2022. november 30., szerda

Alexnek sikerült az, ami idén még senkinek sem

-

Összegyűjtöttük a statisztikákat az Inter elleni találkozóról. Mint ismert, a Milan a San Siróban 3-0-ra legyőzte a városi riválist, a gólokat Alex, Carlos Bacca és M’Baye Niang szerezte.

– 1765 nap telt el, mióta a Milan legutóbb 3 gólt szerzett az Inter ellen a vasárnapi derbit megelőzően. Azon a találkozón 2011 áprilisában Alexandre Pato duplázott illetve Antonio Cassano is eredményes volt, a meccs pedig 3-0-ra végződött.

– Érdekesség, hogy Bacca eddigi csapatainak összes nagy rangadóján betalált legalább egyszer. Bacca gólt szerzett a Junior-Union, a Brugge-Anderlecht, a Sevilla-Betis és a Milan-Inter rangadón.

– Donnarumma mindössze 16 évesen, 11 hónaposan és 6 naposan védte a Milan kapuját a milánói rangadón. Ezzel ő lett minden idők 3. legfiatalabb játékosa, aki pályára lépett a Derby della Madonninán. Gigio egyébként kapott gól nélkül hozta le a vasárnapi meccset.

– A meccsen Juraj Kucka mutatta be a legtöbb sikeres cselt, egész pontosan 5-öt. Giacomo Bonaventura 3, míg Keisuke Honda 4 alkalommal csapta be ellenfelét.

– A találkozót megelőzően még senki sem tudta bevenni fejes góllal Handanovic kapuját ebben a szezonban. Megtört a jég, ugyanis Alex az első játékrészben Honda beadását követően a kapuba fejelt.

– A Milan-Inter mérkőzést 77043 néző tekintette meg élőben, ami körülbelül 3 millió eurós bevételt jelent a klub számára. A meccs előtt a Curva Sud látványos koreóval készült, amelynek középpontjában egy 1984-es derbi jelenet van, amikor Mark Hateley megszerzi a győztes gólt.

– Bacca megszerezte 11. gólját a Serie A-ban, összesen pedig a kupában szerzett gólokkal együtt 13 találatnál jár, így ő a legeredményesebb kolumbiai játékos Olaszországban. A rekordot eddig Faustino Asprilla tartotta 12 találattal és utána Luis Muriel következik 11 góllal.

>> MÉRKŐZÉS STATISZTIKÁI:

MILAN INTER
47% LABDABIRTOKLÁS 53%
14 KAPURA LÖVÉS 12
5 KAPUT ELTALÁLÓ LÖVÉSEK 3
4 KAPUT NEM TALÁLÓ LÖVÉSEK 6
5 BLOKKOLT LÖVÉSEK 3
17 SZABADRÚGÁS 16
5 SZÖGLET 6
2 LES 0
3 VÉDÉS 2
14 SZABÁLYTALANSÁG 17
3 SÁRGA LAP 1
0 PIROS LAP 0

 

>> JÁTÉKOS STATISZTIKÁK:

Játékos G GP KL KT CS SZ EK SL PL SP ÖP
I. ABATE 2 1 71% 45
ALEX 1 1 1 2 1 91% 34
L. ANTONELLI 2 1 75% 32
C. BACCA 1 3 1 1 64% 14
M. BALOTELLI 1 1 1 1 67% 6
A. BERTOLACCI 100% 4
K-P. BOATENG 50% 2
G. BONAVENTURA 3 3 1 1 80% 44
G. DONNARUMMA 67% 27
K. HONDA 1 2 4 1 1 80% 35
J. KUCKA 2 5 5 4 1 79% 39
R. MONTOLIVO 3 2 88% 56
M. NIANG 1 1 2 2 1 2 4 79% 19
A. ROMAGNOLI 1 85% 40

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

7 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Az azért nagyon kemény és mindent elmond az olasz játékvezetésről,hogy mi 3 a merdák meg 1 sárgát kaptak. Csak emlékből Murillo legalább két sárgát érdemelt volna de egyébként is volt min. 4-5 olyan faultja ami lapot érdemelt volna. Medel is érdemelt volna,nálam Icardi is szinészkedésért,Eder pofázásért nem egyszer volt teátrálisan sikítozó. No comment. . .

 2. Kovezzenek meg, de Romagnoli nalam siman kezdo lenne a valogatottban, fel szezon alatt szinte klasszis lett belole, nagyon kevesett hibazik.
  Alexet el ne kuldjuk, meg ha nem is lesz mindeg ilyen jo formaban, tanitsa/fejlessze romagnolit es meglesz az uj Silva/Nesta-nk !

 3. Donnarumma – A csapatunk ékköve jelenleg. szemtelenül fiatal, teli van erővel. Rengeteget fog még fejlődni. Mihajlovic kellett hozzá, aki nem kicsit kockáztatott, hogy megmutathassa mit tud és hogy egyáltalán felfigyelhessen rá a futball világ. Nagyon kellett a csapatnak egy olyan játékos, mint ő. Aki miatt MILAN drukkerek lehetnek majd a mostani fiatalok, akik épp kedvenc csapatot készülnek választani. (Persze az egészet szét tudja bombázni a vezetőségünk, ha pénz reményében elengedi a Barcelona-ba, vagy más anyagilag jól szituált csapatba)

  Abate – Ki gondolta volna, hogy egyszer ő lesz a MILAN nagy örege. A jelenlegi kezdőnket figyelembe véve ő rendelkezik a legtöbb MILAN-os tapasztalattal. Most se egy világklasszis, de hozza a kötelezőt. Ennek csak a Calabria drukkerek nem örülnek, hiszen a szezon lején megmutatta mire képes és máris jelentkeztek érte nagyobb csapatok. Utolsó vele kapcsolatos hír, hogy kölcsönbe készüljük adni. Jobban örülnék, ha maradna és lassan beépülhetne. (bár De Sciglio is jobban muzsikálna a jobb oldalon)

  Alex – sokan nem örültek az érkezésének. (én se őt vártam) Mostanra a védelmünk vezérévé nőtte ki magát. Remélem jövőre még velünk marad.

  Romagnoli – Sokat fizettünk érte. Többet a kelleténél. Eleinte nem is nagyon tündökölt, de úgy néz ki a kemény munka meghozta a gyümölcsét. Mihajlovic és Alex mellett sokat tanult és már van fegyelme.

  Antonelli – kétségkívül jelenleg ő a legjobb választás a bal oldalra. DeSciglio-t még Allegri rontotta el azzal, hogy nem engedte a jobb oladlon játszani. Kár érte. Antonelli szívvel lélekkel játszik. DeSciglio-tól a nyáron megválunk szerintem, de ha Calabria marad, akkor nem is bánom.

  Kucka – Mikor a győztes csapatot dicsérjük, ő valahogy mindig kimarad, pedig rengeteget dolgozik és véleménzem szerint hihetetlenül hasznos munkát végez. Ez a KP meghalna egy ilyen játékos nélkül. Rombol, szerel, védekezik, támad, cselez, gólpasszt ad, gólt szerez. Szívvel lélekkel, mint anno Gattuso, csak egy kicsit technikásabban……. hoppá ezt mondtuk Nocerino-ra is első szezonjában. Az utóbbi pár meccsen nem játszott, már megijedem, hogy valamiért kegyvesztett lett Mihajlovic-nál, de hála istennek a Derby-re visszatért. Nagyon jó vétel volt.

  Honda – sokan kergetnék a csapattól, de szerintem hiba lenne. Honda hihetetlenül fegyelmezett. Technikai tudását butaság lenne kétségbe vonni. A Milan előtt és a válogatottban folzamatosan jó formában focizott. Lehet nem fekszik neki az olasz foci, vagy csak a Milan taktikája. Ha nem tudunk sokkal jobbat hozni, akkor én nem bánom, ha marad.

  Montolivo – Sose szerettem. Nem értettem, mivel érdemelte ki a kapitányi karszalagot. Én már tavaly megváltam volna tőle. Ebben a szezonban viszont teljesen más Montolivo-t láthatunk. Így már megérdemli, hogy csapatkapitány legyen. Mihajlovic megtalálta a posztját.

  Bonaventura – Egyik, ha nem a legjobb igazolásunk. Még nem volt rossz meccse. Ezt a csapatot ő viszi előre. Egyszerűen mindent tud és mindent meg is tesz a csapatért. Nagyon sajnálnám, ha pénz szűkében meg kellene válnunk tőle. Ott a homlokán a MILAN címer.

  Bacca – Szintén nagyon jó vétel volt. Sokan panaszkodnak, hogy kevés a mezőnymuka, de neki nem is kell többet tennie, mint gólt szerezni. Ronaldo a kedvenc csatárom. A Brazil. Bacca mellé kell egy kiszolgáló ember. Ennyi. Niang nem biztos, hogy a legjobb megoldás erre a feladatra. Az én elképzelt MILAN-om ban, van egy gólerős csatár, aki félpályánál soha nem jön tovább vissza. Neki az a feladata, hogy a védőket ne engedje fel a támadással, már a saját térfelükön támadja őket és akár egyedül is neki merjen indulni az ellenfél kapujának. Se Bacca se a MILAN még nem tart itt, de én Bacca-val nagyon meg vagyok elégedve.

  Niang – Felemásak az észrevételek. Fiatal még nagyon, sokszor fegyelmezetlen, de dolgozik keményen. Nálam előbbre tart, mint Balotelli és többet is ér. Míg Balotelli már senkinek se kell, Niang iránt vannak érdeklődők. Mivel én Luiz Adriano-t szívesebben látnám Bacca oldalán, így azt a 16 milliós ajánlatot lehet el is fogadtam volna és Adriano-nak adnék több lehetőséget.

  Boateng – Balotelli – őket én nem hoztam volna vissza.

  MIhajlovic – Szerintem óriási hiba lenne lecserélni, még akkor is, ha a csapat csak az 5. – 6. helyen végezne a szezonban. Jó, erős, nyitott edzőnek tartom. Tapasztalata van bőven olasz fociban. Jó a szeme a játékosokhoz és meg is találja a helyüket a csapatban. Erre az utóbbi 3-4 szezonban nem volt példa. A 0-áról kezdte el építeni ezt a csapatot és egyelőre jó munkát végez. 1 szezont tőlem mindenképp kapna még. Se Conte se más nem lesz képes jobb helyezést elérni ezzel a csapattal, az első szezonjában. A csapat tiszteli Mihajlovic-ot, kár lenne megint lerombolni mindent egy edzőváltással. Persze neki is vannak hibái. Pl. hogz el hitte, hogy a keret elegendően erős ahhoz, hogy kisebb csapatok ellen a tartalékosok játsszanak. Egy MILAN B-nek is el kellene vernie olyan csapatokat, mint Carpi, Verona, Alessandria, Bologna. Remélem többé nem fut bele ebbe a hibába. A keretünk nem elég rá és minden egyes pontra szükségünk van. Azzal az elvesztegetett +7 ponttal bőven ott lennénk a BL-ért.

  Sok sikert és remélem nyáron nem váltunk edzőt és érkezik egy két minőségi játékos.

 4. Ez a statisztika hol készült? Szerintem érdemes lenne a szerzett labdákat is feltüntetni a szereléseknél. Mind Montolivonak, mind Alexnek volt ilyen. Alexnek szerintem többször volt megelőző szerelése. Montolivo pedig biztos szerzett vagy 5 labdát, de szerintem bőven többet.
  Jut eszembe sokszor van szidva Abate és Honda. Szerintem egész meccsen nagyon jól játszották be a jobb oldalt. Sok jó váltásuk volt. A bal oldalon lényegesen kevesebb volt.
  A gólpasszok is a jobb oldalról érkeztek, ott csinálták meg a helyet hozzá.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS