Tegnap este adták át a szokásos Oscar del Calcio díjakat. A 2011-es év legjobbjai között tarolt a bajnokcsapat, az AC Milan.


Kilenc kategóriában adtak át elismeréseket a 15. alkalommal megtartott eseményen. A jelöltek listáját még tavaly decemberben közzétették, ebből pedig már sejteni lehetett, hogy a Milan uralja majd az estét.

Zlatan Ibrahimovic lett legjobb külföldi játékos és a legjobb játékos is. Massimiliano Allegrit választották az év edzőjének.

Thiago Silva kapta a legjobb védőnek járó díjat, míg Stephan El Shaarawy a Serie B legjobb játékosa lett. A Milan adta a legtöbb játékost az év csapatába.

Samir Handanovic, az Udinese hálóőre lett az év kapusa, az Udinese pedig az év klubja. Nicola Rizzoli kapta a legjobb játékvezetőnek járó elismerést.

Fabio Cannavaro és Alessandro Del Piero is karrierje elismeréséért kapott díjat. Fabio Capello megkapta a  Kritikusok díját.

Oscar del Calcio díjazottak:

Év Edzője: Massimiliano Allegri

dobogósok: Francesco Guidolin, Walter Mazzarri

Év Kapusa: Samir Handanovic

dobogósok: Christian Abbiati, Morgan De Sanctis

Év Védője: Thiago Silva

dobogósok: Andrea Barzagli, Mehdi Benatia

Legjobb Külföldi Játékos: Zlatan Ibrahimovic

dobogósok: Edinson Cavani, Samuel Eto’o

Év Játékosa: Zlatan Ibrahimovic

Év Játékvezetője: Nicola Rizzoli

dobogósok: Paolo Tagliavento, Paolo Valeri

Év Klubja: Udinese

Legtöbb Pont: Milan (80)

Legtöbb gól: Edinson Cavani (28)

Év csapata: Handanovic; Maggio, Thiago Silva, Nesta megosztva Ranocchia, Armero; Hamsik, Boateng, Motta megosztva Marchisio; Ibrahimovic, Cavani, Di Natale

 

17 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Gratula a díjazottaknak.
  Ibra valóban elképesztő. Mennyire szerethető ez az állat!!! Nélkülözhetetlen.
  csak megjegyezném… Ibra a tavalyi szezonban 14 gólt rúgott. Most még csak a félszezonon vagyunk túl, de máris elérte a 14 rúgott gólt. Remélem a szezon másik felében megduplázza ezt a számot és nem csak az év játékosa, de az Olasz gólkirály címet is elnyeri.
  Különben gólpasszokban is bővelkedik.. sokszor ő késziti elő az akciót másoknak, irányít, cselez, védekezik, labdát szerez… Univerzális játékos…
  Ezt nyilatkozta: “I’m better than last year and I feel like the leader of this team,” he said. “We have to continue like this. Against Novara we played a great game.”
  Így igaz, ő vezeti a csapatot. Egy igazi vezér!!!
  nagyon örülök Silva-nak, és nestának is, hogy ilyen idősen is őt válsztották be az év csapatába. A belső védő párosunk, nem csak Olaszországban lenne a legjobb.
  El Saarawy és Boateng kitüntetésének is nagyon örülök.
  csak így tovább. kell egy kis erősités a télen…mindenképp, hogy ezeket a szép eredményeket jövőre is hozni tudjuk.

 2. Gratulálok mindenkinek! Bocsássatok meg de én Allegrit nem mondanám a legjobb edzőnek csak azért mert rögtön az első évben bajnokságot nyert a Milannal.
  A többiek előtt viszont emelem kalapom. Még Del Piero előtt is aki megérdemelten kapott életműdíjat, amit jövőre remélem Nesta fog kapni!! Boatengnek, Silvának és Sárinak pedig egy nagyszerű ösztönzés ez a díj a továbbiakra.

  FORZA MILAN!!