MASSIMILIANO ALLEGRI

„Továbbra is úgy kell nyernünk, hogy közben nem kapunk gólt. Fontos volt, hogy tartsuk a lépést a Barcelonával, hogy mikor egymás ellen játszunk a San Siróban, azonos pontszámon legyünk. Most már szinte biztos, hogy továbbjutunk a csoportból. Örülök, hogy lehetőséget adhattam Taiwónak, hogy megmutassa milyen jó játékos. Edzéseken is egyre jobb teljesítményt nyújt. Sok gólszerzési lehetőségünk volt, de sokat elpuskáztunk. Aztán végül sikerült betalálnunk. Az egyetlen kapunkra veszélyes helyzet Van Bommel labdaeladása után alakult ki. Csoportelsők akarunk lenni, ezért természetesen győzni megyünk Minszkbe. Úgy tűnik, hogy a hétvégén már számíthatok Ambrosinire is. Thiago Silva állapotát még megvizsgáljuk a következő pár napban. Továbbra is koncentrálva kell játszanunk. Úgy tűnik, hogy a válogatott szünet nagyon jól jött nekünk, de most nem szabad lassítanunk. Kemény meccs lesz a Lecce ellen, de a bajnokságban nincsenek könnyű találkozók.”

ZLATAN IBRAHIMOVIC

„Jó meccsen vagyunk túl, sok helyzetet dolgoztunk ki. A legfontosabb persze a győzelem. Bízunk benne, hogy a jövőben is így vagy még jobban játszunk majd. Boldog vagyok az eredmény miatt. A csapat sokat segít nekem, a csapatársak nélkül nem tudnék ennyi gólt szerezni. A csapat a legfontosabb. Abate remekül játszik, nagyon sokat fejlődik, de nem akarom, hogy kiengedjen, ezért hajtom a meccseken. Egyikünk sem engedheti meg, hogy lazsáljon. Továbbra is keményen kell dolgoznunk annak érdekében, hogy jobbak legyünk és még többet érjünk el, mint tavaly. Minden trófeát szeretnénk begyűjteni.Boa csodálatos gólt szerzett, örülök a sikerének. Ha így folytatjuk és képesek leszünk sorozatban nyerni, akkor nem lesz semmi probléma. Bízom benne, hogy ez a győzelem magabiztosságot ad a következő meccsre is. Győzni megyünk a Leccéhez.

Nem vagyok boldogtalan. Meg kell tanítanom mindenkit svédül, mert senki sem értette, hogy mit mondtam abban a nyilatkozatban. Jól vagyok és ezt a pályán fogom bizonyítani.”

TAYE TAIWO

„Örülök, hogy játszhattam ezen a meccsen és segíthettem a csapatot. Megmutathattam, hogy mire vagyok képes igazából. Egyre magabiztosabb leszek a pályán és azt hiszem ez látszik a játékomon is. A bajnokság nagyon nehéz. Sok DVD-t nézek, hogy megtanuljam, mi a feladatom. A Bajnokok Ligájában minden más. Ezt jobban ismerem, mint az olasz bajnokságot, hiszem több meccset játszottam a sorozatban. Úgy gondolom, hogy a Milan egy olyan klub, mely minden sorozatban esélyes a végső győzelemre. Jó a kapcsolatom Cassanóval, ő egy vidám fickó, mindig mosolyog. A milanellói központ hangulata is remek. Az ember csak boldog lehet egy ilyen közegben.”

MAURO TASSOTTI

„Jól kezdtük a találkozót, agresszívan játszottunk és kialakítottunk helyzeteket. Sajnos nem használtuk ki ezeket és benne volt az is, hogy gólt kapunk, de Abbiati megmentett minket. A vezető gólunk után megnyugodtunk és minden könnyebben ment.  Aquilani és Nocerino is válogatott játékos, tehetsége futballisták. A szezon elején voltak  kisebb problémáik, mert még nem ismerték a csapatot, kevesebb edzettek a többiekkel. A sok sérült miatt azonban egyből a kezdőben találták magukat és játszaniuk kellett. Taiwo ismeri a Bajnokok Ligáját, itt könnyebb a dolga. Azt kérjük tőle, hogy többet védekezzen. Talán az előző klubjában támadóbb felfogásban játszhatott. Mexes rendben van, csak játékra van szüksége, de nem dobhatjuk egyből is a mélyvízbe. Szépen lassan kap majd egyre több lehetőséget. Úgy terveztük, hogy több időt kap a meccsen, de az eredmény túl szoros volt ahhoz, hogy hamarabb bevessük. Boateng? Kicsit túl sok spekuláció látott napvilágot vele kapcsolatban , nem tudjuk miért. Amint felépült, visszatettük a csapatba. Sokat fejlődik, a képességei pedig mind fejben, mind a lábában megvannak.”

ANTONIO NOCERINO

„Nagyon jól érzem magam ilyen játékosok között, így minden egyszerűbb. Egy kis időre volt szükségem, hogy beilleszkedjek. Most már minden jó úton halad. Jobb fizikai állapotban vagyunk, sokan visszatértek a sérülésből, így minden könnyebb. Öt évet játszottam a baloldalon, így ezt tartom az igazi posztomnak. Mindig készen állok a bevetésre, bárhol is kell játszanom, de egyértelmű, hogy a megszokott posztomon jobb teljesítményt nyújtok, hiszen ismerem a mozgásokat. Miért tudok sokat futni?Ha ez így van, az csakis azoknak köszönhető, akik edzenek minket.


Amit a válogatottnál nyilatkoztam, azt félreértették. Nagyon jó a kapcsolatom Gattusóval, már egy ideje ismerem őt és csak jót tudok róla mondani. Ő egy igazi legenda, aki történelmet írt a klubbal. Szerintem nem szabad vele összehasonlítani engem. Én nem az ő cseréje vagy helyettesítője vagyok. Bízom benne, hogy együtt is játszatunk, amikor majd visszatér. Nagyszerű ember és nagyszerű játékos.

Az előző idényben 4-0ra nyert a csapatom a Lecce ellen, bízzunk benne, hogy ez egy jó jel. Úgy kel folytatnunk tovább, ahogy a válogatott szünet után elkezdtük. Minden meccsen nyerni akarunk.”

PHILIPPE MEXES

„Nagyon megérintett a mai este. A visszatérésem szeretném a családomnak ajánlani és mindazoknak, akik közel állnak hozzám. Annyira fontos nekem, hogy újra pályára léphettem. Büszke vagyok rá, hogy viselhetem ezt a mezt. A mai győzelem fontos volt a Bajnokok Ligája szereplésünk szempontjából. Még egy kis hit mindig hiányzik belőlünk a pályán. Nem volt egyszerű beszállni a meccsbe, de ilyen csapattársak mellett egyszerűbb a játék. Igyekszem minden tudásomat a csapat segítésére fordítani. Meccsről-meccsre haladunk. A bajnoki tabellát majd a karácsonyi szünet után kezdjük el nézegetni. Bízunk egymásban és közösen megyünk előre. Reméljük megtörjük a trendet és tíz év után végre nyerünk Leccében.”

7 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Jó tudni, hogy Allegri is olvassa azokat, amiket írok… 😀 Valami ilyesmit akartam volna hallani (illetve ezt hiányoltam) az ezt megelőző nyilatkozatában Taiwoval kapcsolatban. A szerdai meccs közben – mikor arról ment a vita, hogy Mexés beáll-e – arra tippeltem, a francia akkor lép majd pályára, ha megszerezzük a második gólunkat. És lőn. Örülök, hogy Tassotti is ezzel magyarázta, miért nem 1:0-nál állt be Philippe. Érdekes, hogy Ibra mennyit változott. Korábban nem nagyon méltatta a csapattársait, most meg itt fényezi Abatét… Ha a Barcelonára igaz, hogy “több, mint egy klub”, akkor ez ránk is vonatkozhatna akár. Örülök a jó hangulatnak a csapatnál.

    • Ez viszonyítás kérdése, számomra a Barca csak 1 klub, a Milan több annál. Jó nyilatkozatok amúgy, mindenki boldog, a helyzetünk is remek… 🙂

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet