2022. szeptember 25., vasárnap

Milan-Inter: Meccs előtti nyilatkozatok

-

Ahogy ilyenkor lenni szokott, napokkal a városi rangadó előtt elkezdődik a szócsata a felek között. A mérkőzésig hátralévő pár napban időrendben igyekszünk közölni a megjelenő nyilatkozatokat.

írásunk folyamatosan frissül…

január 15.

Adriano Galliani

“Rendkívül fontos találkozót játszunk egy nagyon erős csapat ellen. Az Inter csodálatos kerettel rendelkezik.

Emlékszem pár évvel ezelőtt már mondtam, hogy Allegri a megfelelő a ember a Milan számára. Megérdemli az új szerződést, mert remek munkát végez, első évében megnyerte a bajnokságot. Természetesen volt megbeszélés a szerződés anyagi részéről is, de a mai gazdasági helyzetben ez teljesen normális. A végén megegyeztünk.

Pár napja beszéltem Cassanóval. Bízunk benne, hogy a lehető leghamarabb visszatér. Ami Gattusót illeti, túljut ezen a sajnálatos sérülésen.”

január 14.

Claudio Ranieri

“Ez a meccs mindig más, mint a többi. Érzelmekkel teli a szurkolók és a játékosok számára is.

A Milan vezeti a bajnokságot, tizenkét forduló óta veretlen. Tiszteljük őket, de a célunk a győzelem. felkészültünk erre a mérkőzésre, jó formában vagyunk, szóval az Inter készen áll.

Nem tudom hány percet tud játszani Sneijder, mivel november óta nem lépett pályára. Nagyon örülök, hogy újra látom a többiek között Christian Chivuval és Forlannal együtt. Sajnos Dejan Stankovic ma újra fájdalmat érzett a lábában.

Nem fogok panaszkodni, mert nagy kerettel dolgozhatok és van kiből választanom. A probléma egy edző számára akkor kezdődik, amikor döntéseket kell hoznia a kezdőcsapatot illetően.

Sokszor kapunk gólt az ellenfél első kontrájából, szóval erre figyelnünk kell. A Milan nagyon jól játssza ezt a játékot.

Fordulópont-e a derbi? Fontos a három pont egy rangadón, ahogy a Juventus, a Napoli és az Udinese elleni meccseknél is elmondtuk. Már három ilyen ki-ki meccset veszítettünk a szezonban.

Ha nyerünk holnap, a Milan fontos pontokat veszít, mi pedig tényleg elhihetjük, hogy újra a bajnoki címért küzdünk. Ha mi veszítünk, akkor még mindig marad húsz mérkőzés, hogy felzárkózzunk.”

Massimiliano Allegri

“Ez a hét eseménydúsra sikerült.  Nyugodtan dolgoztunk, a sok csapatot érintő hír ellenére is. Sosem mondtam, hogy el akarom adni Patót. Ez egy sima átigazolási ügylet volt, hogy pótoljuk Cassanót. Az sem igaz, hogy rossz lenne a viszonyom Patóval. vele és minden más játékossal is normális profi kapcsolatban állok.

Normális, hogy néha kispadra kerül, ahogy más is. Nem játszhat végig mindenki minden meccset. A képességeit senki sem kérdőjelezi meg. Érkezik-e Tévez? nem tudom, de most nem is akarok ezzel foglalkozni, most a legfontosabb a derbi.  Ami a szerződésemet illeti, sosem volt vele gond, csak idő kérdése volt, hogy aláírjuk.

Azt gondolom, hogy Claudio Ranieri érkezésével másképpen kezdett el játszani az Inter.  Jó formában vannak, megtalálták az egyensúlyt a csapatban.

A derbit mindig kitüntetett figyelem övezi, és nagy koncentrációt igényel a csapatoktól. Nincsenek túl messze tőlünk a tabellán, szóval mindenképpen nyerni kéne. Egy siker ezt jelentené, hogy jelentősen csökkentenénk az Inter esélyét a bajnoki címre.

Kevin-Prince Boateng jól játszott az Atalanta ellen, míg Urby Emanuelson jó megoldás lehet a trequartista pozícióban.  de még az is elképzelhető, hogy egyszerre küldöm pályára Patót, Robinhót és Zlatan Ibrahimovicot.”

január 13.

Zlatan Ibrahimovic

“A Milan-Inter előtt mindig megnő az érdeklődés, minden újság ezzel foglalkozik, ez egy presztízs mérkőzés mindkét klubnak. Nagyszerű találkozó és egy nagy kihívás is egyben. Az egész világ ránk figyel ilyenkor, ezért nagyszerű érzés pályára lépni. Természetesen a bajnoki cím szempontjából is fontos a mérkőzés.

A játékosok is sokat gondolnak a találkozóra. Ami a pályán kívül az igazolások körük zajlik, az a vezetőség dolga. Természetesen mi is olvasunk újságot és tudjuk mi történik, de most csak a vasárnapi meccs foglalkoztat bennünket.

Csak a saját meccsünkkel akarunk foglalkozni és nem érdekel, hogy a Juventus mit játszik. Felkészültünk a derbire.”

Diego Forlan

“Mindig arról álmodoztam, hogy egy ilyen mérkőzésen legyen alkalmam játszani. Uruguayban, amikor még gyerek voltam, sok Milan-Inter meccset láttam: elképzeltem, amint játszom, és az utolsó percekben gólt szerzek. Reméljük, hogy nyerni tudunk ezen a nagyon nehéz mérkőzésen. A szezonunk rosszul kezdődött, de most már jobbak vagyunk.”


Thiago Motta

“A Milan várhatja jobb helyzetben a rangadót, ezt a táblázat megmutatja.  Ők vezetik a bajnokságot és hazai pályán játszhatnak. Persze az is igaz, hogy nekik van több veszítenivalójuk. Most azt mondanám, a bajnoki elsőség jelenleg nem reális számunkra. Talán két-három hónap múlva az lesz.

Ranieri rájött arra, hogy mindenkit a megfelelő posztra kell tenni. A mindent megnyerő csapat három éve volt, nem most. Ennyi év hosszú idő a fociban. Három év múlva a Barcelona sem az lesz, ami most.”

Kevin Prince Boateng

Mi vagyunk az erősebb csapat és szeretnénk kiütni az Intert a bajnoki címért folytatott harcból. Imádom a derbit megelőző hangulatot a városban. Mindenki megőrül ilyenkor.

A bajnoki címért jelenleg a Juventus a legnagyobb riválisunk. tetszik a játékunk, mindig jól szórakozom amikor a meccseiket nézem.”


Esteban Cambiasso

“Allegri szerint kiszállunk a bajnoki címért vívott harcból, ha veszítünk? Mindenki igyekszik fejben is lejátszani a saját mérkőzését. Talán azért mondott ilyet, hogy  támadó focira buzdítson minket, hogy kinyíljunk hátul. talán ezt szeretné, ilyen meccset képzel el. Bízunk benne, hogy az Inter nyer, de ez majd kiderül a pályán.

A derbi mindig különbözik a többi meccstől, ezzel így vannak a Milan játékosai és mi is. Az utolsó nap aztán erre is ugyanúgy készülsz rá, mint a többi találkozóra.”

január 12.

Thiago Silva

“Az Inter sokat javult az elmúlt hetekben. Tiszteljük őket, de nem félünk tőlük. Ha egy valakit kell megneveznem, akkor azt mondanám, hogy Militóra kell nagyon odafigyelnünk, ő egy nagyszerű játékos.

Egy brazilnak nem könnyű megszoknia az olasz stílust, így boldog vagyok, hogy nekem sikerült ez és büszke vagyok arra is, hogy viselhetem a kapitányi szalagot.”

Massimiliano Allegri

Ez más lesz, mint a korábbi derbik. Hacsak valami nagyon váratlan dolog nem történik, akkor az Inter győzelmi kényszer alatt játszik majd, mert csak így marad esélye versenyben lenni a bajnoki címért. Jó formában vannak, ezt a Parma elleni sikerük is mutatja. Ez a szezon legjobb Intere, de mi is jók vagyunk, hiszen régóta nem találtunk legyőzőre. Biztos vagyok benne, hogy nagyszerű találkozó lesz egy nagyon jó Milannal.”

Diego Milito

“A Milan remek csapat, de mint mindenkinek, nekik is vannak gyenge pontjaik, amiből előnyt kovácsolhatunk. csodás érzés egy városi rangadón játszani. Bízunk benne, hogy remek meccs lesz és mi nyerünk. Mit ígérek a szurkolóinknak? Ahogy mindig, most is maximumot igyekszünk nyújtani.

Tudjuk, h ogy ez a találkozó nagyon sokat jelent a szurkolóknak, de ezzel mi is így vagyunk. keményen edzünk és reméljük, hogy jól sikerül a mérkőzés.”

január 11.

Claudio Ranieri

“Nem akarom elhárítani a felelősséget, de a jelenlegi helyzetben a nyomás a Milanon van. Most mi vagyunk lejjebb a tabellán, ők pedig vezetik a bajnokságot.  Nekünk majd a második derbi, a májusi mérkőzés lesz igazán fontos. legalábbis ezt remélem, mert az azt jelenti majd, hogy még mindig versenyben leszünk az aranyért. Most arra koncentrálunk, hogy az őszi szezon meccseit jól zárjuk le és a szezon második fele jobb legyen, mint az első volt.

Munkával és türelemmel sikerült a megfelelő útra terelni a csapatot.  Amikor megérkeztem, a helyzet komplikált volt, a keret idősebb tagjai segítettek nekem. Láttam rajtuk, hogy szeretnének javítani a dolgokon. Sosem csüggedtem, akkor sem, mikor nem ment minden a legjobban.”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

8 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. “Sosem mondtam, hogy el akarom adni Patót. Ez egy sima átigazolási ügylet volt, hogy pótoljuk Cassanót. Az sem igaz, hogy rossz lenne a viszonyom Patóval. ”

    Hogy pótoljuk cassanot… Akkor miért nem vettük meg Tevezt?? Nem adtuk el patot, akkor nem jön tevez.. Akkor mégsem cassano pótlására akartuk megvenni…

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS