Serie A 6. forduló:

Parma-Milan 1-1 ( 0-0)

Stadio Ennio Tardini: 14.420 néző

Játékvezető: Rocchi

Gólszerzők: Galloppa (66.); illetve El Shaarawy (50.)

Sárga lap: Rosi, (4.) Biabiany (88.); illetve Ambrosini (20.), Boateng (59.), Abbiati (64.)

Piros lap:

PARMA (3-5-2): Mirante; Zaccardo, Paletta, Lucarelli; Rosi (Biabiany 64.), Ninis, Musacci (Parolo 74.), Galloppa, Gobbi; Pabon (Belfodil 52.), Amauri.

MILAN (4-2-3-1): Abbiati; Abate, Yepes, Zapata, De Sciglio;, De Jong, Ambrosini (Montolivo 64.); El Shaarawy, Boateng (Robinho 70.), Nocerino ; Bojan (Pazzini 81.).

A mérkőzés statisztikája:

gazzetta.it

goal.com

nso.hu

Képek a mérkőzésről:

42 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Még csak véletlen sem tudunk hasonló kezdőket összeállítani. A végén még összeszokna a csapat!?
  Ettől függetlenül ha így, ha úgy… De kezünkben volt a meccs! Mester mesterien nyúlt bele a meccsbe! Talán 2 perccel rá jött is a pofon. Onnantól megint futottunk az eredmény után. Természetesen reménytelenül. De Sciglio elég 2 arcú volt a meccsen. Viszont ebben a taktikában talán felesleges lett volna beadásokkal próbálkozni. Bár 1-2x megpróbálhattuk volna szélen megbontani a hazai védekezést. Bojan és Sári szerintem bevált. Gyorsak, sokat mozognak. Megnézném őket Pazzini mögött.
  Talán még Zapata magabiztosságát lehet kiemelni, bár kicsit forrófejű.
  Ennél sokkal több van ebben a csapatban. Remélem az elnökség is felfogja!

 2. El Shaarawyt, és Bojant többet kel együtt játszattatni, és hiszem hogy egy nagyon jó kis csatársor épül majd belőlük!
  4. meccse legrosszabbnak járó kitüntetést Allegri kapja a goal.com szerint, és igazuk is van! Nem nagyon izgat hogy ki mit fog írni erre a kommentre, csak leírom amire gondolok!
  Hogy lehet egy edzőnek úgy végig ülni/állni a meccset hogy egyszerűen nem csinál semmit, gondolok itt arra pl.: hogy nem él együtt a meccsel, semmi tűz nincsen benne, csak áll ott zsebre tett kézzel :S
  Úgy gondolom hogy egy jó edzőnek ezek alapvető tulajdonságai lásd pl.: Conte, Mourinho, Guardiola, Capello, Ancelotti, Wenger….
  2 éve kapott egy jó csapatott amivel nyert egy bajnokságot és ennyi, már megbocsássatok, de azokkal a játékosokkal Leonardo is behúzta volna a bajnokságot!
  Az egész meccs alatt egyetlen momentum tetszett, mikor a kommentátor azt mondta: Allegri éppen Tasottival beszélget, biztos tanácsot kér tőle hogyan kell győzelemmel lehozni egy meccset (valahogy hasonlóan fogalmazott)

  • Szerintem is!

   Most se mehetünk el a szörnyű szöglet és szabadrúgás kombinációk mellett sem.
   Lepasszoljuk, és vagy elrontják, mert pontatlan a passz, vagy simán elveszik a védők, jön a kontra..
   Szabadrúgáskor szintén, vagy lepasszoljuk, vagy simán kifejeli a legközelebbi védő, az eredmény ugyanaz mint a szögletnél…

   Egy edzőbe kell lenni kreativitásnak, hogy ilyeneket kitaláljon, mert ennyi erővel bárkit oda lehet állítani a technikai zónába, hogy álljon, meg néha mutogasson párat, mert ő sem csinál sokkal többet.

   Lehet írni erre is bármit, de ha érdemi munkát végezne Max, akkor nem ott tartanánk, ahol..

 3. Engem nem érdekel, hogy áll és néz vagy kiabál, ugrál, mutogat, vagy fejen áll.
  Ez habitus kérdése, de 0-1-nél belenyúl a középpálya közepébe, lehozza az egyik leghatékonyabb és legrutinosabb labdaszerzőt!?

  Minek!? Ha 0-0 lenne és kellenének a még jobb passzok azt mondom oké, bár akkor is inkább a kiállítás sélén álló Boatenget kellett volna lehozni, aki szinte alig ért labdába és akkor is rosszul. Majd csinálta a hülye faultjait.

  Na ezek után nem is értem mit lehet mondani egy értékelésen!?
  Azért hoztam le mert bíztam benne, hogy Montolivo még több labdát szerez és nem rúgnak gólt?

  Hihetetlen, esküszöm ennyire nem lehet valaki vak, ilyen szinten.
  Sári és Bojan baromi jól élt ezen a mély talajon, szerintem Ambro és De Jong labdaszrzéseiből Boa helyett Monti lehetett volna a nyerő, ha osztja a zsugát a titánoknak.

  Védheti bárki Allegrit itt, de sztem ő nem ezeket a meccseket nézi, Sokszor azt nem értem, hogy lehet vki UEFA licences edző, mikor ilyen dolgkat csinál.

  • “de 0-1-nél belenyúl a középpálya közepébe, lehozza az egyik leghatékonyabb és legrutinosabb labdaszerzőt!? ”

   Ez a rész azért érdekes, mert ha nem hozza le Ambrót, és úgy egyenlít ki a Parma, akkor azt kapná kritikaként, hogy miért hagyta fent, és miért nem próbálta egy támadóbb felfogású játékos becserélésével eldönteni a meccset.

   Kár az elvesztett két pontért…

   • Ne haragudj, de nem értek egyet! Boa játéka indokolta volna a cserét (pontosabban nem értem hogy lehet még mindig kezdő), amikor beleszállt a saját kapuja felé cselező játékosba, ráadásul pirosat is kaphatott volna érte, nem beszélve a könnyelműen elcselezett, eladott labdáiról. Helyette behozom Montolivo-t aki jól tartja a labdát ráadásul a lövései veszélyesebbek, mint Boa-é.
    A csere után van 5-10 percem figyelni hogyan változik a háték képe és majd utána hozom le a nehéz talajon bizonyára fáradt játékosomat.
    Meccs előtt nyilatkozta,hogy a csapat stabilitása a legfontosabb. Beszélni könnyű! 🙂
    Mindenképp Allegri nyakába varrom én is ezt a 2 pontot (is)!

 4. Ezért jó a fórum:) Nem védem Allegrit mert lehetne jobb de itt pont azok magyarázták el,hogy nem ő az oka ennek a gyenge szereplésnek akik ellene vannak:)
  Eddig mindenkinek az volt a baja,hogy miért nem játszhat De Sciglio a bal oldalon(ha már nem Urby),most volt olyan hozzászólás,hogy miért nem jobb oldalon játszik.Persze ha ott játszott volna akkor az lenne a baj,miért Antonini. Most hagyjuk Urbyt mert ha Allegri hülye és ő a legjobb bal hátvéd akkor még sokan hülyék mert a Holland válogatottban mindenki játszik ott csak Urby nem. Szerintem inkább mi nem látunk valamit mint ennyi szakember.
  A másik ami mindig előjön,hogy miért nem vált taktikát? Most váltott és olyan foci volt,hogy Sári,Bojan előtt folyamatosan megnyitottuk a folyosót csak nem tudtunk élni vele.
  Harmadik amit mindenki hangoztat,hogy a taktikát nem a játékosokhoz alakítja:) ez a fatális baromság! Szinte csak védekező középpályás van a keretében ezért kell 3-1-et játszatni ott.Balszerencse,hogy Boateng jelenleg nemhogy a Milan de az Ascoli szintjét sem üti meg.
  Belekötöttetek,hogy miért játszik Ambrosini most meg mikor lecseréli az a baj?
  El kéne gondolkozni azon,hogy mikor nem megy 1 kupi akkor nem az ágyat kell lecserélni hanem a kurvát!
  Az meg,hogy Ancelotti meg Pep jobb lenne…Ancelotti a világ talán legjobb keretével nem tudott folyamatosan bajnokságot nyerni aztán megbukott Angliában a PSG-t meg majd meglátjuk. Pep meg kapott 10 éve ugyanazt játszó csapatot neki csak annyi volt a dolga,hogy ne akarjon saját ötletet belevinni(ezért került oda Tito is). Pepnek egyszer kellett volna váltania a Chelsea ellen de csak állt tanácstalanul mert saját ötlet nem is volt.Azt meg külön kiemelném a Boateng fanoknak,hogy kedvencükből Allegri csinált “sztárt” mert mikor kiesett a Pompyval a lőtéri kutyának nem kellett csak neki és felhozta arra a szintre ahol most tart.Ez nagyjából igaz Nocerinora is.
  Más. Szívesen megnézném Ibarbot Milan mezben. Mindkét lábával jó és félelmetesen erős,jól cselez,gyors. Már tavaly is tetszett de idén még jobb. Jó center lesz belőle.

  • Sok mindenben egyetértek veled, ennek ellenére tartom a véleményem. Allegrinek mennie kellene. Ennyi idő alatt sem jutottunk 1-ről a 2-re vele. Nem látszik mit i akarunk.
   0-1-nél szerintem olaszoszágban senki nem vetné a szemére, hogy miért nem támadóbb cserét csinál. Hozzáteszem, amit írtam (impotens Boa le Monti be) szerintem épp annyira lett volna támadó jellegű csere amivel beiztosíthattuk volna a meccset.

   Ami nagy kérédés, hogy edzőnek kit lehetne hozni… Említett edzők közülén sem hoznék vissza senkit. Ancelottit sem szerettem mert nagyon gyengén meccselt. Talán majd Inzaghi 🙂

 5. Minden szavaddal egyetértek! Ancelottit szerintem sokan túlértékelik szerintem ugyanígy játszottunk az ő idején is csak akkor mindig jött egy Sheva vagy egy Káká akik eldöntötték. Pont mint tavaly allegrinek ibra hozta a meccseket. És az a 3-0 ról elcseszett Bl-döntő hatalmas edzőhiba volt.

 6. etioprambo!Van igazság abban amit írsz!pár dologban viszont nincs!
  1.)Lehet,hogy Urby nem lenne jó balhátvéd..De ki se próbálta,annak ellenére,hogy a szezon elején ő nyilatkozta…
  2.)Boa tényleg vakon van,és bizony irányítónk sincs.De van több taktikai húzás még amivel Boát visszább hozhatná(előrébb semmiképp).És ha nem megy neki akkor pad….
  3.)Anchelotti megbukott Angliában?Ő tudott először duplázni a Chelsea-vel(Bajnokság,FA kupa).Következő évben második lett a United mögött.Ez nem megbukás….
  4.)Boatenget és Nocerinot nem Allegri kérésére hozták!Ez nem az ő asztala ezt mindenki tudja.Ő neki ebbe nincs beleszólása,szerintem még csak meg se kérdezi a kopasz….
  De attól függetlenül,hogy én sose tartottam “Milan szintnek”,a kialakult helyzetről nem tehet.
  Ahhoz,hogy összegyúrj egy csapatot idő kell.És az,hogy az átigazolási szezon utolsó hetén esik be a fél csapat az nem Allegri sara…
  Az sem,hogy Yepesnek,Bonerának,Antonninek meg Ambrosininek kell játszani…
  Lehet,hogy jól játszanak egy-egy meccsen de nekik már rég nem itt lenne a helyük…Csak hát ugye nem kellenek sehová…
  Én úgy gondolom,hogy menjen.Ezeknél a csapatoknál akikkel itt most szenvedtünk csak jobbak jöhetnek.
  Tavaly sem volt már igazán játék de volt egy Ibránk.Idén eddig szörnyű..És hiába indulunk be(ha egyáltalán beindulunk)már túl nagy a hátrányunk..
  Kell a váltás!

  Forza Milan

 7. Ne várjatok már csodát.Szerintem ameddig Sárit játszatják csatárként leves az egész.Pazzini menjen padra,és legyen egy Bojan-Pato kezdő csatársor,amint persze felépült,cserének robikával. Sári amúgy se csatárnak való,az meg hogy Urby volt a BCS vicc..

 8. setallite te kezdel nekem Antonini-re hasonlítani, csak te egy Pato féle vagy….de szeritem te nem nézted az utolsó meccseket…amikor Pato játszott mostanában, nem csinált semmit, ált és várt és egy nagy nulla volt….a Fáraó meg minnél tovább annal jobb, hisz az utolsó 3meccsen csak ó tudott gólt szerezni, pontosan 4et…szerinted akkor Shaarawy egy leves??? szerintem Shaarawy a legjobb ami van a milannak a gólszerzéshez….

 9. Engem te ne hasonlítgass senkihez,mindenkinek megvan a joga,hogy elmondja a véleményét,amúgy Shaarawy-vel kapcsolatban változott a véleményem,igaz még mindig nem mutatott semmit a szememben,de jó játékos lesz,viszont koránt sem a legjobb játékosunk véleményem szerint.Szóval kösz,de nem kérek az összehasonlítgatásaidból,neked is van véleményed:)

 10. Hehe! Omen mondta ki a lényeget! Itt a többségnek mindegy, hogy a játékosok vagy az edző mit csinál a lényeg az, hogy lehessen pocskondiázni!
  Ebből a szerencsétlen csapatból mindig kipécéznek valakit, vagy valakiket és heteken, hónapokon át szapulják! Mi értelme van ennek?
  Nincs olyan edző, akinek 1-1 döntését ne lehetne kritizálni, de azért ő az edző, hogy a csapat játékával és eredményeivel kapcsolatos döntésekért ő vállalja a felelősséget!

  Allegri az UEFA Licencet nyilván nem a két szép szeméért kapta, hanem azért, mert elsajátította azt, ami ehhez szükséges! Nyilván nem a két szép szeméért lett az év edzője Olaszországban!
  A kedves forumozók közül hányan UEFA Licences, vagy egyáltalán bármilyen szimpla mezei edzők, hogy ilyen marha jól értenek ahhoz, hogy egyes szituációkban milyen döntést kellett volna hoznia a Milan edzőjének?
  Az ég szerelmére hagyjátok már végre békén ezt a szerencsétlen Allegrit és a csapatunk játékosait is! Lehet valakit szidni, ha látványosan szarik bele és nulla a teljesítménye a pályán! Szerintem ilyen a jelenlegi Milanban nincs!

  Továbbá attól, hogy nincs pénz és a fejesek eléggé benne vannak a korban, még nem ment el az eszük. Ezért inkább bízzuk rájuk, a döntést, hogy Allegri jó vagy rossz edző! Ne az legyen, hogy a sok idióta önjelölt sztáredző mondja meg hétről hétre, hogy mit kellet volna csinálni, mikor bele sem lát a dolgokba, ezáltal nem látja át a helyzetet! Főleg nem ilyen stílusban és arroganciával! Térjünk már magunkhoz és szálljunk már le a földre emberek!

  • szerintem itt azért lehet hozászólni hogy mindenki elmondhassa a véleményét, akár mien is a véleménye…nem mindenki kritizál itten, de discérgetnek is…az emberiség már csak ilyen és ilyen is marad, sosem lessz mindig mindekinek jó, és egy igazi szurkoló sosem fog örülni annak ha gyengén játszik a csapat, ha a legjobb játékosokat eladjuk, és annak sem ha a tréner nem tudja kihozni a legjobbat a csapatból. Szerintem nem akkor vagyunk igazi drukkerek ha örülünk ha a csapat nem tud nyerni, és nem fogjuk csak azért dicsérni mindenkit mert Milan szurkolók vagyunk, hanem mint szurkolóknak jogunkban áll idegesnek lenni ha valami nem stimmel….és nem csak szerintünk van baj, hanem rengetek ember szerint…
   és lehet hogy nem vagyunk sztáredzők, és lehet hogy nem ertünk hozzá úgy mint Allegri, de azért azt sok mindenki lássa hogy Allegri nem ide való, hanem valami gyengéb csapatba…

 11. Etioprambo!
  Nagyszerű hozzászólás! Nekem legalább is nagyon tetszet. Jó néhány igazságot leírtál!
  Az Ancelottis rész is talált! Kitalált annak idején egy remek formációt, amit tökélyre tudott vinni, de aztán kiismerték, ám változtatni ezen nem tudott. Ráadásul már nála elkezdődött ez az abnormális sérüléshullám.
  Az én célom nem az, hogy mindenáron megvédjem Allegrit, mert olyan őrült jó edzőnek tartom, de ami itt megy a fórumon, az gyalázat és egyben nevetséges is!

  • Már ne is haragudj,de itt mindenki a véleményét írja. Talán épp ezért találták ki a fórumokat. Az meg, hogy a “kedvenc” edzőnk 2 év alatt nem bírt csapatot gyúrni a meglévő keretből az szerintem őt minősíti. Attól még, hogy valaki nem ül a Milan padján még látja a meccseket és a játékosok hozzáállását, valamint formáját. Te ezzel sem értesz egyet?
   pl a legjellemzőbb példa, Urby kb minden 3. beadásából gól vagy legalábbis hatalmas gólhelyzet van, ha véletlenül kikeveredik a bal szélre. Ellenben ha jobb oldlon van, mind 3. labdaérintésnél átesik a bőr golyón mert a jobb lábbalmég passzolni sem tud. Az ellenfeleknek még csak kiismerni sem kellett, mert a vak is látja (Allegrin kívül)
   A tegnapi meccsen pl milyen felállást láthattunk? Mondjuk most hiányzik nekem az az UEFA licenc mert fingom sincs. Ami tuti, Ambro és De Jong ketten játszottak belül. A 4 védő fix. De Nocerino?? Kb ott futkosott ahol akart, ezzel megint csak nem őt akarom bántani. Ugyan ez igazi Boa-ra is. De Allegri még le is nyilatkozza,h nem érdeklik a sémák. Hogy mondhat ilyet egy edző?? Céltalanul futkosó játékosokból áll a csapatunk jelen pillanatban. Ezen nem változtat az sem,hogy anno a csapat csinált belőle nagy edzőt. Akkor is épp úgy kritizáltam én magam is, mint most. Amikor pl Nesta addig játszott, míg meg nem sérült.
   Én soha senkit nem bántok aki a “csapatom” alkalmazásában áll. Csak a munkáját próbálom minősíteni. ehhez szerintem mindenkinek joga van. Nekem szimpatikus az ha valaki megszokásból fikáz 1-1 játékost és ugyan így nem szeretem a sztárolást sem.

    • Neked annyiból van igazad,h teljesen idegen volt neki az a poszt. Látszik,h nem kifejezetten befejező csatár. Ő sokkal hasznosabb lenne visszavontan. Mint látható elég lelkesen védekezik és lendületből erős az ő játéka.
     Egyre jobban helyezkedik a kapu előtt szerencsére lövi is a gólokat.

 12. Aki nezte tegnap a merda meccset az lathatta ujra,h mekkora “fantasztikus” uzletet csinaltunk a Pazzini-Cassa(+7 milla)-s uzlettel :D:D

  A Parma meccshez hozzaszolva…a mesternek sikerult megint ragyogoan,hasznosan belenyulnia a jatekba:):)

 13. Elég sok kommentet elolvasok mindig… és nagyon sok okos és jól megfogalmazott hozzászólást olvastam már… sok vicceset…. és agresszívat is… láttam már veszekedést… és pro és kontra szitukat is…. de szerintem mindenki aki feljár ide…

  DE BASZKI 😀 HÁt ezt az Antonini gyereket…. az még nem elég hogy szétoltja mindenki…. saját magát porrá alázza 😀 komolyan mondom néha már sajnálom 😀 😀 😀
  —————————————————————————————————-
  ANTONINI: De Sciglio sokkal jobb lenne ha a jobb oldalt játszana

  MiLANMISI: De milyen igazad van és helyette Emanuelson játszana a baloldalon sokkal jobb lenne.
  —————————————————————————————————–
  SULCI13: Az sem,hogy Yepesnek,Bonerának,Antonninek meg Ambrosininek kell játszani…
  Lehet,hogy jól játszanak egy-egy meccsen de nekik már rég nem itt lenne a helyük…

  ANTONINI: Mesbaht és Abatét ne hagyd ki a selejtek felsorolásából

  Rossoneri: Abate miért lenne selejt ? A kedvenced az egy selejt !!
  —————————————————————————————————–

  Nah mára ennyi fért bele Antoninis rovatomba 😀 😀 Sziasztoook 😀