba is. Hogyan gondolkodhatnék Ibrahimovicról, amikor még 2 olyan mérkőzésünk hátra van, ami mindent megváltoztathat? Komoly eredménnyel szeretném zárni a szezon, majd utána leülni és a jövőmön gondolkozni. Elemezni fogjuk Montolivo állapotát. Talán azért választom majd Localtellit Montolivo helyett, mert tudom, hogy Locatelli olyan, akár Calabria, nem fél egyből a mély vízbe ugrani. Véleményem szerint Calabria jól telesített a Bologna ellen. Ennek a keretnek megvannak a maga korlátai mind technikailag, mind karakter szempontjából. Minden játékosnak megvan a maga múltja. Az egyetlen dolog, amit akarok, hogy a Milannak újra igazi értéke legyen. Honda mindig készen áll. Ő egy igazi modellje a profi futballistának. Rá mindig lehet számítani. Az ő hozzájárulása nagyon fontos lesz a következő 2 mérkőzésen. Boateng hozzáállását figyelembe véve mindig játszatnám, azonban a csapatot a játékosok különböző jellemzői alapján kell összetenni. Az ő szerepköre az, hogy összekösse a támadósort a középpályával.  Sokkal többet érdemelne, de az edzőnek időnként nehéz döntéseket kell hoznia. A Bologna elleni 10 perce, amit a pályán töltött, azzal választ adott a kritikusoknak. A szellemét és a hozzáállását tekintve megérdemli, hogy játsszon.”

8 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. csak 2 pontra van szuksegunk hogy jobbak legyunk mint a Sassuolo??…ez hulye…miert a Sassuolo nem all ki az inter ellen, vagy mi?…mivel az internek tok mindegy mit jatszik a Sassuoloval igy nyugodtan integethetunk a 6. helynek…vicces lenne ha pont ok kaparnak ki nekunk a gesztenyet….a kupagyozelmet meg ezzel az edzovel es az alulmotivalt jatekosaival felejtsuk el, ha jonnek a kinaiak a fel csapat megy a kukaba es ezt a jatekosok is tudjak, ezt fogja tukrozni a hozzaallasuk is, igy meg a Juve ellen kar is kimenni a palyara

 2. Az egész monológ egy katyvasz,tele lázas vágyálmokkal.Már értem miért megy ilyen gyengén a csapatnak,ha ez a broki az edzések előtt is ennyi baromságot hord össze,akkor sajnálom a fiúkat.
  ” Boateng hozzáállását figyelembe véve mindig játszatnám, azonban a csapatot a játékosok különböző jellemzői alapján kell összetenni. Az ő szerepköre az, hogy összekösse a támadósort a középpályával. Sokkal többet érdemelne, de az edzőnek időnként nehéz döntéseket kell hoznia. A Bologna elleni 10 perce, amit a pályán töltött, azzal választ adott a kritikusoknak. A szellemét és a hozzáállását tekintve megérdemli, hogy játsszon.”
  Istenem,segíts!!Valaki tüntesse el innen ezt az elmerogyant majmot!

 3. Én két részt emelnék ki a Kevin Spacey-hasonmásverseny győztesének nyilatkozatából.

  1) “A Bologna elleni mérkőzés első félidejében nem játszottunk rosszul, de a kiállítás megváltoztatta a mérkőzést. Ha a Bologna nem fogyatkozik 10 emberre, akkor sokkal nyitottabb játékot játszottak volna.”
  Ha tehát jól értem, Brocchi azon kesereg, hogy a szemét bíró jól kicseszett velünk azzal, hogy kiállította a Bologna egyik játékosát, mert így a létszámfölényben lévő Milannak mennyire nehéz dolga volt… Szóval erre már tényleg nincsenek szavak…

  2) “Az elnöknek egyértelmű gondolatai vannak a folyamatról és én elkezdtem ezt a folyamatot megvalósítani.”
  Bár ez a mondat félreérthető, én azt gondolom, leginkább arra utal, amit sokan gyanítanak, miszerint Berlusconi az edzőket eszközül próbálja használni az idióta elképzeléseihez. Amíg valamennyire megy a szekér, addig ez Berlusconi éleslátása miatt van, ha meg nem megy, akkor az edző a hülye, és Berlusconi az, aki a szeretett Milanjának jót akarva változtat.
  Brocchi tehát Berlusconi elképzeléseinek megvalósítására szerződött. Ami azért probléma, mert Berlusconi nem szakember, Brocchi meg elvileg az lenne… És ott már gond van, ha egy edző egy egyszerű végrehajtóvá silányul (pláne, ha ezt még le is nyilatkozza).

  Egy korábbi cikknél kérdezte “jose82”, hogy miért tekintik sokan afféle “pincsinek” Brocchit. Szerintem az ilyen furcsaságok, de főleg a közeg miatt, amely olyanná vált, hogy az önálló gondolatokkal, újításokkal, kreatív ötletekkel rendelkezőkre a Milannál egyre kevésbé van szükség. Így vélelmezhető, hogy aki igent mond (mert igent kell hogy mondjon) Berlusconinak, az konfliktuskerülő személy. Innen meg már csak egy lépés, hogy amiket Berlusconi tanácsol, azokat Brocchi ne csak figyelembe vegye, hanem prioritásként kezelje döntései meghozatalakor.
  A Milannal kapcsolatban az a “legenda”, hogy Berlusconi mindenféle szakmai dologba megpróbál belepofázni, befolyásolni próbálja az edzőt. Nem zörög a haraszt… Az az edző, akit a Milan (Berlusconi) kinéz magának, ezt sejtheti. (Ancelotti is ír erről a legújabb könyvében, persze szépen bebugyolálva.) Persze az újonnan kinevezett fürödhet egy ideig a dicsőségben, mert a Milan vezetőedzőjének lenni még mindig rang, jobban mutat az életrajzban, mint a Diósgyőr pályaedzőjeként bohóckodni. Egy ideig lehet, hogy tartja is magát az elképzeléseihez az edző, de ha nagyon határozottnak tűnik (ÉS eredmények sem nagyon vannak, mint Leonardo, Seedorf, Mihajlovic esetében), akkor Berlusconi lép. Brocchinál még ezt sem igazán látni. Ő volt a legkézenfekvőbb jelölt Mihajlovic távozása után, valószínűleg azért, mert ő 5 percen belül oda tudott érni a megbeszélésre… Brocchi számára nem nagyon volt alternatíva: valahogy nincs előttem, hogy azt mondja Berlusconinak, hogy “nem vállalom az első csapatot, mert az utánpótlással szeretnék inkább foglalkozni”… Az alternatíva az volt, hogy vagy vállalja vagy arrivederci.

  Brocchi hülye helyzetben van, de valahogy nem tudom őt sajnálni…

 4. Ez a klasszikus seggnyaló, szerencsétlen mentalitás, aki a “kutya ugat, a karaván halad” mentalitással lesyar mindent ami nem érinti kapcsolatát a vén tróger bűnöző tulajdonossal. Takarodjon mind, vele az élen, szót nem érdemes rájuk pazarolni.

 5. “Ha a következő szezonban is én állíthatom össze a kezdőcsapatot, akkor biztos vagyok benne, hogy annak pozitív következményei lesznek.”
  Az hiányozna már csak, abból semmi jó nem következne, csak egy tuti kiesés. Teljesen homályon van szerencsétlen, fordítva ül a lovon.