A Genoa elnöke, Enrico Preziosi a La Gazzetta dello Sportnak adott nyilatkozatában elmondta, a Milan meg fogja vásárolni Stephan El Shaarawy teljes játékjogát.

A Milan vezetősége 2011 nyarán 10 millió euróért vásárolta meg Stephan El Shaarawy játékjogának felét, és most arra készül, hogy a másik részét is magukénak tudhassák. Ezt a Genoa elnöke is megerősítette.  “Van egy megállapodásom Galliani úrral, melynek értelmében a Milan megvásárolja El Shaarawy játékjogának másik felét is. A részleteket később hozzuk nyilvánosságra” – mondta Preziosi.

Az olasz 19 éves támadó 26 mérkőzésen 4-szer volt eredményes a Milan színeiben. nyilatkozatában Preziosi nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy Francis Acerbi is a rossoneriknél folytassa.

28 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Ennek nagyon örülök!!!!!
  Belőle lehet “valaki”!
  De remélem nem azért vesszük meg,hogy majd 3-4 év múlva eladjuk 50 millióért a Barcának,Madridnak vagy a Manchester City-nek!
  Játszatni kell sokat,csak előbb jó lenne meg találni az igazi posztját…
  Csatár vagy a két ék mögött…?Igazából nem is tudom melyik a jobb….

 2. Shaarawy remek játékos, és ha játéklehetőséget kap rendszerint bizonyítja is ezt, nagy tehetség, és ami a legjobb hogy fiatal 🙂
  Tényleg nem tudom hogy hogy lesz nyáron, ha most megvesszük Shaarawy játékjogát, akkor lehet nem lesz nagy bevásárlás nyáron, hozzá teszem Shaarawy-val jól járunk,de viszont erősítés is kellene, úgy hogy többen is állapodjanak meg Galliani úrral 🙂

  • Valószínűleg nem lesz nagy költekezés, mert Berlu papa már többször hangsúlyozta, hogy a miénk az egyik legerősebb keret! Persze ha éppen nincs 13 sérültünk! Már a hétközi fordulóban a Digi stúdiójában is ez volt a téma meg az orvosi stáb. Ezen is lehetne változtatni, csak ki kellene rúgni az egész orvosi stábot, utána meg szétnézni itt kis hazánkban, ahol egyébként is szopóágon vannak az orvosok, úgyhogy biztos lehetne találni jó szakembereket.

   Én elhatároztam, hogy nem hiszek el semmit, amit Galliani vagy Berlusconi beszél, csak amikor a San Siroban bemutatják az új szerzeményeket.

   A srác megvásárlása szerintem jó biznisz, mert ha szépen fejlődik, szerzi a tapasztalatokat és nem rontják el(!!!), mint Patot, akkor őt is komoly pénzekért el lehet adni, mint annak idején Kakát. Ezt még azóta sem sikerült megemésztenem és ha a sráccal is ez történik (remélem nem fog), akkor … akkor nem is tudom mi lesz, de az biztos, hogy pénze lenne a csapatnak, de jó játékosa nem.

   • Mi a baj Lopezzel? Tudom, hogy nem Ibra kategória, de szerintem a Milanban mutatott játéka alapján nem lehet indok arra, hogy lenézzük, de lehet, hogy én látom rosszul. Észérvekkel meggyőzhető vagyok.

    Valamelyik cikknél azt lehet olvasni, hogy Muntari szerződése lejár nyáron és ingyen jöhet. Nem hiszem, hogy igaz lenne, mert akkor az Inter ismételten igazolná, hogy mekkora marhák ülnek a vezetői székekben, de ha fizetni is kellene én akkor is megtartanám a ghánai futógépet.

    • Muntarit minden további nélkül elfogadnám, de Lopez nem véletlenül nem kellett anno a Barcelonanak és nem véletlen, hogy a Cataniaban kötött ki… és ha a Barcelona-Real Madrid szintjére akarunk felfejlődni akkor nekünk is minőségi játékosokat kell a csapatba építeni, én személy szerint nem látok potenciált Lopezben, de természetesen lehet velem vitatkozni.

     • Ez mind nagyon szép és jó, de hol vannak az észérvek?!

      Véletlenek nincsenek, de azt tudod-e, hogy miért nem kellett a Barcelonának? Nos, leginkább azért, mert a katalánok egy csatáros játékrendszert, azt a bizonyos “tölcsér alakzatot használták. Arra az egy szem csatár posztra a keretben volt (2005-2006-os szezonban) Eto’o, Larsson, Ezquerro és Maxi Lopez, ebben a sorrendben a ranglétrán, plusz egy Saviola kölcsönben a Sevillánál. A kezdő általában Eto’o volt, ami nem meglepő! A széleken nem kisebb nevek pilickáztak, mint pl: Ronaldinho, Giuly, Deco, Iniesta, Gabri és a kis Messi, aki abban az évben 17 meccsen már játszott, de még nem volt állandó kezdő. Tehát Maxi a szélekre sem fért be, ami szerintem szintén érthető. Gyakorlatilag elment a Barcába padozni, csak oda meg drága volt.

      Következő szezonra kapott maga mellé egy csúcsformában lévő Gudjohnsent és visszatért Saviola is, ezért lepasszolták a Mallorcának. Ott 31 meccs-5gól, ami nem egy jó arány, de ha azt nézzük, hogy gyakorlatilag egy évig szinte nem is játszott a Barcában, így nem meglepő a gyenge forma.
      Ezután vette meg a FC Moszkva. Ott 22 meccs-9gól, ami felkeltette pár klub érdeklődését, de mivel Maxinak a töke ki volt Európával, meg a moszkvai hideggel, inkább elment Brazíliába a Gremiohoz. Ott 25 meccsen-12 gólt hintett, amivel megint csak felkeltette pár klub, többek közt a Catania, Genoa, Chievo, Ajax, Wolfsburg érdeklődését. Végül a Catania lett a befutó, ahol első évében 17 meccsen-12 gólt lőtt, a következőben csak 8-at lőtt, de így is mindkét évben a Catania legjobb góllövője lett, csak utána jött a nézeteltérés az edzővel, így nem sok lehetőséget kapott és a következő állomás a Milan és a jelen. Ha minden igaz, eddig 9 meccs-2 gól-1 gólpassz.

      Te jössz!

 3. Boldinho! Muntari szerződése nyáron lejár. Ugyan az oldalak szerint a kölcsönvétel “free transfer” volt, de az Inter nem feltétlenül csinált hülyeséget. Adott volt egy játékosuk, aki ezen az őszön 4 meccset játszott, de összesen csak másfél meccsnyi időtartamot töltött a pályán. Magyarul annyira volt alapember, mint nálunk mondjuk Yepes… Úgy tudom, viszonylag nagy volt a fizetése is. A kölcsönvétellel nyilván együtt járt az is, hogy a Milan állja a játékos bérét. (Azért nyilván, mert más megoldásokra is volt példa már.) Ha ezt nézzük, akkor az Inter ugyan biztosan bukott azzal, hogy nem adta el Muntarit korábban, de pár milliót nyilván tudott spórolni a ghánai fizetésének átpasszolásával. Nyáron nyilván újra fogja a Milan gondolni a szerződését, és biztosan nem a mostani kondíciókat fogja ajánlani neki. Már persze akkor, ha akarja. Szerintem nem okozott csalódást Muntari. Mindenképpen megtartanám.

  • Köszönöm! Nem tudtam, hogy lejár a szerződése, de ez egyre jobban tetszik! A fizetése tiszta sor, azon biztos, hogy spóroltak a tavaszi szezonban jó 2-2,5 milliót, de persze nem tudom pontosan, hogy mennyi volt a fizu, csak feltételezem, hogy kb. 4-5 millió € lehetett. Azonban, ha azt nézzük, hogy az Internek 16 millió €-ba fájt és durván 8-10 milliót kaphattak volna érte, akkor…

   A lényeg az, hogy az Interről nem változott a véleményem. A lényeg az, hogy nálunk van, mi jól jártunk a kölcsönnel és remélem, hogy marad!

   • Én amilyen forrásokból hallottam Muntarit a Milan megveszi a szezon végén. A szezon eleje körül már tárgyaltak az inter és a Milan vezetősége hogy kellene nekünk Muntari de még nem lehetett megvenni szezon közben. Azt lehetett csinálni, hogy kölcsön adta az inter a szezon végéig és utána meg eladja nekünk. Egyébként Muntarinak jó helye van nálunk. Jó játékos és egy igazi bal lábas zseni!

    • Ha nyáron lejár a szerződése, akkor a Bosman-szabály értelmében nem kérhet érte pénzt az Inter, mert ezzel megakadályozná a szabad játékosmozgást! Szerintem nem az volt a baj, hogy nem lehetett megvenni, hanem az, hogy Gallianiék nem akartak fizetni érte, így hát kivárt a vezetőség és nyáron leigazolják ingyen.

     Ezt a “megvenni” dolgot úgy tudnám elképzelni, hogy fizettünk a kölcsönvételéért egy X összeget. Ez talán megmagyarázná azt, hogy miért nem adták el inkább télen.

 4. Sokan kételkedtek Muntariban, de bebizonyította hogy jó focista!!! Csak azt nem értem, hogy miért nem volt kezdő az Interben??? Nekünk jó kezdőnek, nekünk akik a scudettoért harcolunk, az Internek aki valószinü az EL-re is kevés lesz nem kellett!!! Nem értem, bár úgy tippelem mentális okai voltak a gyenge formájának az Interben!!! De hála istennek nem kellett nekik!!! Én mindenképpen megtartanám!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 5. Szerintem Sári egy gyöngyszem akit igen is csiszolni kell! Mindegy milyen úton jutunk hozzá! Muntari másik nagy igazolás lehet a nyáron (ingyen). Lássuk csak hogy állunk:
  Nyáron miénk lesz Fáraó elég szép kis összegért. Muntari és Montolivo úgy látszik ingyen (Szememben minőségi igazolás mind a kettő) Valamint Aqua 6millióért szintén megéri. Nem több, 2embert szeretnék még, esetleg 3at. 🙂

 6. El Shaarawy-nak nagyon örülök! Tehetséges a srác nagyon. Kell nekünk. Muntari szintén bizonyított azon a pár meccsén amin játszott. Szerintem az ő megtartásuk nem lehet vita tárgya. Emellett azonban, kellene két nagyobb top igazolás a keretbe, akikre áldozni kell. Nem kell sok játékost, venni csak kettőt: egyet a védelembe és egyet a középpályára. A csatársor Ibrával, Robinho-val, Pato-val rendben lenne (egyedül Pato-val kellene valamit kezdeni).

 7. Piszok jó kis játékos, jól cselez, bátor, szemtelen, hajtós, passzolni is tud, egyelőre úgy tűnik a terhelést is bírni fogja és nem sérülékeny. Új színt hozott a csapatba, én nyugodtabb vagyok ha ő kezd, mint ha pl. Robinho. Hülyeség lenne nem magunkhoz láncolni. Kb. akkora marhaság lenne, mint anno Gourcuff eladása.
  Még nincs készen de minden adott a fejlődéséhez és óriási potenciál van benne.
  Számomra nem kérdés, ha választani kellene közte és Lopez vagy Muntari között, őt választanám. De talán nem is kell választanunk.

 8. Egyetértek, rég volt ilyen tehetség az olasz ligában. Komoly képességeit jól kiaknázva igazi sztár lehet. Igazolásokat tekintve szerintem már Galliani és allegri szinte mindenre pontot tett.
  Montolivo úgyfest jön, Aqua marad, Muntari is szerintem marad mert bizonyított, Sári is marad.

  Maxi.. jó kérdés.. számomra ő nem bizonyított még eleget, de eldöntik a mesterek.
  szerintem csatárba “kidobott” Huntelaar, Boriello, Paloschi mind jobbak voltak. Lehet Paloschi-t még vsszahozzák kiegészítőnek.

  A brazilok szerintem távozni fognak Pato folyton sérült nem is igazán akar játszani talán. Robi ziccergyilkos.. jobb neki Brazíliában a VB előtt.

  Oda kellene még minőségi jó fizikummal is rendelkező támadó… Negredo, Van Persie, esetleg Leonardo Damiano