A bíróság 40 nap börtönbüntetésre ítélte azt a 6 szurkolót, akik a Pro Patria-AC Milan január 3-i barátságos labdarúgó mérkőzésen rasszista megnyilvánulásokkal illették a Milan színes bőrű játékosait.

Már több mint 5 hónap telt el azóta, hogy a Milan január 3-án pályára lépett a Pro Patria ellen. A találkozó végül félbeszakadt, miután egy kisebb szurkolói csoport folyamatosan rasszista megnyilvánulásokkal illette a Milan színes bőrű játékosait. A mérkőzésnek Kevin-Prince Boateng vetett véget, aki kirúgta a labdát a szurkolók közé, majd levonult a pályáról.

A bíróság  40 nap börtönbüntetést szabott ki 6 Pro Patria szurkolóra. A rasszista szurkolók ellen március 20-án Massimiliano Allegri, Daniele Bonera, Massimo Ambrosini, M’Baye Niang és Kevin-Prince Boateng tanúskodott, míg Sulley Muntari nem jelent meg így 500 euróra büntették. Boateng egyébként részt vett az ENSZ március 21-i rasszizmus elleni kampányában.

Az elmúlt hónapokban már többször is inzultálták a Milan olasz támadóját, Mario Balotellit, aki azzal fenyegetőzött, hogy ha még egyszer ilyen történik, akkor elhagyja a játékteret.