A rossoneriblog.com internetes portál cikke szerint tizenöt Milan játékos jövője bizonytalan, de közülük Stephan El Shaarawy, Kevin-Prince Boateng és Robinho sorsa foglalkoztatja leginkább a szurkolókat.

A Milan vezetése a nyári mercato alatt az “előbb eladunk, aztán veszünk” elvet fogja követni, és a La Gazzetta dello Sport összeszedte azokat a játékosokat, aki a következő szezonban már más klub színeiben szerepelhetnek. A Milan kerete a kölcsönből visszatért játékosokkal kiegészülve 33 fő, amit mindenképp csökkenteni szeretnének a piros-feketéknél.

A lombárd klub már elköszönt Mario Yeesztől, Bojan Krikicstől, és Massimo Ambrosinitől, de a Gazzetta szerint Urby Emanuelson, Taye Taiwo valamint Bakaye Traoré is biztosan távozni fog a nyáron. Emanuelson és Taiwo már az előző szezonban is más klubban próbáltak szerencsét, míg Traoré csak elvétve kapott játéklehetőséget a Milanban.

Nagy valószínűséggel szintén búcsút int a Milantól Antonio Nocerino, és Mathieu Flamini. A francia játékos szerződése a hó végén lejár a Milannal, így ingyen igazolhatóvá válik. Nocerino helyzete annyiban más, hogy szerződése még 2016. június 30-ig kötő őt a piros-feketékhez, ezért a Milan jó alkupozícióból várhatja a játékos iránt érdeklődő klubok képviselőit. Az olasz középpályás első éve kiválóan sikerült, a most befejeződött szezonban viszont elvesztette stabil kezdőhelyét a csapatban, de a gyengébb teljesítmény ellenére is vinné az Inter, a Roma és a Fiorentina is.

Szintén a kevés játéklehetőség miatt távozhat Luca Antonini, aki sokáig az első számú balhátvéd volt a klubnál, de Kevin Constant érkezésével, valamint Mattia De Sciglio felbukkanásával visszaszorult a rangsor harmadik helyére. Antonini iránt januárban Oroszországból érdeklődtek, de akkor végül nem sikerült megállapodásra jutniuk a feleknek. A védelemből bizonytalan a sorsa még Bartosz Salamonnak, Didac Vilának, Cristian Zaccardónak és Marco Ameliának. Salamon januárban érkezett, de egy sérülés miatt nagy lemaradással kezdte meg a munkát Milanellóban, és emiatt nem sikerült hivatalos meccsen bemutatkoznia a Milanban. A lengyel védő iránt korábban a Torino érdeklődött, és ha távozik, akkor valószínűleg egy játékoscserébe vonja bele a Milan. Didac Vila már régebb óta áll a piros-feketék alkalmazásában, de neki se jutott sokkal több lehetőség, mint Salamonnak. A spanyol játékos valószínűleg visszatér hazájába, és a Real Betis csapatában folytatja pályafutását.

A sikertelen pármai kaland után visszatér Rodney Strasser, de szinte biztos, hogy újra kölcsönadja őt nevelőegyesülete. Szintén hazatér Milánóba Nnamdi Oduamadi, aki a felkészülési szezont a Milanban kezdi meg, így lehetősége lesz kiharcolni a keretbe kerülést. Oduamadi a Konföderációs Kupa első fordulójában mesterhármast ért el Tahiti ellen, míg a második mérkőzésen Uruguay ellen 45 perc alatt nem sikerült a kapuba találnia.

A végére maradt a lista három legnagyobb nevű játékosa, Stephan El Shaarawy, Kevin-Prince Boateng és Robinho. El Shaarawy és Boateng iránt a Moncao érdeklődik, és 60 millió eurót sem sajnálnának a két játékos megszerzésére. Ezt a hírt később több portálon is cáfolták, de a szurkolók még jól emlékeznek Thiago Silva és Zlatan Ibrahimovic esetére. Robinho helyzete viszont nagyban eltér a két csapattársétól. A brazil játékost a Santos (és több más brazil klub) szeretné hazacsábítani, de egyelőre a a Milan által kért összeg mellett a támadó fizetése is gondot jelent.

Természetesen az kizárt, hogy mind a tizenöt név távozzon a nyáron, de néhány játékos eladásával a Milan vezetése kiegészíthetné a csapat erősítésére félretett pénzt, amit olyan labdarúgók leigazolására fordíthatnának, mint például Carlos Tevez vagy Keisuke Honda. A calciomercato korábban összeszedte azon játékosokat és piaci értéküket, akik eladásával a Milan megszerezhetné ezt a plusz bevételt.

Védők:

Didac Vilà (3.000.000 €)
Taye Taiwo (3.000.000 €)
Luca Antonini (2.000.000 €)
Ignazio Abate (11.000.000 €)
Cristian Zaccardo (2.300.000 €)

Középpályások:

Urby Emanuelson (6.000.000 €)
Antonio Nocerino (6.500.000 €)
Bakaye Traoré (1.200.000 €)
Kevin-Prince Boateng (15.000.000 €)

Támadók:

Robinho (7.500.000 €)

Összesen: 57.500.000 €

20 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Nem hangzik rosszul, de én nem örülnék, ha Abate és Boateng távozna! Maradásuk esetén feltételezve, hogy az említett játékosokat sikerülne ennyiért értékesíteni még mindig 30 milla lenne a bevétel. Az is több mint jó tekintve, hogy ezekkel a játékosokkal úgy sem tervez az a klub.
  Nem is értem, hogy ezt eddig miért nem realizálták!?

 2. Védők:

  Didac Vilà (2.000.000 €)
  Taye Taiwo (2.000.000 €)
  Luca Antonini (1.000.000 €)
  Ignazio Abate (7.000.000 €)
  Cristian Zaccardo (1.500.000 €)

  Középpályások:

  Urby Emanuelson (4.000.000 €)
  Antonio Nocerino (3.500.000 €)
  Bakaye Traoré (500.000 €)
  Kevin-Prince Boateng (10.000.000 €)

  Támadók:

  Robinho (5.000.000 €)

  Szerintem ilyen áron mennének el.

 3. Szerintem Abete-t hiba lenne eladni jelen helyzetben. Bár nekem sem a kedvencem. A többi távozó teljesen reális, talán még árban is. Én nem számolnék több befolyó összeggel, mint 35 millió.
  Ebből (hírek szerint) 6-6 millió Poli és Honda, marad 23 millió egy komoly középső védő igazoláshoz. Viszont ahogy Palop jelezte az Astori-s cikknél. A saját nevelésű játékoson kívül nem nagyon van minőségi védő a piacon. Véleményem szerint Sakho és Dedé is lutri lett volna.
  A cikk a fizetések spórolását még nem is említette. Ami jelentős!
  Felsorolt 10 játékos helyére 3, max 4 ember érkezne. Ráadásul Poli annyit keresne nagyjából, mint Antonini, Honda biztosan beérné Robi fizetésével. Ha jön Astori, neki se nagyon kellene 1,5 milliónál többet a zsebébe tömni.
  Én a habozást nem értem! Vagy akarunk valamit, vagy nem!
  Biztosan én vagyok túl egyszerű gyerek. De nekem nem kellene se Tevez, se Pastore. Az egyik elég magának való, hisztis maki… Ráadásul benne van a korban. A másik szintén egy hisztis, öncélú, hangulat ember. (Mind a 2 zseni, nem vitás!!)