2022. december 03., szombat

Ki megy, ki marad?

-

Kilenc játékos szerződése jár le az AC Milannal a közeljövőben, közte alapembereknek is. A Goal.com internetes szaklap számba vette, kinek vagy kiknek mutathatnak ajtót a friss bajnoknál, és kinek van esélye a hosszabbításra. Egy biztos távozóról már tudni. Roma, illetve Van Bommel személyében már van két olyan játékosunk is, aki meghosszabbította szerződését.


Marek Jankulovski számára bizonyosan véget ér a milánói kaland, és a szezon végén nevelőegyüttesébe igazol: a korábbi dédelgetett terve, hogy a Banik Ostravában fejezi be a pályafutását, valóssággá válik.

Nicola Legrottaglie szintén könnyen a San Sirón kívül találhatja magát. A rutinos védő  több játéklehetőségre áhítozik. A goal.com ezzel együtt nem zárja ki, hogy a játékos marad és amolyan biztonsági tartalékként újabb egy évre aláír.

A legkevesebb esély a szenátorok esetében Pirlo maradására van. Egyrészt: a Juventus kitartóan csábítja (bár még nem állapodott meg a torinói klubbal),  másrészt: nem akar belemenni a fizetése csökkentésébe, jóllehet, a Milan-vezérkar nagyon sokkalja a számára átutalt évi 6 millió eurót. Ráadásul Pirlo fénye kissé már megkopott, a Cagliari elleni ünneplés alkalmával talán ő kapta a leghalkabb éljenzést a nagy öregek közül…

Seedorfhoz viszont ragaszkodnak a fejesek. nem véletlen, hogy az elsők közt tárgyaltak a hollanddal, aki után komoly érdeklődés van a nemzetközi piacon.  Seedorf azt szeretné, ha minél előbb eldőlne a sorsa, kiváltképp, hogy Roberto Mancini üzent Angliából: helye lenne a BL-induló Manchester Cityben. Ezzel párhuzamosan Brazíliából is naponta röppenek fel hírek, hogy örömmel látnák a nagy bajnokot.

Massimo Abrosini, Alessandro Nesta nagy valószínűség szerint a Milanban folytatja a pályafutását. A héten velük is tárgyal Galliani.

Filippo Inzgahi sorsa ugyanakkor már kevésbé egyértelmű: a veterán csatárnak bőven akadnak kérői, a Parma, az Atalanta és a Napoli is szívesen látná a soraiban.

Végül lássuk a goal.com szakértőinek százalékos tippjeit a maradásra vonatkozóan!

MASSIMO AMBROSINI
33 éves, középpályás
Szezonmérleg: 18 mérkőzés/1 gól
Fizetése: 3 millió euró
Esély a maradásra: 90%
FILIPPO INZAGHI
37 éves, csatár
Szezonmérleg: 6 mérkőzés/3 gól
Fizetése: 2,8 millió euró
Esély a maradásra: 70 %
ALESSANDRO NESTA
35 éves, védő
Szezonmérleg: 26 mérkőzés/0 gól
Fizetése: 4,5 millió euró
Esély a maradására: 80 %
ANDREA PIRLO
31 éves, középpályás
Szezonmérleg: 17/1
Fizetése: 6 millió euró
Esély a maradására: 20 %
CLARENCE SEEDORF
35 éves, középpályás
Szezonmérleg: 28 mérkőzés/4 gól
Fizetése: 4 millió euró
Esély a maradására: 50 %

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

14 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Én ezek közül elküldenék jó párat….. pl: Pirlo,pippo,legro,janku,

  Ambron és Seedorfon gondolkoznom kell… de aztán lehet h hosszabbítanék velük 1 évet… De ha végig gondolom…ők is max cserék….és fizu csökkentés!

  akit itt tartanék tutira az Nesta….

  így marad egy csomó öreg/rutinos: Gatta Nesta Ambro Seedorf…

  • Már bocsi, de Gatta az aki tüzeli a csapatot, neki maradni kell mindenképpen…az új milánban is kulcsfontosságú embernek kell lenni! Pippoval is ugyan ez
   Ambro Janku See és Nesta is kell….
   itt is ugyan azt tutom leírni, attól hogy új fiatal milan lesz, szükség van az öregek rutinjára
   A Milannak nagyon gyorsan összekell majd szoknia ha akarunk valamit a BL-be és ebbe Gatta meg Pippo fog segíteni, szal nekik mindenféleképpen maradni kell!

 2. Nesta és Pippo szerintem maradjon, Pirlo meg a 6 millás fizetését felejtse el mondjuk 2 millióval maradjon többért nem kell, Rino szerintem még elfér a csapatba sok labdát szerez és még cserének elfér szerintem. a többi mehet ahova akar + Oddo, Bonera, Flamini, Antonini is még ingyen is vihetnék az összeset csak menjenek minél messzebb a csapattól max a szembe térfélre még jók, legalább könnyű dolgunk lenne 😀

 3. Azon csak az én szemem akadt fenn, hogy míg Alessandro nem mehet át rajtam senki Nesta 4,5 milliót, addig Andrea marhára alul motivált vagyok Pirlo 6 misit keres évente?!
  Számomra ez felháborító, eddig nem tudtam mi legyen, de most már igen Grazzie, Ciao Andrea!!!
  Jankulovskit én régen szerettem, de tudom mennyire szeret játszani, ugyanúgy mint See, szerintem nekik meg kell adni a lehetőséget, hogy méltóképp tehessék fel a cipőjüket arra a bizonyos szögre.
  Legrotallie számomra a legnagyobb talány, nem úgy volt, hogy az első meccsén kórházba kellett vinni és utána egy dekát nem játszott? Akkor meg mire fel akar ő a MILANban játszani? Hagyjuk már…
  Pippot nem adnám, ő lehet a megoldása a csapatnak, ha már a többieknek nem jut eszébe a gólszerzés.
  Gattusoról nem tudok nyilatkozni, nem fogok akkor sem sírni ha elmegy vagy ha marad sem.

 4. Jankulovskit hagyjuk már békén, először is sérült 2011. október amikor focizhat és a másik megy haza Ostravába a nevelő egyesületéhez, nem akar a Milanban focizni. Oddo nem járt le a szerdődése. Ambrosini: elég sokoldalú focista pld. Milan-Juve Bl döntőn ment jobb hávédnek, ősszel amikor Nesta megsérült ment T.Silva mellé belső védőnek amig Sokratis bemelgitett.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS