Taye Taiwo távozása után újabb két játékos hagyja el az AC Milan keretét, Didac Vila a következő szezont a Valencia csapatában tölti, míg Michelangelo Albertazzi Veronában kap lehetőséget a bizonyításra.

A Valencia ma délután a hivatalos honlapján jelentette be, hogy megszerezték Didac Vilát, aki kölcsönbe került a spanyol klubhoz. A megállapodás értelmében a Milan 800,000 euróért mondott le Vila egy éves szolgálatáról, de a játékos a szezon végén tovább 3,5 millió euróért végleg Spanyolországban maradhat. A hírek nem térnek ki arra, hogy a Valenciának egy év múlva kötelezően meg kell vásárolnia a fiatal védőt, vagy szabadon dönthet az opciós joga érvényesítéséről.

Szintén kölcsönben folytatja pályafutását a Milan saját nevelésű játékosa, Michelangelo Albertazzi, aki a Hellas Verona gárdájában győzheti meg a piros-feketék vezetőit, hogy lassan már helye lenne a keretben. Az üzlet részeként a Veronának jövőre lehetősége lesz megvásárolni a fiatal hátvéd játékjogának felét.

26 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Már bocsánat de nem lehetnek iyen h****k h nem vették észre h Albertazzi mennyivel jobban játszott mint acerbi, vila meg simán megoldhatta volna a bal bekk posztját hosszú éveken át….

 2. És még a jövőre gondolunk?!
  Idén egy olyan játékos nem volt, akire azt mondtam volna el kellene adni bezzeg Mesbah meg a többi b*alfék a nyakunkon marad!

   • De egyszerűen épp ésszel téll felfoghatatlan h a fiatal tehetséges játékosokat odaadjuk bárkinek aprópénzélt míg a botláb Fc tagjait vmi elképesztő ragaszkodással magunkhoz láncoljuk így semmi értelme annak amit a 2 “fejes” mond.

 3. Én Albertazzit már régóta favorizálom,h felhozhattuk volna a felnőtt kerethez.Meg maradhatott volna is inkább mint ez a kölcsönadás.
  Ennyit a saját nevelésről.Ebből sem lesz semmi.Nincs itt semmiféle koncepció és nem is lesz.

 4. Albertazzit miért kell kölcsönadni? Nagyon is jól teljesített, és simán beférne minimum a kispadra. Vila is maradhatott volna, 22 éves, és nehogy már még 5 millió eurót sem adjanak egy Spanyol korosztályos válogatott játékosért. Én szerintem Vila egy-két éven belül az egyik legjobb spanyol balhátvéd lesz.

 5. 4ért vettük,5 a jelenlegi értéke és elengedjük 4.3ért.1 meccset játszhatott tavaly ahol jó volt.Most lehetőséget se kapott.Ki érti ezt?

 6. Nem hiszem, hogy Allegri és a vezetőség hülyék lennének. Gondoljatok csak bele, ha tényleg jók lennének a fent említettek, szerintetek nem tartanánk meg, úgy, hogy a fizetésük is nagyon jó értékekben mozog és még a fizetnünk sem kellene a leigazolásukért. Gyerekek értsétek meg, nem látnak benne annyit, hogy érdemes lenne megtartani őket, valószínüleg a sapnyol bajnokságban jók, de az olasz focihoz nem értenek eleget, ahhoz hogy nálunk maradjanak (Vila-ra gondolok)

  • A vezetőség szerintem sem hülye, de azért azt Te sem gondolod komolyan, hogy Mesbah jobb megoldás a posztra, mint Vila?!

   Ez ennél sokkal egyszerűbb! Szimpla matek. Vilaért adnak pénzt, egész pontosan 4,3 milliót. Mesbahhal kapcsolatban pedig nyár elején voltak próbálkozások és ha jól emlékszem 1,5-2 millió €-ról volt szó, ami fele-harmada Vila árának. Azért is marhaság ez a “nem látnak benne annyit, hogy megtartsák” dolog, mert pontosan Didac Vila az, aki tényleg semmi lehetőséget nem kapott! Na jó ez túlzás, ugyanis pontosan 1, azaz egy !!!!!!!! mérkőzést játszott és, ebben nem vagyok biztos, de az is felkészülési meccs volt. Ráadásul Mino Raiola az ügynöke 😀 és itt ezzel be is fejezem Didaccal kapcsolatban!

   Ez ilyen egyszerű, megint kellett a pénz és másért nem adnak.

   Mostanában pedig pont nem arról vagyunk híresek, hogy megtartjuk a jó játékosainkat.

   Albertazzival kapcsolatban fájó szívvel, de azt kell mondanom, hogy jó döntés született, hiszen a Chievo (Genoa) elvesztette Acerbit. Ha Albertazzi fogja betölteni az ő szerepét, helyét, akkor elég sok Serie A meccsen léphet pályára, mint nálunk. Ezt azért mondom, mert hiszek abban, hogy egy jó belső védő érkezik és ha így történik, akkor Albertazzi nem kaphat elég lehetőséget.

    • Jogos! 😀 Sorry, de csak a második bekezdés 3,5 milliós Didac Vila vételáráig olvastam el a cikket, ott kiakadtam. A vastaggal szedett részben meg csak az van írva Albertazziról, hogy Veronába megy és pedig rögtön a Chievo Verona-ra gondoltam.

     Így viszont javítanám az utolsó bekezdésem: Albertazzit inkább egy Serie A csapatnak kellene kölcsönadni, ahol védő gondok vannak és kap lehetőséget, vagy nem kellett volna kölcsön adni!

     Kösz, hogy szóltál baszki! 😀

   • A dolgok nem logikus része pont ott kezdődik, hogy miért ne adnának el egy játékost, aki még csak pályára sem léphetett a valószínűsíthető edzési gyenge játéka miatt. Tehát egy játékos nem fog megmaradni, ha már a meccsre sem fér fel a pályára. Mivan itt? Akkor csak azért vettük volna meg, hogy később minimális profittal továbbadjuk? 🙂

    • Az az 1 meccs az bajnoki volt és jól játszott.Az Espanyolban végig kezdő volt és most a Spanyol 3. Valencia lát benne fantáziát Jordi Alba helyén fog játszani.

    • A transfermarkt szerint 5 millió az értéke mi meg szinte annyiért vettük amennyiért most eladjuk..Remélem még a fizuját is álltuk az Espanyolnál…

    • vadgery! Didac Vila edzés munkájáról sokat nem tudhatunk, de a vezetőség sem, hiszen miután megvásároltuk 5 hónapot töltött a csapattal és hasonló cipőben járhatott mint Taiwo. Gondolok itt a nyelvtudás hiányára, a vezetőség hozzáállására a fiatal játékosokkal kapcsolatban, csak Taiwonak annyi előnye lehetett Didaccal szemben, hogy ő már kész játékosként érkezett, aki már bizonyított a Francia bajnokságban és a 2009-2010-es bajnok csapat oszlopos tagja volt. Szerintem ezért kaphatott a nigériai több lehetőséget. Ja, és persze 4 évvel idősebb is.

     A logika pedig ott kezdődik, hogy van (volt) 4 bal hátvédünk és legalább egytől meg kell válni, de ki az, akiért több pénzt lehet elkérni. Antonini? Mesbah? Didac Vila? Taiwo?

     1. Szerintem egyértelműen Taiwo, de az ő esete még furcsább, mert feltűnően alacsony összegért lehet a Dynamo Kiewé, de még így is nagyobb hasznot hoz, mint Didac.

     2. Didac Vila. Fiatal, a tavalyi szezonban a Spanyol liga egyik legjobb bal bekkje volt és szemet vetett rá a liga 3. helyezettje, akik Jordi Albát pótolnák vele. Talán rotykos nevű szurkoló társunk tette közzé azt a statisztikát, mely szerint a legjobb szerelési mutatóval rendelkezett a 2011-2012-es idényben. Ezt azért kell elismerni, mert a Spanyol ligában nagyon jól tudjuk, hogy milyen támadók kóricálnak és ha azok ellen fel tudta venni a versenyt, akkor biztos nem rossz!

     3., 4. Antonini és Mesbah. Őket egy kalap alá vettem mert a teljesítményük nagyon hasonló. Egyik sem jobb, mint a másik. Antonini már 30, sosem volt kiemelkedő és ez, illetve a kora miatt nem fogja megvenni senki. Mesbah ugyan fiatalabb és gyorsabb, de benne sincs meg az a plusz, ami megérne más csapatoknak 1,5 millió €-nál többet és ahogy fentebb írtam is volt próbálkozás vele kapcsolatban, de nem fizettek érte annyit.

     Tehát ez még mindig csak szimpla matek.

 7. Berlusconi lenyilatkozza, h a Barcat követjük. Nálam ez azt jelentené, h beépítjük a fiatalokat a csapatba – ha már nincs pénzünk… Erre elengedjük őket. Ez számomra felfoghatatlan :@ + ismét ott az az 50%-os tulajdonjog opció, ami csak hab lenne a tortán. Jó lenne mostmár vmi egyenes kommunikáció a vezetőség részéről…

 8. A vegen meg jo, hogy nem mi fizetunk nekik, hogy kolcson veszik. Es meg 50%-ra elovasarlasi joguk van?! Ezek direkt nehezitik meg a sajat anyagi helyzetunket?!

  Nalam is mind a ketto kerettag lenne!! Albertazzi raadasul mar most feler Acerbivel. Didac pedig megeszi a bal hatvedeinket reggelire, mi kell meg?! Fiatalok, Albertazzi ugye teljesen erti a nyelvet (nem ugy mint Taiwo), fizetesuk se lehet tulzottan megterhelo a klubnak.
  Komolyan mintha direkt csesznek el a klub jovojet… 🙁

 9. Én felállva tapsolok a vezetőség embereinek… fiatalokat eladni vagy kölcsön adni opcióval…. és kb senkit sem pótolnak…. van egy montolivo és egy traoré igazolás…. ami ráadásul költség mentes…. a csapatunk két legjobb játékosát bagóért eladták! (ha ganso és neymar 50 milliók,silva és ibra 100-100) és semmi terv! SEMMI! szerintem teljesen tanácstalanok,hogy kit is kéne….milyen posztra kéne…

 10. Allegri egy bólogatós kutya!Ha tetszik ha nem…
  Neki mindig minden jó,minden tökéletes amit a vezetők döntenek..Neki mindig erős a keret…Ugyan már…
  Fiatalítás?Nehogy már valaki ezt elhiggye!
  Kamu az egész!
  Persze ez lehet pár emberkének megint nem tetszik..De azok a fránya tények mit mutatnak?
  Vicc….

 11. Opció nélkül a kutyának sem kéne egy fiatal, sok játékot igénylő, de még fejlődő játékos…ha az ideiglenes csapata lát benne fantáziát, akkor játszatni fogja, bízva abban hogy később az övék lesz. Miért kapna stabilan lehetőséget egy olyan játékos, aki tuti csak egy évig lehet velük? “Neveljék fel” a tulajdonos csapat helyett? Ezért maradt a Fáraó is, holott lehet jobban járt volna egy másik A-osztályos csapattal: itt nem sokat játszott, viszont mindenki tisztában volt azzal, hogy a Milan nem fog lemondani róla kölcsönadás után, azaz csak tapasztalatszerzése kellettek volna.
  Sajnos egyszerűen manapság nincs jobb megoldás az opciós jognál. A nagy csapatnak és a játékosnak lehetőség, a kis csapatnak pedig remény, hogy végleg meg tudja szerezni a játékost. Ennek eldöntésére viszont van egy év, amíg a fiataloknak bizonyítaniuk és főleg fejlődniük kell.

  • Véleményem szerint ez jó hír, talán “rajtunk marad”. 🙂

   Bár előfordult már ilyen a történelemben, hogy egy kisebb gyulladás befolyásolta a labor eredményeket. 1-2 hét múlva már normális lesz a vérképe és akkor megfelelne. Remélem a Valencianak annyira sürgős, hogy lemondtak róla és itt marad nekünk. 🙂

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet