Philippe Mexes  elégedett  a Milanban, és cáfolja a távozásáról szóló pletykákat.

Mexes 2011 nyarán ingyen érkezett a Romától, és a védelem egyik meghatározó tagjává nőtte ki magát, az idei szezonban 23 mérkőzésen lépett pályára, gólt még nem szerzett.  A francia válogatott védő az elmúlt hetekben erőnléti és egészségügyi problémákkal kűzdött, és egy pár alkalommal nem számíthatott rá Massimiliano Allegri.

“Rossz érzés olvasni a távozásomról szóló pletykákat, mert nem igaz belőle semmi. A térdsérülésemet követően nem volt könnyű játékba lendülni, de azóta már sok mérkőzést lejátszottam, és szeretnék még jobb lenni” – mondta Mexes a Milan Channelnek.  “Nem számoltunk azzal, hogy az Inter elleni mérkőzés előtt egy pontra leszünk a Juventustól. Mostantól hinnünk kell a bajnoki címben, hisz bármi megtörténhet. A következő két mérkőzésünket meg kell nyerni, és a Juventusnak egyszer hibáznia kell. Szerencsére egyre kevesebb a sérültünk, ami megkönnyíti a dolgunkat. A szezonban két hibát is elkövettem – a Barcelona és a Fiorentina ellen – de abban az időszakban fáradt voltam, mert három naponta játszottunk mérkőzéseket, és a sérülések is hátráltattak minket. Most viszont már mindenki és én is készen állok a vasárnapi derbire” – fejezte be.

Abban az esetben, ha Thiago Silva nem lépne pályára az Inter ellen, akkor minden bizonnyal Philippe Mexes párja Alessandro Nesta lehet a védelemben.

17 hozzászólás a bejegyzéshez

  • Az tuti h jo vedo :D:P sztem nem ot kellene eladni v “elengedni” hanem azt a fos szar robinhot s helyere egy kibaszott vilagsztar befejezo csatart h legyen ibranak parja s ne ijen fosokkal keljen egyut jatszania!!! az olyan nem kell a csapatba aki 4 meterrol fole rugja MINEK ??:Oes a kozeppalyara mar meg van akkor a ket kiszemelt montolivio es traore 😀 s meg 1 et s a bal hatved posztra meg egyet 😀 es kesz is :D:P

   • Hát Robinhót nagyon nem kéne eladni. Már kezd formába lendülni, és egyébként is kulcsfontosságú játékosa a csapatnak. Annyira rossz azt olvasni, hogy ha egy játékos nincs a legjobb formájában akkor mindenki elküldené melegebb éghajlatra. Először inkább gondolkoznia kéne egyeseknek, majd azután írni a hozzászólásokba.

   • A Chelsea szurkolók türelmesebbek voltak Torressel, pedig nem annyiba került, mint Robinho. A brazil mezőnyben jó, hasznos tagja a csapatnak, egyébként ez a cikk Mexesről szól akit tényleg kár lenne eladni, mert van Serie A tapasztalata, tehát nem kell egy fiatalt rögtön a mély vízbe dobni , tehát mindenképp maradjon.

 1. Voltak hibái, de kinek nincsenek. Abban az esetben, ha marad T. Silvával együtt, nagyon jó kis védőpárost tudnának alkotni.
  Remélem Nesta is marad és az Acerbi-Astori kettősből egyet ide tudnánk csábítani. Szinte tökéletes lenne a hátsó alakzat (nem nagyon izgulnék, ha egy Nesta-Acerbi/Astori belső bekkpárral állnánk fel). Ezáltal tudna pihenni mindkét belső védőnk, s teljesen fitten tudnának készülni a nagyobb, fontosabb mérkőzésekre.

  • Bocs, de azért Antonininek volt egy “előélete”… És hiába játszik most talán élete formájában, azért nem felejthetjük el, miket művelt ő korábban. Vannak, akiknek a játékában benne van a jó teljesítmény, annak ellenére, hogy esetleg csinál egy hatalmas hibát. Thiago Silva Arsenal elleni “gólpassza” után is úgy voltunk vele, hogy ez benne van, senki sem tökéletes. Mexésszel is úgy vagyunk, hogy sokkal több volt a jó meccse, mint a rossz, és ez alapján nyugodtak lehetünk, hogy legközelebb jobban teljesít. De Antoniniben azért nem lehet maradéktalanul megbízni. Jól teljesít, most semmi gond vele, de hogy a – szerintem – toronymagasan legjobb szezonját 29-30 évesen fussa, az elegendő ok ahhoz, hogy kételkedjünk. Persze kívánom neki, hogy ezután már csak ilyen szezonjai legyenek!

   • ne bántsátok már Antoninit!

    “toronymagasan legjobb szezonját 29-30 évesen fussa, az elegendő ok ahhoz, hogy kételkedjünk”

    Ehhez hozzászólva vannak későn érő típusok is.

    Meg TomWizinek igaza van, akkor már mindenki elküldené az anyjába, elég igazságtalanság vele szemben, szegény Antonini mit érezne ha megtudná? 😀

    • Komolyan eddig még vicces volt, hogy mennyire véded Antoninit.
     De már picit kezd idegesítő lenni, hogy úgy véded, mintha a szeretőd lenne!

     Antonini nem rossz játékos, ezt senki nem is mondta, és aki ezt mondaná, az hazudik!
     Egyszerüen Antonini nem a Milan védelmébe való, hanem mondjuk egy Palermo ba, vagy Cessena ba..
     Ne vedd sértésnek, de Antonini soha nem nyújt kimagaslót, nem egy cselgép, nem szerel le 10 emberből 9et, és nem is egetrengetően gyors.
     Nem fejel gólokat, nincsenek jó beadásai,(többnyire nincs is beadása) és passzolásban se remekel! Helyette, vannak hibái, eladott labdái, Viszont mellette szól, hogy lelkes.. amolyan lelkes “Amatőr”.

     Tehát kérlek, mond el hogy miért sztárolod őt ennyire ?
     Mi az oka annak, hogy te Antoninivel képzeled el a jövőt?(és nem a magánéleti jövődre gondoltam, hanem a csapat jövőjére)

     Nincs semmi gond hogy szereted Antoninit, csak ne vidd túlzásba! 🙂

     • mert én azt látom itt, hogy mindenki halálra szapulja! Ha nem lenne ide való, akkor már nem lenne itt.
      Én mindig úgy vagyok vele, hogy megvédem a gyengéket, de most elvileg el fog menni és De Ceglie jön a helyére, persze ez csak kölcsönben lesz ez a csere, télen vagy jövőre visszajön

  • Szerintem mind a mi játékosunk! Ahogy őt az edző kérdőre vonja, mi úgy dobálózunk itt a szavakkal. De aki a Milan mezt felhúzza, annak mindenki szorítson, valamint tisztelje egy ACM fórumon! Antonini legnagyobb hibája a posztja. Erről is sokat beszéltünk már. Ő nem Maldini, aki ugyan úgy elboldogul bal oldalon is. Szerintem ha jobb oldalon épül be a csapatba, mára egyik vezéregyéniség lehetne (Persze nem Cafu szint, de megbízható,stabil csapatember)
   Lansky jól mondta! Silva 2-3nagy hibájáról is beszélhetnénk. Ambro rossz felszabadításáról a Roma ellen, vagy Bommel elpasszolt labdáiról. FELESLEGES! Ez benne a játékban… Egyre érettebbe, letisztultabb játékot mutat Mexes, szerintem nem ártan még egy Nesta mellett lehúzott év neki sem!
   Készüljünk a derbire!
   Forza MILAN!

   • Figyelgettem én is az “Antonini-védéseidet” és már másodszor írod, hogy “véded a gyengéket”. Tehát te is látod, hogy Antonini gyenge 😀 Pont ezért követeli ki szinte mindenki a csapatból és ezért vágyunk egy minőségi, klasszis balhátvédre.

    De hogy idevaló hsz legyen 🙂 Mexesnek én nagyon örültem (ahogy sokan mások), mikor megszereztük. Főleg, hogy ingyen. Közel akkora igazolásnak tartom, mint Nocerino-t. Hatalmas hiba lenne őt elengedni. Ideális párja Silvának.

    Forza Mexes, Forza Milan!!