2022. október 07., péntek

Silváért sorban állnak

-

Adriano Galliani elismerte, Európa legjobb csapatai akarják megszerezni Thiago Silvát, és óriási pénzösszeget is képesek megmozdítani a brazil játékosért.

Már a tavaly nyári átigazolási időszaknak is az egyik legnagyobb témája, Thiago Silva jövője volt. A Barcelona és a Real Madrid is élénken érdeklődött a brazil iránt, aki végül maradt. Várhatólag a mostani mercato egyik kérdése is Silva jövője lesz.

Alessandro Nesta távozását követően minden bizonnyal Philippe Mexes-Thiago Silva belsővédő páros fog a kezdőcsapatban szerepelni. Adriano Galliani nyilatkozatában elismerte, több európai élklub is érdeklődik Silva iránt. “Több európai nagycsapat is készen áll, hogy egy nagy összeget fordítsanak Thiago Silva megszerzésére, de ellenállnunk kell” – mondta Galliani a Milannews.it-nek.

A hírek szerint a 27 éves brazil védő kivásárlási ára 40 millió euró körül mozog, és 2016-ig köti szerződés a rossonerikhez. A Milan vezetősége az utóbbi időben számtalan alkalommal megerősítette: nem áll szándékukba megválni a játékostól. Állítólag Galliani már megígérte neki, hogy miután jövőre Ambrosini távozik, ő kapja meg a csapatkapitányi karszalagot.

Silva még 2008. decemberében 10 millió euróért érkezett a Milanhoz a brazil Fluminense csapatától, azonban csak 2009. nyarától léphetett pályára.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

25 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. nagyban megy a sz@r keverés a csapatkapitány személyét illetően.
  Igen már rég oda lett igérve Thiago-nak, hogy jövő szezontól ő lesz a csapatkapitány. Ezzel is a cspathoz láncolva őt.
  Csakhogy….Ambrosini.. a jelenlegi csapatkapitány marad és ilyen esetben nem nagyon szokták átadni egy másik játékosnak a kapitányi karszalagot.

  Másik: Ibrahimovinak volt egy kis összeszóllalkozása Mr.X Berlusconi-val… az igazolási politikát illetően, majd kibékültek… de emiatt is röppenhettek fel olyan hírek, miszerint a M.City ajánlatot készül tenni érte… Galliani pedig felkérte legyen ő a csapatkapitány az új szezonban…ezzel is maradásra biztatva Ibrát.

  Ha nem Silva kapja meg, csalódás. Ha Ambrosini marad, csalódás. Ha Ibra fogja magát és lelécel, csalódás…..

 2. El a kezekkel büdös parasztok!!!

  Már most neki kéne viselnie a CSK szalagot, emelni kéne a fizuját is kicsit. csak, hogy lássa a törekvést a vezetőségben mert egy rakás tehetetlenségnek néznek ki a játékospolitikájuk alapján. Jó lesz ha mindent megtesznek érte mert ha elmegy akkor abból balhé lesz!!

 3. Thiago Silva sokkal többet jelent egy játékosnál. Ő a “játékos”. Mindig is voltak nagyszerű játékosaink. Nem szeretnék példákat felhozni, szinte biztos, hogy pár nagy ikon kimaradna a felsorolásból.
  Annyi biztos: nem hiszem el, hogy van olyan szurkoló, aki nem ismeri el a képességeit. Maldini óta nem éreztem ilyen szimpátiát egy játékos iránt. Szinte bálványként imádják. Én nem tudok nála (jelenleg?) jobb belső védőt elképzelni. A 10 évvel ezelőtti Nesta jut róla eszembe. Bizonyos tekintetben még felül is múlja (biztos van olyan szegmense a játékának, amiben nem olyan jó, de ezt nem szeretném “kivesézni”, csak “szuperlatívuszokban” szeretnék beszélni róla). Jól fejel, képzett, gyors, magabiztos, jól helyezkedik, párharcainak túlnyomó többségét játszi könnyedséggel nyeri meg. Tényleg nyugodtan mondhatjuk róla, hogy egy géniusz.
  Ha eladjuk – akár csillagászati összegért -, nem egy játékost veszítünk el, hanem a JÁTÉKOST! 40-50 millióval gyarapodna a kassza. Rendben. És akkor mi van? Egy dolgot ne felejtsünk el: ha eladjuk, rengeteget vesztünk vele! Nem vagyok jós, de borítékolható a szurkolói csalódottság, a tüntetés, a bizalom elvesztése a vezetők felé.
  A rémálmainkban se jelenjen meg, de tegyük fel, hogy Silva elhagyja Milánót! Ugyanazt a “baromságot” elkövetnénk, mint Kaká és Shevchenko eladásával. Nem tehetik meg Gallianiék. Ezt nem! Kapnánk érte 30-50 millió eurót (egy arab sejk 100 százalék, hogy megadná). Mi lenne a magyarázat? Rendbe kellett tenni a költségvetést? Azzal minden pénzügyi gondunk megoldódna?…nem hiszem. Vehetünk cserében 3-4 védőt is. Felteszem a kérdést: ki ér – csak megközelítőleg – annyit? Dani Alves, Piqué, Vidic? Ugyan már, nevetséges!!!
  Nem tudom elképzelni, hogy az ő döntése lenne (elhagyni a Milant). Ő a piros-fekete mezben lett a világ legjobb védője, itt válhat még ennél is nagyobb játékossá. A Barcelonával – valószínűleg – több címet nyerne. Mi lenne vele? Passzolgathatna hátul, lehetne kiváló labdája, minimalizálhatnák a kapott gólok számát. Ő ennél több. Ráadásul lenne egy játékos, aki mindenki fölött áll. Mindenki elismeri Xavi képességeit, az sem képezi vita tárgyát, hogy Iniesta nélkül a Barcelona nem az a csapat, Fabregas, Sanchez, Pedro, Alves is fontos tagja a csapatnak, de mégis mindenki Messit élteti, ő a katalánok és a világ “number one-ja”! Nem hiszem, hogy Silva azért nem menne el Barcelonába, mert ő akar lenni a csapat legfontosabb láncszeme. Ez nem ő lenne. De úgy érzem, hogy ezalatt a “rövidke idő alatt” olyan magasságokba emelkedett, amit nem lenne helyénvaló semmissé tenni. Megérdemli azt, hogy mindenki róla beszéljen (védő létére!!!), ő legyen a csapatkapitány, a klub halhatatlanjai közé bekerüljön.
  Egész egyszerűen nem szabad eladni. Nagyon nem szeretem a Barcelonát, de ebben legyenek példaképek, hogy a klub ikonjaival szemben mennyire gálánsak, mennyire megbecsülik őket. Lenne olyan dúsgazdag olajmágnás, aki a farzsebéből előhúzna 200 millió eurót, s annyit mondana: megvesszük Messit. Lehet, hogy nem is ér ennyit egyetlen játékos sem. Mégis megtartják, mert nem adhatják el!
  Már Madách is tanácsolta: bízva bízzál. Nem marad más választásunk, bízzunk benne, hogy marad nálunk és sok szép évet eltölt még a Milan mezében!

 4. A Milan egy kőkeményen üzleti alapokon működő klub.
  Tartok tőle,hogy eladjuk.Ez,hogy Galliani ilyeneket mond az két dolgot jelenthet:Vagy igazat mond vagy csak egyszerűen még feljebb akarja vinni az árát….
  És mivel az elmúlt pár évben csak hazudott így szerintem eladjuk.
  Az előttem levők leírták,hogy mekkora játékos és igazuk is van.Ha eladjuk akkor megint csak rá kell jönnünk,hogy nem vagyunk mi már nagy csapat csak egy”játékos nevelde”.
  Undorítónak tartanám ha engednék!De emlékezzünk Kaka esetére!Ő még nagyobb isten volt nálunk és akkor is csak a pénz érdekelte őket!Konkrétan leszarták,hogy veszítenek ezzel 5-10 ezer szurkolót!Ebből kiindulva nehéz nyár elé nézünk.
  És milyen érdekes,hogy más csapatok nem sajnálnak pénzt adni minőségi focistákre…csak mi….

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS