Ariedo Braida, a Milan sportigazgatója  nyilatkozatában Stephan El Shaarawy távozására célzott. A klub várhatóan kölcsönadja az olasz támadót – tapasztalatszerzés érdekében.

El Shaarawy tavaly nyáron csatlakozott a Milanhoz. A klub  10 millió euróért vásárolta meg a játékjogának felét a Genoától. Idén nyáron pedig Alexander Merkel teljes játékjogáért cserébe El Shaarawy végleg a Milanhoz került. A 2011/2012-es idényben az olasz támadó 28 mérkőzésen lépett pályára és 4-szer volt eredményes.

Adriano Galliani korábban már kijelentette, El Shaarawynak Kakát kellene pótolnia, ennek ellenére a Milan sportigazgatója, Ariedo Braida nyilatkozatában a csatár kölcsönadására célzott. “Jelen pillanatban El Shaarawy a Milan játékosa. A félreértések elkerülése végett ismétlem, ez a jelenlegi helyzet. Nyilvánvaló, hogy az átigazolási időszakban bármi lehetséges, főleg ha figyelembe vessüzk, hogy még hivatalosan el sem kezdődött” – mondta Braida az itasportpress.it-nek.

“Az átigazolási időszak különösen hosszú lesz. El Shaarawy a Torinóban? A klub elnöke, Urbano Cairo jó barátom, és nem gondolom hogy probléma lenne a megegyezés. A Torino már érdeklődött a játékos iránt, és szeretnék őt kölcsönvenni. Jelenleg El Shaarawy a miénk, de ez a jövőben változhat” – fejezte be.

A játékos ügynöke a múlt héten kijelentette: El Shaarawy marad a Milannál, de úgy tűnik hogy a vezetőség kölcsönadhatja őt tapasztalatszerzés érdekében.

35 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Szerintem nem lenne rossz döntés. Ismerve nálunk a fiatalokkal való bánásmódot, 10 meccsnél többet amúgy se kapna, azokat is csak csereként hozná össze 3-0nál. Egy Torinóban a bennmaradás a cél, biztos játéklehetőség, nagy küzdés várható, ami jót tenne neki, és ne felejtsük, hogy a serie a-t csak nálunk kezdte el. Remélem hasonló utat jár így be mint Giovinco

 2. Hát nem tudom. Szerintem támadó-középpályás poszton is beválna. Mert eredetileg az az ő posztja, csak Allegri előrébb tolta csatárnak. Abban az esetben, ha jön egy csatár akkor ő mehet kölcsönbe, de opcióba azt hogy bármikor visszahívhatjuk a szezon közbe ingyen. Kaká pedig jöhet tkp posztra, Boateng pedig egy sorral hátrébb a középpályán.

 3. goldmarci írta le a lényeget: “hátha segít az Ogbonna projectben is”.

  Egy ilyen kölcsönadás azt jelentheti, hogy az egyik kiszemeltünk, Ogbonna jóval kisebb összegért érkezhetne. Nem feltétlenül most nyáron, hanem valamikor. Egyébként teljesen logikusnak tartom, hogy El Shaarawyt kölcsönadjuk. Neki teljes meccseket kell játszania. Egy évet edződött a Milannál, hozzászokhatott valamennyire a Serie A-hoz, de a Milanban úgysem kapna 90 perceket egy ilyen támadósorban. Jelenleg mind a négy támadónk előtte jár, a csatárok mögött meg nem akarja használni Allegri. Nem mellesleg rengeteg pénzt fizettünk érte ahhoz, hogy üldögéljen a kispadon, vagy hogy a Livorno ellen az Olasz Kupa negyeddöntőjének visszavágóján focizhasson…
  Ez egy remek gesztus lehet a Torino felé. Lehet, hogy Ogbonna-El Shaarawy csere körvonalazódik? Lassan már mindent el tudok képzelni… Mi lesz itt még két hónapig?! 🙂

  • Persze, megértettem a gondolatod elsőre is…
   Viszont én amondó vagyok, hogy ibra, pato, cassano, robinho négyesből biztosan lesz majd időközönként hiányzó… Nem beszélve arról, hogy sokszor volt impotens egyesek játéka.. (Robi..), ezért kell egy olyan ember aki be tud szállni és minőséget tud vinni, erre meg jó lenne Sári. Megértem, hogy ha folyamatosan focizna többet fejlődhetne (elvileg), de én szeretném, ha itt bizonyítaná be, hogy helye van.
   /Más kérdés, hogy Allegri tipikus olasz edző, aki bízik a rutin értékében és figyelembe veszi a fizetéseket, ahogy erre te is utaltál../

   Minden esetre nekem töretlen az optimizmusom a csapatot illetően, Muntari sérülése rosszkor jött, de sikerült fiatalítani a keretet és nem is rossz játékosokkal..
   Ogbonnát említve egy minőségibb belső védőt várta mert Silva Mexes mögött nem volt. De szerintem Acerbi érkezésével már nagy összegeket arra a posztra nem számítunk.

   Csatárba én Ibra pótlására nagyon csak kerestem volna valakit, mert hasonló fizikumu csaárunk abszolut nincs. Bár ha edző lennék kát lábbal rúgdosnám a kapu elé sokszor 😀 Ott tud igazán hasznos lenni nem visszavonttan..

 4. Ogbonna biznisz… jeleleg is 3 játékosunk focizik (focizott) Torinoban…
  Darmain Ogbonnával játszott a védelemben, több meccsen mint maga Ogbonna és még gólt is szerzett… Verdi szintén játszott és egyre jobban illetve ott van Oduamadi is..

  Elég jó viszonyban vagunk mi velük, hogy tárgyalhassunk.. 🙂

  Egy Innocentit még oda is adnék, esetleg Hottor-t, Ganz-ot, Comi-t…
  De szerintem Sárinak már szoknia kell azt, hogy ő igen is a Milanban focizzon.
  Egy nagy tehetség, aki meccseket dönthet el nem mellesleg támadókból vagyunk a leggyérebbül…

  • Nem egy esetleges tárgyalás maga a lényeg, hanem a tárgyalási alap. Persze, hogy tárgyalhatunk a Torinoval. Tárgyalhat vele a Barcelona meg a Tottenham is… A három általad említett Milan-nevelésű játékos (Darmian, Odu, Verdi) összértéke ugyanis az ötöde annak, amennyit El Shaarawy ér…
   Igen, El Shaarawynak szoknia kell a Milant. Ugyanakkor még nincs 20 éves sem. Így is rengeteg gondja lehet Allegrinek: Ibrát nem nagyon lehet kihagyni a csapatból, Cassanot bajosan, Robinho rengeteget keres ahhoz, hogy a padon üldögéljen, Patot meg – ha egészséges – szinte mindenki a csapatba követeli… A kérdés az, hogy melyik ér többet: ha csak elvétve lép pályára El Shaarawy a négy támadó mellett/helyett vagy az, ha rendszeresen focizik egy gyengébb csapatban. Ha elküldjük Torinoba a srácot, azt úgy hívják: “etetés” – feltéve, hogy Ogbonnát valamikor a csapatban akarjuk tudni… 🙂

 5. na szvl.. én bírom a srácot, és Allegri helyében kipróbáltam volna más posztokon is…
  De ha kölcsön adjuk, nem bánom… menjen csak hadd szerezzen tapasztalatot…bár mindenki tudja mi lesz ennek a vége…..Milan mezben már nem látjuk többé.

  nagyon úgy néz ki, hogy a 3. csatárunk is távozni fog ezen a nyáron. Inzaghi és Maxi után… így egyre jobban bebizonyosodni látszik, hogy csatárt (is) fogunk igazolni a nyáron. Hiszen 4 csatárral akik közül Pato-ban csak reménykedhetünk hogy nem sérül le, illetve Robinho-ban is hogy formába lendül….
  2 éppkézláb csatárral nem idnulhatunk neki a szezonnak….

 6. Tamado szekciot nezve eddig -2 vagyunk. Es a tovabbi csokkentes csak akkor indokolt ha jon egy masik, akar a TKP posztra is. Pl Kaka.
  Mindezek ellenere egy 20 eves nagy tehetseg eleg erett ra, hogy a Milanban focizzon. Szerintem nem szabadna kolcson adnunk, “itt kellene megedzodnie az acelnak , hogy vegul fegyver lehessen belole.” 🙂 En nem tamogatnam az otletet.

 7. Már kb. 2 hete gondolkodok ezen most leírom, mert valahogy eszembe jutott.
  Szerintem nem lenne rossz 4-2-3-1 -et játszatni a csapattal. Ez így nézne ki nálam :
  ABBIATI
  ABATE MEXÉS T. SILVA EMANUELSON
  NOCERINO MONTOLIVO
  BOATENG CASSANO PATO
  IBRAHIMOVIC

  CSEREPAD : AMELIA, ACERBI, DIDAC VILA, AMBROSINI, EL SHAARAWY, ROBINHO, FLAMINI (KÖZÜLÜK BEÁLLNA : EL SHAAWARY – BOATENG HELYÉRE, ROBINHO – PATO HELYÉRE, ÉS MONDJUK FLAMINI – NOCERINO HELYÉRE, VAGY DIDAC VILA – EMANUELSON HELYÉRE

  TARTALÉKOK : GABRIEL, ANTONINI, YEPES, BONERA, ACERBI, CONSTANT, DE SCIGLIO ( EGY KÉT MECCSEN CSEREKÉNT BEÁLLHATNA)

  • A védők szerepe nem változna.
   Nocerino szerintem meg tudja oldani a vkp. szerepét, Montolivo kicsit kérdéses…
   Boateng gyors, jól támad, beadni is biztosan tud 😀 szóval ő is meg tudná oldani a feladatát. Cassano : szerintem ő nagyon jó irányító 4-3-1-2-ben nálam ő lenne a csatárok mögött, a tkp, vagy irányító, vagy trequarqista (nem tudom hogy írják), megtudná oldani ő is. Pato kicsit hátrébb lenne mint eddig, de talán elfogadná és szerintem jelenleg ő a leggyorsabb játékosunk, szélsőként beválna. Ibra pedig igazi befejezőcsatár, úgymond erőcsatár.
   A cserék : Shaarawy is gyors, jó lenne ő ott Boateng helyén, vagy akár Cassano helyére is mehetne, de talán még Patoéra is vagy befejezőcsatárnak (bár Ibrát lecserélni nem szokták, hátrébb sorolni meg nem érdemes, mert a svéd válogatottban sem feküdt neki annyira az a szerep.
   Robinhot nem kedvelem annyira, felőlem el is adhatjuk vagy más is beállhat helyette, csak amolyan “frissítő, lendületet hozó” játékosként számolnék vele… Merthogy csereként beállva általában nem rossz.
   A 3. csere meg mindegy szinte.
   Légyszíves írjatok megjegyzéseket, véleményeket erről, kíváncsi vagyok mit szóltok ehhez. Én elfogadom azt is ha nektek nem tetszik, vagy nem tartjátok jónak, de azt is nyugodtan írjátok le, mert lehet hogy én gondolom rosszul.

 8. ABBIATI
  ABATE—–MEXÉS—–T. SILVA—–EMANUELSON

  ————NOCERINO—–MONTOLIVO———–

  BOATENG———-CASSANO—————PATO

  ———————-IBRAHIMOVIC——————

  Na így már jobban néz ki mert a bejegyzésemben szóközzel választottam el a neveket, és abból nem rajzolódik ki olyan jól a felállás. Így meg igen. 😀

 9. Nem rossz összeállítás Zoli! Bár én lehet megcserélném Boatenget és Cassanot mivel Antonio jobban szeret ( de ez csak az én véleményem a látottak alapján) szélre kihúzódni és onnan befelé cselezni és Prince pedig számomra sokkal dinamikusabb, erőszakosabb a második hullámban ha érkezni kell, de a kettő nem zárja ki egymást amit leírtál mert a meccs szituációktól függően biztos biztos vok benne hogy a Boa,Cassano,Pato hármas cserélgetnék egymás oldalát…

  • Köszi! 😀
   Csupa jót és igazságot írtál le főleg hogy cserélgetnék egymás oldalát. Ebben szerintem igazad van.
   A Boa-Cassano cseréről : 4-3-1-2-ben nem ANNYIRA vált be Boateng trequartista-ként, Cassanót pedig nem érzem olyan gyorsnak mint Boatenget, hogy szélen játsszon. Ettől függetlenül tényleg szokott szélre húzódni, és lehet hogy megtudná oldani, de az hogy Boateng 4-2-3-1-ben irányítót játsszon az elég necces. De lehet hogy tényleg jó lenne így. Kéne írni Allegrinek egy levelet nem? :/ 😀

   • Azért, mielőtt elkülditek a levelet, gondoljátok még át picit. 🙂
    Cassano-Ibra nagyon jók együtt, s annyira szeretik egymásnak osztani a zsugát, hogy ha mindketten a pályán vannak, akkor Patónak, sajnos, nem osztanak lapot, így a jelenléte a csapatban haszontalan.
    Montolivo és nocerino nem tudnák eléggé megszűrni az ellenfél támadásait, ráadásul Az egyik legnagyobb húzása Allegrinek előző évben az volt, hogy Nocerinot felfuttatta a támadásokhoz. Sok figura van rá kitalálva. Nem véletlenül rúgott annyi gólt. Vagyis, az ő szerepeltetése vkp pozícióban szerintem szintén nem nyerő.
    Monti meg nem jó VKP. Végszükségnek okés, meg persze, erősít a védekezésünkön, mint középpályás, de ő nem az az ütközős típus. Ha ütközik, akkor jellemzően be is sárgul, mert nem tudja testtömegből megoldani, kénytelen szabálytalankodni, hogy megállítsa a játékosokat.
    Más bajom nincs a felállással 🙂

    • Osztom a véleményt! Szerintem is túl támadó a taktika, esetleg a gyors védelem miatt, feltolva a csapat játékot, gyenge csapatok ellen beválna és lőnénk egy rakás gólt. Nocerino helyén Ambro kellene, valami 10 évet fiatalító tablettával. 😀

 10. Hét csatárunkból már kettő elment.
  Ha El Shaarawy is megy, marad 4 csatár, ebből Pato-ra nem számíthatunk tartósan sérülékenysége miatt: Pato az elmúlt két évben a bajnokságban 36 meccset játszott, míg El Shaarawy 51 meccset. Én megtartanám, mert 3,5 csatár kevés.

 11. mert Robika sem kezdő. A padra meg sokan vannak ketten.
  A támadó szekciónk Cassano-Ibra kezdőt és Pató cserét ígér. Robika már csak második számú csere. Ezért a pozícióért, tehát a második szmú csere pozícióért verseng majd Sárika, ha marad a jelenlegi felállás. Ha nem megy már senki, és még Kaká is jön, akkor még inkább ez lesz a helyzet, mert akor TKP-nak sem rakhatja be őt Allegri, mert lesz oda jobb választás. (Kaká, Boateng) Így ott is Ribikával kell versengenie…szintén második számú cserepozícióért.
  Egyszerüen, még ha hihetetlen is, a támadó részlegünk rendben van, s sajnos még egy ilyen tehetségnek is kevés lehetőség jut ott.
  Ne feledjük, 2 előrébb rangsorolt támadónk kihagyta majdnem az egész szezont, ezért voltunk foghíjasok. (Cassano, Pató)

 12. Akkor ez a fiatalítás hozzunk sok jellemtelen játékost kortól fügétlen aki meg fiatal és jó azt meg adjuk kölcsön vagy végleg el!! Ilyen játékos politika nem sokk helyen van csak nálunk meg az MB1-ben nevetséges!! 30 év alatt mindenki fiatal éretlen + tapasztalatlan, csak levegőt nem kapnak a játékosok mikor egy fiatal lendületes csapattal játszunk!!