2022. november 29., kedd

Mihajlovic: Mindenkinek a legjobbját kell nyújtania

-

Sinisa Mihajlovic megtartotta a mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját a Chievo elleni meccset megelőzően.

“Kissé csalódott vagyok amiatt, hogy a vereség után egyből elkezdődtek a Milan csapatánál végzett munkámmal kapcsolatos spekulációk. Azonban nyugodt vagyok és a csapat is. Előre tekintünk, és a Chievo elleni mérkőzésre fókuszálunk. A Sassuolo elleni vereség után a szezonunk nem ért véget. Még mindig van hátra 10 mérkőzés, és azon leszünk, hogy minél több pontot gyűjtsünk össze. A mi felfogásunk szerint a 6. hely nem elég számunkra. Még van egy nagyobb edzés a Chievo elleni mérkőzés előtt, ahol még mindig eldönthetem, hogyan is kezdünk ellenük holnap. Azonban csak olyat fogok választani, aki 100%-os. Azok, akik nincsenek teljesen jó fizikai állapotban, azok a padon fognak kezdeni. Mindenkinek a legjobbját kell nyújtania, mert a játékstílusunk megköveteli, hogy az ellenfelet teljes nyomás alá helyezzük, és amikor védekezünk, akkor is mindenkinek megvan a maga feladata. Ha olyan játékosok kezdenek, akik nem teljesen vannak jó erőnlétben, akkor a többi játékosra nagyobb nyomás helyeződik. Azok akik a mérkőzés alatt fognak becsatlakozni, azoknak is a legjobbat kell nyújtaniuk és meg kell próbálniuk nyomot hagyni a mérkőzésen. Jó kapcsolatban vagyok az elnökkel. Tegnap sokat beszéltünk a fociról és a Sassuolo elleni vereségről. Egy nyugodt beszélgetés volt. Tisztázni szeretném hogy még mindig van egy év a szerződésemből, és ezt tisztelem. Azonban ez mind függ az általam végzett munka és az eredmények által. A szezon végén fognak döntéseket hozni. De ugyanezt mondtam a múlt héten is. Tudom, hogy mennek dolgok a fociban, és nyugodt vagyok.”

“Sosem volt semmi bajom a játékosaimmal. A kapcsolatunk a kölcsönös tiszteletre és a hűségre épült. Megpróbálunk annyi pontot gyűjteni, amennyit csak tudunk, a szezon végén jön majd az értékelés. Balotelli erőnléti állapota közelít az elvárthoz, azonban mentálisan még nem áll készen. A Sassuolo ellen domináltunk az első 25 percben, de utána összeomlottunk, nem azt a Milant láttam a pályán, amelyiket akartam. Az elmúlt 2 hónapban megmutattuk, hogy egy olyan csapat vagyunk, amely képes az utolsó pillanatig küzdeni. Habár a Sassuolo ellen nem így sikerült. A másik ok, amiért így alakult, az a hiányzó játékosok. Montolivo és Abate is kihagyta azt a mérkőzést, karaktert veszített a csapat. A mérkőzés után elemeztük a történteket. Nem mindenki nyújtott 100%-ot, és amikor egy olyan csapat ellen játszol, amelyik ilyen sokat fut, akkor könnyen veszíthetsz. De nem követhetjük el mégegyszer ezt a hibát. A szezonban néhány mérkőzésen játszottunk már 4-3-3-as felállásban is és nem is ment rosszul. A formáció nagyon fontos, egy bizonyos pontig. A hozzáállás az, ami igazán különbséget jelenthet. Bár ennek ellenére a Juventus mégis nyerni tudott az elmúlt években, mert remek hozzáállással és lélekkel játszottak. Ez az az ok, amiért kimagaslanak a többi csapat fölé itt Olaszországban. Minden játékos keményen dolgozik, és a képességeit a csapat érdekeiben használja. A Sassuolo ellen Balotelli, épp úgy, mint Ménez egyszer azt tették, amit akartam, de a következő 5 alkalommal már nem. Ménez talán azért, mert nem igazi ék. Mario talán azért, mert vesztett a koncentrációjából. De ezt nem engedhetjük meg, hogy ez történjen. Mind segíteni akarunk Marionak. Sokkal határozottabbnak kell lennie, amikor játszik és meg kell tennie a tőle elvárt dolgokat. De ez nem csak rá vonatkozik, hanem az egész csapatra.”

“Én is vétettem hibákat, de a legfontosabb dolog, hogy a döntéseim és a választásaim mindig a csapat érdekeit szolgálta. A héten végzett edzéseket figyelembe véve hozom meg a döntést a kezdőkről. A csapat bizonyos játékosokra épül és ez nagy esélyt ad nekünk a győzelemre. Mindig igazságos voltam. A legfontosabb dolog, hogy jól válasszunk és a lehető legkevesebb hibát vétsük. Azért választottam Alexet és Zapatát a Sassuolo ellen, mert ők gyorsan felérnek a támadásokhoz. Majd ma meglátjuk. Bertolaccinak nincs sok szerencséje, mert amikor a legjobb formában játszik, akkor sérülés éri. Amint csúcsformába lendül mindig sérülés gyengíti. Ő egy fontos játékos, aki remekül helytáll mind a védekezésben, mind a támadásban. A karrierje során játszott a védők előtt is. Azonban van egy Locatellink is, aki nagyon meglepett. Talán még nem áll teljesen készen a Serie A intenzitására, de nagyon intelligens. Ő a Milan egyik jövője, talán néhány mérkőzésen pályára is léphet. Kezdi megszokni a ritmust, és egy nagyon fontos opció a csapat számára. Fizikai szempontból a csapat nem sokat változik egyik hétről a másikra. Az adatokat tekintve a Sassuolo ellen is ugyanannyit futottunk, mint a korábbi mérkőzéseken. Vannak akik nagyon sokat futnak, mint például a két szélső védőnk, és az olyan játékosok, mint Bonanventura és Honda. A rendszeres játék miatt teljesen normális, ha valaki egy kicsit veszít a fittségén. Nem tudom, hogy az erőfeszítéseink alapján többet vagy kevesebbet érdemeltünk-e. Azonban az eredményeink sokkal jobbak, mint az elmúlt években. Maldini remekül elemezte a helyzetet. A Milan képes javulni a korábbi szezonokhoz képest. Igaz van még mit javítani, de változik a csapat és az eredmények is.”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

2 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. én nagyon bírom miháyt,én szerintem ezzel a csapattal csak jót tett,persze a múlt heti szar,de még a legnagyobb csapatokkal is megesik egy szar meccs.majd ha ez a sorozat hosszabra nyúlna,akkor kéne szídni szerintem.olyan játékosokból hozott ki szinte sztár formát,akik az előző szezonokban középszerű játékosok voltak,sőt!pl.:montolivo,abate,honda,niang
    forza milan!nyerni kell ma!

  2. Ismét egy szimpatikusabb nyilatkozat Mihajlovictól. Teljesen korrekt módon látja szerintem a dolgokat. Neki is vannak hibái, de jót tett a csapattal. Az más kérdés, hogy ő sem varázsló, és pl. Balotellivel már nem lehet mit kezdeni, sosem lesz több esze. Az előttem hozzászólóval egyetértek, mindenkinek van szar meccse. Ott van pl. a Mainz elleni Bayern fiaskó, vagy sorolhatnék még. Annak is örülök, hogy végre fiatalabbak is lehetőséget kapnak. Bár még 1-2 embert többet játszatnék a helyében, de ő az edző, ő tudja mit kell tenni. Hátrányként most egyedül azt veszem észre, hogy a meghatározó játékosok szerepe túl sok a csapatban. Tényleg kiesett Monti, és Abate, és sehol nem voltunk. Jack-nek és Hondanak el kellene tudni vinnie a hátán a kis csapatok ellen a csapatot, főleg, ha van egy Romagnolink, Donnánk, Antonellink, aki megy mint a gép, Kuckáról nem is beszélve. Tényleg nem vagyunk rosszak, csak elől meg kell tudni csinálni a feladatot. Az én szememben Bertolacci nulla, egyáltalán nem erőltetném. Reméljuk kellemes délutánunk lesz a Chievo ellen.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS