Miért csókolta meg Galliani El Shaarawyt?

16

Adriano Galliani, az AC Milan alelnöke elárulta, hogy a klub a nyári átigazolási időszakban egy több mint 30 millió eurós ajánlatot utasított vissza Stephan El Shaarawy-ért, a csapat 20 éves fiatal játékosáért. Egyik csatár sem eladó.

Adriano Galliani ugyanakkor nem akarta megnevezni a klubot. “Eddig senkinek sem árultuk el, hogy El Shaarawyért jött egy nagy ajánlat, de nem mondom el, melyik klubról van szó – mondta az alelnök. – Beszéltem a játékos ügynökével, majd a Konföderációs Kupa után magával Stephannal.”

“Mi nem akartuk eladni, amit közöltünk vele és a családjával is, de azonnal megkérdeztük, hogy ő mit akar tenni ebben a helyzetben. Azt válaszolta, a pénze már több, mint elég, Milan-rajongó, ezért nem akar elmenni. Erre megcsókoltam az arcát, és ennyiben maradtunk.”

“Az ajánlat minket sem különösebben csábított, de nem akartuk elhallgatni előle. Látta a számokat, de nem akart váltani. Hogy mekkora volt az ajánlat? Több mint 30 milliós.  Az elmúlt hónapokban gödörbe került, nem ment neki a gólszerzés, de fizikailag rendben volt, és nagyon keményen hajtott a csapatért. Csak húszéves, természetes, hogy vannak időnként hullámvölgyei. Edinson Cavanival is volt olyan, hogy két hónapig nem szerzett gólt.”Stephan El Shaarawy szerződése 2018 nyaráig szól a San Siróba.

16 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Ohhhh! Bár minden szó igaz lenne ebben a hírben! 😀 Valamiért nem tudom elhinni, hogy az a több, mint 30 milla hidegen hagyta volna a vezetőséget…A másik, hogy ahol van 30 millió, ott van 40 is… Hosszú még a nyár! Én bízom benne, hogy nem adjuk el idén, mert az Ibra-Silva eset kb. olyan lenne, mintha ezüst tálcán kínálná fel a klub az ánuszát a gazdag kluboknak.

   • Csak Silva nem mondta, hogy a pénz már több is mint elég!
    Hanem kért egy új szerződést akkora összegről, mint amit a PSG ajánlott…

    Effektíve eladatta magát. Zlatan pedig vissza se jött egyáltalán Milánóba.
    Silva is csak a párizsi kitérő után.

    Szidhatjuk a vezetőinket, de mindenkinek megvan az ára, és ha el akar menni akkor jobb elengedni. Silvanal szó nem volt róla, hogy ne akart volna elmenni.

    Eddig csak Kaká volt az egyetlen, aki akarata ellenére ment el! De ő el sem hagyta Milánót a szerződés aláírásáig!

    • Én teljesen máshogy emlékszem. Sem Ibra, sem Silva nem akart elmenni. Az már más kérdés, hogy Ibrát talán nem volt olyan nehéz meggyőzni a pénz miatt. De Silva többször is kijelentette, hogy nem akar elmenni. Az pedig, hogy új szerződést akart ugyanakkora összegről, valószínűleg csak a kopasz találmánya.

     Egyébként Kaká az eligazolása előtti hetekben, hónapokban legalább tízszer nyilatkozta azt, hogy a Milanban marad. Akkor most tessék eldönteni ezek után, hogy ki és mikor hazudik. Egy biztos: én a kopasznak azt sem hiszem el, hogy holnap ugyanekkor 21:37 lesz.

     • Kaká idején kijelentette a kopasz, hogy el kell adni, különben csőd! Kaká sírt maradni akart! Bevette magát a lakásába és ki se mozdult.

      Silva nyilatkozatait kívül tett bármit!? Nyári szünet után Párizsba ment tárgyalni. Az uj szerződés nem kitaláció, hisz meg is kötötték anno! Persze valószínű, h Galliani tudta, hogy úgysem tudjuk kifizetni. De kicsit felverte vele az árat. Ettől még Silva elfogadta már a PSG ajánlatát is, ergo nem volt ellenére a távozás. Amugy sincs ezzel gond! Ha el akar menni elmegy, mi meg pótoljuk. Szerintem Silvát Zapata pótolta is volna, ha Allegri nem csak decembertől játszatja folyamatosan…

      Zlatant pedig árában egy jóval fiatalabb Balora cseréltük 😉

     • Hát Te is egy kicsit rosszul emlékszel, ugyanis Ibra többször kijelentette, hogy nem akar elmenni Milano-ból. Nem kért fizetés emelést, pedig Olasz gólkirály is lett az utolsó szezonjában. Többször kijelentette, hogy ameddig Silva szervezi mögötte a védelmet, addig ő is szabadabban tud támadni, mert biztonságot ad neki. Csak úgy lehetett eladni őket, hogy párban vitték, mert egyesével nem mentek volna el talán soha.

      Ibráról még annyit, hogy a PSG be igazolása után pár hónappal, máris azt nyilatkozta, hogy szeretne visszatérni Milano-ba, sőt a vezetőségünk figyelmét is kérte, hogy vigyék vissza.

      Silva nem készül Milano-ba. Az ő vágya a Barcelona.

      Mindkét játékost szerettem, de az én szememben Ibra nagyon nagy ember.

     • 1: Kaka sírt, ki sem mozdult… ez vmi szappanopera forgatókönyve?
      2: @Carl és tsai: dolgozzátok fel végre, h egy élő szerződéssel bíró focista csak és kizárólag abban az esetben igazol más klubba, ha a játékos megegyezik a vevő klubjával. Ha a játékos maradni akar a régi klubban, akkor egyszerűen nem írja alá a vevő által nyújtott szerződést, és ekkor teljesen mind1, h a 2 klub megállapodott, a játékos kitölti a szerződését.
      Ha a ti szappanoperátokra adaptálnánk: Ibra és Silva áráról megállapodik a Milan és a PSG, de mivel ők oly’ nagyon kötődnek, hűségesek a Milanhoz, nem fogadják el a PSG szerződését, így maradnak.
      Ez persze baromság, mondok valós példát: Wayne Bridge 2009-ban 4 évre aláírt a Man Cityhez évi több, mint 4 milliós fizetésért. Szarul játszott, rögtön kiszorult a kezdőből. A következő évet már a tarcsi keretében kezdte, ott sem nagyon játszott. Tavalyelőtt már a tarcsi keretéből is kirakták, hónapokig nem edzett, majd az ifivel készülhetett, 30 éves létére. Eközben 2010 óta minden nyáron kaptak érte ajánlatokat, a City többet is elfogadott, Bridge mégsem ment, inkább a City ifivel maradt, pedig nem kis csapatok ajánlatát fogadta el a City: Middlesbrough, Fulham, Sunderland…és mindez miért??? Pusztán a 4 milliós éves fizuért, melynek a negyedét sem kínálta semmelyik másik klub. 2 éve úgy sikerült végre legalább kölcsönbe küldeniük, h a City fizeti a 4 millát, miközben ő a Sunderlandben, meg a Fulhamben (nem)játszott. Idén amúgy lejárt a szerződése, Readingbe igazolt ingyen.
      Jó lenne minden szurkolónak felfogni, h Bosman bírósági győzelme óta a futballklubok az agyatlan focisták áldozataivá váltak, csak a focisták diktálnak, emiatt szálltak el a fizetések és az átigazolási díjak. A focista vagyonokat követelhet, hisz ha 2 egyeneset rúg a labdába, valaki már milliókat fizet neki (itthon forintban, külföldön euroban), ha meg nem nyalják ki eléggé a seggüket, majd ingyen eligazolnak!
      Ennek a levét issza egész Európa összes bajnoksága és klubja, ennek az eredménye az iszonyatos költekezés és az összeomlás, ami elkerülhetetlen.
      3: a futballszurkoló a klubjának szurkol, a puncikák meg a csilivili focistákért rajonganak. Szurkolni és rajongani kurvára nem ugyanaz.

     • Mesbah sem akart menni, hiába adtuk volna el fünek fának, egyszerűen NEM AKART ELMENNI, ezért nem is írt alá semelyik másik csapathoz. Aki nem akar elmenni egyszerűen ennyit kell csinálnia, semmi többet.

  • Nem azt kell nezni, hogy mennyit adnanak erte hanem, hogy mennyibe kerulne potolni ot. + utana a beilleszkedes is nagy kerdes, stb..

 2. Ez a 30 millás ajánlat szerintem kamu de ezzel elhintette a mézesmadzagot a jövőbeni kérőknek szóval kb ennyit kell majd letenni érte ha vinni akarják.

  • Vagy inkább ennél többet, mivel ezt visszautasították! Egyébként nem tudtam, hogy a transzfergurunk ferde hajlamú. 🙂

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet