2022. november 30., szerda

Büntető döntött, a Milan nehezen nyert Bolognában

-

A Milan idegenben 1-0-ra legyőzte a Bolognát a Serie A utolsó előtti fordulójában.

Ezen a hétvégén rendezik az olasz labdarúgó bajnokság 37. fordulóját és a szombati játéknapon a Milan nyert és fontos három pontot szerzett a Bologna ellen. Hamar megpecsételődni látszott a hazaiak sorsa, ugyanis Amadou Diawara, a Bologna 18 éves labdarúgója előbb a 6., majd a 12. percben kapott egy sárgát, így mehetett zuhanyozni és csapata kénytelen volt 10 emberrel végigjátszani a meccs hátralévő részét. Az emberelőnyt a 40. percben sikerült gólra váltania a Milannak, egy jogosan befújt tizenegyest Bacca értékesített.

A második félidőben ugyan a Bologna gólt szerzett, de a találatot a játékvezető les miatt érvénytelenítette, egyébként jogosan. A Milan tehát nyerni tudott Bolognában és a jövő héten a Roma lesz az ellenfél az utolsó fordulóban.

BOLOGNA – MILAN 0-1

Időpont: 2016.05.07. 20:45
Helyszín: Stadio Renato Dall’Ara, Bologna
Játékvezető: Doveri
Gólszerzők: Bacca (40.)

>> A KEZDŐCSAPATOK:

BOLOGNA: Da Costa; Rossettini (90′ Ferrari), Gastaldello(71′ Taider), Oikonomou, Masina; Diawara, Brighi; Zuniga (80′ Mounier), Brienza, Giaccherini; Floccari.

Cserék: Mirante, Sarr, Mbaye, Krafth, Crisetig, Pulgar, Acquafresca, Constant, Tabacchi.

MILAN: Donnarumma; Calabria, Mexés, Romagnoli, De Sciglio; Kucka(70′ Poli), Montolivo, José Mauri (57′ Bertolacci); Honda (84′ Boateng); Bacca, Luiz Adriano.

Cserék: Abbiati, Lopez, Alex, De Santis (44), Simic, Zapata, Locatelli, Vido, Balotelli.

>> ÖSSZEFOGLALÓ:

[adrotate banner=”28″]

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

20 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

   • Richardharrow itt nincs mit unni, és nem szánalmasak, nyávogók, rinyálok sem bőgőmasina drukkerek vannak itt, hanem mindenkinek igaza van aki nyávog, rinyál, mert ezek a drukkerek nem egy nézhetetlen focit akarnak látni, hanem egy igazi Milant, akinek ha nemis megy a játék de legalább harcolnak…de azt amit tegnap produkált a csapat az nem lenne elég egy Serie B-ben a 10.helyre sem. Nem volt egy normális támadás sem tegnap egy Bologna ellen akik a 13.percben már csak 10 voltak a pályán. Mit akarnak még???? Ha nincs a kiálítás akkor a Bologna lehet 3:0 nyer, nem lehet, szinte biztos. Nagyobb odaadással játszott a Bologna mint a Milan. Tegnap boldogabb lehetett egy Bolognai drukker azzal amit látott mint egy Milan drukker. Napról napra pocsékabban játszanak. Hidd el hogy minden Milan drukker, aki megélte a “nagy Milant” elégedetlen, nem egy kicsit, hanem ilyen elégedetlenek még soha nem voltak.

    • Na ne szórakozzatok már!
     Aki megélte a “nagy Milant” az tudhatná, hogy volt ennél szarabb idény is, erősebb kerettel, de mindegy.
     Az is másik dolog, hogy az utóbbi meccsek úgy el vannak adva a kiesőknek, mint a huzat – csak a vak, és a naív nem látja, hogy minden évben így megy. De ez is mindegy.
     Ez a keret simán beférne a legjobb 5-be is, ha nem ilyen gyenge edzők osztanák a taktikát.
     Pocsék a játék? Egy bunkerfocit játszó agresszív csapat ellen bárki pocsék játékot produkál.
     Ha essetleg valaki válogatott kerettag is, érthető, hogy nem fogja agyonrúgatni magát. Ez lesz a kupadöntőn is, amit meg fog nyerni a Milan.
     De ennyit sírni előre, vicc.

     • De akkor az legalább foci volt, de ez most…a legszomorúbb ezen az hogy most az ellnfelek pocsékul, szarul játszanak és a Milán meg még az ellenféltől is pocsékabban játszanak….és hogy el vannak adva a meccsek (na már megint egy okos tojás aki mindent tud) ha valaki el adná a meccsett az máshogy néz ki, és nem úgy hogy katasztrofálisan játszanak és nagy nehezen nyernek…szarul játszottak már a Carpi ellen a Verona és a Frosinone ellen is…ja igen az el volt adva, azért…de most is szarul játszottak de nyertek…akkor ezt hogy adták el? Eladták a foci tudásukat? A hozzáállásukat is? Eladták az akaratot? A célzóvizet? Ja vagy eladták csak elfelejtették most vissza venni a Bologna ellen.
      Hogy lehet egy drukker megelégedve azzal hogy egy Bologna ellen majdnem egész meccsen 10 emberrel játszó Bolognának 4 rúgnak kapura? Hogy nincs egy épkézláb támadás? Hogy lehet megelégedve egy drukker azzal hogy eladja (szerinted) a meccset? Hogy lehet megelégedve azzal hogy ez nem csak ezen a meccsen volt, nem csak most játszanak enyire gyengén. Hogy elégethet meg egy drukker azzal hogy a kedvenc csapata nézhetetlen focit játszik, ha már ezt focinak lehet nézni? Egy vidéki csapat szebben játszik mint most a Milan. Még akkoris szebben játszik egy vidéki csapat amikor eladja a meccset.

     • Szerintem igazad van Richard! Egy dolgot hozzáteszek.. Nem csak a mai szurkolók, hanem a mai focisták is rinya-picsák!
      Nem teccik a foci.. szarok a játékosok és persze az edző nem tehet semmiről..
      A Játékos meg van olyan kis mimóza, hogy beszarvalép a pályára és elhisze, hogy ő nem is tud focizni..

      A “szurkolóknak” meg csak gratulálni tudok, akik kifütyülik a sajátjaikat.

     • Megpróbálok reflektálni némely kijelentésedre, amivel kapcsolatban úgy éreztem, érdemes…

      1) “…volt ennél szarabb idény is, erősebb kerettel…”

      Ez így igaz. A probléma nem azzal van, hogy ne emlékeznének sokan pl. az 1996-98-ig terjedő két szezonra, amikor még Sacchi meg Capello visszatérése sem segített. 1996 nyarán alkalmazhatták a klubok először a Bosman-döntés szabályait. Ezen mercatók során a Milan gyakorlatilag ész nélkül igazolt, rengetegen érkeztek a csapathoz, a védelem például olyan volt, mint egy világválogatott. Néhány adat ehhez az időszakhoz. 1996 és 1998 között 35 játékos szerepelt a csapatban, közülük 27(!) olyan volt, aki vagy 1996-ban vagy 1997-ben érkezett. 1997/98-ra az előző idény 30 fős keretéből csak 8 olyan játékos maradt, aki már 1996 előtt is a Milanban szerepelt. Ugyanakkor az 1996-ban igazolt 11 játékos közül 1997-re csak 4 tartozott a kerethez… Tehát ne csodálkozzunk, ha a játékosforgással – bár teljes mértékben felmenteni nem lehet a legendás trénereinket – sem Sacchi, sem Capello nem tudott mit kezdeni.
      A baj azzal van, hogy az 1996/97-es és az 1997/98-as idény – bár összefüggött – inkább volt nevezhető kisiklásnak, míg a jelenlegi időszak már egyértelmű válság, amely nem tegnap, nem az előző idényben kezdődött, hanem már a BL-győzelem évében látható volt (Maldini állítólag azt mondta a döntő után Ancelottinak, hogy nem a legjobb csapat nyerte a trófeát…), és ezt a lassan tíz éve tartó kínlódást csak megszakította két jó idény, amikor azt hihettük, hogy megindulunk felfelé.
      20 éve még megvolt Berlusconi lehetősége és készsége is arra, hogy kihúzza a Milant a bajból. Sikerült is. Abban az időszakban persze a pénz is meghatározó volt, de nem mindent meghatározó (különben nem néznének most széttárt kézzel a különben nem annyira szegény Leicester kapcsán az elemzők, hogy ott meg mi a fene történt). A Milan kb. két évtizede nem AZÉRT végzett ott a bajnokságban, ahol, mert rossz játékosok alkották volna vagy mert kókler edzők voltak a padon. A Milan ANNAK ELLENÉRE végzett ott, hogy megvoltak a lehetőségei.
      Jelenleg az a baj, hogy a játékosállomány nemhogy az elitbe való visszatérésre, de arra sem alkalmas igazából, hogy a BL-csoportkört elérjük (1-2. hely a bajnokságban), edzők terén jó esetben a középszert tudjuk idecsábítani (Mihajlovic), de még ennél is jobb, ha az kiszemelt – bár tehetségtelen – elfogadja a fentről érkező “finom” utasításokat, miközben ezerrel segget nyal (Inzaghi, Brocchi).
      20 éve senkiben sem merült fel, hogy Berlusconinak el kellene adnia a klubot, mert érezhető volt, hogy talál megoldást a gondokra így vagy úgy. Jelenleg viszont az a helyzet, hogy az egyetlen üdvözítő megoldás a tulajdonosváltás lenne, amit még a vezetőség egy része is szorgalmazna a hírek szerint. Abba most ne menjünk bele, hogy mennyire megváltozott a klubfutball az elmúlt két évtizedben. 20 éve még Berlusconi unikumnak számított, ma meg már a sejkek mellett eltörpül. Akkor Berlusconi elgondolása az volt, hogy majd ő megmutatja, hogy sikerre tudja vezetni (újra) a Milant. Most mintha az lenne az ötlete, hogy vagy vele lesz sikeres a Milan vagy senkivel sem, sőt, még durvább a helyzet: mindent megtesz annak érdekében, hogy a Milan megmeneküljön – persze ezt a klub iránti szeretetével magyarázva. (Ebben van “logika” a részéről egyébként, mert ha most eladná a Milant, és az új befektető mondjuk kapásból csinál egy bajnokcsapatot jövőre, akkor mindenki arról beszélne, hogy a kínaiak megmentették a Milant. Ez hatalmas presztízsveszteség lenne annak a Berlusconinak, akinél hiúbb ember nem sok van.)

      2) “Ez a keret simán beférne a legjobb 5-be is, ha nem ilyen gyenge edzők osztanák a taktikát.

      Egyetértek, talán annyiban lehetne ezzel vitatkozni, hogy ez a keret ha simán nem is, de azért elérhette volna az 5. helyet (látva, melyik csapat áll ott). Az edzőkérdés nem véletlenül itt is az egyik legnépszerűbb topik. Ezzel a kerettel egy kiváló edző a 3. helyet szerintem megcélozhatta volna. A Milan azonban a közepes keretéhez egy közepes edzőt szerzett (Mihajlovic), akit egy teljesen inkompetens Brocchira cserélt.

      3) “Egy bunkerfocit játszó agresszív csapat ellen bárki pocsék játékot produkál.”

      Ez természetesen nem igaz. Bár a Serie A nem arról híres, hogy a csapatok szórják a gólokat, mert jók a védelmek, úgy gondolom, a Milannak (csapat, edző) a jelenlegi helyzetében minden lehetőséget meg kellene ragadnia, hogy bizonyítson. Ezzel tartozik a szurkolóknak is. A Carpi, a Hellas Verona, a Frosinone elleni pontvesztések után is voltak hivatkozások, mentegetőzések. Ezeket már mindenki unja, nem pofázni kellene, hanem focizni. Most adva volt egy lehetőség, hogy akár 3-4 vagy még több góllal is nyerjen a csapat (ha a Fiorentina mindkét bajnokiját elveszítené, és a Sassuolo is pontot veszítene, egy kiütés még akár azt is jelentette volna, hogy két nagy arányú győzelem esetén előzünk – a Curva Sud-cikknél leírtam ennek a matekját). Ha majd sorozatban jönnek a győzelmek, mint a Juventusnál, be kell osztani az erőnket, mert BL-, válogatott meccs meg hasonló vár a játékosokra, akkor majd elfogadjuk az emberelőnyös 1:0-ákat; ezeknél tényleg igaz, hogy a győzelmet nem kell megmagyarázni. (Ez a kitétel amúgy is a győztes mentalitású, típusú csapatokra használható.) De amíg a kiesést jelentő helyek közelében lévő csapatok elleni 9 pont helyett 2-vel virítunk, addig egy 80 perces emberelőnyös 1:0 nem elég, és ilyenkor sajnos a győzelmet meg kell magyarázni. Ezzel nem azt bizonyítottuk, hogy eddig nem jött ki a lépés, hanem azt, hogy nem volt véletlen az a sok korábbi gyenge eredmény…

      – “Ha esetleg valaki válogatott kerettag is, érthető, hogy nem fogja agyonrúgatni magát.”

      Ahol fát vágnak, ott hull a forgács. Nem érdekel, hogy válogatott kerettag-e az illető, nem értem meg, hogy a Milan sikeréért (jelen esetben minél nagyobb arányú sikeréért) ne tegyen meg mindent a játékosa, aki egyébként onnan kapja a fizetését… Majd a bíró eldönti, hogy milyen büntetést kapjon a keménykedő. De ennyi erővel De Bruyne vagy Hazard ne menjen ki a pályára vagy ne hajtson egy Stoke City ellen, mert szétrúgják a több tízmillió fontot érő lábukat? Ez van, ez a futballal jár(hat). A Barca is ment a 8. gólért múltkor, pedig lehet, hogy lett volna olyan védő, aki kettétöri valamelyik klasszis lábát pusztán dühből. Mégis mentek…

      – “Ez lesz a kupadöntőn is, amit meg fog nyerni a Milan.”

      Úgy legyen!

    • @Toti82 Ez egy nagy like, be kellene keretezni amit most leírtál.
     Amúgy meg a Milan drukker nem sír, a Milan drukker tényeket közöl.
     Azon szánalmas emberek szövege ez a “győzelmet nem kell magyarázni”,
     aki csak tippmix miatt jár fel ide maximum, de hogy nem szurkolni az biztos.
     De igaza van, rohadt jó nekünk, nyertünk! 10 ember ellen egész meccsen.
     Tizenegyessel. Úgy hogy inkább lettem volna a bolognaiak helyében, mert még így is szégyenlem, hogy ezek az emberek Milan mezben feszítenek.
     Köszönöm a figyelmet.

     • Ne haragudj meg, de el vagy tájolódva, mint vasorrú bába a mágneses viharban. Ami itt folyik egyeseknél az bizony kőkemény nyávogás.
      Talán annak örültél volna, ha kikapunk? Nem vágom, mi szorul magyarázatra ,azon hogy a tizenegyes a játék része, jogos volt, be kell rúgni, “oszt” köszönjük. Ez a foci.
      De aki így panaszkodik az nem a játékosokat szégyelli, hanem magát, hogy nem szurkol egy erősebb csapatnak – ez a szánalmas viselkedés.
      Azt a hipotézist végleg nem tudom hová tenni, hogy tippmix miatt járna fel az, aki egy olyan közhelyet dob fel, ami momentán igaz.
      Nyugodj le, legyen igazad, és szurkolj a bolonyának!

    • Nos akàrmennyire sincs ínyedre, Milan szurkoló lennék, (bàr a màsik csapat èrdemelte volna a pontokat) aki azt vàrnà, hogy a jàtékosok a sajàt tudàsuknak megfelelöen jàtszanak, akàrmennyire is bénàk, de ezt màr sokan le is írtàk.

     A Milan sosem volt híres a szép jàtékàról, ez tény, de könyörgöm, van egy szint, ami alà nem kellene lesüllyedni.
     Örülök, hogy neked a szar is jó, màr megbocsàss, ha vannak rajtad kívül szurkolók (pl. csak a Curva Sud), akik nem így làtjàk.
     Tovàbbi szèp napot.

 1. Ezt a társaságot (egy-két kivétellel) sok mindennek lehet nevezni, de Milan játékosoknak semmi esetre sem. Azt hiszem, sokan emlékszünk még arra, mikor élmény számba ment Milan meccset nézni! És most mi van; 200-as vérnyomással várom, hogy megint mit balf@szkodnak össze. Nálam a sok nulla teljesítmény közül is kitűnt (negatív irányban) Bertókjancsi. Talán, Luis Adriano volt az aki felfelé kitűnt ebből a libakergető társaságból!

 2. Az a baj, hogy ezek amikor pályán vannak akkor 11lény van a pályán! Ebben mindössze annyi a gond, hogy ez a 11 ember messze nem CSAPAT!
  Legjobb példa erre a Leichester City! Hasonló képességű játékosok alkotják, mint a Milant de ők CSAPATKÉNT küzdöttek! Meg lehet nézni, hogy mit értek el Ők és mit mi!

 3. Lansky-hoz csatlakozva,mert megint csak egyetérteni tudok….ha csak a verona,frosinone,carpi 3-as ellen elhullajtott pontok mondjuk győzelmekbe mutatkoznának…akkor beton biztos lenne az 5.helyünk de nyaldosnánk a 4-et is….tehát ez a keret sajnos a jelenleg zajló bajnokságban valóban a 3-5 hely bármelyikére pályázhatott volna egy jobb kvalitású edzővel mint Misi,de misi sem volt feltétlen rossz….no meg nem tudhatjuk kinek a súgásából bazerálta a 4-3-3-at és a többi béna formációt…. Brocchiról nem beszélnék,mert nekem kicsit olyan mintha maga Berlu nem akarná az EL-t és szándékosan tette be Brokit…tudta ő hogy kuka a pali….

  És igen sajnos mi már nem kisiklottunk,hanem évek óta nem találjuk a vágányt 🙁

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS