2022. december 07., szerda

Mihajlovic: Szívvel nyertük meg a mérkőzést

-

Sinisa Mihajlovic elégedetten nyilatkozott a Sassuolo elleni győztes meccs után. A szerb edző szerint a csapat megérdemelten szerezte meg a három pontot, emellett pedig köszönetet mondott a szurkolóknak a támogatásért. Mihajlovic mellett Adriano Galliani, Alessio Cerci és a győztesgólt szerző Luiz Adriano is megszólalt.

MIHAJLOVIC: “A győzelem a játékosok érdeme, akik soha nem adták fel és végül a végén sikerült megszereznünk a három pontot. Szívvel nyertünk. Elégedett vagyok a játékosaim teljesítményével. Szurkolók? Megértem a tiltakozásukat. Szeretném megköszönni nekik, hogy támogattak minket a mérkőzésen. Természetesen joguk van fütyülni, de jobb, ha az egész meccsen buzdítanak minket. Ez így van rendjén. Diego López? Ő egy nagyszerű kapus. Az elmúlt hetekben nem volt formában, ezért úgy döntöttem, hogy változtatok. Donnarumma jól teljesített és előfordulhat, hogy egy kapus hullámvölgybe kerül. López, Gigio és Abbiati személyében három megbízható kapus áll a rendelkezésemre.”

“Nem a játékos életkorát nézem, hanem a képességeit. Majd meglátjuk, hogy a Chievo ellen Donnarumma fog-e kezdeni. Még sok idő van szerdáig.”

“Örülök, hogy nyertünk. Az elnök úr a meccs után gratulált az öltözőben. Soha nem voltunk semmilyen nyomás alatt. Úgy érzem, hogy megérdemeltük a győzelmet a mérkőzésen. A Sassuolo egyenlítő gólja után biztos voltam abban, hogy nyerni fogunk, így nyugodt voltam. Cerci? Jól ismerem őt. Én döntök és vállalom a felelősséget a döntéseimért. Tudom, hogy Cerci a csapat hasznára lehet. Chievo? Igyekszünk a lehető legjobban felkészülni a meccsre.”

GALLIANI: “A Sassuolo szép focit játszott, minden elismerésem nekik. Nyertünk és fontos volt ez a győzelem. Legközelebb a Chievo ellen is meg kell próbálnunk megszerezni a három pontot. Menez? Ebben a szezonban még nem játszott. Jelenleg három sérültünk van, ami normális, de sajnos mindannyian egy poszton játszanak. Örülök Baccának és Luiz Adrianónak. Berlusconi? Az elnök gyakran jelen van. Elkötelezett a Milan iránt és nagy gazdasági beruházásokat hajtott végre. Cerci? Nagyon jól teljesített, akár csak a csereként beálló Bertolacci. Jelenleg három kapusunk van és az edző kezében van a döntés joga. Minden játékosnak tiszteletben kell tartania az edző döntését.”

LUIZ ADRIANO: “A legfontosabb dolog, hogy megszereztük a három pontot. Nehéz mérkőzés volt és időnként úgy tűnt, mintha a labda nem akarna bemenni a kapuba. Ezt követően kifizetődtek az erőfeszítéseink és győzelemmel zártuk a meccset. Nem sokat számít, hogy kezdek-e vagy sem. A lényeg, hogy nyerjünk. Berlusconi? Fontos számunkra és nagyon sokat segít a szavaival. A jelenléte nagy motivációt ad számunkra. Remélem, hogy a szurkolók az első perctől fogva támogatni fognak minket a Chievo ellen és sikerül majd győznünk.”

CERCI: “Köszönet a drukkereknek, mert ugyan a meccs elején tiltakoztak, de utána végig támogattak minket. Személy szerint boldog vagyok, mert védekezésben és támadásban is tudtam segíteni a csapatot. Nagyon tisztelem az edzőt és tudja, hogy mire vagyok képes. A héten sokat beszélgettünk és megpróbálta kihozni belőlem a maximumot a mérkőzésre.”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

10 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Egy kamu 11-essel és kiállítással, 10 ember ellen ilyet mondani: Szívvel nyertünk!?
  Óriási szégyen! Én nem emelek ki egy játékost sem, mert mint csapat vagyunk nullák! Persze tudom, gyenge a keret. Bezzeg ez a “jó nevelből álló” Sassoulo lefocizott minket sokszor 10 emberrel is. Furcsa ők tudnak passzolni egymáshoz!

  • Most a lényeg, hogy nyertünk. Kellenek a pontok aztán jöhet a szép játék is. Inter ellen szerintem jók voltunk, de ott nem szereztünk pontot, úgyhogy most ezek a győzelmek fontosabbak.

   Persze egyetértek, hogy máskor nem lesz ekkora szerencsénk és meg kéne tanulni pontosan passzolni, de nehéz úgy jól teljesíteni, hogy mindenki kifütyüli őket és nem félnek tőlünk a kis csapatok se. Nem vagyunk jó formában, ahhoz viszont győzelmi sorozat kell.

   • Az a baj, hogy a győztes csapaton nehezebb változtatni. Kell a győzelmi sorozat, de kérdés milyen áron.
    Alex soha nem lesz jobb, sőt…
    Kucka egy tölteléknek lehet jó, de még Poli szintjén sincsen.
    Cerci ennél jobb játékos, de amióta idejött, olyan mint, aki büdöset szagol.. Semmi kedve játszani és nem is jön neki össze semmi.
    Ezt a 4-3-3-at el kellene felejteni. Ebben a taktikában soha nem leszel létszámfölényben középpályán. így aztán jobbnak kellene lenned az ellenfélnél, támadásban é védekezésben is! Ez jelenleg senki ellen nem történt meg.

    Ergo kell a 4 középső ember. Vissza kell állni 4-3-1-2-re!
    Hondát erőltetni kell és mögötte Bertolacci + Monti + Bonaventura triót…

    Elöl Nianggal végre van 3 csatárunk.
    Gyengébb csapatok ellen esetleg Honda helyett be lehetne próbálni Balo-t, ha nem lassítja agyon a támadásokat, még be is válhat.

    Hátul meg Romagnoli – Zapata /Ely Mexes már elment! intsünk búcsút. Vele engedjük el Alexet is. A télen vagy Antonelliből csinálnék egy jó belső védőt 4.-nek, agy visszahoznám Palettát.

    Szóval, örülünk mi a győzelemnek, csak ne nevezzük stabilnak se a felállást se ezt a kezdő 11-et! Mert ez egy vicc!

    • Mihajlovicnál én úgy vettem észre, hogy bizonyos játékosokat egy két hiba után egyből lecserél, ami jó volna, ha a beküldött emberek jobban teljesítenének a lecserélteknél. Ezzel az a baj, hogy a töketlen biztonsági passzolgató játékosok fent maradnak.

     Cercire ez érdekes mód nem vonatkozik, bár ő kényszerből kap ennyi lehetőséget, de egy játékos önbizalmának nem tesz jót, ha nem érzi a bizalmat.

     Hondát sokan leírják, mert régen mutatott már valami értelmeset, de néha mikor nem csinált sok látványos dolgot akkor is a csapatért dolgozott. Néha lehet pont ez hiányzik, hogy valaki elmozgat pár védőt, hogy a többiek villogjanak.

 2. Először is nagy köszönet a nyilatkozatokért.

  Másodszor pedig engem nagyon zavar, ha akár nyer a csapat, akár veszít, akkor valaki folyamatosan sír és csak a negatívumokat emeli ki. Már elnézést, de kit érdekel, hogy tizenegyes volt-e vagy sem? Kit érdekel, hogy jogos volt a kiállítás, vagy sem? Hagyjuk már az egészet. Az ilyen nem is Milan szurkoló, aki nem tud örülni semminek. Nem volt jó meccs, de nyertünk és ez a fontos.

  Annyiszor, de annyiszor ítélnek ellenünk a bírók, hogy az nem kifejezés. Néha tévedhetnek a mi javunkra is. Örüljünk már egy kicsit a győzelemnek, mert nem minden héten van ilyen.

 3. Mien nyilatkozatok ezek? Mintha a Milan 10 emberrel verte volna meg az Inter, Napolit vagy a Juventust….szégyen hogy a Sassuolo ellen akik 10 emberrel játszottak alig tudták elverni…
  És hogy az elnök gyakran jelen van? Hát nemis mondanám…mas csapatokban az elnökök majdnem minden meccsen ott vannak nem csak itt ott mint Berlu…

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS