Reakciók a szerda esti Milan-Atletico Madrid (0-1) Bajnokok Ligája nyolcaddöntő mérkőzés után.

„Tovább akarunk jutni, azt hiszem, ma megmutattuk, hogy győzni akartunk. Kontrollálni szerettük volna a mérkőzést, keményen dolgoztunk ezért az egész héten. Ha a visszavágón is így játszunk, továbbléphetünk” – nyilatkozta a hazai középpályás, Andrea Poli.

„Semmi sincs még lefutva, lesz egy visszavágó Madridban – csatlakozott hozzá Adel Taarabt is. – Kemény feladat, de ahogyan voltak ma helyzeteink, akkor is lehetnek majd. Madridban a legjobbat kell kihoznunk magunkból!”

„Büszke vagyok a játékosaim teljesítményére, mindenki láthatta, mit tettek a pályán. Sajnos az utolsó húsz percre elfáradtunk, és kicsit balszerencsés gólt kaptunk. Kemény visszavágó lesz, de emlékszem rá, hogy én már örülhettem a stadionjukba. Tiszteljük az Atléticót, de ki tudjuk vívni a továbbjutást. A csapatszellem egyre jobb, a játékosaim keményen dolgoznak. Tapasztalatból mondom, hogy egy ilyen küzdelemsorozatban a csapatszellemmel lehet sokáig eljutni – ebből indul ki minden. Azért is remélem, hogy a visszavágón nyerni tudunk, mert mi vagyunk Olaszország utolsó képviselője a sorozatban” – vélekedett a Milan mestere, Clarence Seedorf.

„Az első félidőben sorsdöntővé vált kapusunk teljesítménye, a másodikban pedig Diego Costa jelentette a két csapat közötti különbséget, kihasználva egyetlen helyzetét. A második félidőben változtattunk játékunkon, nagyobb sebességre kapcsoltunk és agresszívebbek lettünk, kevesebb teret engedtünk ellenfelünknek. Tudjuk, nem lesz egyszerű a visszavágó, csak kis lépést tettünk a továbbjutás felé, de azért az nem mindegy, hogy a Vicente Calderónban lépünk majd pályára” –  maradt szerény a siker ellenére is Diego Simeone, az Atlético mestere.

„Pontosan tudtuk, hogyan kell futballoznunk, mint mindig, minden alkalommal. Háromezer ember utazott velünk Madridból Milánóba, nem kevés költség árán, megérdemelték ezt a nagyszerű győzelmet” – így a spanyol középpályás, Gabi.

„Tudjuk, hogy nem dőlt még el a továbbjutás kérdése, bár igaz, jó eredményt értünk el Milánóban egy nagyszerű csapattal szemben. Bármi lehetséges még, nem bízzuk el magunkat. Nagyon nehéz mérkőzés volt, de a döntő pillanatokban föléjük kerekedtünk. Legnagyobb erényünk a csapatszellem” – értékelt szerényen a győztes gólt szerző, a spanyol sajtóban „Aranyembernek” nevezett Diego Costa, aki csapattársáról, Thibaut Courtois-ról is szót ejtett.

„Posztján a világ egyik legjobbja, és ezt ő is tudja. Az ember nagyobb biztonságban érzi magát, ha tudja, hogy ő áll a kapuban” – tette hozzá az Atlético csatára.

„Jól kezdtünk, de aztán az ellenfél villámgyorsan kialakított pár gólhelyzetet – így a dicsért belga kapus. – A kulcsjelenet az volt, amikor kivédtem Andrea Poli fejesét, pontosabban hárítottam a léc segítségével. A második játékrészre feljavultunk, kevesebb veszélyes pillanat volt kapum előtt, és mi magunk is többször helyzetbe kerültünk.”

9 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Ha úgy játszunk majd Madridban, mint a tegnapi mérkőzés első félidejében, akkor bármi megtörténhet! A mérkőzés ezen szakaszában csodálatosan fociztak a fiúk! De a szerencse nem állt mellénk! Ugyan miért lenne lefutva ez a párbaj??? Nem 3-0-ra kaptunk ki, ha jól emlékszem… Ha a visszavágón hamar megszereznénk a vezetést, akkor minden nyitottá válna! Kemény lesz, de nem lehetetlen!!!
    FORZA MILAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Nincs semmi lefutva.A 0-1 nagyon becsapós eredmény , de mindenféleképp javítani kell a helyzetkihasználásunkon mert tavaly a Barcelona ellen is másképp alakulhatott volna a visszavágó ha berúgjuk 1-0-nál ha jól emlékszem a ziccert.Minden esetre 2-1-re győzni nem lehetetlen küldetés!!!!!!Hinni kell benne és tenni érte!!!!FORZA MILAN

  3. Megint milyen meccsen léptek pályára a játékosok? Első félidőben még voltak helyzetek amiket nem váltottunk gólra ennek meg is lett az eredménye ahogy lenni szokott! Volt még játékunk azt mondom de a második félidőben megint az ötlettelen Milant láthattuk a pályán !

    Nagyon nehéz lesz Madridban a továbbjutás, de semmi sem lehetetlen . 😀

  4. Már 3 nap telt el de még most sem tudom elhinni, hogy kikaptunk 🙁 Ilyen a foci 🙁 De legalább megmutatta a csapat, hogy még mindig kell a Milánnal számolni és képes felvenni a versenyt a spanyol bajnokság ,,első ” helyezetével. Nekem tetszett a meccs sőt azt mondhatom, hogy régen élveztem ennyire Milán meccset hiába kikaptunk!:(
    A párharc még közel sincs lefutva, inkább arra leszek kíváncsi, hogy mennyire lesz folyamatos a teljesítmény. Forza MILAN 🙂