Olasz lapértesülések szerint a Milan a szezon végén hosszabbítana három veterán játékosával Alessandro Nestával, Massimo Ambrosinivel és Gennaro Gattusoval.

A Gazzetta dello Sport információi szerint a Rossoneri egy éves szerződéshosszabbítást ajánl fel a három játékosnak. Állítólag Galliani ma találkozik Gattusóval és ügynökével, hogy megbeszéljék a szerződését. Valószínű, hogy egy éves szerződést kap, valamint belefoglalják azt is, hogy a játékos ezt követően az edzői team tagja lehet. A vezetőség meghosszabbítaná Nesta szerződését is. Ha nem tudnának megállapodni, akkor a védő az Egyesült Államokba távozna.

A Milannál tíz játékosnak is lejár a kontraktusa júniusban, de a klubvezetőség már bejelentette, hogy csak a szezon végén kezdik meg a tárgyalásokat a szerződésekről. A héten Nesta elmondta a sajtónak, hogy nem fogja követni korábbi csapattársát Andrea Pirlot a Juventushoz.

A maradék hét játékos, akiknek szintén lejár a szerződése nyáron: Flavio Roma, Gianluca Zambrotta, Mario Yepes, Mark Van Bommel, Mathieu Flamini, Clarence Seedorf és Pippo Inzaghi.

Korábban Seedorfról is lehetett hallani, hogy még egy évet marad a klubnál, miként Van Bommelről is azt írták, hogy vagy hazatér a PSV-hez, vagy a Milanban még egy évet lehúz. Konkrét döntések a szezon végén várhatók a szerződések ügyében, bár Van Bommel esetében egyre valószínűbb, hogy hazamegy Hollandiába.

25 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Ambrosini minek hosszabit?!egész évben 1 jó meccse volt az Barca ellen.Én szivesen látnám See papát még nálunk mert benne több van még véleményem szerint.Egész meccset már nembir az öreg de 30-40percet letud hozni hiba nélkül!
  Nesta az örök ifju:D neki mindig helye lesz nálunk,ennyi idősen is olyan szintet hoz amit elég sok védő megirigyelhet!kár hogy neki is a következő év lesz az utolsó..:/
  Gattuso-t nemtudom hova rakni,hatalmas szivvel játszik még mindig a pályán de rajta nagyon meglátszik hogy nem fiatal…lélektanilag jót fog tenni a fiataloknak ha ő is ott lesz melletük.Más szerepkört neki nemtudok már nagyon elképzelni a csapatnál..
  Nagyon tisztelem minden nagy öreget mert miattuk szerettem bele a Milanba de átkell adni a helyet a fiataloknak!
  Flamini nem nyujtott maradandot de belőle pénzt is csinálhattunk volna anno….

  • Teljesen egyet értek veled! Én is a nagy öregek miatt szerettem bele a Milan-ba anno. Szerintem is, bár Ambrosini a hivatalos csapatkapitány a Legenda Maldini után, de jó formán csak szabálytalankodni tud. Én még azért Flamini-nek adnék egy esélyt ha kapna játéklehetőséget, de ha elmegy se bánom. Seedorf viszont tényleg kellene maradjon, mert bár ő tényleg nem bír sokat, de irányításban- és itt most a csapatkapitányságra értem- nagyon jó. És valljuk be egy jó csapatkapitányra szükség van egy csapatnak!

 2. Érdekes! Én Ambro helyett egyértelműen Van Bommelt erőltettem volna és télen elengedtem volna a PSV-hez egy szerény összegért és a helyére akkor csatlakozott volna Casemiro a Genoatól! Bár lehet, hogy valami trükk van a Van Bommel-PSV ügyben és mivel ingyen elengedjük, így valami fiatal hollandot esetleg nekünk ígérnek kedvező áron. Na mindegy ez van, de remélem, hogy egyikük sem a jelenlegi fizetését fogja kapni, mert a három játékos fizetésén lehetne spórolni kb. 4 milliót (Nesta fizetése jelenleg: 2,5 millió, szerintem jövőre elég lenne 1,5 millió, Ambro jelenleg 3 milla, jövőre elég lenne 2, Gatta jelenleg 4 milla, jövőre elég lenne 2, azaz fogtunk 4-et). Véleményem szerint Gattuso és Ambrosini maradása nagyon lecsökkentette Casemiro esélyeit az átigazolásra.

  Ha a többiekkel nem hosszabbítanak, akkor felszabadul 16,8 millió €, ebből mínusz 2,5 Montolivo, Acerbi feltételezem, hogy nem fog jobban keresni, mint Monti, úgyhogy neki egy 1,5-2 milliót jósolok, tehát mínusz 2 millió, azaz marad 12-12,5 millió az érkezők fizetésére. Szerintem ebből 3-4 viszonylag jó, fiatal játékosnak lehetne versenyképes fizetést adni, vagy ebből finanszírozzák majd El Shaarawyt. Majd meglátjuk.

 3. A vége az lesz,hogy mindegyik marad egy évet…
  Valljuk be:semmi értelme!
  Idősek már és nem tudják hozni azt a szintet amire szükség lenne.Talán csak Seedorf de ahogy maldini3 Írta max:30-40 percig…
  Jöjjenek a fiatalok…
  Eljárt felettük az idő!Sokat köszönhetünk nekik de egyszer mindennek vége…
  Talán Flamini(a kora miatt)még maradhatna,persze jelentős fizetéscsökkentéssel….

 4. Szerintem egy hatalmas búcsúmeccset kellene Nekik rendezni és Adios amigos!

  Jönnie kell a fiataloknak (vagy jövőre se nyerünk semmit).

 5. Nem feltétlenül baj az, ha néhányan az idősebbek közül maradnak. Egy Nesta azért “elfér” a Milanban a tapasztalatával. Ambrosinit valljuk meg, ciki lenne kapitányként elküldeni (én azért elküldeném), miközben az idényben tényleg szinte semmit sem csináló Gattusoval meg hosszabbítanánk. Nem az a baj, ha maradnak néhányan, hanem az, ha ennek következtében nem érkeznek megfelelő emberek a távozók helyére. Felőlem tehát maradhatnak a nevezettek (még a két középpályás is), csak lehetőleg ne legyenek alapemberek, mert azzal semmire sem megy a csapat. Egyértelműen csereként számolnék mindhármukkal. Ezt a tárgyalásokon közölni is kell velük, hogy ne legyenek ebből kellemetlenségek. Ha belemennek, rendben. Ha nem, akkor el kell köszönni tőlük. Hasonló helyzet lehetett Inzaghival is, aki valószínűleg bólogatott, amikor közölték vele, hogy nagyon keveset fog játszani, majd utána majdhogynem számon kérte Allegrin a mellőzését… Én nem akarom folyamatosan védeni Allegrit, ahogyan ebben az idényben is sokszor, amiért egy-egy Milan-legendát nem játszat, és emiatt ezen az oldalon is támadások érik (“hogy tehet ilyet egy legendával az a ******** Allegri?!”).

  A jelenlegi keretben heten vannak védekező középpályások. Számoljunk. Mondjuk marad Ambrosini és Gattuso. Jelenleg úgy fest, Van Bommel távozik. Muntarit meg Nocerinot remélem, megtartjuk. Kérdéses Flamini és Strasser ügye. Valószínűsítem, hogy közülük legalább egy távozni fog. Tehát Ambrosini, Gattuso, Muntari és Nocerino van eddig a kalapban. Egyikük sem az a fajta középpályás, akire szükségünk lenne erősítésként. Tkp. ebbe a részlegbe érkezik Montolivo. Ő azonban nem az a pályafelszántó játékos, mint Nocerino, bár technikásabb. Mindenképpen kell egy Van Bommel-utód (mondjuk Strootman). Ha tehát nagyjából megvalósul az én elképzelésem, akkor Ambrosini, Gattuso, Nocerino, Muntari, Montolivo és Strootman lenne a 6 védekező középpályásunk. Ambrosini és Gattuso így egyértelműen kiegészítő ember lehetne csak. Ez viszont feszültségeket szülhet, ha mindkét szenátorunk játékra alkalmas állapotban lesz. Mind a 4 fiatalabb játékos jobb, mint a 2 “öreg”. És akkor még ott lesz Boateng, Emanuelson, ott lehet 1 vagy 2 új ember, aki nyilván erősítést jelent, és aki szintén pályázik a csapatba kerülésre… Nagyon érdekes lesz, hogyan fogunk sakkozni az emberekkel. Nem elképzelhetetlen az sem, hogy Allegri “jövőre” másfajta felállással fog próbálkozni…

  • Én újra csak egyetértek veled! Mostanában többször megírtam a tényt, miszerint átlagosan Ambor a legtöbb labdát szerző kp-ás a keretben. Ráadásul támadásban is sokkal hatékonyabb, mint sokan gondolják. Ezt a számok egyértelműen mutatják. Sz.val régóta írom,h őt tartanám meg vkp posztra (csereként!!) Ráadásul ő gond nélkül leül a padra, ezt láthattuk idén (amikor egészséges volt Bommel ő játszott, ill. csak pihentették Ambro-val) Még annyi,h Ambro fizetését kb 1,5millára lőném be és tuti alá is írná!
   Gatta helyét nem látom. 🙁 Ő követelné is a helyét szerintem (ne legyen igazam) és az ő posztján most is van elég játékos…. Szíve nagyon fontos, imádom mint embert. De az ő játéka egyértelműen a dinamikára épül (Ambro-val ellentétben) és ezt a dinamikát nem látom a játékában már jó ideje.
   Nesta mint kiegészítő ember??? Kérdés belemegy!? Mindenképp csere kell,h legyen. Annak persze minőségi lenne!

   Muntari-Montolivo-Nocerino/Aqua lőttük Boa kp nem lenne rossz szerintem. Cserék is vannak szép számmal (Ambro, Merkel,Strasser,Gatta,Urby)
   Szerintem kellene egy minőségi játékos, aki játssza a focit. Ilyennek tartom Banega-t. De ő szóba sem jön úgy tűnik.

 6. Ambrosini helyett, inkább mondanám Mark van Bommelt.
  Ez lesz a baj hogyha már most öregeknek adunk szerződés,az erősítés témát el is felejthetjük. .
  Nesta : én is adnék neki még egy évet, kora ellenére még mindig szívbaj nélkül leszedi akár a legnagyobbakat is ( pl Messi ) ha majd ő elmegy akkor meg kell találni azt aki ugyan azt a munka morált tudja nyújtani mint ő
  Gattuso 🙂 sajnos ő is meg öregedett, és itt az idő hogy lassan befejezze a nagyszerű pályafutását, ő is sok mindent meg élt a klubnál… számomra örök legenda, és mindig elő kelő helyen szerepel, bármelyik “szupersztárnál”
  Ambrosini : Amióta figyelemmel követem a Milan meneteléseit, egy jó omen Maradt meg emlékeim közül, mikor Bajnonkok Ligája mérkőzésen tovább fejelte a csapatot a PSV ellen.. azóta hát …. az én szememben soha nem nyújtott olyan kivételes meccset, persze sokat hozzá tett a klub sikeréhez, gólok,passzok stb… de eljött az idő a váltásra,
  Nem csak ezt a három játékost kéne alapul venni, Van Bommel amióta megérkezet MIlanóba játék stílusban teljesen megváltozott, övé a piszkos munka, de azt igen tisztán végzi, egyértelmű hogy maradásra bírnám akár csak egy évet !!
  Emellett távozást mondanék Flavio Roma-nak értelmét nem látom hogy mi szándékuk van vele,Seedorf, Antonini….. ha nagyon akarjuk pótolhatok !!

 7. Itt egy gond van! Tény hogy ikonok, de be kéne látniuk, hogy ők már nem jelentenek erősítést a Milannak. Nekik kéne szögre a csukát, attól még dolgozhatnának a csapatnál. Nem is értem, hogy ez a 3 név hogy játszhat még jövőre. Egy Real ha túladott legnagyobb ikonján /Raul/ akkor nekik hármuknak semmi keresni valója a csapatnál. Akármennyit keresnek nincs helyük még a padon sem! Fiatalítás?NeVetséges hogy ilyen játékosoktól várunk még eredményt. Egyszerűen fáj hogy ilyet le kell írnom, de nevetés fog el mikor ambro meg gatta “játszik”. Nestának meg nagyon sok hibája van már. Szivesebben látnám nestát a juvéban bakizni.

 8. Nagy játékosok voltak ez tény. Nesta-t hagynám talán,de a többinek sajnos már vége. Gatta csak futkározik,de amilyen sérülése volt nem is csoda. Ambronak voltak mostanában jó meccsei-meg a csaja is rendben van-de ebből nem élünk meg. Bommelnek még 1 évet adhatnának.
  See papa sem tud már hozzátenni semmit sem,Pippot meg nem játszatja,tehát az is eldőlt. Zambrotta sem képes értékelhetőt felmutatni.Roma menni fog mert ő már tényleg felesleges.
  Tudjátok az a baj,hogy 6-7 játékost tuti nem fogunk igazolni,tehát elég sokan maradni fognak. Flamini egy sötét ló,de még ő is maradhatna.Majd meglátjuk mi lesz.

  • Flaminivel miért? Semmi maradandót nem alkotott, tán egy éve nem játszik, és hozzáteszem a legnagyobb, ökör módjára romboló játékos. Inkább akkor maradjon Gattuso…….

 9. Mindenféle bántások nélkül: azért tartunk itt európai szinten évek óta, mert a 134 éves emberkéinkre alapozunk lassan 5 éve, egy komoly vérfrissítés helyett.
  Miért nem tudjuk őket már elengedni könyörgöm? Örök hála amit tettek nekünk, a kupákért, mindenért, de velük nem vagyunk versenyképesek már, vegyük már észre!!

 10. A Gattusoval való hosszabbítást meg lehet magyarázni érzelmi okokkal, valamint, hogy ennyi jár neki amiért idén szinte semmit nem játszott. Ok, ezzel egyetértek, annak meg külön örülnék, ha visszavonulása után maradna a klubnál.

  Ambrosini gondolom azért kap még egy évet mert csapatkapitány, valamint ő is sokat tett a klubért, ez is ok, bár én helyette Bommelt választanám, de lehet a holland már haza akar térni.

  Nesta mindenképp kell jövőre még, egy megbízható csere lesz, hatalmas rutinnal a háta mögött.

  A többiekkel viszont nem szabad hosszabbítani, ha jól számoltam ez 7 játékos, kíváncsi vagyok mennyit “fiatalodna” a Milan, ha ez a 7 ember elmenne, nem keveset az bitzos. Viszont megfelelő pótlásra is szükség van, bár jó jel, hogy ez a folyamat már körvonalazódni is látszik: Aquilani, Nocerino, Boateng, Muntari, Montolivo és még ki tudja ki fog érkezni. Nem baj, ha opcióval jön, nem baj ha idősebb, az se ha lejár a szerzősése, csak hozza azt a szintet, amit Allegri elvár tőle…

  • Pirlo egész más kategória (főleg a kora miatt). Ő nem ment bele drasztikus fizetés csökkentésbe! Ambro vagy Gatta szerintem 1,5 millió körül aláírnak. Szemben Pirlo 6 millájával (ha jól emléxem)!

 11. Ambrosinivel nem viccelődni, hanem inkább nagyon gyorsan eltávolítani a csapat közeléből!
  Másik kettő marad(hat).

 12. Ha nem mennek el akkor ennyi lesz a nyari nagy bevasarlas, mondjuk gondolhattuk volna. Amig mas csapatok 9 db (90 percet futni biro) vedovel es 9db kozeppalyassal vegig nyomnak egy teljes szezont nekunk kell 11 vedo es 13 kozeppalyas mert oregek es nem birjak vagy folyamatosan serultek. Jo…iden a balsors i velunk volt Cass es Gatta miatt de ez akkor is nincs rendben. Eletkepes es teljes meccsen teljesiteni tudo jatekosokat kell foglalkoztatni!! Kulonben soha nem tudunk felzarkozni az elitthe. Allegri is ezt a taktikat vallja.
  Felreertes ne essek, Nesta nalam siman kapna meg egy evet, minosegi csere. Bommel is. De be kell ruhazni egy iranyitora mert nelkule felkezu oriasok vagyunk!!

  • Te miről beszélsz??? Épp az a baj,h az öregeknek kellett végig nyomni a bajnokságot! Kik voltak sérültek legtöbbet időn??
   Pato, Boa,Aqua, Flamini…. Gattát és Cassanot szándékosan hagytam ki, nem hinném, hogy egy ilyen betegségekkel küzdő játékosokat ebbe a sorba kellene tennem.
   Olvassátok már vissza miket írtok mielőtt nyomtok egy küldés gombot!
   A fent említett 3 ember 100%, h kiegészítő emberként marad. Eddig sem sírt – rít egyik sem amiért nem játszott! Én épp ezért írtam,h Bommel és Ambro közül 100x inkább Ambro-t választanám! Bommel nem ülne szó nélkül a padon meccseket, ebben biztos vagyok!
   Ráadásul ha félre tesszük az egyéni véleményeket és szimpátiát, a számok azt mutatják, messze Ambro a legjobb védekező kp-ás a keretben (sajnos!!).

   • A fiatalításnak folytatódnia kell,méghozzá az eddig elindult úton,miszerint technikás,ambíciózus huszonévesek beépítésével sikerült dinamikusabb játékot mutatnunk.(Persze a technikás szó alatt nem az 1-2 rombolónkat értem,de Nocerino sztem a legjobb védekező középpályás Európában.)

    Véleményem szerint az öregek nagy részének mennie kell,persze megadni a kellő tiszteletet.Nestát meg KELL tartani,nem vagyunk abban a helyzetben,hogy máshogy tehessünk.A többi Senior-keret nagy részének is mennie kell,és meggyőződésem,hogy így is lesz,mert Allegri szisztematikus csapatépítésének,és fiatalításának folytatódnia kell.Csak így tudunk majd GYORSABB,DINAMIKUSABB,ÉS FIZIKÁLISABB futballt játszani,amivel Európában is versenyképesebbek lehetünk.
    Forza Milan!

   • Inkabb TE mirol beszelsz?! Kicserelik a San Siro gyepet, remelhetoleg jovo szezonra mindenki felepul a sulyos vagy kissebb seruleseibol. Tisztelem a jatekosokat de a Milannal kimaradt egy generacio ezert az “oregeknek” nincs megfelelo cserejuk. Teljes felujitas utjan haladunk amit becsulok Allegriben, nem szabad leterni az utrol. Megertem, hogy sokszor a korosodo Seedorf es Ambro hajtotta magat a serult fiatalabb helyett de ez nem mehet igy tovabb. Akinek nem tetszik az epitsen csapatot Ambrora, meg vagy 3 evig!! 🙂

    • “Amig mas csapatok 9 db (90 percet futni biro) vedovel es 9db kozeppalyassal vegig nyomnak egy teljes szezont nekunk kell 11 vedo es 13 kozeppalyas mert oregek es nem birjak vagy folyamatosan serultek.”
     ->Erre írtam,h miről beszélsz?? Idén sajnos!! a fiataljainkat sújtja sérülés hullám. Ezt be kell látni. Bízom az új talajban, mivel szerintem is ez a fő probléma forrás.
     Ettől függetlenül ezt a 3 játékost bőven elbírja a keret, ráadásul ahogy soxot írtam már. Ők remélhetőleg szó nélkül ülnek majd a padon. Ambo-ra ez 100%-ig igaz. Ő már idén is pados volt, vagyis Bommel-el váltották volna egymást Allegri elképzelése szerint, ami szerintem rendben is volt. Jövőre arra a posztra érkezik Montolivo, aki mögé épp megfelelő egy Ambrosini kb 3 meccsenként. Gatta és Nesta más tészta kicsit, de remélem ők is tisztában vannak a szerepükkel.
     Muntari-Montolivo-Nocerino/Aqua előttük Boa a jövő évi kp. Mögéjük kellenek kiegészítő emberek. Valamint én örülnék Banega leigazolásnak örülnék.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet