2022. szeptember 25., vasárnap

Bemutatták a csapat új mezeit

-

Ma a Milan és az Adidas közösen nyilvánosságra hozta a következő szezon hazai mezét, illetve a harmadik számú szerelést.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is az új szerelésében lép pályára a Milan a bajnokság hátralevő két mérkőzésén. A Milan a hétvégén az Atalantához látogat, majd a bajnokság utolsó fordulójában a Sassuolo lesz az ellenfél a San Siróban.

Kezdjük a mezek bemutatását a hazai szereléssel. Maradt a piros-fekete szín, de a korábbi évekhez képest a csíkok árnyalata eltérő. A mez középső részén egy vastag fekete csík húzódik függőlegesen. A pirosnak két árnyalata figyelhető meg a mezen. A mez vállrészén három fehér csík van.

A címert illetően változás történt. A 2014/15-ös szezonban viselt hazai mezen a csapat címere helyett a Szent György kereszt lesz látható, amely egy egyszerű vörös kereszt. A címerben ezüst árnyalattal látható a Milan logója.  A kereszt egyébként Milánó címerében is megtalálható. A múltban már szerepelt a mezen a Szent György kereszt. A mezen a játékosok neve és száma a klub új hivatalos betűtípusával lesz látható. A hazai mezhez tartozó nadrág egyszerűen sikerült de mégis tetszetős. Fehér nadrág oldalán három piros csík van.

A Milan bejelentése szerint a május 18-i Sassuolo elleni mérkőzésen a csapat a következő szezonra tervezett hazai szerelést fogja magára ölteni. Ez lesz a szezon utolsó mérkőzése.

A harmadik számú mez a sárga-zöld alapot kapta, amely tisztelgés a nyáron világbajnokságot rendező Brazília előtt. A statisztikák szerint Brazília az egyik ország, ahol az egyik legtöbb Milan szurkoló van. Az utóbbi években számos brazil játékos szerepelt a klubban, nevezetesen Ronaldinho, Dida, Cafú, Thiago Silva vagy Alexandre Pato. A jelenlegi keretben három brazil játékos van: Robinho, Gabriel és Ricardo Kaká.

Az alternatív mez egyszerűre sikerült: sárga mez vállán három sötétzöld csík húzódik. A mezen a klub hivatalos címere látható, ellentétben a hazaival. A nadrág sötétzöld színű és a szélén három fehér csík található.

A klub hivatalos mezszponzora továbbra is a Fly Emirates, így értelemszerűen az arab légitársaság neve szerepel majd a mez elülső részén.

A harmadik számú kollekciót a hétvégi Atalanta elleni meccsen fogják viselni a játékosok.

ADIZERO TECHNOLÓGIA: A szerelések anyaga könnyű anyagból készült, így sokkal jobb a szellőzés továbbá rugalmas és kényelmes.

Jean Michel Granier, az Adidastól nyilatkozott az új mezkollekcióról: “Különösen büszkék vagyunk az új mezre, amely lehetővé tette számunkra a technológia és a hagyomány egyesítését. Az első mezen új a tervezés, míg a harmadik mez remek kapcsolatot teremt Brazíliával a világbajnokságot megelőzően. Már 1970 óta vagyunk a hivatalos szponzoruk és a labdaszállítójuk”.

Ezt követően Jaap Kalma, a Milan kereskedelmi igazgatója adott interjút: “Nagyon boldogok vagyunk az Adidasszal való együttműködés kapcsán. A következő szezonbeli harmadik számú mez nagyon különleges, hisz Brazília tiszteletére készült. Brazíliában egy erős futball hagyomány van. Klubunk mindig is különleges kapcsolatot ápolt a nemzettel. Továbbá tisztelgünk a több millió brazil nemzetiségű Milan drukker előtt”.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

22 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Van valami bizarr abban, hogy a harmadik számú mezt – ami lehet, hogy tisztelgés a brazilok előtt, de ettől még ronda – azok a játékosok mutatták be, akik jövőre már vélhetően nem lesznek itt… Kakát ennyiért nincs értelme itt tartani, Robinhót akkor sem marasztalnám, ha fizetne, Gabriel meg úgy tűnik, egy nagy melléfogás volt. Másfél év alatt legalább annyit elérhetett volna, hogy bekerül – Coppola előtt – a BL-keretbe.
  Az első mez viszont nem annyira rossz. A vastag fekete csíkkal olyan, mintha nyakkendő lenne a játékosokon. A címert azért kisebbre is tervezhették volna. Mindegy, legyünk benne sikeresebbek, mint az idei szerelésben.

 2. Érdekes az egész valóban. Tiszta 1999 feeling kerített hatalmába, valahol az újrakezdést szimbolizálja a György-kereszt. Akkor is éppen két nagy korszak között voltunk átmeneti időszakban, ahogy remélhetőleg most is. Alapvetően hátborzongató ez a fajta retró megoldás, visszanyúlunk a nagyon messzi gyökereinkhez. Szóval a hazai szerintem ötletes, stílusos, formabontó és méltó egy újrakezdéshez.

  A harmadik számú is érdekes. Ha hozzávesszük, hogy Lombardia hagyományos és hivatalos színe a zöld, akkor meglepő, hogy miért nincs jobban használva általunk, vagy a sógorok által. Mondjuk nem ezzel a beige-méregzöld kombinációval, de egy szebb árnyalattal, és mondjuk a beige helyett feketével vagy fehérrel azért még jobb lenne. Azért nem egy tragédia szerintem, ráadásul alig fogjuk látni.

 3. Nem értem minek kell minden évben másfajta mez?!
  Szerintem a jelenlegi mez elég jó! Az újról a következő szavak jutnak az eszembe: ormótlan, idétlen, erőltetett, minek? és a milyen szar színe (3.mez) van ennek?! A 3. sz. meznek olyan lagymatag színe van, mint a csapat idei teljesítménye.

 4. Hát gyerekek ritkán látni ilyen elbaltázott hazai szerelést….
  Szóval a harmadik számú még azért el is megy valahogy, de a hazai az bűn ronda lett véleményem szerint 🙂 az 1950-as években jellemző módon lett rábiggyesztve a címer a mezekre…. Hát olyan mint egy helikopter leszálló jelzése…. Szerintem lefeküdne Kaká a pályán, s meglátná egy pilóta madártávlat, rögtön oda igyekezne hogy leszálljon arra a bizonyos kereszt vagy x jelzésre(attól függően hogy nézik) 😀
  Megláttam és teljesen tönkretett lelkileg ez a mez engem….
  Hát egy ilyen mezt csak abban az esetben tűrnék meg magamon, ha tudnám, hogy enyém a Scudettó 😀
  meg nem csak az a címer, de az a középső fekete csík olyan otromba túlzásba lett véve azzal a vastagsággal hogy csak na…. 😀

 5. Hát a jövő évi hazai mez pont olyan, mint az idei teljesítményünk. Sok helyen lehetett már látni a “kiszivárgott” képeket, de reménykedtem… hiába.

  A harmadik mez meg olyan, mint ami ki van fakulva. Mint a klub arculata. Jól dolgozott az Adidas…

  Ezek alapján a kiszivárgott képek mégiscsak valósak, aki még nem látta volna, az idegenbeli szerkóra se várjon örömmel.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS