Massimiliano Allegri, Mario Balotelli, Christian Abbiati, Riccardo Montolivo, Daniele Bonera és Nigel De Jong is megszólalt a Bajnokok Ligájából történt továbbjutást követően.

A Milan szerda este gól nélküli, 0-0-s döntetlent játszott az Ajax ellen a San Siróban a BL csoportkörének 6. fordulójában. Így a Milan csoport másodikként kvalifikálta magát a kieséses szakaszba. Első helyen a Barcelona jutott tovább.

MASSIMILIANO ALLEGRI: “Elégedett vagyok a játékosok teljesítményével és továbbjutottunk. A szurkolók mögöttünk álltak.  A játékosok szervezetten játszottak. Abbiati jól végezte a dolgát. Balotelli? Vállára vette a csapatot, szabadrúgásokat harcolt ki és megtartotta a labdát, tehát fontos volt. Montolivo? Szabálytalankodott, de nem volt alattomos. A játékvezető az asszisztens javaslatára kiállította Montolivót. Sajnálatos, hogy több mint egy órán keresztül 10 emberrel kellett játszanunk. A partvonalról másnak látszott. A visszajátszások alapján kiderült, hogy durva volt a becsúszás. A játékosok nem engedték passzolni az Ajaxot, nem adtak nekik teret. Úgy vélem, hogy ellenünk is ítélt a játékvezető téves lest.  El Shaarawy lába megsérült, fájdalmat érzett. Poli nem volt kész, így Montolivót akartam trequartistaként szerepeltetni. Nem volt időm változtatni, talán abban a pozícióban nem állítják ki. Rami és Honda jó játékos, akik érkezésükkel erősítik a csapatot”

MARIO BALOTELLI: “Ez egy kemény mérkőzés volt és védekező szellemben kellett játszanunk, miután Montolivo piros lapot kapott. Kár, hogy rajtunk kívül nincs más olasz csapat a BL-ben, de elégedett vagyok a saját teljesítményünkkel. Szerettem volna betalálni, de a lényeg az volt, hogy nem kaptunk gólt. Kit szeretnék a legjobban ellenfélnek a Nyolcaddöntőben? Nincs ilyen csapat, hisz mindenképpen egy csoportelsővel találkozunk”

CHRISTIAN ABBIATI: “Szerencsénk volt, amikor a felső lécet találta el az ellenfél játékosa, viszont kiváló teljesítményt nyújtott az egész csapat. Bebizonyítottuk, hogy mennyire szeretnénk a BL-ben maradni. Mind a hat mérkőzésen jól játszottunk. Balotelli jól teljesített és sokat segített a védekezésben. Szenvedtünk-e? Egy kicsit. A srácok jól helytálltak, hisz 10 emberrel nem egyszerű olyan csapattal játszani, mint az Ajax. Nem volt könnyű. Fájdalmat éreztem és félő volt, hogy komoly baj történt. Melyik csapattal találkozna a legszívesebben a Nyolcaddöntőben? Az Atletico Madriddal. Korábban már játszottam az Atleticónál és jó érzés lenne visszatérni a stadionba. Ez az egyetlen ok, mivel nincs könnyű ellenfél a sorsoláskor”

RICCARDO MONTOLIVO: “Nem volt szándékos a szabálytalanságom. A labdát szerettem volna elérni. Ez egy alapvető szerelés volt és nem örültem, hogy miattam 10 emberre fogyatkozott a csapat. Kemény összecsapás volt, főleg a kiállítás miatt. Sikerült valami pluszt nyújtanunk. Nehéz választani a lehetséges ellenfelek között, hisz mindannyian nagyon erősek”

DANIELE BONERA: “Ez kemény volt, de végül továbbjutottunk. Gratulálok Abbiatinak és Balotellinek, akik nagyszerűen teljesítettek. Silvio Berlusconi elnök milanellói látogatása lendületet ad számunkra. Most két nehéz mérkőzés következik: a  Roma és az Inter ellen. Tudtuk, hogy nehéz lesz az Ajax ellen, hisz a hollandok  intenzív futballt játszanak. Büszkék vagyunk arra, hogy egyedüli olasz csapatként jutottunk tovább.”

NIGEL DE JONG: “Az Ajax jobban játszott. Az egy pont megszerzése volt a célunk. Nem volt könnyű 70 percen át olyan csapat ellen játszani, mint az Ajax”

14 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Nem szeretem Balotelli-t de most meg kell dicsérnem a nyilatkozatáért és azért, amit főleg a második félidőben művelt. Rengetegszer mentett, vagy szerzett labdát a saját térfelünkön. Bárcsak mindig ilyen felelősségteljesen tudna játszani. Még talán meg is kedvelném.

 2. Igen kifejezetten jól dolgozott Balotelli a pályán. Sok labdát szerzett, s amikor kellett rejtegette és tartotta a labdát, ha meg úgy alakult akkor meg szabadrúgásokat harcolt ki. Annak ellenére hogy lőtt gólt kifejezetten szimpatikus volt a játéka, s neki is egy nagyadag köszönettel tartozhatunk szerintem, hogy sikerült a meccset döntetlenre kihoznunk és hogy ezáltal továbbjutottunk.
  Montolivo meg igen ránk hozta szerintem a szívbajt mikor kiállítatta magát. Felelőtlen, s meggondolatlan cselekmény volt ez tőle. Legközelebb remélem mérlegel mielőtt cselekszik, mert erre könnyen rá is fázhattunk volna!
  Hát ahogy Abbiati meg is fogalmazta azt a nyilatkozatában tény és való kellett a szerencse is, ahhoz hogy tovább juthasson a rossoneri. Ha Poulsen kapufája beakadt volna, na akkor aztán lett volna nagy fejkaparászás. De szerencsére nem alakult így és sikeresen tovább mentünk a Bl csoportköréből.
  S lényegében akinek a legrövidebb, s egyben a legtöbbet megfogalmazó nyilatkozata volt az De jong. Nigel tökéletesen értékelte a meccset, hiszen egyszerűen jobb volt a Ajax. S kérek mindenkit hogy ne dédelgessünk tévhiteket, mert mikor még nem volt a kiállítás, akkor is sokkal jobban játszott az Ajax. Szóval tényleg a kibekkelés volt itt a cél. S szerencsére sikerült!
  A nyolcaddöntőben ilyen szituációkat már nem engedhetünk meg magunknak, mert az könnyen meg is pecsételheti a sorsunkat, attól függetlenül, hogy ki lesz az ellenfelünk!

  (Ettől függetlenül, de rendre erősebbnek tartom a nyolcadddöntős csoport első helyezettjeként végző csapatokat)

  Na de ez van, s Forza Milan!!!!!! 😀

  • szerintem Montolivo nem volt felelőtlen, a vissza játszások is azt mutatják nem szándékos szabálytalanság volt szerencsétlenül pont rá lépett a lábára a mi kifordult ezért nézet ki rosszul, mondjuk egy angol bíró (ahol csak az a szabálytalan ha vérzik vagy meg hal) ilyenért ne adjon pirosat.
   az ajax nem volt jobb más focit játszol tíz emberrel, Abbiatinak egy -két komoly védése volt az is talán még egyenlő állásnál, a második félidőben körbe passz, majd be- vagy felívelés ami persze veszélyes mert ide-oda pattog a labda de ordító hatalmas kijátszott sakk matt helyzet alig volt
   úgyhogy szerintem nem volt nagy szám a holland csapat
   az első meccs március eleje talán most meg mondani mi lesz akkor elég nehéz addig a csapat sokat javulhat

   • 11 emberrel se játszottunk jól. Az Ajax sokkal szervezetttebben játszik. Látszik rajtuk mit gykorolnak edzéseken. Olyan szépen passzolgattak a játékosaink között, hogy rossz volt nézni. A beadásaik pedig pazarak voltak. Akárhonnan.
    Mi ilyet nem tudunk sajnos. Nincsenek begyakorolt figurák. Egy káosz a játékunk.

    Montolivo valóban nem direkt lépett oda. Egyszerűen rossz ütemben érkezett. Ez látszik a videókon.

    Abbiati pedig hozta a szokásosat. Sok jó védés mellett, sokszor a szívroham kerülgetett, amikor rosszul futott ki egy-egy labdára. Az éppen ott levé játékosainknak kellett hárítani.

  • Most már elég sokszor láttam Balotellit játszani Milan mezben, így azt hiszem megalapozott véleményt tudok formálni róla. Úgy jött mint egy megváltó, aki viszonylag be is váltotta a hozzáfűzött reményeket, de az az első perctől látszott rajta h mekkora egy kretén. Ez az ember valóban elhiszi magáról h ő az egyik legjobb csatár a világon , pedig ehhez még nagyon sokat kell tanulnia. Lehet h a csapatjáték nagymértékű hiánya okozza , de én nem látom benne azt amiért sokan világsztárnak gondoljak. Visszagondolva a góljaira , nem jut eszembe egy egy jó beindulás , egy fejes , egy kiosztott ütempassz, kényszerítő a tizenhatoson. Úgylátom ő nagyon jól megél a pontrúgásokból (erre minden körülmény között rá is játszik , lásd színészkedések) és olykor olykor megtalálja egy labda. A lövőtechnikája valóban átlagon felüli , de ez a mai fociban már nagyon könnyen levédekezhető, így nem is jön neki össze túl gyakran. Én úgy látom h egy centerhez képest is keveset mozog , és azt is lomhán teszi, habár ez az egész csapatra jellemző szerintem. Mondjuk ez az olasz foci sajátja, inkább a taktikusságra helyezi a hangsúlyt. Ez ha egy hajszál hijján is de most elég volt a csoportkörben. A kieséses szakaszban bárkihez látogatunk idegenben, ennek csúnya vége lehet, pláne h hazai pályán kezdünk. A jelenlegi Milant nagyon monotonnak és deffenzívnek látom, nem ehhez vagyunk szokva (persze h Balo is keveset van játékban).
   Allegri kedvenc taktikája a 4 védő plusz 3 szűrős rendszer ami hatékony a labdabiztosabb ellenfelek ellen ( lásd Barca), a kiscsapatok ellen viszont rendre a kezükre játszunk ezzel, mivel a 3 támadónkra hárul a kreativitás amit vagy megoldanak vagy nem. Ezt a szélsőhátvédeink támadásba bekapcsolásával szeretné ellensúlyozni ami azért sem működik mert erre ezek a játékosok alkalmatlanok, plusz így nekik igazándiból a középpályával kell kapcsolatban lenniük leginkább, ahol ugye 3 szűrő játszik akik a támadásszervezésben kevésbé vannak otthon. Így kialakul egy olyan szakadék a védelem és a támadósor között amiért a Milan játéka kapkodóvá és szervezetlenné válik (ezt már évek óta tapasztalhatjuk)
   Ebben a csapatban Allegri a legnagyobb fék és amíg ő nem takarodik el addig nem is számíthatunk változásra.
   Forza Milan!! (kicsit sok lett, ráértem)

   • Részint egyetértek veled a Baloról megfogalmazott kritikád tekintetében. Viszont azt azért vitatnám, hogy nincsenek jó passzai. A center nem mindig befejező játékos. Egy center másik feladata a labdatartás, amíg a társak megérkeznek, majd annak továbbítása. Főleg egy olyan defenzív taktikában, amit Allegri erőltet, bár ehhez nem a megfelelő helyeken játszatja a játékosokat. Szerintem Balo ebben igen is jó. Fizikumából adódóan nehéz eltolni testtel, jól fedezi a labdát, emellett technikás, így képes könnyen tisztára játszani magát, vagy tovább megtartani a lasztit a társak érkezéséig. Ezen a borzasztó Ajax elleni meccsen is voltak jó meglátásai és okos passzai. Szerintem ebben a tekintetben Balo igen is jó játékos. Végre igazán felelősségteljesen is játszott a sárga lapja után. Persze neki is fejlődnie kell bőven még, közel sem a világ egyik legjobbja, és tényleg egy nagy kretén. 🙂
    A formációval kapcsolatosan annyit, hogy az Ajax ellen SES elég hamar lekerült a pályáról, viszont a játszott percek alatt minimum 3-szor cserélt szélt Baloval, és ennek nem sok értelmét láttam. Én is híve vagyok a helycseréknek, na de nem 20 perc alatt 3-4-szer… Plusz ennek az lett a hozadéka, hogy nem is nagyon tudták eldönteni a játékosaink még 11 embernél, hogy a 3 támadó közül melyikük lépjen ki a labdát hozó Ajax játékosra, ami összeszedetlenséget eredményezett. Nekem ez nagyon szembetűnő volt, vagyis én így láttam. Vélhetőleg SES a szélről bemozgások miatt játszott ott, ahol (mindkét szélen többször is 20 perc alatt…), de Balot hatékonyabbnak tartom kicsit közelebb a pálya középső tengelyéhez és előre toltabban, pont az általad is említett, vele szembeni kritikák okán. Így a 4-3-3 felállás, de még a 4-3-1-2 is ezzel a kerettel elég karcsú és ötlettelen, és kevésbé illik a keretben meglévő játékosok karakteréhez.
    Most már csak arra szeretnék fogadásokat kötni, hogy vajon Honda érkezésével (feltéve, hogy SES nem távozik), ezekkel a játékosokkal Allegri a tavaszi szezon melyik időszakában jut el addig, hogy kipróbálja a 4-2-3-1-et, vagy kipróbálja-e egyáltalán. Azt már szándékosan nem írtam, hogy feltéve, ha Allegri nem távozik, mert úgy tűnik sajnos, ilyen úgy sem lesz…

   • Részben ellentmondásosnak érzem, amit írsz. Az elején Balotellit kritizálod, hiányolsz tőle, a játékából bizonyos elemeket, a végén meg a Milan taktikájával kapcsolatban értekezel, amelynek lényege, hogy a támadójáték tkp. 3 embertől függ, és ez a 3 játékos ezt vagy megoldja vagy nem… Nos, nálunk inkább a “vagy nem” szokott történni. A jelen futballja nem arról szól – Allegri pl. itt van tévedésben -, hogy egy formáció a “önmagától” válik támadóvá vagy védekezővé. Tehát a 4-3-3 önmagában még nem generálja a támadó focit, mint ahogyan a 4-5-1 sem nevezhető egyértelműen védekező formációnak. (Hányszor láttuk a Milant szenvedni úgy, hogy papíron a taktikánk 4-3-3 volt? Nem egyszer.) Mindaddig, amíg túlbiztosítjuk a középpályát alapvetően védekező típusú játékosokkal (2 biztosan van a pályán, de Montolivo is rengeteg védekező feladatot kap), addig nem hiszem, hogy olyan támadójátékot várhatnánk, mint amilyet egyébként szeretnénk.

    Balotelliről.
    Ennek a Milannak kevés kulcsjátékosa van, de Balotelli mindenképpen annak tekinthető. Ha nem jut eszedbe Balotellitől jó (ütem)passz, akkor az baj. Beindulásai, elfutásai bőven voltak és vannak (a Barcelona elleni visszavágón előrejátékban többet csinált 5 perc alatt, mint addig az egész csapat), helyzetbe tud kerülni egyedül is, csak éppen a taktikánk arra akar épülni, hogy a centerre az ellenfél két védője figyel, ezáltal nagyobb tér nyílna a többieknek. Mint azt a bajnokságbeli helyünk mutatja, ez a taktika nem éppen sikeres, bár néha Kaká meg tud villanni (kár, hogy a támadók közül más nem: SES sérült vagy gyenge, Matri említésre sem érdemes…). Kényszerítő? Ahhoz szerintem legalább két ember kell, de ez nem hinném, hogy (csak) Balotelli hibája. Ez a játékelem az egyik legritkább a Milan játékában, pedig most már embereink is lennének hozzá, kettő mindenképpen (Balo és Kaká). Hogy próbálja kierőszakolni a pontrúgásokat, az igaz, bár tegyük hozzá, rengeteg rúgást kap a meccseken. A legutóbbi két meccsen azért kevesebbet fetrengett, sőt, a Celtic ellen is inkább talpon akart maradni.
    Passzkészség, helyzetfelismerés (azaz játékintelligencia) tekintetében Mario szerintem Kakával van egy szinten, ugyanakkor konfliktuskezelés, profi szemlélet és játék iránti alázat “témakörben” a fasorban sincs a legendás 22-eshez képest, itt talán Gascoigne-nal vagy Adrianóval meccselhetne…
    Balotelli a képességei alapján bőven világklasszis, én legalábbis annak tartom. Amiket művel a pályán, arra nagyon kevesen képesek ilyen termettel. Ami dühít vele kapcsolatban, az az, hogy nem tudom, eléri-e majd azt, amit a képességei alapján elérhet. A jelen három legjobbja, Messi, Ronaldo és Ibrahimovic évek óta a határaik közelében teljesítenek, sőt, Ibra egyre jobb lesz. Mert ilyen a szemléletük. Mario a legjobb helyen van, hogy kiteljesedjen, de ha a tényleg legjobbak közé akar kerülni, akkor kb. olyan mentalitással kell játszania, mint az Ajax ellen tette.

 3. Sziasztok!
  Végig néztem a meccset, de ez a 90 perc szenvedés nem tett jót nekem. Élet-halál meccs volt és ezért nagyon izgultam. Tudom a kiállítás miatt már csak védekeztünk, de az volt az érzésem hogy 11 emberrel is nagyon necces lett volna. Na és akkor térjünk ki ki egy kicsit a kiállításra: Monti nem tudom mit akart ott, nem volt veszélyes támadás + még nem is támadott le az egész csapatunk. Tehát az az ő hibája volt, és én Kakának adnám a csk szalagot mert ő tényleg egy igazi vezér. (Monti nem az, és ezt nem a piros miatt mondom). Erről ennyit.
  Ami még nagyon szembetűnő volt az a fejjátékunk. Nem hiszem el hogy minden beadott labdát el tudtak fejelni szinte az Ajax játékosok. Üresen érkeztek a kapunk elé. Ez alapvető hiba, hogy nem tudjuk elosztani az embereket. Ezeket a dolgokat már 10 éves korba megtanulják kb. Érdekes, amíg T.Silva+Nesta volt a tengely addig nem fejeltek le sűrűn minket. Ugyhogy nagyon gyorsan kell keríteni egy fejelni tudó, nem lassú, és védekezni is tudó KH-t. Remélem Rami ilyen, mert megmondom őszintén nem láttam még játszani. De ő egyedül nem elég kell még egy ember. Zapata+Mexes szerintem nem kell és hozzunk helyettük jobbakat. Kerül amibe kerül, mert ez az alapja az egész csapatnak. Ne Matrira költsünk 12misit, inkább 20-20 milláért vegyünk 2 Minőségi KH-t. A védelemből egyedül De Sciglio-t tartanám meg. Hogy miért?! Azért mert: jól védekezik, gyors viszonylag, jól fejel, jól segíti a támadást és tud beadni. Ő egy Világklasszis védő lesz.
  Összegezve tehát a védelmet kell megerősíteni.

 4. Ez a játékosállomány erős fixírozásra vár, ezzel mindenki tisztában van. De amíg Allegri az edző, addig nincs értelme. Csak pénzkidobás az egész.
  Ha nyáron edzőtváltunk, akkor következő évben lesz idő összeszokatni egy jó gárdát, s 2 év múlva, ismét a BL-ben, lesz esélyünk.
  A jelenlegi épkézláb embereink, akik még egy világklasszis csapatban is beférhetnek, elég fiatalok hozzá, hogy túléljék ezt a 2 évet:
  Balotelli, SES, DS, De Jong.
  A többiek, egyrészt nem elég jók egy igazán komoly csapatba, vagy éppen már nem elég fiatalok a +2 évhez (Kaká).
  Ez van. Kár ezen vekengeni, szerintem ezt el kell fogandi. 2 év nem a világ, de mindennek az alapja egy jó edző a nyáron.

  Mielőtt belémkötne bárki: Balotelli igenis lehetne világklasszis csatár. Nincs vele semmi baj. Egy épkézláb pszichológiához bármit is konyító edző az ilyen játékosokat nagon jól tudja motiválni. Nemhogy nem nehéz kitalálni mitől boldog, vagy hogyan lehet irányítani, de eleve ordít róla minden. Nyitott könyv a gyerek, s simán elbírja az egója az általa áhított pozíciót. Ha kap megfelelő taktikát és társakat igenis világsztár lesz belőle. Egyedül egy védő sem tudja levédekezni már most sem egész mérkőzésen, de legtöbbször a kettőzés sem elég. Csak ha 2 ember között elmegy, akkor jön másik 3 és társ meg nincs. az ilyen kilátástalan helyzetek még egy nála lényegesen okosabb, türelmesebb embert is elkedvetlenítene. Sokat javulhat a helyzet, ha felépül végre SES és Pazzo, s ha érkezik Honda, mert akkor “csak” egy edző kellene egy épkézláb támadósor érdekében (Pazzo-Balotelli + SES balra, Honda jobbra, s Kaká középre) Akkor, szerintem, meg lenne az egyensúly. Kaká elég lelkes, hogy visszazárjon, SES és Honda elég fitt és alázatos is hozzá, de még Pazzo is megtette ezt amikor játszott eddig, így Balo lehetne a fővezér és bőven lenne alternatíva a támadásban, és kreativitás is.
  Mögéjük egy De Jong szűrőnek és ha Rami beválik, akkor egy Mexessel párban, DS-el és Urbyval simán szárnyalhatunk tavasszal.
  Kár, hogy Allegri ilyen merész húzást sosem fog meghozni :):):)