Az olasz élvonalban szereplő Lecce csapatánál kölcsönben szerepelő Luis Muriel iránt többek között az AC Milan és az Inter is hivatalos ajánlatot nyújtott be.

Mint már korábban megírtuk, a Milan is érdeklődik Luis Muriel iránt – aki jelenleg kölcsönben a Leccénél futballozik. A kolumbiai támadó teljes játékjogát ugyan az Udinese birtokolja, nagyon valószínűm hogy a játékos a nyári átigazolási időszakban távozni fog. A 20 éves csatár az RCN Mundonak elmondta, a Milan és az Inter is hivatalos ajánlatot nyújtott be felé.  “Az ügynököm ismertette velem, hogy az AC Milan és az Inter is hivatalos ajánlatot tett értem. Az egyetlen dolog, amit tudok, az hogy a szezon végén visszatérek az Udineséhez. Sok ajánlatot kaptam, majd meglátjuk mi történik” – mondta Muriel.

Muriel még 2010-ben igazolt az Udineséhez, majd egy évet kölcsönben a Granadánál töltött. A Lecce vezetősége 2011 nyarán vette kölcsön. A játékos 19 mérkőzésen 7-szer volt eredményes.

14 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Én örülnék neki! Nagyon ügyes a srác és a nagy csapatok ellen is igen hatékony. A hétvégén a Roma ellen is nagyon jól játszott. A kolumbiai iskola mostanában elég rendben van és ontja a jóféle játékosokat. Elfér, mert Patoban mindig benne van a sérülés, Pippo vagy lelép vagy visszavonul, a Paloschi fiúnál sokkal, de SOKKAL jobb, Ibra meg Cassano valószínűleg (az ő elmondásuk szerint) 3 év múlva visszavonul (Cassano lehet még hamarabb), Maxi Lopez meg ki tudja hol folytatja nyártól, tehát van helye a srácnak. Legalább is szerintem! Nem véletlenül várják tőle a csodát a Leccenél!

  Az átigazolási politikánkba jobban beleillik a srác 10-12 millióért, mint egy nagyágyú 30-40 millióért, de ha egy Ibra kaliberű játékost veszünk (szigorúan nem Balotellit) 24-ért, akkor kell a francnak, de nem hiszem, hogy egy ilyen “Ibra” üzletet nyáron össze tud hozni Galliani. Ha mégis, akkor puszi a kopasz fejére, de egy villámgyors cselkirály bombázó irányító mindenképp kell!!! Inkább abban kéne gondolkodni!

  • Lássuk csak a számok tükrében:
   Muriel: 20x volt kezdő és 3x csere 7 gól 4 gólpassz
   Paloschi 16x volt kezdő 9x csere 5 gól 3 gólpassz
   Azért ez sem mutat akkor különbséget, ráadásul ez a poszt (fiatal tehetség) nálunk már be van töltve FÁRAÓ!!!
   Gondolkodjatok! Remélem csak kamu! Esetleg a 2 brazil távozása esetén érdemes körül nézni a piacon. De én akkor is inkább Giovinco-t hoznám el a bukdácsoló Parma-ból! Ibra pótlására kellene egy igazi erőcsatár. Én mondjuk épp támogatnám Balotellit.
   De ha már tehetségek, nyáron a kis Boa is fantasztikusan mozgott, valamint van egy primavera gólkirályunk (Comi).
   Engem Maxi sem győzött meg eddig. Nem tudom megérne-e 8millát!?

   • Azon nem csodálkozom, hogy Maxi nem győzött meg, mert nem sokat játszott, de két meccset is köszönhetünk neki!

    Az a gyanúm, hogy Balotellit addig támogatnád, ameddig itt is el nem kezdené az okosságait. Tudom mire képes a srác, de amiket a pályán kívül és most már a pályán is művel, az felháborító. Én szégyellném, ha a kedvenc csapatomban játszana és így viselkedne, meg eltiltásokért agyonrúgdosna mindenkit. A másik gond vele kapcsolatban az, hogy iszonyatosan megterhelné a Milan budgetjét. Nagyon sokba lenne a srác.

    Itt most nem arról van szó, hogy legyen egy(!!!!) fiatal tehetségünk, hanem arról, hogy fiatalítsuk végre a csapatot, tehát nekünk nem egy(!!!) fiatal tehetség kell, hanem sok.

    Én ezeket a statisztikákat kicsit másképp ismerem.

    Muriel (20 éves): 23 meccs, 7 gól, 7 gólpassz
    Paloschi (22 éves): 29 meccs, 6 gól, 3 gólpassz

    Amint láthattad, én az irányító beszerzését preferálom, mert leginkább arra lenne szükségünk, hogy valaki tömje a kp.-ról a csatárokat lasztikkal. Ezért nem értek egyet az erőcsatár témával, mert a felívelgetéseket nem szeretem és tegnap is láthattuk, hogy gyakorlatilag semmit nem tudtunk kezdeni a Chievo ellen azzal, hogy előreküldtük a lasztit. Egyébként “erőcsatárnak” ott van a remek fizikumú Maxi Lopez. Nem Akkora állat, mint Ibra, de majdnem és azt is láthattuk, hogy ő is remekül tartja a lasztikat, de szerintem akkor sem ezt a felívelgetést kéne gyakorolni.

    Murielt azért tartom jó megoldásnak, mert az előkészítésekben is nagyon jó. Pl. a Napoli elleni meccsen nem egyszer az üres kapu elé játszotta be a lasztit, amit sajnos a társak elrontottak, de pl: Paloschitól nem nagyon láthattunk még olyat, hogy lenullázza a komplett Inter, a Napoli vagy a Roma védelmét többször egy meccsen. Simán el tudnám úgy képzelni a csapatot, hogy balról a Fáraó, jobbról pedig Muriel támogatná Ibrát, a középcsatárt.

    Szerintem Paloschit kellene eladni szépen a Chievonak és az érte kapott pénzt pedig Murielre költeni. Sokkal olcsóbb megoldás lenne, mint Balotelli és nem nullázná le a kasszát, ami azt jelentené, hogy legalább reménykedhetnénk más igazolásban is!

    A Comi témában egyetértek!

    • Ilyen összekötő, gyors támadó van ebben a keretben 4!!! Cassano, Pato,Robika és Sári. Most vegyünk még egyet??
     Szerintem épp tegnap bizonyította Paloschi határozottságát és erejét. Ettől függetlenül én hozzá sem ragaszkodnék. Ha a 2 brazilunkat elvinné valaki, abban az esetben én Pippo pótlására hoznék egy úgynevezett Centert/Erőcsatárt, régebben én pl Marouane Chamakh-ot említettem, mivel Arsenalnál perceket sem kap, szóval bagóért el lehetne hozni remélhetően. Magas, jól fejel, emellett mozgékony támadó. Kérdés egyáltalán tud-e még focizni!?
     Ami fontosabb lenne az Giovinco. Olaszország talán legtehetségesebb, még mindig fiatal, ugyanakkor tapasztalt játékosa. Parma óriási összegeket érte sem kérhet szerintem. + kp megerősítésére érkezik Montolivo, megtartanám Aqua-t és talán Muntarit is. Bár őt nagyon kis pénzért! Inkább Banega a Valenciából.
     Nagyából ennyi és meglátjuk ezek közül kit sikerül, kit nem,
     Mario más tészta. Milan drukker és ebben a csapatban egész másként viselkedne, hidd el! Amúgy Interben sem volt ennyit kiállítva.

     • Szerintem az baromság, hogy Balotelli itt másképp viselkedne. Ibra sem változott, ugyanaz a büdös paraszt maradt, aki volt, csak most Milan játékos és van bennünk némi elfogultság iránta. Ő mondta meg a frankót: ” A gyereket kiveheted a gettóból, de a gettót nem tudod kivenni a gyerekből”! Ha ide kerülne Mario, akkor lehet, hogy még inkább elszállna magától, hogy a kedvenc csapatában játszhat, de ezen kár is vitázni, mert se Te, sem én nem tudhatjuk, hogy milyen lenne, ha itt lenne, úgyhogy hiszem ha látom! Az ok, hogy a MC-ben szórja a gólokat, csakhogy ott elég brutál névsor van mögötte, akik teletömik lasztikkal, erre a marha meg sarokkal elbohóckodja… Az Interben természetesen nem volt ennyit kiállítva, hisz 17 éves korától 20 éves koráig játszott ott összesen 60 meccsen, Murinho keze alatt. Akkor még ő egy kis taknyos tehetség volt, egy kis senkiházi, akit az öregek össze-vissza rugdostak az öltözőben ha marha volt. A Cityben viszont kinyílt a csipa, mert oda már “sztárként” érkezett. Ha még hozzánk igazolna, az olaj lenne a tűzre!

      Cassanora mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy gyors és max két-három éve van hátra, ugyanúgy, mint Ibrának. Bár a svéddel és a Reallal kapcsolatban sokszor felröppentek pletykák, amik azért is érdekesek, mert valószínűleg a Real meg fog válni a nyáron Higuaintól. Na én neki nagyon örülnék, mert imádom nézni a játékát, de brutális pénzeket kéne kifizetni érte plusz a fizujára is rámenne a gatyesz. Robinho szerződése asszem a Brazil VB előtt lejár és szerintem még mielőtt lejárna eladjuk a Santosnak. Patoval szerintem egyelőre számoljunk 15 mérkőzéssel. Valószínűleg nyáron ne távozik, mert most szerintem senki nem fogja megvenni. Pippo lelép, úgyhogy egy mínusz már most biztos. MAxit pedig írtam, hogy ki tudja hol folytatja a nyártól, de szerintem nem nálunk. El Shaarawy rendben van, de két év múlva kell, hogy legyen mellette is valaki.

      A következő szezonra szerintem a csapatnál lesz Ibra, Pato, Robinho, El Shaarawy és Cassano, azaz 5, de inkább négy és fél. A BL indulásunk tuti, emellett ott a bajnokság és a kupa. Figyelembe véve a mostani szezont és a rengeteg sérültet szerintem igen is elfér a hatodik, aki ráadásul fiatalabb 8-9-10 évvel a Robiho, Cassano, Ibra hármasnál. Ráadásul az sem mindegy, hogy a srácot be tudod állítani a két csatár mögé arra a szerepkörre, amit Boa is játszik (felzárkózik általában jobbra afféle harmadik csatárnak). Emlékezz vissza, hogy Maxi csak azért érkezett, hogy megoldja a csatárgondjainkat szezon közben. Ha az említett öt csatárból kiesik valaki, mert biztos, hogy ki fog, hisz Ibra és Robinho, meg persze a Fáraó sem úszta meg kisebb sérülésekkel, akkor nem lesz kit pályára küldeni.

      Chamakh! Te jó ég! Az Arsenal egyik baklövése. Az azért sejtet valamit, hogy senkinek nem kell. No Comment! Szerintem nekünk nem az erőcsatár vonalat kellene ütni, hanem a technikás, kombinatív, nem felívelgetős, hanem földön passzolgatós, gyors játékot kellene tolni és az, hogy a vezetőség hivatalos ajánlatot tett Murielért, engem igazol.

      Giovinco rendben van, de ő a Parma egyetlen ékköve. Nem hiszem, hogy a könnyen elengednék. Ha a Genoabn játszana, akkor más lenne a leányzó fekvése, mert valószínűleg sokkal könnyebben meg lehetne szerezni. Egyébként nála is lehet jobb megoldás. Ott van pl: Affelay. Rongyos 3 milliójába volt a Barcának. Én nagyon jó játékosnak tartom, plusz megsérült nemsokkal azután, hogy a Barcához került és alig játszott valamit, ezért érte aztán tényleg nem lehetne túl sokat kérni! Ráadásul utrechti, mint Van Basten. Kell ennél több?

 2. Afellay érkezését én is preferálnám, márpedig azért, mert mindössze 3 millióért jutott hozzá a Barca és 17 meccsen játszott és ha jól tudom most is sérült, ergo alacsony áron jutnánk egy kitűnő játékoshoz, aki a szó szoros értelmében játssza a futballt, ezen kívül több poszton is bevethető, tud a középpályán, a csatárok mögött, de ha nagyon kell akkor a csatársorban is megállja a helyét, és nem utolsó szempont az sem, hogy holland…

 3. Legtöbb dologban egyetértünk. Affelay is jó játékos. Irányító a mai fociban nincs, a mi taktikánkban pedig helye se nagyon lenne. Nem is erőlteti Allegri. Futkosó törpéből van elég, most is azt mondom. Olyan se ártana aki gólt is rúg. Látható, ha Ibra nem rúg gólt akkor marad a fohász! 😀

  • Így igaz, azonban a taktikánkban van irányító poszt (de ahogy Te is írtad, ez már nem az a klasszikus irányító, mint annak idején. Én egy Kaká stílusú játékosra gondolok az irányító kifejezés alatt), csak a keretünkben nincs. 4-3-1-2-ben az a bizonyos 1 az irányító/támadó kp. Jó esetben ott egy cselkirály/passzgép/villámléptű/bombázó lenne (mint Kaká, sorry, de nekem Ő az etalon), de nekünk “csak” Emanuelson és Boateng van, meg néha Ibra lép vissza abba a pozícióba, amikor meddő minden megoldásunk és már unja magát elöl. Szerintem sokkal több gólt rúgnának a csatárok, ha nem kéne valakinek folyton visszalépkedni labdákért és csak a támadással és góllövéssel kellene foglalkozniuk.

   “Futkosó törpéből van elég, most is azt mondom.” Kérdem én: Akkor Giovincoval mi a helyzet? 😀

   Na jót dumáltunk! Köszi!