Didac Vila szerint Allegri nem bízott benne

27

Meglepő nyilatkozatot tett az AC Milan fiatal játékosa, Didac Vila, aki januárban az Espanyol csapatából érkezett a piros-feketékhez, de fejlődése érdekében kölcsönbe visszakerült korábbi klubjához. A balhátvéd a Milánóban eltöltött fél év alatt csak az Udinese elleni – a Milan számára már teljesen tét nélküli – mérkőzésen léphetett pályára, de Didac szerint nem a kevés játéklehetőséggel, hanem a bizalom hiányával volt a probléma.

”Az első olaszországi tapasztalataim nem voltak túl jók” – nyilatkozta Didac Vila a Sport.es portálnak. ”A probléma nem a kevés játéklehetőség volt, hanem hogy az edzőm soha nem bízott bennem igazán. Már az elején sem szerepeltem a terveiben, ami szerintem nem normális.”

Didac Vilának ugyan nem tetszett Allegri bánásmódja, de remek véleménye van a klub alelnökéről, Adriano Gallianiról.”Galliani egy legenda, és nagyon kedves ember, aki nagy bizalommal volt irántam. Mindig azt mondta, hogy legyek türelmes. Remek a kapcsolatom vele, és a fiával is.”

27 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. JOGOS! JOGOS! Sajnálom ezt a srácot….Allegri nem bízott benne… 1 nyomorult lehetőséget kapott… és hasonló kép Urby is.. pedig szerintem be kellene építeni a fiatalokat… mert ha így folytatjuk az öregek 40 évesen is itt fognak focizni………. de akkor nem a BL-ért…. hanem az első osztályban maradásért fogunk küzdeni….

 2. en is elegge szomoru vagyok hogy lehetoseg adasa nelkul ki nem probalt,fiatal jatekosokat veszunk majd adjuk…eleg sajatos modja a csapatepitesnek:)….

 3. Lehet hogy Mr. X.-el párhuzamosan kellene egy új EDZŐ is, aki merne kockáztatni? Jók az idősebbek, szó se róla, de szerintem csak cserének max. 1 félidőre. Jöjjenek a fiatalok!!!

   • Volt már ilyen a közelmúltban a real margitnál asszem Bern Schuster-t vagy capellot küldték el miután megnyerte a bajnokságot.

   • Totál egyetértek.Vila elmondta hogy Ő mit gondol.Allegrinek biztos megvolt az oka hogy miért döntött így.Bajnokságot nyertünk, ezzel pedig nagyon nem lehet vitatkozni.És bizony mi már jó régóta áhítoztunk erre a bajnoki címre.Az meg hogy szerencsével lettünk bajnokok Jézusom mekkora egy hülyeség.

  • Mondasz valamit. megmerem kockáztatani, hogy Allegri nem éri meg a szezon végét. Egy kiváló edzőnél ilyen Gattuso Seedorf meg Ambrosini Bonera Antonini még a padra sem ülne. Allegri simán kezdeti a kiégett öreg semmi játékosokat. Még a real túl adott imádott ikonján Raulon addig a Milanba 50évig itt fognak rohangálni a felsorolt játékosok, ez szégyen! Hogy ezt nem látja meg a vezetőség ez szánalom!

 4. Azért ebben a bajnoki címben volt egy hatalmas adag szerencse is, bár az is kell a fociban. Az a gondom vele, hogy ott ülnek a kispadon, vagy kölcsön adva valahová a fiatalok, a kezdőt pedig úgy rakja össze ahogy. A Milan játék sebessége szerintem ez miatt jó esetben átlagosan közepes. Lehet hogy másik edző más szemlélettel ebből a keretből is többet tudna kihozni.

 5. Lehet hogy nektek van igazatok, de én nem sok olyan meccsre emlékszem az elmúlt szezonból, amire azt lehetett volna mondani hogy letaroltuk az ellenfelet egy gyors kreatív játékkal. Olyanokra viszont emlékszem amikor a végig nyűglődték a fiúk a meccset, és a “147”.-ik percben valahogy bekotortak egyet.

  • Ezzel a középpályával senk se várjon gyors játékot és Mourinho sem nyert volna többet egy ilyen kerettel, Allegri egy nagy edző. Seedor, Gattuso és Bommel már lassuak és ez az egész mérkőzésre rányomja a pecsétjét. A jövő középpályája elkezdett kiépülni Boateng személyében és az éven van esély hogy még 2 középpályás érkezik, szerintem Montolivo és Fabregas lesz az és Bommellel kiegészülve egy óriási középpályánk lesz. Az éven biztos tovább jutunk a BL-ben mint tavaly és szerintem a Scudetto is a miénk lesz.

 6. Na nee! Egy fiatal játékos nem kapta meg a bizalmat, kicsit sértődötten nyilatkozik, és máris le kéne váltani Allegrit? El vagytok tévedve! Ebből a keretből ki hozott volna ki többet? Egy olyan keretből, amelyikben a legnagyobb terhelés közepette 3 középpályás volt egészséges (ugye még emlékszünk arra, hogy Thiago Silvának kellett védekező középpályást játszani?), és ahol 2-3 új ember játékát kell a középpályán pillanatok alatt összehangolni. Egyébként Emanuelson Didachoz képest sok lehetőséget kapott. Egyébként meg egy csúcsformában játszó Seedorf vagy az igencsak hasznos Van Bommel helyén kellett volna játszatnia? Abate is fiatal, ősz elején még katasztrófa volt a játéka, mégis élvezte a bizalmat, és az egyik legjobb játékosunkká vált. Az inter és Napoli elleni győzelmek is utolsó pillanatos, kiszenvedett sikerek voltak? És igaza van HORY94-nek! Ki kéne rúgni egy olyan edzőt, aki kezelni tudja a balhésabb játékosokat és úgy tud bajnokságot nyerni, hogy kirúgja a világ egyik valaha volt legjobb játékosát, Ronaldinhót? És akkor még bele sem mentem abba, hogy milyen éles kontraszt volt Leonardo Milanjának (és interének) és Allegri Milanjának a védekezése között. De ti rúgjátok ki csak az ilyen edzőt, egyetlen, nem is éppen meghatározó játékos mellőzése miatt! Év viszont kíváncsi leszek mit tud kihúzni egy olyan csapatból, amelyiknek az elejétől fogva rendelkezésére állnak a kulcsjátékosok, és a saját, nem pedig az orvosok elképzelései szerint tudja majd rotálni a keretet.

 7. nem itt nem az a probléma, hogy kezdetektől nem volt bizalom, és hogy kölcsönbe vissza került előző csapatához.. ami mondjuk eléggé megalázó tud lenni…. a gond azzal van, hogy ha valóban nem szerepelt Allegri terveiben már az elejétől fogva, akkor mi a fenének igazoltuk le??? MIre volt ez jó???? nem értem minek igazolunk olyan játékosokat akik nem kellenek, ahelyett hogy azokat hoznánk akikre szükség van és akikkel Allegri is számol, mert szerinte jobb lesz a csapat vele. ha nem volt rá szükség nem kellett volna ide hozni és kész….

 8. Ha több időm lesz, készítek egy statisztikát a jó meccsekről, és a nyögvenyelősekről. Másik, hogy mióta “haza küldte” Ronaldinhót, ő is megtáltosodott. Nem mintha előtte nem játszott volna hasznosan a Milánnál. Azt is össze számolom hogy mennyi gól passzt adott Ronaldinho míg itt volt. Itt egy kis ízelítő a Milánnál már feleslegessé vált “öreg”-től.
  http://www.youtube.com/watch?v=4k8O_pKLIQs
  Én ezt a focit csípem.

 9. Szerintem is nagyon sokan tévúton járnak Allegri elküldésével kapcsolatban. Az ő leigazolása a tavalyi szezonban majdnem annyira fontos volt mint Ibra megszerzése. Egy olyan kerettel sikerült bajnoki címet nyernie, ahol a középpályán nagyon sok hiányosság volt. Ez az oka a lassú játéknak, és ezért gondolkodik új középpályásokban a vezetőség. Nem tökéletes edző, de ne felejtsük el, hogy még fiatal és bőven van lehetősége fejlődni. Elsősorban a rutin tekintetében.

  Emlékeztetnék mindenkit arra, hogy Allegrinél többé-kevésbé az aktuális forma volt előtérbe helyezve. A korábbi alapemberek közül Pirlo és Ronaldinho a gyenge teljesítménye végett igen hamar kikerült a kezdőből, és helyettük beépített két új, hasznosabb tagot van Bommel és Boateng személyében. Seedorf ugyan sok lehetőséget kapott a rosszabb időszaka alatt is, de meghálálta a bizalmat mert tavasszal a csapat vezére volt.

  Ti pedig azért akarjátok kirúgni, mert nem épít be egy olyan Emanuelsont, aki képtelen volt jó teljesítményt nyújtani a csapatban, és a játékrendszerünkben nincs is posztja? Fiatal az egyszer igaz, de ennyit azért nem ér, hogy bajnok-edzőket rugdossunk ki miatta. Dídac pedig egy remek tehetség, de a védekezése egyelőre kevés a Serie A-hoz. A helyette játszó Zambrotta teljesítményével senki nem lehetett elégedetlen, mert tapasztalatával és védői munkájával magasan kiérdemelte a kezdőt.

  Ez a be kell építenünk a fiatalokat meg hatalmas marhaság. Ha Merkel, Strasser, Dídac, Urby, Paloschi, Aidiyah, Montelongo stb. akkora ászok lennének akkor alighanem kirobbanthatatlanul a kerethez tartoznának. Azok, akik mutattak valamit a fiatalok közül (Abate, Boateng, Pato) most egyértelműen alappillérei a Milannak. A többiek azonban vagy nem elég érettek vagy nem elegendőek a Milanhoz. Írtam már, de nem az számít, hogy ki hány éves, hanem az, hogy milyen játékerőt képvisel. És ha Seedorf, Gattuso vagy akár Ambrosini minőségben felettük áll akkor én is őket hagynám a nagy csapatban. Nyilván fiatalítani kell, de ez most csak igazolásokkal megy. Várjuk ki a szezon végét, amikor kiderül, hogy kik érkeznek, és majd akkor lehet problémázni.

 10. A fiatalításnak két véglete van, az egyik amit mi csinálunk, jó-jó vannak tehetséges fiatal srácok, de vagy kölcsönadjuk őket, vagy elfelezzük a tulajdonjogukat. Nem így kellene csinálni, persze nem azt mondom, hogy esztelenül csak huszonéves srácokat játsszassunk, mint az Arsenal(!!!). Ha egy fiatal tényleg jó akkor miért nem játszik pár meccset, vagy miért adjuk kölcsön???Tudom azért, hogy fejlődjön, de akkor soha nem fog tudni beépülni a rendszerbe. Pedig lassan 3-4 igen meghatározó játékosunk fogja szögreakasztani azt a bizonyos cipőt. És majd akkor mi lesz???? Esztelenül fogunk a fejünkhöz kapkodni, hogy vajon kit vegyünk a helyükre???? Remélen nem lesz igazam, de ha így folytatjuk…:(

 11. nekem az a bajom,hogy 2 vkp-ssal äll fel Allegri folyamatosan,es a kis csapatok ellen semmit sem tudunk kreativitäsban,mert Flamini,Gatta……nem ertenek a tämadäsokhoz.Boa,Fabre,mondjuk Bommel kozeppälya kellene.

 12. milanfan10 mond valamit…… én is erre utaltam…. hogy a fiatalokat be kéne építeni… én egyáltalán nem akarom elküldeni Allegrit….. de igenis egy hibájának mondható h nem építi be a fiatalokat…. nem hiszem h annyira ügyetlen ez a spanyol srác h 1 meccset érdemeljen…. és Urby igen jobb mint pár állandó keret tag…szerintem…. lendületet és a gyorsaságot a fiatalok fogják bele vinni a játékba…. és a BL-re akkor leszünk esélyesek.. mert ezzel az “öreges” focival… olasz bajnokit még csak csak be lehet szerezni… de bl trófeát….. nem hinném..

 13. Úgy gondolom, változott a helyzet ahhoz képest, ami tavaly volt Leonardoval, aki az általa kért játékosokat nem kapta meg. Most Allegrinél mintha más lenne a helyzet. A vezetőség látta, hogy mennyire beváltak Allegri húzásai, hogy tudja kezelni a játékosokat, ez pedig azt jelenti, hogy bíznak benne az átigazolások terén is. A spanyol sráccal kapcsolatban nem tudom, mi a helyzet (Allegri kérte őt vagy a vezetőség akart egy “valamire majd csak jó lesz” balhátvédet), de alapjában véve meg lehet érteni egy ilyen nyilatkozatot. Nem biztos, hogy profira vall, hogy ilyeneket mond, de ez más kérdés. Allegri az idény elején igenis használta a fiatalokat. Már leírtam egy korábbi cikknél, hogy ahogyan élesedett a bajnoki címért a küzdelem, és elérhetővé vált a scudetto, úgy lett egyre óvatosabb Allegri. Szerintem jól tette, hogy a bajnokság hajrájában (ne feledjük, többször voltunk ott, hogy nagyon megközelíthetett volna bennünket az üldöző két-három csapat) kevesebbet használta a fiatalokat. Ki az a hülye, aki pl. az egészséges Van Bommel helyett mondjuk Strassert tette volna be a csapatba? El kell fogadnunk, hogy nálunk nincsenek olyan szintű fiatal játékosok, mint egy Barcelonánál. Lehet dicsérni Paloschit, de szerintem nem véletlen, hogy minden lehetséges igazolásnál szóba kerül a neve mint lehetséges cserealap… Didac Vila inkább elgondolkodhatna azon, miként fordulhatott elő az, hogy még Antoninivel szemben sem tudta biztosítani a helyét a csapatban… Azért az elmúlt idények nem arról szóltak, hogy dögerősek lennénk a balhátvéd posztján. Didac Vilának nem Marceloval meg mondjuk Evrával kellett megküzdenie a helyéért, hanem Antoninivel meg Jankulovskyval (talán még Zambrottával). És ha valaki nem képes meggyőzni az edzőt, hogy jobb a gyorsasága 30%-át elveszítő Zambrottánál (akit egyébként nagyon kedvelek, mert mindenhol bevethető), a visszavonulása közelében járó Jankulovskynál és a hibák tömkelegével játszó Antonininél, az inkább maradjon csendben…
  Urby más tészta. Ő egy igazi szélső, akinek Allegri folyamatosan próbálta megtalálni a helyét. (Én egyébként nem a középpályára próbáltam volna őt beerőszakolni, hanem Antoninit kivágva Taiwo posztjára.)
  Aki kritizálja Allegrit, az gondolkodjon el egy kicsit, hogy milyen tényezőkkel kellett szembenéznie az idényben: új játékosok érkeztek (Ibra meg Robinho szinte a kocsiból is alig szállt ki, máris mehettek bajnokit játszani), akiket be kellett építeni a csapatba; a sérülések miatt folyamatosan csonka volt a középpályánk; igazi irányító nélkül szenvedtünk; a csapat gyorsasága sem volt az igazi. Most nem sorolnám tovább, de még talán annyit, hogy a csapat a 33 éves Van Bommellel erősödött a legtöbbet a középpályán, ami igencsak elgondolkodtató…
  Augusztusban meg kell nézni a keretet. Ha mondjuk Montolivo és egy világklasszis (X úr) érkezik, akkor nagyszabású tervekkel indulhatunk neki az idénynek. Ha csak egy középpályást igazolunk, akkor marad a scudetto mint lehetséges célkitűzés. Ha jövőre nem nyer semmit a csapat, akkor esetleg lehet kritizálni Allegrit. Szerintem most még nem kellene.

 14. Teljesen egyet értek Lanskyval talán egy kicsit hosszan de leírta a lényeget.Ha valakit hibáztatni lehet a keret miatt akkor az a vezetőség. A tavalyi átigazolási huzásaink meg ugyanakkor dicsérik őket. Alegri nagyon jó edző és egy csonka csapattal még Mourinhot is megnéztem volna, hogy mit kezd. Gyerekek ne legyünk eltévedve, mert az a fiatal játékos aki bizonyított be is került a kezdőbe ő meg Abate és talán évek óta az egyetlen edzőnk, aki legalább egy fiatal tehetséget alappillérré nevelt. Forza Alegri Forza Abate Forza Milan.

 15. szerintem lesz még alkalmuk bizonyítani Allegri mester úgyis számít majd rájuk és akkor bizonyíthatnak mindenkinek. amúgy sok sikert nekik és minden fiatalnak

 16. Allegri amúgy kiben bízik?
  Már előre le merem fogadni hogy Taiwo ritkán lesz kezdő és helyette Antonini barátunk alkotásaiban gyönyörködhetünk majd…

 17. Hát azért az egy meredek menet lenne Misi 007 ha Taiwo helyett Antoninit játszatná Allegri 🙂 Antonini nem lesz idén a kezdő közelében sem. (Legalább is remélem) 😀

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet