Mauro Tassotti, aki Allegri tegnapi kirúgása után vette át a csapatot, készíti fel az együttest a holnapi Spezia elleni kupamérkőzésre. Az olasz lapok szerint a szakember megbízása csak erre a találkozóra szól, mert Seedorf csütörtökön Itáliába érkezik és átveszi a vezetőedzői posztot. Tassotti a szerdai kupacsata előtt tartott sajtótájékoztatót. A Milan szerda este hazai pályán fogadja Speziát az Olasz kupa nyolcaddöntőjében.

A Kupáról: “Fontos, hogy továbbjussunk. Ez az a sorozat, aminek segítségével kijuthatunk az európai porondra, hiszen a bajnokságban jelentős a lemaradásunk. Meg van az előnyünk a sorsolásnak hála, hogy zsinórban kétszer is hazai pályán játszhatunk. Meg kell ragadnunk mindent, hogy felemeljük ezt a trófeát és kilépjünk Európába jövőre.
Csapatként kell játszanunk, anélkül, hogy sokat kísérletezgetnénk. Nem lesz könnyű meccs, fel is hívtam a srácok figyelmét a mérkőzés fontosságára illetve arra, hogy bizonyítsanak a vasárnapi találkozó után. A szavak helyett cselekednünk kell.”

Speziáról: “Jó csapatuk és sok szurkolójuk van, ahogy nekünk is. Nem lesz könnyű meccs, hiszen remek edzővel is rendelkeznek. [Devis Mangia]. Úgy kell küzdenünk mintha az életünk múlna rajta, nem szabad a Sassuolo elleni játékra gondolnunk. 35 perc alatt kaptunk 4 elkerülhető gólt anélkül, hogy megállítottuk volna az ellenfél legjobbjait. Tiszta lappal kell indulnunk és bizonyítani a lehető leghamarabb.”

A jelenlegi helyzetről: “Mindig a klub rendelkezésére állok. Mind dühösek vagyunk, de hibákat vétettünk, főleg mi, a technikai stáb. Rengeteg lehetőségünk volt, hogy orvosoljuk a problémákat, de úgy látszik, hogy elkerülhetetlenek voltak a történtek. A vezetőség meghozta a döntését, így rajtam a sor, hogy a legjobb tudásom szerint teljesítsek és megváltoztassam a csapatot. Sok éve edzősködöm már. Júniusig szól a szerződésem, addig biztosan itt maradok. A szezon végén leülök a vezetőséggel tárgyalni. A legfontosabb dolog jelenleg a holnapi mérkőzés. Ez a lehetőségünk arra, hogy jövőre is az európai porondon szerepeljünk. A BL-t nehéz lenne elérni.”Allegri és stábjának menesztéséről: “Sokkolt a hír, szomorú voltam. Nagyon nehéz volt végignézni ezeket az embereket, ahogy csalódottan üresre pakolják a szekrényüket. Mi kiváltságosak vagyunk azért, hogy azt csinálhatjuk amit szeretünk, ráadásul jó fizetésért. Azonban ezek a pillanatok nem könnyűek. Senkinek.”

Seedorfról: “Sokszor mondtam, Max a tények embere volt. Vannak viszont olyan nagyszerű játékosok, akik nagy edzők is lesznek. Clarence rendkívüli személyiség, nagyon várom, hogy dolgozni lássam. Nagyon remélem, hogy ő lesz az edző. Továbbá azt is remélem, hogy egy teljesen új mentalitást fog hozni a régi értékek mellett. Jól ismeri a környezetet, együtt fogok működni vele és készen állok mindenféle szituációra, amit majd kér tőlem.”

Csatársorról: “Matri a Fiorentinához megy orvosi vizsgálatra. Pazzini fog játszani holnap illetve Petagna is visszatért, aki itt kezdte a pályafutását. Megvagyunk a támadósorban.”

Kapusról: “Valószínűleg Abbiati fog védeni.”

Védelemről: “Ahogy tavaly, idén is rengeteg gólt kapunk, de a szezon második felében tudtunk javítani és csak a Juventus és a Barcelona győzött le minket. Akkor jól játszottunk, de most megint rosszul, megváltoztattuk a taktikát és El Shaarawy is megsérült, Boatengről és az új irányvonalról meghozta a döntést a klub, aminek köszönhetően nehezebbé vált az életünk és nem is tudtunk visszakapaszkodni a jó útra. Rami régóta velünk edz már, holnap számításba fogom venni. Abatének fel kell épülni, fontos láncszeme a csapatnak, ahogy De Sciglio is. Ahhoz, hogy Hondával és Kakával támadó stratégiát tudj használni, fel kell adnod a védekezés egy részét. Gyakran vesztettek labdát a támadóink a szoros emberfogásnak köszönhetően.”
A jövőbeli formációról: “Figyelembe fogom venni, hogy ki mennyit játszott eddig. Nem fogom teljesen felforgatni a csapatot, a döntéseimet a meccs fontossága alapján fogom meghozni.”

Hondáról és a múltbéli döntéseiről: “Honda kezdeni fog az első perctől. Elégedettek vagyunk a Sassuolo elleni teljesítményével. Nagyszerű technikai tudása van, 25 méteren belül életveszélyes.  Ami engem illet, lett volna lehetőségem vezetőedzőnek menni, de én azt választottam, hogy inkább itt maradok és ezt a döntésemet azóta sem bánom.”

A csapat teljesítményéről: “Az első fordulókban az eredmények ellenére közel álltunk a győzelemhez. Valami zavarhatta a játékosokat. Meg voltak a lehetőségeink, hogy sok pontot gyűjtsünk, de nem tudtunk élni vele. Ebben a sok sérülés is közrejátszott, aminek hála borult a csapat teljesítménye is. Arra kell rájöjjünk, hogy ezek a dolgok miért történtek meg.”

Zárásként: “Nem az a lényeg, hogy ki a sztár. Ez egy csapat, 11-en vagyunk a pályán. Elengedhetetlen, hogy küzdjünk a közös cél érdekében, nem pedig saját magunk céljaiért. Aki egyénieskedni akar az menjen teniszezni. Nem fontos, hogy ki szerzi a gólt. Csak is a gól és a győzelem számít.”

A két klub története során összesen 6 alkalommal találkozott egymással, a mérleg 2 Milan és 3 Spezia győzelem, míg 1 alkalommal döntetlen lett a végeredmény. Ezeken a mérkőzéseken mindkét csapat 7-szer talált egymás kapujába.

A két együttes legutóbb 1924-ben találkozott egymással, február 24-én a Milan hazai pályán 3-1-re győzte le ellenfelét.

A mérkőzést Carmine Russo vezeti. A 37 éves játékvezető 2007 decemberében debütált a Serie-A-ban és azóta 85 mérkőzést vezetett. Az Olasz kupában 12 meccsen fújt. A Milannak 6 mérkőzést vezetett, a mérleg 5 győzelem és 1 vereség. A Speziának három találkozót vezetett, mind a három meccsen döntetlen született.

Mauro Tassotti kerete: Christian Abbiati, Marco Amelia, Gabriel; Daniele Bonera, Mattia De Sciglio, Philippe Mexés, Adil Rami, Matias Silvestre, Cristian Zaccardo, Cristian Zapata; Valter Birsa, Bryan Cristante, Urby Emanuelson, Riccardo Montolivo, Antonio Nocerino, Andrea Poli; Keisuke Honda, Ricardo Kaká, Giampaolo Pazzini, Andrea Petagna, Robinho.

Devis Mangia, a Spezia vezetőedzője is megadta a keretét: Leali, Valentini, Vozar; Ashong, Baldanzedou, Bianchetti, Borghese, Ceccarelli, Faye, Lisuzzo, Madonna, Magnusson, Migliore; Bovo, Carrozza, Culina, Klapan, Moretti, Orsic, Sammarco, Schiattarella, Seymour; Catellani, Ciurria, Ebagua, Ferrari, Galelli, Passamonti, Rivas.

A találkozót élőben közvetíti a DigiSport 2 csatorna.

(Köszönet norberto012 segítségéért!)

23 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Le a kalappal! Ez egy nagyon korrekt nyilatkozat! Nem tudhatjuk milyen edző lenne Tassotti de a nyilatkozata nekem nagyon őszintének és átfogónak tűnik. Bízom az “öregben”, remélem kellően gatyába rázza a társaságot.

  • Még ha agyonverjük a Spezia-t, az nem jelent sokat. Ez a minimum a kialakult helyzetben és az is h. mindenki meghal a pályán, aki lehetőséget kap.

 2. Weah:

  “A játékosoknak le kell szállniuk a fellegekből a pályára és a játékkal törődni, nem a fotósokkal és más divatos hülyeségekkel. Itt az idő, hogy jobban megizzadjanak abban a mezben, mert nagy tehetségük van, de nem látom rajtuk az éhséget arra, hogy elpusztítsák áldozatukat, mint az oroszlán. Büszkének kell lenned arra amit játékosként érsz, különben nincs értelme az egésznek.”

  (István Szivós.Facebook)

 3. Minden tiszteletem Tassottié! De valamilyen szinten kellett volna tudni hatni a kollégájára…………! De ez csak egy vélemény,sok igazság létezik.

 4. Egy dolgot emelnék ki amit Allegritől sosem hallottunk,olvastunk ! “11-en vagyunk a pályán” Egy edzőnek is a pályán kell együtt élnie a játékosokkal, adott helyzetekkel, döntésekkel !

  Remélem azért tassoittitól nem vál meg végleg a klub , szerintem nagyon is benne van az ő keze mint másodedző abban , hogy kiknek kell felkerülnie az első csapatba és nem nagyon csalódunk a fiatalokba !

 5. Tassotti remek ember, ős Milanos, Allegri fafejüségének köszönhetően nem sok beleszólása lehetett a csapat összeállításnál, szép búcsut kívánok Neki! Forza Milan!!!!!!!!!

  • Azért ne mentsük fel Tassottit… 3 és fél éven keresztül tökéletesen megfelelt neki, hogy Allegri mellett nem szólhat bele a dolgokba? Nyilván nem ő a fő felelős, de az tuti, hogy nem úgy voltak leosztva a lapok, hogy Allegri intézkedik, Tassottinak meg kuss van. A jelenlegi helyzetért Mauro Tassotti is felelősséggel tartozik.

 6. Most én ezt nem értem… (lehet, én vagyok kicsit belassulva, most értem haza melóból…) Miért nyilatkozik Mauro távolabbi jövőről? Hogy a jövőben az a adott meccs fontossága alapján állítja össze a csapatot? Nem csak ez a meccs az övé, utána színre lép a jó See Apó, meg a haverjai…?

 7. Ja,meg el kellett adni Silvàt és Ibràt majd Boatenget.Klasszist hàturlròl, elölröl középröl.Kellett Matri 12 millióért.Ezek a tények.Kivettek hàrom adu àszt az edzö kezéböl.Szinte folyamatosan sérült a Fàraò,De Sciglio,Abate.Ezekkel az emberekkel most nem itt tartanànk.Oké hogy jött Balotelli és Kakà,mint “nagy” igazolàs,de Ibra meg Silva nagyon hiànyzik ebböl a csapatból.Ja,meg Pirlo…

 8. “Az első fordulókban az eredmények ellenére közel álltunk a győzelemhez. Valami zavarhatta a játékosokat.”
  Mi? Allegri jelenléte?

 9. Balo 2010 ben kapoty eltiltast a kupatol , egy meccset ezert nem jatszik ma sajnos, bar lehet h az elonyunkre valik

 10. “Nem az a lényeg, hogy ki a sztár. Ez egy csapat, 11-en vagyunk a pályán. Elengedhetetlen, hogy küzdjünk a közös cél érdekében, nem pedig saját magunk céljaiért. Aki egyénieskedni akar az menjen teniszezni. Nem fontos, hogy ki szerzi a gólt. Csak is a gól és a győzelem számít.” Ha olvastátok Ibra könyvét, nos Ő pontosan ezért hagyta ott a Barcát…! Ennyi!

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet