Tizenötezer eurós bírságot kapott az Internazionale, mert szurkolói a csapat vasárnapi bajnokiján rasszista rigmusokat skandáltak a klub korábbi labdarúgójáról, Mario Balotelliről.

A válogatott játékos januárban igazolt a városi rivális AC Milanhoz az után, hogy 2010-ben az Intertől a Manchester Cityhez szerződött.
A Serie A keddi közleménye szerint a kék-feketék azért kapták a büntetést, mert a Chievo elleni, 3-1-re megnyert mérkőzésen “a szurkolók sértő és diszkriminatív rigmusokkal illették egy másik csapat játékosát”.

 

Balotelli 2007-ben lett az Internazionale futballistája, s az ott eltöltött három év alatt ellentmondásos volt a viszonya a klub drukkereivel, egyszer például nagyon felbosszantotta őket azzal, hogy egy tv-műsorban az ősi rivális AC Milan mezét viselte.

A két milánói együttes jövő vasárnap játszik egymással a bajnokságban, s Massimo Moratti, az Inter elnöke reményét fejezte ki, hogy azon a meccsen nem történik újabb incidens.

 

 

14 hozzászólás a bejegyzéshez

  • Igen, én is attól tartok, hogy Balo-nak a reakciója nem az lesz hogy: “ez rosszul esett a volt csapatom drukkereitől”. Valahogy nem ilyen kis visszafogott a srác. Inkább egy kis mutogatást, Rijkaard féle “csulaVöllerhajába” akciót, esetleg Cantona féle karategyakorlatokat tudok elképzelni vele kapcsolatban.

   Mindenesetre a Mian szívna, ha elgurulna a gyógyszere a derbin, mert Ő nem egy sima levonulással válaszolna, mint Boa ebben biztos vagyok.

 1. hát igen…tartok én is Balo reakciójától! de ha el is gurul akkor majd a gyógyszere, az dobja rá az első követ ….. szerintem!

  Amúgy meg csak egy inter ússza meg pénz büntetéssel! Ha nálunk lett volna hasonló elítélendő viselkedés,tuti – 5 pont…….

  • Igen, Hulkkal ellentétben, aki azt hitte, hogy a Zenit szurkolók éljenzik, amikor a nevét skandálják, közben meg …. 😀

   Egyébként szerintem ezt a büntetést az Inter drukkerek annak elismeréseként fogják fel, hogy mekkora suttyók!

   Na mindegy, egy-két zárt kapus meccset azért megérdemeltek volna. Mondjuk egy Juve vagy Napoli ellen, ami szinte telt házat biztosítana…

 2. Balotelli jelen állás szerint ugyanakkora suttyó mint ezek az Inter szurkolók. Csak végig kell nézni az eddigi tevékenységén. Persze nem zárom ki, hogy megváltozik és alázatos futballista lesz. De egyelőre nem az. Amióta világ a világ a szurkolók így fognak viselkedni (másrészt az Inter drukkereknek volt is okuk kiakadni rá). Figo is kapott hideget meleget az El Classico-con, amikor a Barcából a Realba igazolt és még négernek sem kellett lennie hozzá.

  A pénzbüntetéssel egyetértek, a rasszizmust szankcionálni kell mindenképpen, de azért ne essünk már túlzásokba.

 3. Jól van! Sokaknak egyből az jutott eszébe mint nekem 😀
  Pont levonás zárt kapus meccs stb…itt nem láttam elsőre de elvileg a szövetség vagy tudom is én mi 15 ezer eurora büntette az inter csapatát hát elég karcsú maradjunk ennyiben ha már válogatott szinten egyből zárt kapu az ÉV MECCSÉN kis hazánkban… a korrupció az Itália földjén még is csak korrupció 😀