2022. december 02., péntek

Niangot autóbaleset érte, hónapokat kell kihagynia

-

A Milan francia támadója, M’Baye Niang szombatról vasárnapra (vagyis közvetlenül a Milan-Torino mérkőzést követően – a szerk.) virradóra autóbalesetet szenvedett. Ezt a klub a hivatalos honlapján is megerősítette.

A francia támadó a hírek szerint komolyan megsérült, bokaszalag- és vállsérüléseket szenvedett, de a közeljövőben további vizsgálatok elé néz. A vizsgálatok szerint alkoholt nem fogyasztott, ugyanis az alkoholteszt negatív lett. Niang jelenleg a kórházban tartózkodik. A Sky Sport Italia és a MilanNews értesülései szerint a francia támadó szezonja ezzel a sérüléssel szinte véget ért, esetleg a szezon utolsó 2-3 mérkőzésén lesz bevethető. Niangra legalább 2 hónapos lábadozás vár, de a további vizsgálatokig biztosabbat nem lehet tudni.

A Milan hivatalos közleményt adott ki a történésekkel kapcsolatban, amelyek szerint Niang bal bokája sérült meg és a bal vállát zúzódások érték. A váratlan esemény alapjaiban forgathatja fel Sinisa Mihajlovic elképzeléseit a kezdőcsapat összeállítása kapcsán, mivel az utóbbi időben összeszokott Carlos Bacca – M’Baye Niang páros ebben a szezonban várhatóan már nem fog összeállni.

Niangnak nem először volt balesete, 2014-ben csúnyán összetörte a Ferrariját, amikor a Montpelliernél szerepelt kölcsönben. Akkor több autónak is nekikoccant, mielőtt elvesztette az uralmát az autója fölött, és egy fának csapódott. Az eset után mások veszélyeztetése és jogosítvány nélküli vezetés miatt 18 hónap felfüggesztett börtönt kapott. 2012-ben, 17 évesen szintén jogosítvány nélkül vezetett, ráadásul amikor a rendőrök megállították, a csapattársának, Bakaye Traorénak próbálta kiadni magát, bár ezt később tagadta.

Niang kiesése után Mario Balotelli és Jeremy Ménez juthat lehetőséghez, közülük kerülhet ki Carlos Bacca ékpárja. A bajnokságban kilenc forduló óta veretlen Milan kedden döntőbe juthat az Olasz kupában, a harmadosztályú Alessandria elleni meccset 1-0-s előnyről kezdi a San Siróban.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

31 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  • Hátt én a Niangot nem tartom egy jó játékosnak!nekem nem tetszik egy labdát nem tud átvenni vagy épp megtartani……!csak a gyorsasága van neki…..igaz Balotelli egy kicsit agyas ….. de jelen pillanatba az ö helyébe ki nem lenne az , én is az lennék ……ha sorozatban 5 perceket játszanék, a meccs ritmusát sem lehet felvenni ennyi idő alatt!!de benne jobban benne van a gól sztem ….egy távoli lövés,szabadrúgás,labdát meg tudja elöl tartani…stb!! FORZA MILAN!!

 1. Mivel a Bacca-Niang párosról csak az “összeszokottság” nem jut eszembe, ezért taktikai szempontból ez nem jelenthet akkora problémát. 3-4 támadónk is van a pótlására.
  Azon lehetne csámcsogni, hogy hogy a fenébe lehet így megsérülni? Ő hibázott? Meccsről haza felé történt, vagy még nem volt elég fáradt, és így “vezetett” le?
  Biztos jönnek még infók, addig is hajrá a többieknek, lehet bizonyítani!
  Niangnak meg jobbulást (meg egy hivatásos sofőrt) kívánok!

 2. Jobbulást!

  Még mindig őt tartom a legalkalmasabbnak elölre Bacca mellett, nagyon kellemetlen lehet így hogy kidőlt. Őszintén szólva most meg nem tudnám mondani, ki lenne a legésszerűbb alternatívája, de szerencsére nem is nekem kell. A bőség zavara negatív értelemben…

 3. Niang barátunk így nyilatkozott: “Szeretnék véget vetni a pletykáknak és spekulációnak, az egyetlen oka a balesetnek az időjárás volt. A barátnőm és én jól vagyunk, a klub adott egy nyilatkozatot a sérülésemről. Őszintén köszönöm a támogatásotokat. Hamarosan visszatérek a pályára.”

  Az időjárást okolni a balesetért…, hát nem sugall sok érettséget részéről. Arra nem is gondolt, hogy talán a sofőrnek kellett volna alkalmazkodnia az időjárási viszonyokhoz és nem forditva? 😀

   • Mi lenne ha megfordítanánk…….. és Niang játszana Abate helyett, ha már annyit védekezik!? Bár erősen kétlem, hogy tudásbeli és értelmi képességei erre alkalmassá tennék! Én mint ahogyan azt falu helyen szokták mondani, jobban eltudnám képzelni a csapat oszlopaként………. hogy miért, azt szerintem sokan tudjátok! 😀

 4. Ennek a csapatnak most a stabilitás az erőssége. Ezért
  ad1. a jelenlegi 4-4-2-es formáción nem változtatnék, úgy, hogy kevesebb legyen a középpályás
  ad2. Niang bármennyire is szeleburdi a támadásban, ő valóban védekezik, amit Balo nem hajlandó megtenni, Menez pedig valóban nagyon szarul tért vissza.
  Egyáltalán nem örülök Niang kiesésének pont most. Luiz Adriano nem is védekezik úgy, és elöl túl statikus.
  Nagy farok ez a Niang ezzel a balesettel, biztos hajtott, mint állat.

 5. Remélem hamar felépül. Csak ha már felépült akkor maradjon a padon… Micsoda falábú egy játékos! Nem sok esze van. Olvastam itt,hogy az benne a jó,hogy sokat védekezik. még 1 tiszta szerelése nem volt idén! A góljait is csak szerencsével szerzi. Jó persze nem mindet,de a felét… Nem is értem,hogy miért nem mást erőltetett eddig Miha. Minden meccsen kilóg a csapatból. Eddig voltak többen is ,de Honda kezd magára találni,és Monti is,de Niang egyre rosszabb. LA 1000 szer hasznosabb. Menez is ott lesz majd. Balo megint egy agyatlan,de még mindig többre tartom mint Niangot.

 6. Először is jobbulást Niangnak!
  Most végre kiderül, hogy mire megyünk nélküle, ha elkezdünk szarul/szarabbul támadni a többi csatárral, akkor megvan a válasz, hogy miért játszatta eddig Mihajlovics, úgymond kaphatunk egy visszaigazolást, hogy jó edzői döntés volt-e, vagy sem.
  Én részemről nagyon drukkolok most Luis Adrianónak, hogy beverekedje magát a kezdőbe és ott is maradjon.
  Mindenesetre szóljon aki megvuduzta ezt a Niang gyereket, hogy kidőljön, mert annak nem fogok csúnyákat írni, nehogy velem is történjen valami.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS