2022. november 28., hétfő

Ambrosini: egy középpályás mindenképpen kell!

-

Ambrosini számára különleges az idei év, novemberben ismét apuka lesz: “Kislány lesz” – mondja büszkén. A Gazzettában megjelent interjú Hardy fordítása.

“Remélem úgy kezdjük az új bajnokságot, ahogy az előzőt abbahagytuk: győztesen! És reménykedek egy olyan szezonban, amelyben kevesebb lesz a sérülés.”

Ambrosini, sokat beszélnek Mister X-ről, a bal oldali középpályásról, akit jelenleg keres a Milan. Van ötlete ki lehet az?

“Nincs, én is csak az újságokban olvasok neveket, de nincs ötletem ki lehet az.”

Hamsik neve kerül elő a leggyakrabban. Ön szerint jó igazolás lenne?

“Ő egy kiváló játékos, azonban nem hiszem, hogy a Napoli elengedi. De én nem aggódom a bal oldal miatt, ezen a poszton én is tudok játszani…”

Sokat beszélnek Kaká esetleges Interbe szerződéséhez: mit szólna hozzá?

“Elég különösnek tűnne nekem, főleg tudván, hogy Kaká még most is mennyire kötődik a Milanhoz.”

És azt lehetségesnek tartja, hogy a Milanhoz térjen vissza?

“Én nehezen tudom elképzelni, mert az olasz és spanyol adózási rendszer nagyon eltér egymástól, és ezt az akadályt nehéz legyőzni. Nem vitás, hogy Kaká erősítés lenne, de ha visszatérne, akkor a bőség zavarával kellene megküzdenünk.”

Milyen erősítésre van szüksége a Milannak?

“Egy középpályás mindenképpen kell, mert Pirlo elment. Bár őt lehetetlen dolog helyettesíteni, nincs még egy olyan technikával megáldott játékos, mint ő. Az ő hiánya sokat számít a pályán és az öltözőben is. Vannak játékosok, akik egy átlagos csapatot nagy csapattá tudnak alakítani. Tessék, Andrea pont ilyen. Ezer éve ismerem őt, az U18-as válogatottban már együtt játszottunk. Egyedülálló képességekkel rendelkezik!”

A Milan favorit lesz a következő bajnokságban?

“Aki valamilyen címet nyer, az mindig favoritként indul. Azonban még nagyon sok idő van a bajnokságig, a csapatok jelenleg építkeznek, de nem rejtőzködhetünk: kötelesek vagyunk a győzelmet célba venni.”

És a BL?

“Azt hiszem, hogy jelenleg a Milan bárkivel felveheti a versenyt, kivéve a Barcelonát, ők három nagy lépéssel vannak a többiek előtt. De ez nem jelenti azt, hogy ne lenne célunk a BL győzelem: ebben az évben a nyolcaddöntőig jutottunk rengeteg hiányzóval, egy picivel több szerencsével továbbjuthattunk volna. A BL egy olyan versenysorozat, ahol bármi megtörténhet.”

Ön is úgy gondolja, hogy az olasz foci már nem tartozik a top focik közé?

“Igen, de az első lépés az újrakezdéshez az az, hogy be kell látni, hogy már nem mi vagyunk a legjobbak. A BL-ben is elvesztettünk egy helyet. Olaszországnak bátornak kell lennie a változtatásokhoz. Sokat beszélnek a fiatalokról, de aztán a klubok nem számítanak rájuk. Túlságosan nagy a győzelmi kényszer. Ez mentális probléma.”

Milyen érzés egy szuperkupa derbivel kezdeni az évet?

“Nagyon ösztönző! A lehető legjobb módja annak, hogy rögtön formába lendüljünk. Kár, hogy olyan messze játszunk majd, Milánóban sokkal szebb lett volna.”

Mit szól a fogadási botrányhoz?

“Csak részletekről tudok, azonban nekem úgy tűnik, hogy kevés az idő az ügy tisztázásához. Ha beigazolódnak a vádak, akkor meg kell hozni a megfelelő intézkedéseket.”

Követi majd a Copa Americát?

“Ha Brazília győz, akkor Pato miatt nagyon boldog leszek. Az utolsó meccsen megsérült, szóval megérdemli a sikert. Kolumbiát is figyelni fogom Yepes miatt, aki olyan régi bútordarab, mint én.”

 

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

17 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Az egy dolog, hogy Ambrosini tud a bal oldalon játszani, de az a fő kérdés, hogy milyen teljesítményre képes. És ha gonosz akarok lenni, akkor azt mondom, Ambrosini majdnem mindegy, hol játszik… Az a 3 lépés egy kicsit sok, amit a Barcelonának ad. Valóban, most ők a legjobbak, de bízom abban, hogy az egyik legfőbb vetélytársa a katalánoknak a Milan lesz. Ellenük egy fizikális és gyors középpálya és egy nagyon gyors védelem lehet a megoldás, amely a széleket is ellenőrzése alatt tartja. Remélhetőleg nekünk ebből már nem lesz bajunk. Azt várom a következő idénytől, hogy a védelem elsősorban a beíveléséknél hatékonyabb lesz, a támadásoknál pedig kreatívabb. Mindkettőre megvan az esély.

 2. Szerintem meg a tavalyi (év vége felé pl:Inter) formánk alapján max 2-0 3-1re kapnánk ki.. de egy x vagy egy 2-1 3-2 nekünk is bejöhetne.. Bommel,Gattuso felváltva “tartaná” Messit, a széleken Abate letudná venni a baloldalukat (lsd:Maicon tavasszal). és Boateng Pato Robinho tud azért kontrázni, nem lassúak..

 3. És azt hogy gondoltad, hogy Bommel vagy Gattuso tartja Messit? Bickilivel lépnek pályára vagy mi? Az addig, okés, hogy faultokkal párszor meg lehet akadályozni a támadásukat, de a Barcás fájdalmoküszöböt nézve ez maximum fejenként 2 alkalommal kivitelezhető. Nem mondom egy fénykorabeli Gatta megette volna Messit reggelire, de azért ma már ő sem annyira gyors. A realitás az, hogy jelenleg nincs olyan kp, aki képes lenne vele tartani a ritmust. Bale ebből a szempontból ideális választás lenne, mert a gyors kontrákra is alkalmas, de Messit is képes lenne fogni. Ibra pedig még mindig ott lenne, aki eddig az összes volt csapata ellen betalált! Egyelőre azonban nem vehetjük fel velük a versenyt.
  Az meg rossz vicc, hogy Ambrosini játszon baloldalt, mert akkor viszonylag lassú lenne minden támadásunk. Kiegészítő embernek lenne ő jó.

  • Hát Pepe sem valami gyors mégis “tartani” tudta messzit.. pontosabban eltudta venni a kedvét a focitól.. és a Realnak be is vált amíg nem volt az a híres D.Alves oszkárdíj.. Nos egy normális bíró mellett Bommel és Gattuso 1-1sárgával szerintem le tud húzni egy meccset ahol nem hagyják élni Messit.. A védelmünk meg jobb mint a Realnak, Villa,Pedro,Alves nem tudna elmenni a szélen szerintem.. legalábbis max párszor.. ezért írtam, hogy én nemtudnám megtippelni a végeredményt

 4. Emanuelson játszon baloldalt és ne Ambro..mivan a Milan játékosokkal?Mindenki elvan magátol szállva hogy mekkora ász! Antonini nyilatkozata hogy Milan szintű játékos blabla most Ambro h ő tud játszani baloldalt…érdekes nyilatkozatok.
  Én már most ebben az évben elvenném Amrotol a csk karszalagot…ő is csak ez miatt van még nálunk és nem a tudása miatt.
  Nincs semmi normális igazolásunk akkor miért beszélünk a Barcárol?Elsőnek saját magunkal kéne foglalkozni és gatyába rázni a csapatot és nem a Barca-hoz méregetni magunkat.Néha saját magunkat verjük meg a pályán a flegma,lassu,rá ülünk az eredményre stilusunkal..félre ne értsetek mert Milan-ért élek,halok de azért nem vagyok ennyire elvakult szurkolo belátom hogy a Barca 1mérföld kővel elöttünk van de ismétlem saját csapattal kéne foglalkozni elöször.
  Forza Milan

  • Teljes mértékben egyet értek veled, mindenki méregeti a csapatot a Barcához miközben két ingyen elhozott védőn kívül még senkit sem igazoltunk. Azt mondta Galliani, hogy 1 játékos várható még a középpályára…ez édeskevés lesz. Remélem ezek a nyilatkozatok csak üres beszédek és valóban elkezdik újraépíteni a középpályánkat.

 5. Én azt mondom h a Barca verne minket jelenleg egy 4-el simán… (én utálom a Barcát… de sajna be kell látni)…. Ambro Gatta inzagi már csak ösztönözze a fiatalokat.. ne most akarjanak posztokat “megtanulni”…. már régi bútordarabok…kiöregedtek…. már mindenki látja.. a vezetőség is… hisz veszik a fiatalokat…..idén is már sokat fogunk változni… de ami itt jövőre lesz…. én előre látom h ezek az öregek sorba fogják elhagyni a milan sorait… ami lássuk be…már rég esedékes lenne… Bízom Allegriben h fiatalokkal folytatja és nem az öregeket foltozzák össze még egy évre.. :S

  Antonini meg szerintem sosem volt milan szintű….. ha “kiírnánk” h eladó…. kb a Seria B-ből kapnánk ajánlatot…. és annak is örülni kell….

  bakker..az “örgeket” megnézve…. nem áll túl fényesen: Oddo Yepes Zambrotta Nesta Seedorf Ambro Gatta Bommel Inzagi és még a kapusokat le se “írom”……

  Mese nincs srácok….. nagyon nem áll jól a széna… ha így állunk ki egy építkező róma és agyon igazolt Juve /Inter ellen….. Örülhetünk ha a bajnokságban leszünk valahol…. a BL-t meg sem merem említeni…..

 6. Felesleges utópiákat szülni egy Milan – Barca meccsről… Nincs sok értelme… A hozzászólások ott megbuknak, hogy csak Messit említitek.. És mi van Xavival Iniestával és a többiekkel… ?Ugyan hagyjuk már, jelenleg sajnos fényévre vannak tőlünk, persze nem csak tőlünk…

  Amíg nem igazolunk klasszis (nem tehetséges) játékosokat a középpályára, akik már letettek vmit az asztalra, nem sok esélyünk marad! De egy biztos, a Kopaszban bízhatunk! Majd az időszak végén figyeljétek csak meg….. MAJD RÓLUNK SZÓLNAK A HÍREK, velünk lesz tele a sajtó!! 😀 😀

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS