2022. december 04., vasárnap

A szurkolóknál betelt a pohár, üzent a Curva Sud

-

A Curva Sud szurkolói csoport (a Serie A-ban szereplő Milan-drukkerek) hivatalos közleményben szólította fel Silvio Berlusconi tiszteletbeli elnököt, hogy adja el a csapatot, vagy menessze Adriano Galliani vezérigazgatót.

Adriano Galliani nem először kerül a szurkolók kereszttüzébe, miután a Milan sorozatban harmadszor marad le a legrangosabb európai kupasorozatról, a Bajnokok Ligájáról. A piros-feketék a hétvégén 3–3-as döntetlent játszottak a kieső helyen lévő Frosinonéval, ennek következtében visszaestek a hetedik helyre a tabellán.

A milánói csapat szurkolói csoportja, a Curva Sud közleményt fogalmazott meg Berlusconinak, amelyben azt kérik, a tiszteletbeli elnök adja el a klubot, vagy távolítsa el Adriano Galliani vezérigazgatót a posztjáról.

„Július 27-én szerdán, a Milan a Bayern Münchennel játszik felkészülési mérkőzést az Egyesült Államokban. Barátságos összecsapás, amelyre már rengeteg jegy elkelt. Mindeközben, ha a gárda legyőzi a Juventust az Olasz Kupa döntőjében, vagy ha a hatodik helyen végez a bajnokságban, azzal kiharcolja az Európa-liga selejtezőjében való szereplést. A harmadik selejtezőforduló első meccsei július 28-án lesznek.”

„Ez is egy súlyos hiba a klubnál lévő zűrzavarban? Vagy a vezetőség már elhatározta, elveszíti a hatodik, El-indulást érő helyet és inkább elmegy az Egyesült Államokba turnézni? Számunkra egyértelműnek tűnik, hogy a második opciót támogatják a sokkal gyengébb csapatok elleni nevetséges eredmények által… Az egyetlen mentőövet az Olasz Kupa megnyerése jelenti. A terv, hogy bejussunk az Európa-ligába, másfelől újabb egy szezonra feladjuk az európai kupaindulást, és nevetséges, haszontalan nyári trófeából profitálunk.”

„Ez a lehető legrosszabb, ami történhet a labdarúgással és a Milannal, valamint az, hogy a szurkolókat megcsúfolják. Nem szabad elfelejteni, hogy még mindig sokan fizetnek ezért a színházért és jegyet váltanak a meccsekre.”

(…)

„A stadion már csak gyerekekkel és akadémistákkal van tele, akik nem fizetnek a belépőért, és akiket a klub csak arra használ fel, hogy megtöltse a rengeteg üres széket – amit az elmúlt évek alatti rossz gazdálkodásnak és gyenge irányításnak köszönhet a vezetőség. A gyerekekkel rejtik el a piszkos üzelmeiket.”

(…)

„A vesztesek ismét azok, akiknek a szívében és lelkében a Milan él, ezeket az embereket tönkretett ez a vezetőség és az ostobasága. Az a vezetőség, amely a törvények mögé rejtőzve kihasználja, hogy a szurkolók nem tiltakozhatnak semmilyen formában, nem léphetnek kapcsolatban a játékosokkal, az edzőkkel vagy más szurkolókkal.”

„A törvények tiltják, hogy drapériákon fejtsük ki a véleményünket, ezért jogi lépéseket tehetnek ellenünk. Ilyenné vált a stadion, és ettől hánynunk kell. Ezért tovább folytatjuk a harcot. A vezetőség által nevetség tárgyává válik a Milan hírneve és történelme, és ezt az ostobaságot nem tudjuk már tovább elviselni.”

(…) 

„Távozzon Galliani vagy adjátok el a klubot!”

(Forrás: nso.hu)

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

20 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. „Július 27-én szerdán, a Milan a Bayern Münchennel játszik felkészülési mérkőzést az Egyesült Államokban. Barátságos összecsapás, amelyre már rengeteg jegy elkelt. Mindeközben, ha a gárda legyőzi a Juventust az Olasz Kupa döntőjében, vagy ha a hatodik helyen végez a bajnokságban, azzal kiharcolja az Európa-liga selejtezőjében való szereplést. A harmadik selejtezőforduló első meccsei július 28-án lesznek.”

  „Ez is egy súlyos hiba a klubnál lévő zűrzavarban? Vagy a vezetőség már elhatározta, elveszíti a hatodik, El-indulást érő helyet és inkább elmegy az Egyesült Államokba turnézni? Számunkra egyértelműnek tűnik, hogy a második opciót támogatják a sokkal gyengébb csapatok elleni nevetséges eredmények által… ”

  Nincs több kérdésem.

 2. “Mindeközben, ha a gárda legyőzi a Juventust az Olasz Kupa döntőjében, vagy ha a hatodik helyen végez a bajnokságban, azzal kiharcolja az Európa-liga selejtezőjében való szereplést.”

  Ez nem teljesen stimmel. Ha ugyanis a Milan megveri a Juventust a kupadöntőben, automatikusan az Európa-liga csoportkörébe jut.

  Ha a Juventus nyer, akkor a Milannak az Európa-liga selejtezőhöz a 6. helyen kell végeznie, csoportkört a 4-5. hely ér.

  A Milan számára az 5. hely gyakorlatilag elérhetetlen, csak matematikai esély van.

  A Fiorentina két fordulóval a vége előtt 6 ponttal előzi a Milant.
  Pontegyenlőség esetén az egymás ellen szerzett pontok rangsorolnak. Mindkét csapat megverte hazai pályán a másikat, tehát itt sincs döntés.
  Mindkét meccsen 2-0-ra nyertek a csapatok, tehát az egymás elleni gólarány (2 rúgott, 2 kapott gól) sem dönt.
  Ha a fentiek szerint nincs döntés, akkor a gólkülönbség következik, ami jelenleg a Fiorentinánál +16, a Milan esetében +7…

  Ha tehát a Milan mindkét meccsét nyerné összességében +6-os gólkülönbséggel, míg a Fiorentina úgy veszítené el mindkét hátralévő bajnokiját, hogy a gólkülönbsége +12-re csökken, a Milan akkor tud előzni…

  Röviden: A HELYZET REMÉNYTELEN.

  És akkor még nem beszéltünk a Sassuolóról, amely 1 ponttal előzi a Milant.

  Ahhoz tehát, hogy Európa-liga IS legyen, haknizás IS legyen meg trófea IS legyen, le kell győzni a Juventust.

 3. szerintem ez így nem annyira jó,fogja berlu kivágja a francba gallianit,és minden marad a régi,senki nem tud a semmiből igazolni,én szerintem arra kellett volna felszólítani,hogy adja el a klubbot,hiszen az egyet jelent galliani távozásával,hiszen mint tudjuk a kínaik,maldinit szeretnék igazgatónak

 4. A Curva Sud részben függ a vezetőségtől, így ők kevesek ahhoz hogy nyiltan kimondják azt amit igazából minden Milan drukker lát. NEM GALLIANI A FŐ PROBLÉMA. Neki is része van ebben a kialakult helyzetben, de könyörgöm, ki tartja őt ott? Ki tette őt oda? … és talán a legfontosabb kérdés: mer e dönteni Galliani bármiben is Berlu beleegyezése nélkül? Ki szól bele állandóan a csapat felállásába?

  Honnan tudjuk mi azt hogy ekkora menedzser múlttal a háta mögött Jani bá nem látja át a helyzetet? Honnan tudhatnánk hogy ő nem tudja mit kellene tenni? Sehonnan. Berlu EGO-ja miatt kell belemenni állandóan idióta igazolásokba, ő követeli állandóan azt hogy ingyen igazoljunk nagy neveket, amiből persze a végén ez sül ki ami most van. Miatta nem lehet fiatal csapatot építeni, miatta rettegnek az edzők kockázatot vállalni fiatalok beépítésével, mert állandóan eredménykényszer van. Az eredmények pedig ebben a formában soha nem fognak jönni mert egyre lejjebb csúszunk. Egyik probléma generálja a másikat.
  Azt nagyon nehéz megállapítani jelenleg hogy Berlunak kezd elmenni az esze amit az egója tovább fűszerez vagy egyszerűen hülyének néz mindenkit.

  Nem, semmi nem fog történni ha Jani bá távozik, jön helyére egy fiatalabb marionett akit még könnyebb lesz irányítani. Az utolsó előtti órában vagyunk, a Milan név talán még mondd valamit Olaszországon kívül, ha most nem adja el a klubot akkor innentől egyre nehezebb lesz eladni azok mellett a feltételek mellett amiket megkövetel.

  Szóval 4-5 éve jött el az ideje, most pedig már létszükséglet: TAKARODJ BERLU!

 5. Szerintem is nem Gál Jani a hibás hanem Belu ,ő csak abból a kevés pénzből gazdálkodik ami van és szerintem nem is rosszul ,hogy ilyen gyengén képzet játékosok kerülnek a csapathoz itt a játékos megfigyelők a hibásak és nem Gál Jani . Nem hiszem hogy ilyen régóta van a klubnál hogy szándékosan leépítené a csapatot ez elképzelhetetlen ,legalább is számomra ő él és hal a Milanért mert más kép már rég elment volna .

 6. Régen beálltam én is ebbe a sorba,pedig sokáig elnéztem mindent az öreg szenilisnek az elmúlt évek sikerei végett,és azért mert anno megmentette a szeretett csapatomat…DE betelt a pohár !!!

  BERLU TAKARODJ !!!

  Gallianit is elküldeném,de azért mert vér frissítés kell ezen a fronton is,Ő sokkal kevésbé tehet arról hogy ott tartunk ahol….tudtommal Ő Misit is védte és Brocchi ellen volt……ennyi de mennie kell neki is !!!

 7. Volt már ilyen. Galliani már le is lépett volna, mikor Berlusconi visszahívta.
  Itt csak egy megoldás van. A klubot el kell adni. Nem tetszik a ,,tiszteletbeli elnök,, ötlete se, meg az se hogy Berlusconi már csak 51%-ot adna el. 1 hónap hosszú idő, addig átkattan neki megint és már csak 49%-ról lesz szó. Minél hosszabb a gondolkodási idő, annál bizonytalanabb ez az egész. A kínaiak egy adóságokkal teli vállalkozást készülnek megvásárolni. Kérdés mi mindenre bukkannak rá és meg tudnak-e egyezni.
  Új vezetőség és a pletykákban emlegetett 200-300 milliós átigazolási tőke nagyon kell a csapatnak az újra kezdéshez. Így felgyorsulhatnak a dolgok és 2 éven belül újra az elithez tartozhatnánk.
  Csak Berlusconi már bele ne szóljon semmibe.

  • Bocsi, lehet félreértettelek, de nem egészen tudtam követni ezt a logikát. A kettő értelmezésemben nem zárja ki egymást. Egyrészt Maldini szerintem nem csak Galliani helyére jöhet, bár tény, hogy nem biztos, hogy dolgozna vele szívesen. Másrészt viszont megtörténhet, hogy a kínaiak, mint új tulajok hívják vissza Maldinit is, hiszen más cikkben utaltak is már erre, hogy szeretnék kihasználni ázsiai népszerűségét.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS