Kedd délután eldőlt, hogy a Spezia lesz a Milan ellenfele az Olasz Kupa nyolcaddöntőjében.

A sorsolás alapján a Milan a nyolcaddöntőben csatlakozik az Olasz Kupához. Az ellenfél a Spezia-Pescara mérkőzés győzteséből került ki. Kedd délután a Spezia Ebagua, Sansovini és Rivas góljaival 3-0-ra legyőzte a Pescarát, így továbbjutott.

A nyolcaddöntőben tehát Milan-Spezia találkozót rendeznek. A mérkőzés a San Siróban lesz 2014. január 9-én. A továbbjutás sorsa egy mérkőzésen dől el.

Ha a Milan legyőzi a Speziát akkor a negyeddöntőben vélhetően az Udinese-Inter mérkőzés győztesével játszik. Az Inter szerdán találkozik a Trapani csapatával a selejtezőben, ha nyer, továbbjut és az Udinese ellen játszik.Érdekesség, hogy a Spezia jelenlegi vezetője az a Giovanni Stroppa, aki korábban már dolgozott a Milannál. Legutóbb a Primavera csapatot irányította és 2010-ben Olasz Kupát nyert velük.

9 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Az 1920-as évek első felében játszotta le a két csapat az eddigi mind a 6 meccsét, az utolsót 1924 februárjában. 90 év elteltével rendeznek tehát ismét Milan-Spezia meccset. Érdekesség, hogy a Spezia áll jobban az összevetésben: 6 meccsen 3 győzelem, 2 vereség, 1 döntetlen, 7:7-es gólkülönbség.
  Ha jól emlékszem.

  • Szép és érdekes! Köszönjük!

   Meccs előtti nyilatkozat: A Milan számára minden sorozat ugyanolyan fontos! Minden sorozatban úgy indulunk, hogy a végső győzelem az egyetlen cél! Nehéz meccsre számítok.

   Ehhez képest az összes hadra fogható fiatalunkat beteszik majd a csapatba (ami nem baj) 1-2 olyan játékosunkkal, akik most tértek vissza a sérülésükből, vagy formán kívül vannak + De Jong és ez remek lehetőség lesz számukra, hogy újra belejöjjenek. Olyan felállást fogunk látni, amilyenben még nem lépett pályára a csapat (még edzésen sem). Magyarul szarunk bele. Végül megnyerjük a 11-es párbajt és örülünk a továbbjutásnak, majd epedve várjuk, hogy Di Natale ismét kifugázzon minket.
   Nyilatkozat meccs után: A Spezia nagyon jó és lelkes csapat, remek játékosaik vannak. Az ellenfél remekül védekezett az egész meccsen, nagyon szervezettek voltak és veszélyes kontrákat vezettek. Az egyik ilyen után sajnos 20 percre elvesztettük a fonalat, de hála Coppolának nem lett nagyobb baj. Ezt a győzelmet az elnök úrnak ajánljuk!

  • Ha jól emlékszem. Ez a legjobb. 😀
   Nem sértés, ha megkérdezem, hogy ez tényleg fejből megy??
   Nem vitatom lexikális tudásod a Milant illetően, sőt örömmel szoktam olvasni írásaid.
   Próbáltam már keresni ilyen foci statisztikai oldalakat, de nem igazán találtam olyat, amiből (valószínű) a kommentátorok is felkészülnek, idéznek belőle meccsek alatt.
   Ilyenben tudnál segíteni? Privátba is jöhet!

   • Vannak dolgok, adatok, amelyek fejből mennek. Na, ez nem olyan volt… 😀 Arra emlékeztem, hogy ezzel a csapattal mintha már játszott volna a Milan, de hogy hányszor, arról fogalmam sem volt.

    Ment egy PÜ.

 2. Hagy játszanak csak a fiatalok, máshol úgysem kapnak lehetőséget. Lesz ami lesz, ez a szezon már úgyis megy a kukába. Szívesen látnám a pályán Gabrielt, Vergharat, Cristantet, Saponarat, Niangot és természetesen El Shaarawyt is.

 3. A két csapat találkozása, egy érdekes meccsnek lesz betudható véleményem szerint. Miért?!
  A Spezia mostanság nem szokta könnyen adni idegenben a bőrét, továbbá feltüzelheti szerintem annak a ténye is, hogy most egy “nevében” elit klub ellen küzdhetnek meg a kupasorozatban. Továbbá ennek a csapatnak semmi veszíteni valója nincs ha kiesnek, mivel azt mondják majd utána, hogy rendben van tovább jutott a Milan, az erőviszonyoknak megfelelően.
  Viszont! Ennek köszönhetően szabadon játszhatnak a spezia játékosok, mert nem kell szerintem túl nagy retorzióra számítaniuk, ha kikapnak ellenünk.
  Ennek ellenére a favoritok akkor is mi leszünk, még a Lansky az 1920-as évek statisztikáit mondja hogy mi volt akkor.
  De a nyolcaddöntőben a Milan azért nem szokott kicsúszni, s most sem fog ez szerintem megtörténni.
  Az utóbbi években sorra bejutottunk legalább a negyeddöntőig ami a statisztikákat mutatja, s magabiztosan.
  2012-2013-ban Milan Reggina 8-ad döntő 3-0 nekünk
  2011-2012 -ban Milan- Cesena 2-1
  2010-2011 Milan – Bari 3-0
  2009-2010 Milan – Novara 2-1

  ellenben tavaly a Spezia a Cagliaritól 2-1re kapott ki a negyedik fordulóban, tavalyelőtt meg a bari ejtette ki őket 1-0-ra a harmadik fordulóban.
  Szóval az is csoda hogy a nyolcaddöntőben bennt vannak.
  Továbbá ha jól tudom, de ebben nem vagyok biztos azt hiszem 2002-ben estek ki a serie-B-be, s azóta még a harmadosztályt is végigjárták, szóval sok elsőosztályban rendelkező tapasztalata nincs a klubnak az elmúlt időszakban.
  Akármennyire is szenved mostanában a Milan, de ebből a párosításból biztosan mi megyünk tovább!

  Forza Milan!

 4. Évek óta nem jelent semmit a csapatnak az olasz kupa. Idén miért lenne másképp? Én személy szerint örülnék egy kupa győzelemnek idén. Más sikerben úgysem lesz részünk. Legalább garantált lenne az EL indulás, nem kellene a bajnokságban küzdeni érte.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet