A Milan játékosai július 9-én kezdik meg a felkészülést a milanellói edzőközpontban a 2012/2013-as idényre. A vezetőség már május elején nyilvánosságra hozta a csapat következő szezonra tervezett új hazai mezét, és most az idegenbeli és a harmadik számú mez is ismertté vált.


A hazai mezről érdemes tudni, hogy a csíkozás eltér a 2011/2012-es szezonban használt mezen lévőtől, sokkal nagyobb csíkok futnak függőlegesen a mezen, ezen kívül megjelent új díszítőként a gallér.

Az idegenbeli mez a korábbiakhoz képest ismét fehér színű, amelyen egymás alatt egy piros és fekete vízszintes csík helyezkedik el.

A harmadik számú mez teljesen fekete, a jobb oldalon helyezkedik el a sportszergyártó, Adidas cég logója, felette pedig az olasz nemzeti színű zászló. A gallér piros és fekete színű.

A Milan szponzora a következő szezonban is a Fly Emirates lesz.

24 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Sziasztok!

  A hazai mez szerintem nagyon jó, az idegenbeli lehetett volna olyan, mint ami az interneten terjedt, a nagy piros galléros, de így is szép, a harmadik pedig lehetett volna sárga, azt hiszem, szó volt erről korábban. Egyébként mindegyik nagyon tetszik, a lényeg pedig a mez bal oldalán található!

 2. Ezerszer lekörözi a tavalyi hazai mezt. Nekem az idegenbeli is tetszik, v alamint a fekete sem rossz. A tavalyi 3. meznél jobbat nem nehéz tervezni, azzal az arany címerrel igen elkúrták.

  U.I.: csodálkozom hogy antonini kollegánk nem háborodott fel azon, hogy nem pózol ott a kedvence :DDD

 3. Nekem a hazai mez sokkal jobban tetszik mint a tavalyi, az idegenbeli szerelés nekem bejön, bár tavaly sokkal szebb volt. A harmadik számú fekete mez nem tetszik nekem, túl egyszerű. Bár a tavalyit nehéz lenne felülmúlni, mert az az arany címeres nagyon odavágott, nekem nagyon tetszett.

 4. Mind a három mez, úgy ahogy van el lett rontva.

  A hazai mez fehér gallérjával vissza akarták hozni a 2009/10-es szezon hazai mezének (utolsó bwin szponzoros mezünk) fehér galléros dizájnját, ami azon a mezen zseniálisan mutatott. Sűrűbb, vékonyabb csíkozása volt, és a vörös szegélyű fehér gallértól nagyon elegáns lett. Ám ez a mostani gallér el van méretezve, túlságosan nagy, idétlen és az elején az a fehér rész sem kell oda. A csíkok túl vastagok, talán nem annyira mint a 2010/11-es szezon mezén, de így is sok, valamint a csíkok szélén látható olasz zászlós mintát is indokolatlanul soknak érzem, valamint a vállnál lévő lekerekített szabás is elég old schoollá teszi. Egyetlen pozitívuma, hogy akárcsak az idei szezonban a vállon futó három adidas csík nem vörös hanem fehér, ez már idén is sokat dobott a mezen.

  Az idei idegenbeli mez nagyon stílusos lett, azzal a vékony vörös-fekete csíkkal a bal oldalon, a következő szezonbeli pedig nagyon bumfordi, elveszi a fehér mezünk eleganciáját.

  A leggyengébbre pedig a harmadik számú mezünk sikeredett. Jómagam szeretem a fekete mezt, talán az egyik legjobb harmadik fekete mezünk a 2010/11 szezonbeli volt aminek dizájnján sokat segítettek a vékony, vízszintes vörös csíkok… az gyönyörű volt. Ennek a gallérja szintén olyan elbaltázott mint a hazain, ugyan úgy lekerekített a szabása a váll résznél, amit pedig nem is értek, hogy miért van úgy de úgy néz ki mintha az adidas jel egy kis zseben lenne rajta. Ha az tényleg egy zseb, akkor miért van ott? Ha pedig csak a minta téveszt meg és ilyen a kialakítása akkor nagyon el van rontva, az ezen lévő olasz zászló pedig olyan mintha egy óvodás festette volna fel a csíkokat… teljesen rossz helyen vannak, abszolút esetlen és értelmetlen…

  Remélem azért pályán, rendes használatban megtetszenek, de egyelőre nagyon csúnyának találom mindhárom mezt.

 5. Nagyon pofásak lettek a mezek. A magam részéről elégedett vagyok az eredménnyel és örülök, hogy Fester barátunk sárga nyakkendője mellé nem dukál egy 3. számú sárga mez. Tény és való, hogy egyszerű a fekete szerelés, de nagyszerűre sikeredett. Továbbá mindhárom mezen megjelenik az olasz trikolór. Egyszóval szépek lettek. Most már csak a pályán kell domboríítani. 🙂

 6. Na vegre visszatertunk a vastag csikozasu mezekhez, nekem jobban tetszik. Nyomatekosabb a piros-fekete szinkonbinacio.
  A vendeg mezben nem ertem, hogy ha piros-fekete a szinunk akkor folulrol nezve (mert igy logikus) miert van forditva?
  Es vegul a 3dik szamu mezre kiterve ne aggodjon aki sargat vart, majd jovore lesz sarga.

 7. Igazából a hazai mezzel sok bajom nincsen, csak egy, ami talán másnak is zsembe tűnt, a gallér. Én személy szerint, nem is raknám rá, szerintem nem kell, de ha kell akkor legyen. De. Akkor is tényleg talán vékonyabba és kisebbe kéne, és rövidebben. Sajnos ez így szerintem elrontja az egész mezt, nekem ez a véleményem…
  A vendég mezzel szintén problémáim vannak. Szerintem azt a Fly Emirates feliratot mindenképpen fehérbe akarták, és ezért tették rá a vízszintem csíkokat. Nem kellett volna. A Fly E. felirat tökéletesen mutattok volna feketén is, a vízszintes csíkok nélkül, de nekem az nagyon nem tetszik. Alapból nekem ez a vízszintes csíkozás nem szimpatikus, semmilyen formában, vizuálisan szerintem teljesen elront egy mezt. Itt szerintem azért annyira nem rontja el, mert ahogyan láttam, csak középen van ez a vízszintem sáv, hátul nem, de nekem akkor sem jön be, de a többi tökéletes rajta.
  A harmadik számú mezünk nekem az egyik kedvencem, teljesen jó, de ezt is szerintem teljesen elcseszték már megint a gallérral… miért kellett ezt ráraknunk???
  Összességében azt kell mondjam, hogy jól sikerültek, de ez a gallér engem teljesen lesokkol, a vízszintem csíkokról meg nem is beszélve. Ezeket leszámítva imádom.
  A végére azért még valamit megjegyeznék. A legtöbb csapat nem szokott ilyen gyakran mezt váltani. Oké, apróbb módosításokat szoktak, mondjuk ha megnyernek egy bajokságot, vagy nem jó rajta valami, de egy mezzel akár kihúzzák 4-5 évig is. De a Milan mostanában ha jól tudom elég gyakran cserélt. Feltenném a kérdést, hogy MIÉRT?!?! miért kell nekünk állandóan. Nyerő mezen ne változtass… még nem volt nyerő, azaz jó, megfelelő mezünk? Mert szerintem igenis volt, nekem a mostani, amit idén használtunk az is szinte tökéletes volt. Nem értem…