2022. szeptember 29., csütörtök

Tassottival készülünk az első hazai győzelemre

-

A piros-feketék az 5. fordulóban  a Cagliari ellen lépnek pályára. A Milan nagyon rosszul kezdte a bajnoki szezont, hiszen 4 mérkőzésből 3-mat elveszítettek, míg egy alkalommal szerezték meg a három pontot.

A rossonerik legutóbbi mérkőzésükön Udinében 2-1-re kikaptak.

A szerdai Cagliari elleni mérkőzésen Cristian Zapata és Kevin-Prince Boateng eltiltás miatt nem léphet pályára, továbbra Rodney Strasser, Didac Vila, Sulley Muntari, Mathieu Flamini és Alexandre Pato sem áll a vezetőedző rendelkezésére. A Milan kispadján Mauro Tassotti fog ülni, miután Massimiliano Allegri egy meccses eltiltást kapott az Udinese elleni vereséget követően, mivel szóváltásba keveredett a játékvezetővel.

A két csapat kerete:

AC Milan:

Kapusok: Abbiati, Amelia, Gabriel;
Védők: Abate, Acerbi, Antonini, Bonera, De Sciglio, Mesbah, Mexés, Yepes;
Középpályások: Ambrosini, De Jong, Constant, Emanuelson, Montolivo, Nocerino, Traoré;
Támadók: Bojan, El Shaarawy, Niang, Pazzini, Robinho.

Cagliari:

Kapusok: Agazzi, Anedda, Avramov;
Védők: Ariaudo, Astori, Avelar, Perico, Pisano, Rossettini;
Középpályások: Casarini, Conti, Dessena, Ekdal, Eriksson, Nainggolan;
Támadók: Ibarbo, Nené, Pinilla, Sau, Thiago Ribeiro.

A Milan jelenleg a 15. helyen áll 1 győzelemmel, három vereséggel és három ponttal, míg a Cagliari a 17. helyezett, két döntetlennel, két vereséggel és két ponttal.

http://www.gscimbom.org/mac/necati/italya/acmilan.png -:- http://digilander.libero.it/Mr.ILP/Loghi%20Serie%20A/cagliari.png
AC MILAN 2012.09.26. 20:45 CAGLIARI


A várható kezdőcsapatok:

AC MILAN CAGLIARI
Abbiati
Abate – Mexés – Bonera – Antonini
Montolivo – De Jong – Nocerino
Emanuelson
Robinho – Pazzini
Agazzi
Perico – Rossettini – Astori – Pisano
Ekdal – Conti – Nainggolan
Thiago Ribeiro – Pinilla – Ibarbo


Egymás elleni mérkőzések:

SOROZAT IDŐPONT MÉRKŐZÉS
Serie-A 2012. január 29. Milan-Cagliari 3-0
Serie-A 2011. december 20. Cagliari-Milan 0-2
Serie-A 2011. május 14. Milan-Cagliari 4-1
Serie-A 2011. január 6. Cagliari-Milan 0-1
Serie-A 2010. április 3. Cagliari-Milan 2-3


Előző öt mérkőzés:

AC MILAN CAGLIARI
SerieA szept. 23. Udinese-Milan 2-1 SerieA szept. 15. Palermo-Cagliari 1-1
BL szept. 18. Milan-Anderlecht 0-0 SerieA szept. 2. Cagliari-Atalanta 1-1
SerieA szept. 15. Milan-Atalanta 0-1 SerieA auguszt. 26. Genoa-Cagliari 2-0
SerieA szept. 1. Bologna-Milan 1-3 SerieA május 13. Fiorentina-Cagliari 0-0
SerieA auguszt. 26. Milan-Sampdoria 0-1 SerieA május 6.. Cagliari-Juventus 0-2

Mauro Tassotti, a csapat másodedzője izgatottan néz a Cagliari elleni mérkőzés elé. ( Allegri még az Udinese elleni mérkőzést követően keveredett szóváltásba a játékvezetővel, az Olasz szövetség végül egy meccses eltiltást szabott ki rá, így Mauro Tassotti irányítja majd a csapatot a Cagliari ellen.)

“Izgatott vagyok-e? Nos, egy kicsit. Allegrivel minden nap együtt dolgozunk, és tudjuk mit kell tennünk” – mondta Tassotti a sajtótájékoztatóján.

“Nincs semmi értelme tagadni, látszik hogy feszültség uralkodik a csapatnál. Ez természetes, hisz a negatív eredmények feszültséget szülnek. A Sampdoria elleni vereséget követően elveszítettük a bizalmunkat. Valami megváltozott. Már nincs Zlatan Ibrahimovic, aki 35-40 gólt lőtt egy szezonban. Allegri? Sajnálom hogy vannak olyan emberek, akik Allegri képességeit kérdőjelezik meg. A közös munka során jól érzem magam vele. Azt hiszem, egyike azoknak a 3-4 legjobb edzőnek, akivel valaha is dolgoztam” – fejezte be.

Az 52 éves szakember 1980 és 1997 között játékosként több mint 429 mérkőzésen lépett pályára a Milanban, míg visszavonulását követően pedig az ifjúsági szektorban tevékenykedett. Majd 2001-től a csapat másodedzője lett.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

11 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Én nagyon erős és főleg kreatív Milanra számítok. Nincs még egy olyan géniusz, mint a mi edzőnk… aki szerint irányító (esetleg csatár) posztra legjobb megoldás egy balhátvéd (aki ráadásul teljesen egylábas)… Nagyon nagy szerencsénk van, h Allegri az edzőnk. Mi lenne velünk nélküle!? :):):)

 2. Elgondolkodtam ki is lehet az a “3-4 legjobb edző” Allegrivel együtt.
  Ha kizárólag Tassotti segédedzői karrierjét tekintjük, akkor Allegri – Terim, Ancelotti és Leonardo mellett – a negyedik tréner, akivel Mauro együtt dolgozik, így nem nehéz őt (Allegri) a legjobb 3-4-be begyömöszölni…

  Ha viszont Tassotti játékos-pályafutását ÉS edzői karrierjét is nézzük, akkor már érdekesebb, amit mondott… Ha csak a Milan edzőit vesszük, akkor Tassotti Liedholm, Capello, Sacchi és Ancelotti közül egyet mindenképpen Allegri mögé helyez a “rangsorban”. (Mondott volna inkább 4-5-öt…)

  Tassotti nagy lehetőséget kapott, de nem nagyon fog ő eltérni – most – az alaptaktikától vagy attól, ami ezen a meccsen lesz a taktika. Nem lenne fair ugyanis. Tassotti kvalitásai persze megmutatkozhatnak abban az esetben, ha nem várt esemény következne be a mérkőzésen (pl. Cagliari-vezetés a II. félidő 5. percében).
  Mindenesetre érdekes, amit valakitől olvastam ezen az oldalon, miszerint nem biztos, hogy véletlen, amiért Tassottit csak segédedzőként foglalkoztatják. 2001 óta tölti be ezt a funkciót, pedig Leonardonál valószínűleg felkészültebb volt már akkor is…

  A lényeg: sok sikert mára, Mauro!

 3. Uraim!

  84. perc 2-0-ra vezetünk…ettől függetlenül ez egy szánalmas meccs…gyatra teljesítmény, gyatra játékosok…középszintű csapattá degradálódtunk…ezekkel a játékosokkal és játékkal nem érjük el a BL selejtezős helyet sem…jövőre!
  Sajnálom de ne legyenek illúzióink…ezzel a kerettel nem megyünk messzire; még az EL helyekért is meg kellesz küzdenünk!!!

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS