Kevin-Prince Boateng, az AC Milan támadó-középpályása nem bánta meg, hogy a német válogatott helyett a ghánai válogatottat választotta.

Boatengnek az édesapja ghánai, az édesanyja pedig német. Testvére, Jerome Boateng jelenleg a Bayern München játékosa. Kevin-Prince  évekkel ezelőtt a ghánai válogatott mellett döntött – annak ellenére hogy a német válogatott utánpótlás-csapatában nevelkedett – míg öccse a német válogatottat választotta.

“Én inkább elfogadtam Ghána ajánlatát, automatikusan elutasítva a német válogatottságot. Nem bántam meg a döntésemet. Ha visszafordíthatnám az időt, akkor is így döntöttem volna. Jerome azonban hű maradt Németországhoz. A napokban Angela Merkel német kancellár meghívott egy csésze teára, azonban nem tudtam elfogadni, mert már elmentem nyaralni. Lehet hogy a németekhez való visszatérésről akart volna velem beszélni. De nemet mondtam volna, már késő, nincs visszaút” – mondta.

Mindketten Berlinben születtek, de az életüket külön-külön élték. A Milan játékosának nehezebb volt az élet. “Minden nap kénytelen voltam elviselni, ahogy kisebbségiként bántak velünk. Két választási lehetőségem volt:  vagy bűnöző leszek, vagy futballista. Szerencsére az utóbbit választottam, mert már akkor felfigyeltek a tehetségemre” – fejezte be.

Boateng 2010. nyarán került a Milanhoz, egy évvel később 8 millió euróért végleg a piros-feketék játékosa lett. Milan mezben 61 mérkőzésen 12-szer volt eredményes.

7 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Hát olvastam többek nyilatkozatát.. Pl. Cristiano Doni mondta, hogy folyamaosan olyan emberek voltak az öltözőben akiről mindenki tudta, hogy ki, de hogy mit keres ott…
    Gondolt itt a maffia embereire. Várhidi Peti is nyilatkozta, hogy csak a szerencsén úlik, hogy ő még nem került ilyen szituba…

    Gondoljatok bele, amikor több 100millió EUR értékben megy fogadás egyetlen meccsre, hihető, hogy minden tiszta marad?

    Bocs az off topic-ért.. 😀
    Visszatérve néha azért bűnöz a pályán is Boa.. A másik ez a Ghanai válogatott az edző leutóbb kijelentette, hogy nem akarja behívni mert úgy fest büdös neki ott játszani… Lehet rossz volt a döntés..