2022. december 07., szerda

Galliani: El Shaarawy boldogtalan volt Monacóban

-

Adriano Galliani végre elárulta, hogy mi áll Stephan El Shaarawy római szerződtetése mögött. A fiatal olasz játékos jelenleg kölcsönben szerepel a fővárosi AS Roma csapatánál, ahol már négy gólnál tart. A Fáraót 2011-ben szerződtette a Milan 15 millió euróért a Genova csapatától.

El Shaarawy nyáron elkerült Milanóból és Monacóba költözött, kölcsönben kötelező vételi opcióval, amely állítólag 25 meccs után lépett volna életbe, de a francia klub nem élt ezzel és a Fáraó visszatért Olaszországba, de nem a Milanhoz. Az olasz támadó még csak egy percet sem töltött Milanóba, hiszen egyből Rómába repült, ahol aláírta féléves kölcsönszerződését. A Farkasok nyáron 14 millió euróért vásárolhatják majd meg Shaarawyt, amennyiben szeretnék végleg megtartani.

Ami viszont a Fáraó és a Milan között zajlik, azt senki sem érti, hiszen 20 évesen a hátán vitte a csapatot és mára már teljesen lemondtak a tehetséges játékosról, aki most ismét régi önmagát idézi és jó formában játszik.

2013-ban Adriano Galliani elhozta Manchesterből Mario Balotellit, ami sokak szerint megpecsételte El Shaarawy sorsát. A két támadó nem igazán tudott egyszerre a pályán kimagasló teljesítményt alkotni és ez kihatott mindkettőjük teljesítményére. Az olasz szélső formája rohamosan visszaesett és sérülések is hátráltatták a játékban. Állítólag Galliani 2013 telén elfogadta az akkor dúsgazdag Anzsi Mahacskala 40 millió eurós ajánlatát Stephan El Shaarawyért, de a játékos nem akart távozni, így meghiúsult az üzlet. Ezt követően a kopasz vezető rettentően kiborult és ha igazak a hírek, akkor neki köszönhető a Fáraó mellőzése. A klub vezérigazgatója télen is mérges volt, amikor a Monaco jelezte, hogy nem akarják megvásárolni az olasz támadót.

Legutóbbi nyilatkozatában Galliani azt mondta, hogy a játékos kérte az átigazolását.

“El Shaarawy? Boldogtalan volt Monacóban és kérte az átigazolását. Azt mondta, hogy játszani akar. Ő a Milan tulajdonában volt, de nem tudtunk volna több játéklehetőséget biztosítani neki, ezért nem kérhettük a maradását. A Roma volt az egyetlen nagyklub, amely érdeklődött El Shaarawy iránt. Azt hiszem, hogy ez egy jó klubváltás volt. El Shaarawy jól teljesít és örülök neki. Most várok egy üveg bort az olasz válogatott szövetségi kapitányától.” – mondta Galliani a Torino elleni szombati győzelem után.

A 23 éves támadó tegnap két góllal járult hozzá a Roma győzelméhez az Empoli ellen

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

13 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Megint egy nagy kamu cikk..
  Csakhogy haragudni lehessen a vezetőkre.

  Gyerekek nyáron Mihajlovic kerek perec kijelentette, hogy 4-3-1-2-ben nem kell szélső és EL Shaarawy az.. El92 ezért kérte, hogy engedjük el Monacoba…

  Ja.. és kössünk bele Balotelli visszahozásába is!? Nézzük már meg Blotelli mit tett akkor tavasszal!? Hogy Sári nem tudott mellette mit tenni.. na bumm… De szinte csak Balotelli lőtte a gólokat és hozta a meccseket.

  Idén mår nem kellett volna idehozni talán és El Shaarawyt is megpróbálhatta volna Sinisa csatár poszton. Lehet látni a Romába szinte belül játszik és onnan lövi a gólokat.. De ez mind edzői döntés.. ahogy Saponara kidobása is..
  Niang is még most is szélső lenne, ha a vén Gasperini nem fedezi fel, hogy egy magas gors gyerek középen veszélyesebb..

  • Lehet velem van a gond, de én még mindig nem értem mi ez a nagy Sárika imádat. Tehetséges volt, kikiálltották az új zseninek amit egy rövid ideig bizonyított is. Ezt követően viszont évekig aszály volt a pályafutásában hol sérülések, hol érthetetlen indokok miatt. Hiányzik-e? Igen! De nekem az a fél szezonos játékos hiányzik nem pedig a 2 évig szenvedő hasznavehetetlen srác. Ennek ellenére örülnék ha tovább folytatódna a szenvedése, mert nem akarom hogy erősítse a Rómát. Habár valószínűleg ez csak fellángolás tőle.

 2. Tehát Galliani szerint ez jó klubváltás volt? Esetleg a Romanak szurkol a kopasz? A 3.helyre az esélyünk jórészt azzal úszik el végképp, hogy Shaarawy a jó teljesítményével nagy szerepet vállal abban, hogy az egyik közvetlen riválisunk feltámadt. Ez a kopasznak jó? Esetleg az, hogy sikerül “0 szaldósra” kihozni az üzletet, az egyik legnagyobb olasz tehetség eladásánál? Ez jó üzlet? Bonaventuranak és Hondanak konkrétan nincs alternatívája, aki meg lenne azt már második alkalommal engedjük el idén? Ez jó üzlet? Lehet én látom rosszul, de nem tudom melyik része is jó ennek az üzletnek.

  • Ez a lényeg, jól össze foglaltad! Elmegy a nádhás picsába aki az önös érdekeit a klub érdekei elé helyezi. Ezért (is) tartunk itt te fasz! Mert az a legfontosabb, hogy te megkapjad az üveg borodat..

   Másrészt az igaz, hogy El Shaarawy szélsőt játszott általában. DE a góljait középről szerezte a kapu elől. Mondanom sem kell hány embernek nincs normális alternatívája. Ja és amugy olasz is. Mindegy a lényeg, hogy te nem bírtad eladni a Mahacskalának 40 millaért ezért eladod 14-ért az egyik “riválisunknak”. Nagyszerű!!

 3. Ezt már én is írtam kismilliószor. El Shaarawy-nak addig ment jól, amíg meg nem érkezett Balotelli. Onnantól kezdve mélyrepülés…..

  Én mai napig nem bírom, hogz tudtuk leigazolni…. Egy MILAN ne igazoljon olyan embereket a csapatba, akik rongálják a morált és akik rossz irányba vezetik a csapatot, akiktől csak rosszat tanulhatnak a pályán és azon kívül is.
  Ide példaképek kellenek. El Shaarawy az lehetett volna. Egy ideig talán az is volt, csakúgy mint most Donnaruma v. Romagnoli. De ahogy Berlusconi említette ,,rohadt alma,, került a kosárba és a többi is romlani kezdett.
  Mindezek ellenére nem értem, mi késztette a veztőséget mégis arra, hogz leigazoljo és szétrobbatsa a csapatot….. majd eladjuk és újra visszahozzuk…. majd most már megint arról filozofáljunk, hogz talán maradjon nálunk megint.
  Nem tudom mi lehet a háttérben, de nagyon nem tetszik, hogy ha egy kicsit is fejlődést mutatunk, leromboljuk egy idióta leigazolásával.
  Inkább legyen egy El Shaarawy-m sérülten, mint egy Balotelli-m a padon.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS