2022. október 07., péntek

El Shaarawy 20 éves

-

Stephan El Shaarawy, a Milan támadója szombaton ünnepelte 20. születésnapját.

El Shaarawy 1992. október 27-én látta meg a napvilágot Olaszországban, Savonában. Az egyiptomi édesapával és olasz édesanyával született játékos már 13 évesen csatlakozott a Genoa akadémiájához. A támadó 16 évesen és 55 naposan, 2008. december 21-én debütált a Serie-A-ban, egy Chievo elleni idegenbeli mérkőzésen, így ő lett a Serie-A történelmének negyedik legfiatalabb debütáló játékosa.

2010. júniusában a Serie-B-ben szereplő Padovához került kölcsönbe, ahol meghatározó játékossá vált, emellett pedig 29 mérkőzésen 9-szer volt eredményes, továbbá több gólpasszt is kiadott. A nagyszerű teljesítményének köszönhetően a Milan felfigyelt rá, és 2011. június 25-én szerződést kötöttek a támadóval. A megállapodás értelmében El Shaarawy játékjogának feléért 10 millió eurót fizettek a rossonerik. Az olasz játékos első Milanos szezonjában 29 mérkőzésen 4 gólt szerzett. Így a vezetőség a játékjogának másik felét is megvásárolta. A 2012/2013-mas idényben pedig nagyon jól kezdte a szezont, hisz élt a bizalommal, és a kezdőcsapat fontos tagjává vált. Az idei szezonban eddig 11 mérkőzésen 6 gólt szerzett, összesen 869 mérkőzésen lépett pályára.

Isten éltesse!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

7 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Isten éltesse sokáig! A jelenlegi Milan legjobb játékosa, akin látszik, hogy kűzd is, ez a 20 éves srác! Nagyon örültem a Genoa elleni, szülinapi góljának is. Rendkívül szimpatikus volt a gólöröme is. Nagy jövő áll előtte, reméljük sokáig itt, a Milanban! 🙂 Forza Faraone!

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS