2022. október 07., péntek

Ibra, Boa vagy Silva kell a Citynek?

-

Némiképp a sajtó számára váratlanul a Manchester City menedzsere Roberto Mancini hétfőn a Milan alelnökével Adriano Gallianival találkozott a Rossoneri főhadiszállásán. Kedd délelőtt már részletek is napvilágot láttak.

Az angol bajnokcsapat olasz edzője csaknem fél óráig tárgyalt a Milan alelnökével. “Csak egy baráti találkozó volt, köszöntünk egymásnak és ennyi” – mondta a Sampdoria korábbi játékosa a Sky Sport Italiának. Mancini igyekezett megnyugtatni a Milan szurkolóit, hogy nem az angol lapok szerint általa csábított Ibrahimovicért érkezett a Via Turatira.   „Ibrahimovic? Ő egy remek játékos, de megnyugodhatnak a Milan szurkolói…”

A Milan két City játékos iránt is érdeklődik elég aktívan -Mario Balotelli és Carlos Tevez – elképzelhető, hogy az ő sorsuk is szóba került. Sőt, egyes hírek szerint a Milant érdekelne Kolarov is. Galliani állítólag egy kölcsön+opció ajánlatot tett.

Pár órával a találkozó után a milannews.it már arról számolt be, hogy Mancini igazat mondott: nem Ibrahimovic miatt érkeztek, hanem Silva miatt. A manchesteri küldöttség állítólag puhatolózó tárgyalásokat kezdett a brazil világklasszisról. Több hírforrás szerint, Mancini ajánlata Balotelli volt Silváért, amit Galliani “csípőből” elutasított. A Milan 50 millió eurónál hajlandó “gondolkodóba esni”.  Galliani szerint Silva érinthetetlen, és inkább Balotelliről meg Kolarovról szeretne tárgyalni a Cityvel. A tárgyalások jelenleg megrekedtek, de néhány angol lap szerint Mancini nem fogja feladni, mert szinte korlátlan pénzügyi lehetősége van a bajnoki cím elhódítása után.

Egyes szakértők szerint Mancini Boatenget szeretné magával vinni. Maurizio Dall’O a Football Top 24-nek azt mondta, hogy a City edzője leginkább a középpályát szeretné megerősíteni és ideális választásnak tartja az Angliában már bizonyított Prince-t.

Nem szabad elfelejteni azt sem, hogy Tevez januárban majdnem a Rossoneri játékosa lett, azonban meghiúsult az üzlet miután Alexandre Pato visszautasította a Paris Saint-Germain ajánlatát. Egyelőre nem tudni, hogy a Milan vezetőinek az elképzelésében szerepel-e Tevez, de Galliani azóta is többször elismerően beszélt az argentin sztárról.

 

 

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

62 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Komolyan mondok leszakad a pofám!

  Eddig Ibra, most már Silva, a legújabb verzió meg Boateng-ről szól.
  Legyen már töke a vezetőségnek és küldje el a keselyűket. Nem akarom hogy egy meghatározó sztár is elhagyja a szeretett klubomat. Nem iylenekről kellene olvasni, hanem inkább arról, kikkel erősítsük meg a keretet.

 2. “szinte korlátlan pénzügyi lehetőség” – senkiháziak azt hiszik minden megvehető. Amilyen bizakodással tekintettem az átigazolási szezon elé az öregek távozása után, most épp annyira kezd nem tetszeni a dolog. Nemsokára úgyis választ kapunk a vezetőség terveivel kapcsolatban, ha bárki menne a Boa-Silva- Ibra hármasból akkor érzésem szerint nekünk lőttek.

 3. “…de néhány angol lap szerint Mancini nem fogja feladni, mert szinte korlátlan pénzügyi lehetősége van a bajnoki cím elhódítása után.”

  Ez a mondat nálam kiverte a biztosítékot! Büdös Burzsuj Brigád!

  Az a helyzet, hogy sarokba vagyunk szorítva az átigazolási piacon! Mindenki tudja, hogy nagyon nem akarunk költeni, mert nem nagyon van miből. Ráadásul tudják, hogy jó pénzért szívesen megválunk a klasszisainktól. Ennek következtében nem tudunk leigazolni egy klasszis játékost egy normál anyagi helyzetben lévő klubtól, mert fizetni nem akarunk (vagy tudunk) érte, nem tudunk igazolni egy jó vagy kiemelkedő anyagi helyzetben lévő, emellett nemzetközileg is magasan jegyzett klubtól, mert nekik nem gond a pénz és nem adnak el nekünk senkit, csak ha odaadjuk nekik Silvát vagy Ibrahimovicot!

  Röhej!

  Miért nem tudnak ezek maguknak találni egy hasonló védőt Brazíliában?!

  Remélem Gallianiék időben észbe kapnak!

 4. Az a baj hogy még közel sem tartunk augusztus végénél hogy végre megnyugodjunk hogy nem visznek tőlünk fontos játékosokat.
  A végén ott fogunk tartani, hogy nem szabad igazolnunk, mert mindenki Silvát akarja.
  Ha mindenképp ki akarja fizetni a City az 50 milliót ajánlatom a következő : Bonera, Amrosini, Antonini, Mesbah, Roma elvihető az előbb leírt összegért 🙂
  Thiago Silva, Ibrahimovic, és Boateng marad !!! (remélem)

 5. Azért ne feledjük, hogy 50 millió egy védőért rengeteg, sőt új rekord lenne. Ennyi pénzért klasszis irányítókat és támadókat szoktak igazolni. Ne értsetek félre, nagyon örülnék, ha maradna Silva és én kapitányként számolnák vele, de azért gondolkozzunk el rajta, hogy ennyi pénzből 3 Verthonghen és közel 5 Van der Wiel érkezhetne, sőt még talán maradna is belőle.

 6. Hát…most nagyon felháborodtam. Boatenget miért akarják elvinni? A fene egye meg! Nem megy se Silva se Boateng se Ibra!!! Vegyenek más játékosokat! Minek mindenki a Milan-tól szedné el a játékosokat? Menjenek a Real-hoz vagy a Barca-hoz s onnan vegyék meg a fél csapatot ha annyi pénzük van!!! Ne minket zaklassanak!!!

 7. Hát ha ennyire kell a pénz akkor el kell adni a Milant, nem rossz indulatból de mindenki jól járna. Tőlem maradhat Berlusconi ha tud pénzt befektetni, de ha nem tud vagy nem akar el kell adnia a Milant mert nem hiszem ,hogy még valaha jelölteti magát elnöknek és szüksége lenne a szurkolók szavazataira amivel eddig nyerte meg. És nem egy gyenge csapat jövőjéről van itt szó.

 8. Borzasztó nehéz lesz megtartani Silvát – sőt. lelövöm a “poént”, szerintem lehetetlen -, mert a City számára nincs felső határ. Az hagyján, hogy ebből a 40-50 millióból legalább 2 klasszist vehetne a csapat, sőt, akár érkezhetne egy kiváló trió is (Van der Wiel, Vertonghen, Criscito például). Ami a leginkább pesszimizmusra okot adó körülmény, hogy középső védőért ilyen brutális összeget nem szoktak kínálni. Lehet, hogy Rio Ferdinand lekerül a csúcsról… Ez az 50 millió sajnos egy olyan összeg, amin már – látva a klub anyagi helyzetét, a hiányt, hogy vannak hiányposztok a csapatban – komolyan el fog gondolkodni a vezetőség. Természetesen nem szeretném, ha Silva menne. Nem szeretném, ha a kulcsembereink közül bárki elmenne. De ha a Milan előbbre akar lépni, akkor lehet, hogy ezzel az üzlettel sikerülne. Nem lehet álmodozni, és azt mondani, hogy majd ez jön meg az jön, miközben mindenkit meg tudunk tartani. Ilyen irányba halad a futball. A gazdagabb jön, fizet, és megy tovább. Undorító, undorító, de ez van. (Amikor azt látjuk, hogy ez megy, akkor a rengeteget szidott Galliani munkásságát is tessék újragondolni. Ez a fickó százmilliókat takarított meg a zseniális tárgyalási technikájával.)
  A nagy kérdés: melyik a jobb: ha marad a Milanban egy kiváló játékos, vagy ha az ő eladásából érkezne 2 (3) jó játékos…
  Azt hiszem, olyan döntést kell hoznunk, ami a Milan előbbre lépése érdekében kívánatos. Nem lakhat jól a kecske, és nem maradhat meg a káposzta is.

  Azt hiszem, ha eladjuk Silvát, akkor az a következő 1-2-3 hétben realizálódni fog. A City vadászhatna tovább, a Milan pedig a “nyár végéig még van idő megerősíteni a csapatot” jelszóval türelemre inthetné a szurkolókat, akik nyilván pattogni fognak Silva miatt… A Milannak – valószínűleg – tőke kell, hogy a mások által is kerülgetett kiszemeltek (pl. Strootman, Ganso, Ogbonna stb.) ügyében nyerő helyzetbe kerüljön. Az 50 millió meg szörnyen sok pénz…

  • 1, Én azon a véleményen voltam eddig, hogy Silvát biztos megtartja a Milan. Viszont amiket írtál, abból tényleg lehet olyan következtetéseket levonni, hogy Thiago Silva a 2012/13-as szezont nem nálunk kezdi. Azt hittem, hogy ennyire alattomos igazolási politikával még a City sem rendelkezik. Sajnos tévedtem.
   2, A legnagyobb problémám az, hogy elképzelni sem tudom a Milan védelmét Silva nélkül. Pár meccs erejéig igen, de utána nem. Mekkora lázadás venné kezdetét Milánó utcáin, ha nyélbe ütnék az üzletet? A szurkolókkal nem fogják tudni ezt a dolgot elsimítani… ezt már nem!
   3, Nem hinném, hogy a szóban forgó hátvédek meg tudnának birkózni a feladattal. Mexés csupán Silvával alkothatna olyan „álompárost”, amit már régóta szeretnénk. Lehet, hogy Ogbonna is beválna. Lehet, hogy Vertonghen is… de nem Silva helyett! Nem érzem azt, hogy őt pótolni tudják valahogy. (Kaká távozása óta nem sikerült kikászálódni a gödörből. Pedig ő is csak egy játékos volt. Az a gyanúm, Silva esetében is hatalmas űr keletkezne).
   4, Én nem hiszem, hogy a Silváért kapott 50 millió eurót egyből vagy augusztus 31-ig igazolásokra költenék Gallianiék. Látsz rá reális esélyt, hogy tényleg befektetik a pénzt például Gansóba, Vertonghenbe, Criscitóba?
   5, Nem tudom eldönteni, hogy Silva eladása valóban gyógyír lenne-e minden financiális nehézségünkre?!
   6, Ha nincs más megoldás – ha Silva mindenképp megy-, akkor ezt tudnám javasolni „Drága olajos barátainknak”: 100 millió font! Erre mit mondanának? Azt, hogy rendben? Vagy kiröhögnének?

   • ad 1: A Silva iránti barcelonai – és most már manchesteri – “igénynek” már története van. A Barcelona döntése teljesen logikus. A védelmük katasztrófa. Ők sem tudják 90%-ban birtokolni a labdát (bár erre törekednek), amikor meg támad az ellenfél, akkor gondban vannak. (A Chelsea 3 gólt rúgott a Barcelonának az elődöntő két meccsén, úgy, hogy 11-szer próbálkozott kapura lövéssel, és ezek közül 4(!) talált kaput. Döbbenetes adat.) Vagyis logikus, hogy rámennek a legjobbra, aki még technikailag sincs elveszve. A City nem alattomos. Azt csinálják, amit a leghatékonyabbnak tartanak. Ők ajánlanak egy összeget. De elvileg 300 milliót is visszautasíthatnánk, mert Silva velünk áll szerződésben még 4 évig…

    ad 2: Baresi, Costacurta, Maldini nélkül sem nagyon tudtuk elképzelni a Milan védelmét. Mégis állunk valahogy. Silvát – a posztján! – pótolhatatlannak érzem. Bárki jönne a helyére, nem lesz olyan szinten, mint a brazil. Ugyanakkor nem vagyok benne biztos, hogy összességében a védelmünk nem erősödne, ha az érte kapott pénzből ügyeskednénk…

    ad 3: lásd: 2. pont

    ad 4: Nem látok más lehetőséget. Ha Silva eladása miatt pattogni fognak a szurkolók – mert pattogni fognak -, akkor őket csak úgy lehet megnyugtatni, hogy veszünk néhány nagy nevet. A vezetőség nem követheti el még egyszer azt a hibát, amit 2009-ben Kaká eladásakor. (Arra gondolok, hogy a kapott pénzből nem próbáltuk meg ésszerűen felhasználni.)

    ad 5: Mindenre nem lenne gyógyír. De hogy nagy lehetőséget adna Galliani kezébe, azt bizonyosnak látom.

    ad 6: Ezért még én is kiröhögnélek… 🙂

    • Rosszul fogalmaztam azzal kapcsolatban, amikor az igazolási politikájukat említettem. Nem az a jó szó, hogy alattomos, hanem vérlázító. Nem is tudom. Mindegy, nem is lényeges. Az már annál inkább lényeges, hogy képesek-e, hajlandóak-e átalakítani a csapatot.
     Én is úgy gondolom, hogy még egyszer nem követhetik el ugyanazt a hibát. Amikor Kakát eladták, olyan hibát követtek el Gallianiék, aminek még 2012-ben is komoly hatása van. Az eladása óta keressük önmagunkat. Idáig reméltem, hogy valami elindult. Erre tessék: jön egy fehér köpenyes, olajos, bajszos kolónia, aki szemet vet a legjobbjainkra. Ez lenne a legkisebb probléma, a nagyobb baj ott kezdődik, hogy olyan szemérmetlenül magas összeget be tudnak kínálni egy játékosért, aminek borzasztó nehéz lenne ellenállni.
     ad 6: Reméltem, hogy ezt mondod… így megtaláltuk a gyengéjüket:):)

  • Abban reménykedhetünk, hogy Gallianiék jobban keverik a kártyákat. Boa eligazolása – mondjuk – 30 millióért, szerintem a szurkolók felé is vállalhatóbb, mint esetleg Silva eladása. Ez a 30 millió (amit mondjuk Kolarovval, vagy Balotellivel, vagy Tevezzel esetleg kompenzálnának) pedig elég arra, hogy ügyes igazolásokat (Ganso, Strootman, Ogbonna) nyélbe üssenek. Magyarán Lanskyval egyetértve, magam is azt hisezm távozik egy kedvenc. Csak remélni merem, hogy nem Silva, Cassano, Pato és Ibra lesz.

   • Én is veletek értek egyet! Boa folyamatos sérülései ugyan akkora gond lehet, ahogy az Pato esetében tart már évek óta! Mondjuk Tevez/Balotelli-Kolarov duora (bár még tudnék ott mazsolázni a nevek között, nem biztos,hogy Kolarov nálam számításban jönne) egy az egyben elcserélni őt…. Nem mondhatnánk rossz üzletnek!
    Silva távozásáról inkább szót sem ejtek! Maradjon!
    …halkan mondom, ebben is Lanskyval értek egyet! Klasszis védelmet raknánk össze ilyen összegből.
    Hülyék ezek a sejt csapatok. 😀

    • Talán egy hónapja írtam Silvával kapcsolatban ugyanezt: Abban az estben gondolkoznék el a távozásán, ha Mexes-szintű középhátvéd + klasszis jobbhátvéd (+némi kp) jönne cserébe. Álom kategória, de látjuk, hogy léteznek olyan gazdag klubok, akikkel szemben “álmodozhatunk”. A lényeg, amiben egyetértünk, hogy egy Abate-Silva duo gyengébb, mint pl: Ramos-Mexes.

     Boa értékesítése sem feltétlenül hülyeség. Nekem eszembe se jutott, de tényleg rengeteget sérült a srác, ami miatt már mondhatnánk, hogy “van az a pénz”.

     Ha viszont mindenképpen pénzzé akarunk tenni valakit, akkor inkább megtartanám Silvát, Ibrát, és Boát is, és Patót adnám el akkora összegért, amiből már jöhet Mr. Jobbhátvéd, Ogbonna, Criscito…

 9. A Juventus… aki fölénk kerekedett olyan nevekkel akarja tovább erősiteni a csapatát, mint Neymar, Van Persie, Higuain, Cavani, hogy csak a támadókat említsem…
  Mi pedig arról tárgyalunk, hogy mennyiért és kiért cserébe adjuk el a legjobb játékosainkat……
  Mit mondjak….. szép kis szezonnak nézünk elébe….
  Garantált lesz az 5.6. hely a ligában… és az is, hogy ha most ezek a nevek nem mennek el.. jövő nyáron tőlük is búcsúzhatunk.

  Sokan orrolnak a vezetőségre…a játékosok közül, mert nem igazolnak minőségi játékosokat és ezzel mednehezítik az ő dolgukat is….

  Mesbah, Taiwo, Acerbi, Traoré…. hmm… ez jut nekünk csak…..

   • épp azt írom, hogy a Juventus már ebben a szezonban is fölénk tudott kerekedni, sőt!!! az egész olasz liga fölé, mert nem talált emberére, aki el tudta volna őket verni és megfosztotta volna őket 3 ponttól.
    Ergo már most le vagyunk maradva és ez továbbra is így marad HA megválunk a legjobbjainktól és HA nem igazolunk minőségi játékosokat.
    És tovább fogják erősiteni a csapatot… nem Mesbah-okkal, nem kivénedett ingyen igazolható játékosokkal, hanem igazi minőségi játékosokkal, MI pedig úgy néz ki, hogy hajlandóak vagyunk még tovább gyengiteni a keretünket, azzal hogy megválunk a legjobbjainktól és középkategóriás játékosokat vásárlunk a Tesco-ból akciós áron, sőt 1-et fizet 2-őt kap alapon.

    Tovább fog nőlni a szakadék a két csapat között…. sőt…

  • Tisztelt Peterman !
   Sajnos minden cikkhez hozzászólsz, és olvasnom kell a fölösleges, átgondolatlan, buta agymenéseidet. Tudom, hogy egy kommentnél a kedvenc karaktered a . (pont), én csak annyit használok belőle amennyit a józan ész és a nem túl szorosan vett nyelvtan megenged. De hogy ne legyen hiányérzeted, megkapod az adagodat nálam is: …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
   Szóval! Ha szeretnéd, gratulálhatsz a Júvénak, hogy felülkerekedett május 21-ig az igazási neveket illetően megteheted, tényleg nagy szám! A juventus azért nem tárgyal sztárjai eladásáról, mert – na kitalálod ? – NINCS. Pirlo volt a zseni náluk egész szezonban ő érte már senki se ad pénzt. A csapatuk 3-4. hely körüli a neveket nézve, de az idei szezon nem erről szólt és nem is megyek bele.
   A baj az lenne, ha nem környékeznék meg Silvat, Boat és a többieket, ez a zseniális szezonuknak köszönhető. Egy erős klub meg tudja tartani a játékosait. De olyan ajánlatoknak amik manapság repkednek, 50-70-100 milliók, egy Milannak hatalmas és mindig megfontolandó, mindaddig amíg Berlu nem adja el a klubbot egy arab olajmágnásnak. Felőlem lehet orosz is. Erről szól minden.
   Én nem tudom, te biztos beszélsz a játékosokkal, ki milyen kapcsolatban van a vezetőséggel. Azt amit Gallianiék csinálnak évek óta, utánozhatatlan a maga nemében.
   Taiwo nem jött be, az igaz, de itt talán Allegrit is felelősnek érzem egy kicsit. Mesbahnál szintén, mert talán nem az Arsenal elleni visszavágón kéne kezdetni. De megvan a helye és ideje a Milanban.
   Acerbit és Traorét ne említs mert egy meccsüket nem láttad még, nem játszottak egy percet se nálunk. Talán nem kéne már most leírnod őket.
   Ja és szépen kifelejtetted Montolivot, aki úgy kellett mint egy falat kenyér, nagyszerű játékos. És őt is Galliani hozta és őt is ingyen. Na ?
   Nem akarok tovább menni, minden téren többet tudok és bármikor bealázhatnám a fogyi hozzászólásod, lehet meg is teszem majd párszor.
   Mielőtt leírtok valamit GONDOLKODNI !!!!
   Mert kib*szott idegesítőek vagytok.

   • Azért van ez a fórum, hogy mindenki leírhassa a véleményét!!!!
    Én leírtam a saját véleményemet… te meg??? Undorító módon belém kötsz!!! Mindent amit leírok a játékosokról nem onnan tudom, hogy beszéltem velük, hanem az újságcikkekből, amit állítólag ők nyilatkoznak.
    Szégyelld magad….
    Minden téren többet tudsz??? uram isten… te aztán tényleg … fú én már nem is tudom minek kellene téged előléptetni…

    • Hagyd a fenébe.A juvénak is emgvannaka maga sztárjai.Bufoon Chiellini Vidal Marchisio.Csak ezt pár elvakult Juve gyűlöli ember nem képes belátni.De a Juve CSAPATKÉNT volt torony magasan minen olasz csapt fölött.És ez emg is hozta a gyümölcsét.Meg lehet magyarázni h a Juve miért meg hogyan lett veretlenül bajnok de ezzel csak magunkat járatnánk le.

     • Pontosan erről van szó. Hiába fogjuk magyarázni, hogy hogyan nyerte meg a bajnokságot a Juve. Rossz játékvezetői döntések, meg nem adott gólok, megadott 11-esek… vagy akármi.. teljesen mindegy.
      A legjobb barátom Juve drukker… és szavai szerint ő egyáltalán nem volt elragadtatva a csapata játékától… de nem ez a lényeg, hanem az, hogy hozták a meccseket és nem kaptak ki egész szezon alatt. Jó jó.. nem kellett BL-t játszaniuk… de a másik 2 fronton 1. ill. 2. helyezettek lettek.
      Én arról hadoválok, hogy nem lenne szabad több teret adni nekik és mégjobban magunk elé engedni őket.

   • Sziatsztok, köreitekben valószínüleg új kommentelőnek bizonyulok, hiszen ritkán írtam annak elenére, hogy lassa 2 éve követem az oldalt. A te hozzászólásod bizonyos részeivel egyet kell, hogy értsek, azonban azzal a gondolattal, amelyet mások is már elég sokat írtak, hogy el kell adni a klubbot orosz vagy arab olajafaszfejeknek nem. 17 éve vagyok Milan szurkoló és mindig úgy tekintettem klubbra mint olaszország büszkeségére és valljuk meg nem hiába. Részemről inkább olasz üzleti fufanggal építsük a csapatot, mintsem minket is mások szídjanak met eszetlenül pénzzen igazolunk mindenkit. Ennek a csapatnak a úgy a belső mint a külső politikája is korrekt volt és úgy gondolom ha ez egy óriási pénzügyi keret esetében megváltozna, amivel rengeteg okos Milán szurkolót is elveszíteni a klubb, majd mindezek után nyernénk egy halom divatmajom milanfunt!

   • Semmiképp sem szeretnék kötekedni, de ami azt illeti, neked sem ártott volna gondolkodni, mielőtt leírtad soraidat!

    Lehet, hogy nehéz feldolgozni, de sokféleképpen látjuk a dolgokat és meg van a véleményünk, amit ide le is írhatunk.

    Nem csak sportszerűségből, de a mutatott teljesítményük alapján is jár a pacsi a Juvénak, mert csapatként magasan a többi csapat fölé nőttek. Sajnos! Ami pedig a sztárjait illeti, szerinted nincsenek, gyakorlatilag meg az olasz válogatott védelmét és tengelyét adja és bombázzák a Juvét is ajánlatokkal, de ők egyszerűen le..arják, sőt, még a játékosaik is határozottan elutasítják a kérőket.

    A Peterman által felsorolt játékosok egy olyan szurkolónak, aki nem két éve csatlakozott a rossoneri táborhoz, hanem már vagy 20 éve és tudja, hogy milyen játékosaink, csapatunk volt, annak igenis csalódás, de talán nem is ez fáj igazán egy Milan szurkolónak, hanem az, hogy nem azon kell izgulnunk, hogy ezt vagy azt a játékost sikerül-e hozzánk édesgetni, hanem attól kell rettegnünk, hogy a legjobb játékosainkat eladja a vezetőség vagy sem.

    Az érkezőkkel igazából nincs probléma, mert Galliani nagy mester a piacon és egyedül a bal hátvéd posztra nem tud megfelelő embert találni már évek óta, de a többiek általában beváltak. Bízom benne, hogy az idei igazolások is kellemes meglepetést okoznak!

    Én kíváncsian várom a “Peterman alázós” hozzászólásaidat, de ezzel egyelőre csak magadat sikerült aláznod. Most csak azt tudtuk meg, hogy nem vagy tisztában az ellenfelekkel, nem tudod mi az a sportszerűség, szerinted a Milan gyenge klub, mert nem tudja megtartani a klasszisait, nem olvasol figyelmesen híreket, nyilatkozatokat, inkább szurkolsz egy vaskos csekknek, mint a szeretett Milannak és a hozzá kapcsolódó eszméknek, hagyományoknak, értékeknek, jobban tetszene egy összevásárolt zsoldos sereg és számodra a City a követendő példa.

 10. Nekem nagyon úgy néz ki, hogy Berlu elkezdte kivenni a pénzt a klubból….Megkapott mindent, elért mindent, nagy kár.
  Nem karom, hogy Silva menjen. Régen mindig volt egy játékos legalább, aki a posztján a legjobb volt. Most még van egy…. ha Silva elmegy, akkor egy sem lesz 🙁
  Inkább adjuk el Ibrát, az ő árából is betudnánk vásárolni, és nem lenne ilyen egyoldalú a játékunk, hogy Ibrának passzoljatok és majd lesz valami. Szeretem, mert sok gólt rúg, de hátráltatja a gyors játékot, a kreativitást, a többi játékos fejlődését, mert mindenkivel ugat, ha ő bas..a el, ha nem. Sétál, kullog pályán. Kapunk érte egy 30-ast, abból vásárolunk és ennyi.
  Nagyon nem jót sejtek az átigazolásokkal kapcsolatban. Anno Kakára is ezt mondták, hogy nem adják el, sőt Kaká sem akart elmenni… A Keménymag meg azt mondogatta, hogy felgyújtják Milánót, ha elmerik adni Kakát. És mi lett? Semmi megtorlás(-ról nem tudok). Ergo tudják, hogy bárkit nyugodtn eladhatnak, nincs következménye…..

  FORZA MILAN! 🙁

 11. Ebben van valami Peterman 😀 de igazából első felindulásból írtam ezeket a dolgokat de a véleményem akkor is az hogy Mancinivel nemzetközi kupasikereket elérni…mint ahogy ha visszaemlékszel mit csináltál az internél hazai bajnoki cím oké de amint átlépték az országhatárt már bajban voltak…

  • Hát legyen igazad. 🙂 Én csak nem szeretném, ha visszajönne az a nagy ,,Juve,, ami uralta Európát a 90-es években…. Emlékszel? Zidane, Deschamps, Di Livio, Peruzzi, Del Piero, INZAGHI – istenem de utáltam, ameddig ott játszott, Vialli, Ravanelli stb stb stb. istenem de nagy nevek voltak ott…. 🙂 és nekünk majd csak a második hely jut.

   Persze örülnék, ha újra a BL döntőben tudnánk elkenni őket… :-))))

 12. Nem is a cikkhez, sokkal inkább a hozzá szólásokhoz fűznék pár gondolatot:
  Kaká-t adtuk el sztárjaink közül, ráadásul azóta se nagyon találja magát. Már nagyon rég nem volt az aki annak idején elhozta nekünk az arany lasztit. Ugyan akkor a pénz nagyon kellett, ezért szerintem nagyon jó üzletet kötött a kopasz, akkor is ha a könnyeim folytak…
  Seva egészen más story! Őt semmi pénzért nem engedtük volna el. Ő is együtt sírt az ultrákkal, ha jól emléxem még mindig fent van a videó. De ő 100x lenyilatkozta,hogy az asszony miatt távoztak. A feleség akart angol iskolát a gyereknek és szép, lordos jövőt képzelt el (beképzelt p.csa)…
  Rajtuk kívül igazi sztárt, csapatért szívét lelkét adó játékost a Milan semmi pénzért nem adott el tudtommal.
  Boa-val kapcsolatban nekem vannak aggályaim ahogy Pato-val is. Mondjuk amikor Pato a Barca meccsen rásérült és lejött, 10 emberre csökkentve a létszámot… Asszem Allegrinél elpattant valami, ahogy nálam is így lett volna! Boa meg idény zárón kb 10 perc alatt lesérült (tán nem melegített be rendesen).
  Nálam ez a 2 játékos igen is csere alap

 13. Silvát nem fogjuk tudni megtartani, ez szinte biztos. A világ legjobb középső hátvédje címeket akar szerezni és idén nem nyertünk semmit. Az ő valószínűleg nálunk is jobban látja, hogy nincs annyi pénz a csapatnál, hogy a következő 2-3 évben reális esélyünk legyen a BL-re (persze összejöhet, elég Chelsea-re gondolni, de most sem ez volt a papírforma).
  Az csak jó, ha beszáll a licitbe a City is. Mondom ezt úgy, hogy szívem szerint nincs az a pénz, amiért megválnék tőle. DE! HA igazolni akarunk, akkor kell a bevétel. A City kispad is tele van olyan játékosokkal, aki nálunk igazi erősítés lenne (Dzeko, Tevez, Kolarov – Balotellit nem véletlenül nem említem). Egy Tevez+Kolarov+10m ajánlatot nem hinném, hogy vissza lehetne utasítani.
  Mellé nagyon jó lenne Vertongen és Ganso. Valamint már “csak” a szintén padozó Essient kellene megcsípni (mondjuk Flamini és Taiwo árából + még némi kp).
  Én azt mondom, hogy még ha vezéráldozattal is, de összességében jobb csapatunk lehetne, mint az idei.

 14. Csak egy kérdés. Akik itt leírják, hogy Silva vagy bármelyik sztárunk vezéráldozat lenne, de az árukból lehetne hozni 1-2-3 jó játékost azok honnan veszik, hogy egy centet is beforgatnának játékosvásárlásba a vezetők? Jönnek ezek a DE, HA jönne ez v. az stb. kommentek.

  Én azt mondom hozzanak 1-2-3 klasszis játékost, AZTÁN adják el azt, akivel egyenlíteni akarják a mérleget. Addig Berlu csak átmenetileg be tud rakni annyi pénzt simán, majd kivehetné megint.

  Szóval én fordítva látom a dolgot. ELŐBB vegyünk jó játékosokat és UTÁNA esetleg engedjük el azt, aki egyensúlyba hozza a költségvetést. Akkor nem lesz népharag, hanem könnyes szemmel elbúcsúztatjuk azt, akinek a pénz miatt mennie kell.

  Félreértés ne legyen, NEM akarom, hogy a sztárok közül bárki is távozzon, de az utópiában én Milan szinten már nem hiszek. NEM akarunk versenyezni a gazdag csapatokkal, legalábbis ami az anyagi ráfordításokat illeti. De ha már a gazdagok sztárnevelő csapata lettünk, akkor előbb biztosítsuk be a jövőnket és csak utána dobjuk oda nekik a legjobbjainkat.

  • Nyilván a háttérben azért mennek az egyeztetések minden irányba. Mint pl.: jön Tevez, ha Patot eladjuk. Pato maradt, Tevez is maradt. Vagy: jön Maxi, ha nem állapodunk meg Tavezzel. Ezt a sztorit is ismerjük. Csak előttünk nem lesz egyértelmű, hogy mi lesz előbb, a tyúk vagy a tojás.
   A másik, hogy pont ezért nem azt írjuk többen, hogy “adjuk el xy-t 50-80 milláért”, mert az önmagában nem elég. Az érkező játékosok mindenkinél kritériumként szerepelnek, senki sem magának az összegnek “örülne”.

   Amit én nem értek, hogy sokan középhátvéd+balhátvédre cserélnék az egyik sztárunkat, pedig a balhátvédünk elvileg megvan. Urbyban a következő Serginhot látom, cseréjének Antonini megfelel. A jobbhátvéd poszt viszont sokkal kényesebb Abate idei szezonja után, és ezt a posztot sem Bonera, sem Flamini nem tudja megoldani hosszútávon. (Előbbit nem részletezem, utóbbi igazából középpályás, és túl sokat szabálytalankodik -vagy inkább túl durván- ami nagyobb baj a 16-os előtt, mint a félpályánál.)

 15. Egy a lényeg, ha Silva vagy Ibra bármelyikét eladjuk, akkor nagyon kemény szezonnak nézünk elébe. Ő melléjük kellene még igazolni 2-3 minőségi játékost, akikkel az ő dolguk is megkönnyebbülne. Hiszen ez a két ember, de mások is.. mindent megtettek a sikerekért, de ez a pár ember kevés.
  Nem gondolok én itt 100 milliós igazolásokra. Nincs pénzünk rá… és szerintem is őrültség kiadni egyetlen játékosért 40-50-100 milliót.
  De ott volt pl. MArko Marin akiből 7 millióért lett Chelsea játékos.
  Vagy itt VOLT Vertonghen, aki cca 12 millióért megy a Tottenham-be.
  vagy a 22 éves Strootman, akinek a kivásárlási ára szintén cca 12 millió. Ezek a mai fociban egyáltalán nem nagy pénzek, de idővel és a megfelelő csapatban óriásit nőhet az értékük.
  Persze van egy játékos, akire szemrebbenés nélkül kimernék adni 40 milliót. Ez a játékos nem más, mint Radamel Falcao. Minden csapat sír… mi is, hogy a Barcelonának van egy gólvágó Messi-je, a Real-nak pedig egy Ronaldo-ja. Nekünk lehetne egy Falcao-nk, aki véleményem szerint jobb, mint az emlitett kettő.
  Azon sírunk, hogyan állítsuk meg őket. Tessék itt van Falcao… és a többi csapat a mi Falcao-nk miatt sírhatna….
  Nem kell sok játékost igazolni…
  Pato-val nem tudom mi lesz.. de én személy szerint cserealapnak használnám Falcao megvételében, vagy legalább csökkenteni Falcao árát.
  Ganso jöhetne Robinho cserével. Különben az már borítékolható, hogy ha jön, akkor a másik megy.
  De ha ganso jön, akkor biztosan nem jön Strootman….
  na mindegy.. ez két játékos, akárhogy is nézem… és akkor jöhetne valaki a védelembe. És elégedett lennék az átigazolási szezonunkkal. VKP-nek már ott van Montolivo, a KP valamelyik oldalára Traoré… és készen vagyunk.
  Ezzel a stratégiával túl sokat nem költenénk. cca 30-40 millióból meg van úszva a nyári átigazolási szezon és nem kis emberek, Maldini magyarra fordított szavaival élve ,,töltelékek,, érkeznének, hanem igazán minőségi játékosok, akikkel már neki lehet indulni a szezonnak.

  Persze mindehhez az a legfontosabb, hogy az alapembereinket ne adjuk el… mert ha igen, akkor kezdhetünk mindent elölről…

  • Sok dologban egyetértünk. Egyben viszont teljesen eltérő a véleményünk.
   1, Alapemberek megtartása vagy legalább közel azonos kvalitásokkal rendelkező futballista leigazolása: kulcsfontosságú, elengedhetetlen feltétele annak, hogy előbb-utóbb visszakerüljünk Európa legtetejére.
   2, Silva vagy Ibrahimovic elmenne. Sajnos kezd olyan érzése lenni az embernek, hogy a City egyetlen egy játékost nem tud megvenni, őt pedig úgy hívják: Messi.
   3, Idén nem maradhatunk „sztárigazolás” nélkül. Nem lenne probléma, ha a neves játékos mellé érkezne még 2 kiegészítő ember is.
   4, Teljesen evidens, hogy nem Messi, C. Ronaldo, Rooney, Iniesta a célpont. Ők számunkra elérhetetlenek, megfizethetetlenek. Nincs is gondom ezzel, nem szeretnék egy olyan olajmágnás csapatának szurkolni, aki 270-300 millió euróért hozna csupa sztárt minden igazolási szezonban. Azt viszont hiszem, hogy nem csupán fekete és fehér létezik, létezhet szürke is (100 milliós Ronaldo és az ingyen érkező Montolivo között van átmenet).
   5, Valószínűsíthető, hogy Robinho lehetne, lenne a cserealap (Ganso megvételében). Akkor nem is kell Strootman, ha Paulo Henrique érkezne.
   6, A középpályát én nem tartom késznek, ez a „Traoré gyerek” nem tudhatjuk, hogy beválik-e. Montolivo bizonyított, a Fiorentina és az olasz válogatott oszlopos tagja, így akkora „baklövést” nem követhettünk el vele kapcsolatban. Traoré ellenben a francia másodosztályból kiesett Amiens csapatából került a Nancyhoz. Ez semmit nem jelent, csak inkább kételyekkel fogadom, fogadjuk sokan a leigazolását, s ezáltal a beilleszkedési képességeit. De váljon be, ne legyen igazunk, szerintem mindenki ezt szeretné!
   7, Amivel abszolút nem értek egyet veled, az Falcao személye. Azt aláírom, hogy jó játékos, még a 40 milliót is reális árnak tartanám. Viszont az enyhe csúsztatás, hogy mind Messinél, mind pedig Ronaldónál jobb. Nem konfrontálódni akarok veled, de megkérdezném tőled, hogy ezt milyen érvvel, adattal tudod alátámasztani? Ezt komolyan gondolod, hogy egy Falcaóval meg tudnánk állítani a Barcelonát?

 16. Inkább arról lenne értelme polemizálni,ki lenne Silva utódja,mert ha eladjuk,a helyére is,és mellé is kell igazolni védőt,tehát minimum 2 védőt kellene venni az árából!

  A baj az,hogy Pato eladása fedezett volna-fedezne 1 jó csatárra áldozandó összeget,és Ibrár meg tudnánk tartani,de itt egész más irányba mennek az események sajna.

  Elkeserítő,hogy hova jutottunk.
  A Barcelona meg mehet a …… a T.Alcantara meg 10 millával,a k.anyjukat!

  Forza Milan!

 17. Egy Boateng Nasri csere rendben lenne .
  Boateng jó játékos de, neki az egy két nagy goólján kívül nem sok góól passzt adott ki pedig neki inkább az lenne a feladata. A két csatár mögött.
  Lehet, hogy mindenki meg haragszik Silva jó védő de, ő nem tudja irányítani a védelmet Nesta tudta és Mexes is tudja.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS