2022. december 02., péntek

Yanga-Mbiwa még mindig a Milanról álmodik

-

Az AC Milan alelnöke, Adriano Galliani a múlt héten elismerte, hogy a Montpellier elutasította a piros-feketék Mapou Yanga-Mbiwárét tett ajánltatát, és ezután az ügyet mindkét fél lezártnak tekinti. A játékos azonban még nem mondott le a Milanról, és egy újabb nyilatkozatban adott hangot vágyainak.

”Teljesen normális, hogy a klubom visszautasította az ajánlatot, hiszen kapitányként a csapat egyik meghatározó játékosa vagyok.” – mondta Yanga-Mbiwa a tuttomercatoweb.com internetes portálnak. ”Azonban én még mindig reménykedem abban, hogy a Milan és a Montpellier egyezségre jut. A Milan egy nagyszerű klub, így hogyan is tudnék nekik nemet mondani?”

Galliani nyilatkozatában azt is elismerte, hogy már megtalálta Yanga-Mbiwa helyettesét, de konkrétumokat nem árult el. Az olasz média azonban nem tartja kizártnak, hogy ez is csupán a taktika része, és az állítólagos új jelölttel csak további nyomást akarnak gyakorolni a francia klub vezetőire.

A 23 esztendős védő ügye már egy jó ideje húzódik, és még számos nyitott kérdés vár tisztázásra, de annyi biztos, hogy a piros-feketék nem fizetnének többet 7 millió eurótnál. Az újabb fejleményekre azonban még biztosan várni kell, mivel Galliani jelenleg az Egyesült Államokban tartózkodik, hogy Ricardo Kaka leigazolásáról tárgyaljon a Real Madriddal.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

12 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  • Az nagyon jó lenne, ha jönne Belhanda! Szerintem egy stílust képviselnek Boatenggel, és két ilyen játékos nagyon jó lenne a csapatba! Régóta nézem a Montpellier meccseket, de csak miatta. Remélem, hogy jön valami befektető, és jön legalább Mbiwa! De nem zárkóznék el attól sem, hogy hozza magával Belhandát is! 🙂

 1. Ugyanaz a helyzet vele, mint Montolivo-val.
  Szinte ugyanaz.
  A játékosnak 1 éve van hátra a szerződéséből. És a csapat vezetője erős szavakat intéz Galliani felé.
  Télen a most ajánlott összegnek a felét fogjuk felkínálni érte. A reakció ugyanaz lesz. Akkor annyit fognak kérni, mint amennyit most ajánlottunk….
  Majd végül… jövő nyáron ingyen igazol hozzánk és hurrá hurrá jippi jippi…
  A Montpelier mindenképp veszít hiszen 0 millió euróért engedi el egyik legjobb játékosát.
  Nekünk pedig elúszik egy teljes szezonunk. Bár nem ismerem Mbiwa-t, nem tudom mennyire hiányzik a keretünkből és hogy mennyivel lenne jobb, mint Acerbi pl. akivel egyelőre nem úgy néz ki, hogy megoldottuk a gondokat.
  De az hogy ő a csapatkapitánya a Montpelier csapatának, arról árulkodik, hogy megbízható védő és képes vezetni, irányitani nem csak a védelmet, de akár az egész csapatot.
  Szvl az a kérdés, megéri-e nekünk várni jövő nyárig és hagyni hogy elússzon ez a szezon is, mert állítom, ha télen leigazoltuk volna Montolivo-t, könnyebben átvészelhettük volna a sérülési időszakot tavasszal és lehet megvédhettük volna a Bajnoki címünket is.

  • Jah, elég sok igazság van abba amit írtál. Egyenlőre én sem vagyok Acerbitől elájulva, de bízzunk benne. Mást úgysem tehetünk. Amúgy jah nagy kérdés érdemes e megint megvárni megint, hogy ingyen a minek legyen. De ezek a kötsög csiga zabálok meg 18misit kérne érte ami sztm elég magas ár. És nehogy úgy járjunk vele mint Tiawoval. 🙁 😀

   • Ez igaz… ennyit őrültség lenne kifizetni érte. 18 millió az túl sok, akkor is ha tavaly bajnokok lettek.
    Egyszerűen kicsit lejjebb kellene adniuk az árából, nekünk pedig egy kicsivel többet kellene kínálnunk és valahol meg lehetne egyezni.

    Szerintem egy 10 millió nem lenne sok érte. Ez egy reális összeg.
    Francia bajnok, csapatkapitány, a védelem agya és nem utolsó sorban csak 23 éves, ergo ha beválik nálunk, hosszú távon tudnánk vele tervezni.
    Ezen dolgok ismeretében még talán a 12 millió is megfontolandó lenne érte.
    De a 18 milla kétség kívül irreális összeg.

    Azért remélem augusztus végéig átgondolja mindkét fél és meg tudnak egyezni…. és így mindenki jól járhat.

   • jogos a félelem. azért Taiwo sem volt egy rossz játékos abban a ligában… Nálunk viszont erős helyezkedési gondjai voltak… Ezért félek tőle. Tehetséges srác, de ha sok idő kellene neki, hogy megszokja a Seria A-t és az olasz taktikus játékot mi sokat veszíthetünk.
    ezért szorgalmaznám inkább Astorit…

    • Amit eddig láttam Astoriból engem egyáltalán nem győzött meg, vagy ha igen, azt negatív irányba tette. Kétségtelen, jól jönne egy jobb belső védő. De az is kérdéses, Mbiwa valóban elégséges megoldás-e?
     Ha az, akkor sem szabad érte 7 milliónál többet adni, mert jelen gazdasági helyzetben ennél többet nem ér. Jövőre ingyen a miénk lehet, mivel láthatóan szeretne hozzánk jönni. Kétségtelen, ingyen másnak is kelleni fog, s lehet, nálunk számára vonzóbb csapatot is kap a kérők közé, ezért kockázatos. Ezért érné meg most megszerezni, de semmiképpen sem többért 7 milliónál.
     Ne feledjétek, a csapatot nem egy évre kell tervezni. Ha az elkövetkező 4 évben mondjuk összesen 100 millánk van igazolásokra, akkor bizony, nem szabad abból most elkölteni 60-at, ha ugyanazon játékosok 2-3 évre leosztva 20-ból is összejönnek. Inkább most igazoljunk másokat, akik most olcsók, s akik most drágák,d e jövőre olcsók, ám még mindig jók lesznek, azokat jövőre hozzuk el.
     BL győzelemre vele se lenne több esélyünk. Bajnokságot meg így is be lehet húzni. Persze, nem mi vagyunk a favoritok ott sem, de azért nem vészes a helyzet, főleg ha még igazolunk 2-3 tehetséges fiatalt.
     Astori megérheti a 8-at, őt annyiért el lehetne hozni, s akkor még mindig kell egy belső védő, de már nem égetően sürgős, vagyis, akár ki is bírhatunk egy évet…

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS