Mourinhóról pletykál a Sun

23

Egy angol bulvárlap szerint a Milan vezetésénél felmerült Jose Mourinho szerződtetése.

A Sun szerdán megjelent írásában arról ír, hogy a Milan vezetői el szeretnék csábítani José Mourinhót, akinek vélhetően a nyáron véget ért madridi korszaka.

A hírnek az jelenthette az alapját, hogy a Milan tulajdonosa, Berlusconi a napokban egy interjúban elismerte: bár nagyon szeretné Guardiolát, a Barcelona korábbi mesterét csapat kispadjára hozni, de ez nagyon sok nehézségbe ütközik. Ráadásul Guardiola maga is azt nyilatkozta az angol szövetség alapításának 150. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen, hogy “mindig lenyűgözőnek találtam az angol focit, a környezet, a közönség és a szurkolók miatt. Olaszországban, ha jól megy a játék, akkor az emberek támogatnak, viszont ha veszít a csapat, akkor rögtön a vesztedet akarják. Mindig meglepődök, amikor látom, hogy Angliában a szurkolók minden esetben a csapat mögött állnak és szerintem ez a helyes. Ezért is remélem, hogy lesz rá a lehetőségem, hogy ott edzősködhessek.  Játékosként nem tudtam valóra váltani az álmom, hogy Angliában játszhassak. De remélem lesz lehetőségem a jövőben menedzserként a Premier League-ben dolgozni és átérezni az ottani játékosok és edzők tapasztalatait.”

Guardiola nyilatkozata talán újabb spekulációra ösztönözte a Sun munkatársát, s így jutott el Mourinhóig, aki egyébként ugyanezen az ünnepségén nagyon is hasonlóan nyilatkozott, mint Guardiola: “Anglia volt az első külföldi állomáshelyem, és ha visszagondolok arra az időszakra, a futball ott nem is lehetne jobb. Angliában igazi szenvedéllyel tekintenek a játékra, és nem csak az adott klubokra, hanem az egész futball felé is árad ez a szenvedély. Az első perctől kezdve az utolsóig imádtam ott lenni, és tudatában vagyok annak, hogy egy nap majd visszatérek, mert az angol foci sokat jelent a számomra. A futball minden szereplőjének csak ajánlani tudom, hogy próbálja ki egyszer, milyen ott dolgozni.”Bár Berlusconi lehet, hogy szeretné az új, általa fiatalosnak megálmodott csapat élére a portugál sztáredzőt, Mourinho már közölte: nem szerepel tervei között a Milan.

 

23 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Mourinho erős akaratú és drága edző lenne. Berlusconiéknak nem ilyen ember kell. Mou a City trénere lesz szerintem ha távozik Madridból esetleg a MU-é.

  Donadoni nem lesz túl jó megoldás de próba cseresznye! Én inkább Rijkaardot hoznám akkor már ha Milan legendák kerülnek szóba. Mondjuk lehet h Pippot kellene csak bevárni míg kis rutint szerez mert benne aztán van akaraterő mentálisan tökéletes lenne a gyerekeknek.

 2. hát vicc a köbön hogy Mourinho érkezne, meg az is hogy Guardiola.
  Nekem mindegy különben ki jönne… Donadoni, vagy Van Basten vagy akárki…. csak már Allegriről olvashatnám azt egyszer, hogy a Piacenza-hoz igazol.

 3. Mourinho jelenleg nem lenne a legjobb választás, mert nem tenné be a kezdőbe a télen “érkező” Kaká-t!! 😀

 4. Aki ezt a gondolatot a fejébe vette, annak nagy zűr lehet a fejébe…Tehát ha Guardiola Angliában szeretné kipróbálni magát, akkor egyértelmű, hogy nem jön a Milanba, akkor tehát Mou jön a Milanba edzőnek, hiszen ő is Angliáról áradozik! Tök logikus!
  Hát én őszintén szólva nem is tudom mi lenne célszerű!

  Szerintem Mourinho nem, mivel ő nem arról híres, hogy olcsó lenne, nem hiszem, hogy olyan csapatba igazolna, amely az elkövetkezendő szezonokban nem lesz BL-esélyes, nem hiszem, hogy pont ő neki kellene a fiatalokra épülő csapatunkat irányítania és szinte nulláról csapatot építenie, bár a tudása és képzettsége meg van hozzá! Jah arról nem is beszélve, hogy a tulajdonosi kör mostanában nem olyan, hogy az edző kéréseit pénzügyileg feltétlenül támogatná, vagyis Mourinho hiába mondja, hogy vegyük meg ezt meg azt a játékost, és az úgy is lesz!

  Ha hozzánk jön csak azt tudom elképzelni, hogy azt gondolja magában, hogy már minden csapatommal nyertem egy csomót, kéne valami új kihívás, egy nagy múlttal rendelkező, de épp új csapatot építő klubbnál!

  Guardiola szerintem szintén nem jön ide, bár kizárni sem lehet, de őt alkalmasabbnak tartom a fiatalokkal való munkához, bár nem hinném, hogy taktikailag olyan képzett lenne, mint Mourinho, ő inkább motiválni tudja a játékosokat és mellette nagy fegyelmet tart!

  Egy olyan edző kellene, aki jártas az Európai porondon is, taktikailag felkészült, jártas az olasz fociban is, jól tud bánni a fiatalokkal, gondolok itt a motivációra, Erős karakter, vagyis igazi vezére a csapatnak és a vezetőket is helyre tudja tenni olykor, ha erre van szükség!

  Pippo egyébként jó lenne, csak nem tudjuk, hogy taktikailag mennyire felkészült, mennyi ragadt rá a dicsőséges pályafutása alatt!

  Ha Mourinhó, vagy Guardiola megy a cityhez kíváncsi lennék Mancinire is, nem tartom olyan rossz edzőnek, bár nem sok city meccset nézek!

  Szerintetek még ki lenne megfelelő edző? Véleményeket várok!

  • Rijkaard. Eléggé tapasztalt,jó edző. Egy legeda a csapaton belül. Már elég régóta szeretném a padunkon látni.:)

 5. Istenem, itt már olyan nevek repkednek, hogy lassan nevetni járunk fel ide 😀 (persze tudjuk, hogy ez csak pletyka szint, de akkor is)
  Csak egy nagy név jönne már könyörgöm!

 6. A spanyol ma aláírt a Bayernhez! Nem kell a portugál! Olasz edző kell a Milannak, minél előbb menjen Allegri! Forza Milan!!!

 7. Mourinho sosem jön a milanba…. mert még beugatna Berlunak.. és itt az nem divat…. pedig megérdemelné! Én VanBastennek is örülnék…. vagy Rijkaard… vagy még ott van egy állás nélküli DiMatteo! A lényeg,hogy legyen elképzelése, mert úgy érzem Allegrinek nincs,hisz ha lenne,akkor nem minden meccs nézne ki másként! Azaz 20meccs alatt nem divat 20. féle-fajta kezdővel felállni! És az edző tudja motiválni a játékosait! mert nálunk pont ennek a hiánya látszik pl Boatengen! vagy Pato-n látszott.. de kb mindenkiről el lehet mondani…

 8. Az biztos,hogy Mourinho nem jön..
  De mindegy is…Csak már jöjjön egy EDZŐ!Tök mindegy ki….
  Nehéz lesz mert a kopaszék nem akarnak megválni Allegritől(pedig tudják,hogy egy rakás szerencsétlenség)mert akkor is ki kellene fizetni neki a hátra lévő időt.
  És ugye feleslegesen nem dobnak ki pénzt.Ez a majom meg nem fog megválni pozíciójától mert sehova nem kell!

 9. Minthogy a klubnak nincs pénze, ilyen kaliberű edző szóba sem jöhet. És itt le is van zárva a dolog.

 10. Mou? Gardiola meg már a Bayerné. Én Pippot hoznám, de azért felhívom mindenki figyelmét, hogy Allegri NEM rossz tréner csak teljesen kicserélődött a csapat -> egyre jobban is megy neki ráadásul ilyen gyenge csapattal ki tudna idáig is elérni?

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet