A  Milan a 2011/2012-es szezonban összesen 45 hivatalos mérkőzésen lépett pályára, abból 30 bajnoki, 10 BL, 4 Olasz Kupa és 1 Olasz szuperkupa mérkőzés volt.

Az idei szezonban a Milan lépett legtöbb alkalommal pályára hivatalos mérkőzésen a Serie-A-ban szereplő csapatok közül. Az Udinese 43, a Napoli és a Lazio 42, az Inter 41, a Juventus és az AS Roma 34 mérkőzést játszott.

Íme a Milan mérkőzései sorozatonként:

SERIE-A: 30 mérkőzés
BAJNOKOK LIGÁJA: 10 mérkőzés
OLASZ KUPA: 4 mérkőzés
OLASZ SZUPERKUPA: 1 mérkőzés

A fenti statisztikából az is kiderül, hogy a piros-feketék a 2011/2012-es idényt 53 hivatalos mérkőzéssel fogják zárni, miután még 8 találkozó van hátra a bajnokságban.

A szezonban legtöbbször – 41 alkalommal – Nocerino lépett pályára. Őt követi Emanuelson 38-cal, Thiago Silva 37-tel és Ibrahimovic 36-tal. A csapat házi gólkirálya Zlatan Ibrahimovic 29 góllal, a második Nocerino, a harmadik Boateng. Előbbi 10 az utóbbi 8 találattal.

10 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Ezzel nem teljesen értek egyet.
  Pont ez az újdonság a Milan játékában Allegrinek köszönhetően. Rengeteg figura, támadási kotta van kihegyezve középpályásokra. A csatárokra általában figyel minden védő. Ezt meglátva találta ki Allegri (gondolom), hogy próbáljunk középpályásokat helyzetbe hozni. Még ha meg is figyeli ezt az ellenfél, akkor sem hagyhatják szabadon a csatárokat, hogy középpályásokat védekezzenek le.
  Ennek köszönhető Nocerino gólérzékenységének ily drasztikus javulása, s a csatáraink gólképtelenségében is sok szerepet játszik, hisz kevesebbszer kerülnek gólhalyzetbe, mert nem mindig ők az utosló emberek, gyakran csak előkészítők, s ráadásul, azon kevés alkalommal is, mikor rájunk van kiírva a figura, rajtuk lógnak a védők, míg a középpályásainkon jellemzőbben kevesebb a piaóca az adott helyzetben.

  Ezzel együtt megsüvegelendő, amit tesz Noce, de ebben is keresendő, szerintem, a magyarázat.

  Boateng meg, szerintem a jelenlegi legjobb játékos az egész Serie-A-ban, csak a helyét kellene kitalálni. Lehet érdemes lenne inkább kőré építeni a csapatot, mint céltalanul szaladgáltatni. Nem sok olyan játékost ismerek, aki ennyire céltudatos, erős testfelépítésű, ennyi önbizalma van, s ilyen technikás, gyors, mint Boateng. A 3 leginkább lényeges alaptulajdonságból (Erő, gyorsaság, technika), már kettő is ritka és igen értékes, de benne mindhárom megvan. Szerintem a következő év(ek) róla fognak szólni…

  • Egyetértek az általad leírtakkal, ugyanakkor azért érdemes lenne megszámolni hány 100%-os ziccert hagyott ki idén Robinho, és ha ennek csak a 75%-át tekintenénk gólnak, akkor bőven ő lenne Ibra mögött a második a góllövőlistán. Itt első sorban erre gondoltam. A kis fáraónak még elnézzük a gólszegénységét, bár én azért többet vártam volna ettől, de majd idővel beérik és nagy játékos lehet belőle, ha csak nem csinálják vele is azt, mint Patóval. Pato petig no comment… szerintem az lenne a legjobb, ha megköszönnénk neki az eddigieket, és szépen elbúcsúznánk tőle, mert így semmi hasznát nem vesszük.. Cassano hálistennek felépülőben van, ő majd jövőre ismét bizonyíthat.

 2. Csak nehogy az a Scudettóba kerüljön hogy annyi meccset játszunk. Ezt a bajnokságot csak mi veszíthetjük el, s nem a Juve nyerheti meg. Ebben azért Conténak igazat adok. Viszont a Juventus még első éves klub és nincs össze szokva az ottani bagázs, ez az ami nekünk az előnyünkre szólhat az utolsó fordulókban 😉 Forza Milan !!!

  • Jaja nincs összeszokva a Juve.. csak veretlenek!.. de amugy, keringenek a pályán mint gólyafos a lvegőben..
   A Juventus sajnos, most igen jóformában van!.. És egy összeszokott bagázs lett belőlük!

   De a paralimpián nem nagy kunszt nyerni ha megvan minden végtagod..
   Tehát a Juve lehet akármilyen formában, a Scudetto nekik csak álom marad! 😀