Mauro Tassotti, a csapat másodedzője a Milan Channelnek adott  hosszabb interjújában beszélt a következő szezonról, a felkészülési időszakról, és a játékosokról is.

“Remélhetőleg a következő szezonban sokkal nagyobb szerencsénk lesz, mint tavaly. Sajnos nem tudtuk megnyerni a bajnokságot. Nagyon nehéz egymás után kétszer elhódítani a scudettót. Viszont pozitívum, hogy a befejezés előtt két meccsel még esélyesek voltunk. A felkészülési szezont több játékos nélkül kezdjük meg, akik nyaralnak az Európa-bajnokság, vagy éppen az olimpiai részvétel miatt. Viszont az amerikai turnéra már minden játékos rendelkezésre állhat. A tornán mindenki megmutathatja, hogy mit tud, lesz rá lehetőség és megkapja a bizalmat. Pár játékossal kevesebben vagyunk mint tavaly, de sokkal kevesebb sérüléssel tervezünk, így 22-23 mezőnyjátékost + 3 kapust szeretnénk a hivatalos keretbe jelölni. Az ideális az, hogy minden posztra legalább két játékos van.”

“Thiago Silva? Nagyon fontos játékosa a csapatnak, és nagyszerű hogy hosszabbított velünk. Montolivo? Nagy húzás volt, hogy a szerződésének lejártát követően tudtuk megszerezni” – mondta Tassotti, aki közel 580 hivatalos mérkőzésen lépett pályára középhátvédként a Milan színeiben.

“Elégedettek vagyunk Montolivo Európa-bajnokságon nyújtott teljesítményével, és kulcsfontosságú szerepet fog betölteni nálunk. Ha teljes lesz a keret, akkor fogjuk meghatározni hogy a középpályán milyen szerepet fog betölteni. Ugyanez a helyzet Bakaye Traoréval.”“A balhátvéd posztra több játékosunk is van, de még nincs döntés, hogy ki lesz az elsőszámú. Didac Vila jövője a csapatnál pedig nem egyértelmű, mivel a vezetőség kölcsönszerződésbe nem, de eladásba belemenne. Taktikai formáció? A következő szezonban is a 4-3-1-2-es felállást fogjuk alkalmazni. Erről azonban még túl korai beszélni. Viszont szükségünk van egy alternatív felállásra, amely különbözik a másiktól. Úgy véljük, hogy De Sciglio fontos tagjává vált a csapatnak. A tavalyi idényben amikor sok volt a sérült, a jobbhátvéd poszton jól teljesített. A jövőben kulcsszerepet tölthet be a klubban. Pato? Az előző szezonban rengeteget volt sérült, kíváncsiak vagyunk, hogy fog teljesíteni az olimpián. Nagyon gólerős támadó, és reméljük hogy jól fog teljesíteni a következő szezonban” – fejezte be.

20 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Hasonlókat remélek én is, gondolom nem vagyok ezzel egyedül. Nagyon jó olvasni, hogy valóban számítani fognak De Scigliora, legalább Abatenak is lesz konkurenciája. Pato esete már érdekesebb, remélem akkor sem lesz őt kötelező kezdőbe jelölni, ha rossz formában játszik. Nálam egyelőre minden támadónk előrébb áll a rangsorban ( igen, még Shaarawy is).

 2. “…Tassotti, aki közel 580 hivatalos mérkőzésen lépett pályára középhátvédként a Milan színeiben.”

  És ha ehhez még hozzávesszük a jobbhátvédként lejátszott meccseit is…

 3. Szóval még mindig tartják magukat a 26-os kerethez.

  3 kapus már adott, ehhez kell az a 22-23 ember, de mivel Muntari fél évet ki fog hagyni így számolhatunk 24-el is.

  Ebből a csatáraink kitesznek 5-öt.

  Marad 19 játékos védőkre és középpályásokra.
  Muntari, Traoré, Boateng, Ambrosini, Nocerino, Montolivo, Strasser, Constant, Emanuelson, Flamini, Abate, De Sciglio, T.Silva, Mexes, Bonera, Yepes, Acerbi, Antonini, Didac, Mesbah, Taiwo

  Ez jelenleg 21 játékos. Így már kettővel túl léptük a 26(27)-es határt. Ha még egy középpályás valóban érkezne, három játékostól meg kell válnunk.
  Ez lehetne Mesbah, Taiwo, Didac/Strasser

  Ha még érkezne Veloso és távozna a Taiwo, Mesbah, Didac hármas akkor én már elégedett lennék az igazolási szezonunkkal. Még pár játékos van még a keretben aki számomra “kacagtató”. Traoré és Flamini.

 4. Taiwo és Mesbah szerintem mindenképp távozni fog, előbbi azt mondta hogy nem akar visszajönni, utóbbi meg nem teljesített jól, és a Torino jól járna vele. A középpályán pedig Strassernek mindenképp maradnia kell. Traoréról meg annyit hogy ne ítéljünk elhamarkodottan, élő példa Nocerino és Muntari helyzete. Flamini meg ha nem sérült akkor fut, szerel, lő, fejel, szóval hasznos lehet számunkra.

  • Persze lehet itt pedálozni Nocerino-val, de ez akkor is más. Traoré olyan igazolás lesz mint Mesbah, ez szinte biztos. Az olcsón jött bejött játékosok mellett mindig lehetett valamit felsorolni.

   Boateng —> Egy jó Vb szereplés után jött, lehetett számítani rá, hogy jó igazolás lesz.

   Nocerino —-> A Palermo-ban is jó játékos volt, hiszen az olasz válogatott tagja volt már akkor is

   Muntari —-> az Inter-ben nem váltotta meg a világot, de mielőtt oda került volna jó előjelekkel érkezett. Seria A-s tapasztalat-a volt, nagyon rosszul nem járhattunk vele.

   De Mesbah és Traoré esetében semmi ilyen nem róható fel, talán Mesbah Serai A-s tapasztalata, de mégis csak egy Lecceből érkezett. Túl sokat nem várok Traoré-tól. Hasonló teljesítményt ne várjunk tőle mint pl Nocerino-tól.

 5. Vila eladásába belemennének(1 vagy 2 meccset játszott és nem is volt rossz),Taiwoéba is.Egyre jobban hiszem hogy Antonini egy világklasszis 😀 Ráadásul most még van egy Mesbah is… Ők ketten még évekig megoldják a bal oldalt 🙂

 6. Minden szép és jó. megtartottuk Silvát és még igazoltunk is játékosokat, túlteljesítettük a terveinket. Akkor már csak meg kéne szabadulni a feleslegtől.

  Meshbah-ot el kell adni, ez egyértelmű. Taiwot is inkább tegyük pénzé, amúgy is meg van sértődve.

  De, hogy Didac-ot eladni? Nagyon nem értek egyet azzal, hogy Vilat eladnánk! Gőzöm sincs, hogy mi a jó francot várnak el egy balhátvédtől ha egy “majdnem spanyol válogatott” nem fér be. Lehet az a baj vele, hogy részt vesz a támadásokban és feltolódik?!

 7. Ha teljes lesz a keret,akkor fogjuk meghatározni,h a középpályán milyen szerepet fog betölteni…..Szóval akkor még érkezik középpályás,remélhetőleg támadó kp…..

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet