2022. december 03., szombat

Képriport és nyilatkozatok a felkészülés első napjáról

-

Július 12-én kedden újra élet költözött Milanellóba, az AC Milan hivatalosan is megkezdte a 2011/2012-es szezonra való felkészülést. Az edzőkomplexumba egymás után érkeztek meg a játékosok, az edzői stáb és a vezetőség tagjai. Igazoltan hiányoztak a találkozóról a Copa Americán szereplő játékosok illetve Cassano és Ibrahimovic. Silvio Berlusconi sem jelent meg a nyitó napon, Rómában vett részt egy Afganisztánban elhunyt olasz katona temetésén.


A 2011/2012-es szezon első hivatalos napján a vezetőedző és az új játékosok is elmondták gondolataikat az elkövetkező szezonról.

„A lehető legjobb módját választottuk a szezon megkezdésének, hiszen rögtön három új játékos is köztünk van és Paloschi is visszatért a csapathoz.” – kezdte mondandóját Massimiliano Allegri.

„Az előző idényben sokszor kellett változtatnom a csapaton, mert sok sérültünk volt, májusra csak Boateng maradt mint támadó középpályás illetve előtte Robinhót tudtam azon a poszton játszatni. A keret most teljes, elégedett vagyok azokkal a játékosokkal, akikkel együtt dolgozhatok. A tavalyi szezonhoz képest van négy új emberem, szóval nincs más dolgunk, mint azzal törődni, hogy alaposan felkészüljünk a rajtra.” – folytatta a tréner.

„Cassano? A világon egyetlen klub és edző sem garantálhat előre fix helyet egy játékosnak. Ugyanolyan fontos tagja lesz a csapatnak, mint amilyen az előző hat hónapban volt. Hol kell fejlődnünk? tavaly tizenkét új játékost kaptam, azon dolgoztunk, hogy megtaláljuk a módját, hogyan nyerjük meg a bajnokságot. Elkövettünk néhány hibát is, de nem hiszem, hogy most ezzel kéne törődnünk, nem most van itt ennek az ideje. Javulnunk kell a rögzített helyzetek kezelésében.” – válaszolt egy újságíró kérdésre Allegri.

„Voltak fájó sérüléseink, amikor Ambrosini kiesett vagy Pirlo lesérült. A téli szünet rövid volt, de a csapat a nehézségek ellenére remekül helytállt a Cagliari és az Udinese ellen.”

„Ami a felkészülést illeti, a Copa Americán szereplő játékosok július 31-én csatlakoznak hozzánk és velünk utaznak Pekingbe az olasz Szuperkupára. „

„Ganso?  Jól játszott a legutóbbi meccsen. Ő egy olyan tehetség, akit nem szabad egyetlen mérkőzés alapján megítélni. remek képességekkel megáldott játékos, ahogy Danilo is.” –  tért ki a mester a Milan egyik fő célpontjára.

„Ami Patót illeti, szerintem sokat fejlődött a sérülése után, ami kisebb szünetekkel gyakorlatilag egy évig tartott. Januári visszatérése előtt szinte nem is edzett. Sajnos az utóbbi években az izomsérülések rendre utolérték őt, ez sok bosszúságot okozott és nehezítette a munkáját.”

„Motiváltaknak kell lennünk az új idényben is és meg kell fogalmaznunk a céljainkat. Nehéz megmondani, ki harcol majd a bajnoki címért, de nem tévedünk nagyot ha azt mondjuk, hogy mellettünk még az Interre és a jól igazoló Napolira is oda kell figyelni. És akkor még ott van a feltámadó Roma is. Mi nyertük a bajnokságot, szóval mi vagyunk a favoritok.” – fejezte be Allegri.

A Milan edzője után a csapatkapitány, Massimo Ambrosini vette át a szót:

„A Milan ismer engem, az edzőnk tudja, hogy nem okoz gondot számomra ha a bal oldalon kell játszanom, ezzel nem lesz probléma, sosem volt. Az előző szezonban hamar kiestünk a Bajnokok Ligájából, száz dolgot elmondtak már, hogy ez miért történt. Ebben a sorozatban rengeteg dolog történhet, amit nem tudsz irányítani, ilyenek a sérülések. A Barcelona mögött jelenleg Öt vagy hat csapat képes odaérni a végén, köztük a Milan is.”

Ezután az egyik új szerzemény, a Romától érkező Philippe Mexés mondta el gondolatait:

„Jól érzem magam. Jól halad a felépülésem, remélem minél hamarabb teljes értékű munkát végezhetek. Még ma megvizsgálják újra a térdem és ha nem lesz kockázatos, elkezdem az edzéseket. Ez a mez sokat jelent nekem. Boldog vagyok, hogy itt lehetek és büszkén viselem a klub színeit. Igyekszem hamar bizonyítani, hogy megérte leigazolni engem. Kell egy kis idő még, de a legjobb formámat igyekszem nyújtani a pályán és megütöm majd a bajnoki címet szerző társaim által képviselt szintet.”

A nigériai Taye Taiwo is nyár elején érkezett a csapathoz:

„Boldog vagyok, hogy itt lehetek a Milannál. keményen dolgozom majd, hogy bizonyítsak mindenkinek. Úgy érzem, hasznos leszek a balhátvéd poszton, hiszen évek óta itt játszom.”

Végül a saját nevelésű, a klubhoz visszatérő Alberto Paloschi is megszólalt:

„Nagyon boldog vagyok. Egy olyan játékosnak, aki a Milan korosztályos csapataiban nőtt fel, csodálatos érzés az első csapattal készülni. Jó érzés együtt edzeni a többiekkel. A Milan megadta az esélyt nekem az előző szezonban, hogy utolérjem magam fizikailag. A nyaralás alatt láttam Inzaghit, aki a példaképem.”

A sajtótájékoztató után a csapat 17:30-kor megkezdte az első edzést az új szezonban, a Milanellóba kilátogató több ezer szurkoló éltetés közepett.

Képek az első milanellói napról

 

 

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

28 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Az utolsó képen Oddo úgy néz ki, mint aki éppen most játszott le egyvégtében 3 BL-meccset… Paloschinak ez tényleg hatalmas dolog lehet, jó példaképet választott! Ambrosini nyilatkozata… A magabiztosságával sosem volt probléma. Az egy dolog, hogy neki nem okoz gondot a bal oldalon játszani, más kérdés, hogy milyen szinten. Azért egy Bale helyett nem tenném be a csapatba. Ha az egy burkolt üzenet akart lenni a vezetőségnek, hogy nem kell olyan nagyon erőltetni azt a bal oldali középpályást, akkor ez egy eléggé érdekes mondat volt. Nekem van egy olyan tippem, hogy Ambrosini sokkal fontosabb és jobb játékosnak tartja magát, mint amilyen valójában. Eddig nem igazoltunk rosszul, minden csapatrészbe érkezett legalább egy ember, de azért remélhetőleg igazolunk még valaki(ke)t a középpályára a hátralévő 50 napban…

    • szaloky! Igen, így van, kb. egy millió dolog van, amiről lehet írni, gondolkodni, és ezt a megfelelő cikkeknél szerintem sokan meg is teszik/tesszük. Jelen cikkben szerepelnek bizonyos nyilatkozatok, így Ambrosinié is. A vele – és a nyilatkozatával – szembeni kritika – úgy vélem – egyértelműen megengedhető. Különbözően látjuk a dolgokat, másra figyelünk. Volt, aki észrevette Boateng tetoválását, volt, aki Paloschira kérdezett rá, más Mexésszel meg Taiwoval kapcsolatban írt… Nekem meg Ambrosini nyilatkozata volt furcsa egy kicsit, és itt valóban egy, az adott témához szorosan nem kapcsolódó mondatot is beiktattam. (09nalim nyilván az általam írtakra reagált.)
     Ezeket a nyilatkozatokat andrijcar összegyűjtötte – ezúton is köszönet érte -, majd az oldalon közreadta. Innentől kezdve kinek-kinek a szabad belátására bíztátok, hogyan reagál erre a nyilatkozatcsokorra. Nyilvánvalóan úgy gondoltátok – joggal -, hogy hatalmas többségben lesznek a “pozitív” hozzászólások. Ez így is lett. Akkor viszont gond lenne, ha “elvárnátok”, hogy bizonyos cikkekhez hogyan KELLENE hozzászólni. Ezt persze nem feltételezem, szó sincs erről. Mindenesetre erősnek érzem Részedről a “gusztustalan” kitételt. Azt gondolom – bizonyos keretek között – mindenki úgy és olyan tartalommal szól hozzá a cikkekhez, ahogyan akar. Természetesen örülök a magabiztosan nyilatkozó és pózoló játékosainknak, valamint Allegrinek, öröm látni, hogy milyen sokan kilátogattak Milanelloba, de engedtessék meg, hogy én speciel ne Boateng dizájnos napszemüvegéről vagy Van Bommel előrehozott mikuláscsomagjáról írjak, ha ehhez nincs kedvem…

 2. Taiwonak elég durva tekintete van! Ha én jobb szélső lennék, akkor kicsit tartanék tőle és remélem az ellenfeleink fognak is.

  Bízom benne, hogy Ambrosini nyilatkozata nem azt jelenti, hogy oda nem érkezik senki és ő tölti be a szerepet! Balét meg kellene szerezni erre a posztra. Egyrészt azért, mert aki az Internek gólt lő, az nekem szimpatikus de aki mesterhármast ver nekik ( a visszavágón pedig ad két gólpasszt)…… nem is tudom hogy fejezzem ki magam! Másrészt azért, mert nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit tudna produkálni egy jó, ereje teljében lévő, premier leaguéből érkező játékos. ( nem felejtettem el Beckhamet, de neki már lefelé ívelt a teljesítménye)

 3. Nos lansky szerintem is nagyon jól összefoglalta a dolgokat és hát erre igazából szaloky sem tudott érdemben reagálni, igazából a “gusztustalan” szavát én is erősnek tartom a szurkolók felé, a szurkolónak szabad joga és véleménye lehet a csapat felé és ha éppen az kritika is.
  Én még mindig várok igazolásokat és minél előbb, hogy legyen idő beépülni a csapatba és nem szívesen látnám a sokszor felhozott brazilokat-ja ez is csak egy szurkolói vélemény- viszont Hamsik nyugodtan jöhetne és akár belevonhatnák a transzferbe remek kis robinhonkat.
  Az én kiszemeltjeim-Hamsik-Hulk..
  És talán a védelembe kellene egy Vidic és mehetnénk a BL győzelemre.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS