2022. december 05., hétfő

Olaszország bajnoka, az AC MILAN!

-

A Milan teljesítette célkitűzését és elhozta a szükséges pontot a római Olimpiai Stadionból, s megszerezte a bajnoki címet! Ezzel megszakadt az Inter – 2006-ban egy adminisztratív döntéssel kezdődött – nagy sorozata, öt bajnoki cím után 2011-ben nem a fekete-kékeket koronázzák bajnokká. Ám a scudetto marad a városban: a Serie A új bajnoka az AC Milan. Az Ördögök történetük 18. bajnoki címét nyerték, miután az AS Roma elleni gólnélküli döntetlennel behozhatatlan előnyre tettek szert az Inter és a Napoli előtt.


A Serie A 36. fordulójában egyetlen pontot kellett szereznie a Milannak, hogy bajnok legyen. Nem is botlott a Milan, a döntetlennel járó egy ponttal behozhatatlan előnyre tett szert az Interrel szemben, a Roma pedig tovább harcol a Bajnokok Ligája-selejtezőt jelentő negyedik helyért. Az elmúlt öt évben győztes és jelenleg második Internazionale (69 pont) még beérheti pontszámban Ibrahimovicékat (78), viszont ebben az esetben az egymás elleni meccsmérleg a Milannak kedvez.

A Milanba, hárommeccses eltiltását letöltve, visszatért Zlatan Ibrahimovic, aki 2003 ősze óta minden szezonban (a pályán elért eredményeket tekintve) az idényvégén a bajnoki címet megszerző csapatban futballozik, s így az Ajax, a Juventus, az Inter, a Barcelona után immár ötödik csapatával szerzett bajnoki címet. (Nem sokkal marad el mögötte Mark van Bommel sem,aki a PSV, a Barcelona és a Bayern után nyert most a Milannal.)

Jól jött a piros-feketéknek Ibra visszatérése, mert a könnyebben sérült Pato csak a kispadra ülhetett. Massimo Alllegri az Abbiati; Abate, Nesta, Thiago Silva, Zambrotta; Gattuso, Van Bommel, Seedorf; Boateng; Robinho, Ibrahimovic csapatot kezdette, a félidő után Gattuso helyére Ambrosini, a 73. percben Robinho helyére honfitársa, Pato szállt be.

Maga a mérkőzés kiegyenlített játékot hozott, de  a meccs nem fog a szezon legjobbjaként a krónikákba vonulni.  Mindez már semmit sem számított. Csak az, hogy az AC Milan története 18. elsőségét ünnepelheti, az elsőt 2004 óta. A tulajdonos Silvio Berlusconi 27. címét szerezte a csapattal,  Allegri mesternek ez az első bajnoki címe.

Serie A 36. forduló

Roma-Milan 0-0

Stadio Limpico, Róma

Vezette: Emidio Morganti.

Roma: Doni – Cassetti, Juan, Burdisso, Riise – Taddei, Pizzarro, Simplício, Brighi (Rosi, 18., Caprari, 73.) – Vucsinics – Totti.

Milan: Abbiati – Abate, Nesta, Thiago Silva, Zambrotta – Seedorf, Van Bommel, Gattuso (Ambrosini, 46.) – Boateng – Robinho (Pato, 74.), Ibrahimovic.

A mérkőzés statisztikái

goal

gazzetta

lineups

A mérkőzés összefoglalója

A 36. forduló mérkőzései

[matches league_id=1 season=2010-11 match_day=36]

<<< 35. forduló – 37. forduló >>>

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

69 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Nem láttam a meccset. úgyhogy megkímélek mindenkit az elemzésemtől. 🙂 1 pontot kellett szereznünk, amit meg is szereztünk. 2561 napot kellett várni arra, hogy újra bajnokok legyünk. Aki azt mondja, hogy nem érdemeltük meg a scudettot, az egyszerűen nem normális. Ebben az évben (2011) eddig két vereségünk volt. Az egyik egy BL-találkozó, a másik meg egy Palermo elleni bajnoki, amelyen semmi nem sikerült. Nagyon büszke vagyok erre a csapatra. De elsősorban Massimiliano Allegrire! Én már délután kettő óta iszom, éreztem, hogy ezt a csapat nem bukhatja el. 🙂 Csókolok minden Milan-drukkert!

 2. Köszönet a CSAPATNAK, Allegrinek, Gallianinak, Berlunak és mindenkinek a Milan csládban, hogy újra bajnokok lettünk!!! 😀 Remélhetőleg innen még fölfelé ível az út, és újra egy erős, kreatív és az ellenfeleket elrettentő Milan fogja uralni az európai focit. Forza MILAN!!!

 3. ——–██─██─█─█─██──██─███─███─███——
  ——–█──█──█─█─█─█─█───█───█──█─█——
  ——–██─█──█─█─█─█─██──█───█──█─█——
  ——–─█─█──█─█─█─█─█───█───█──█─█——
  ——–██─██─███─██──██──█───█──███——

 4. ██─███─██──██─███──█████─█─█──███─█──█───██─██ █──█─█─█─█──█─█─█──█─█─█───█──█─█─██─█──█──█──█ ██─█─█─██──██─███──█─█─█─█─█──███─█─██───█───█ █──█─█─█─█─█──█─█──█─█─█─█─█──█─█─█──█────█─█ █──███─█─█─██─█─█──█─█─█─█─██─█─█─█──█─────█

  • az utolsó 2 bajnoki így már tét nélküli, lehet majd tesztelni a fiatalokat, vagy akik eddig kevesebbet játszottak, esetleg visszatér végre Pippo, így az alapcsapat teljes erőbedobással teljesíthet a kupában, a Palermo a jelenlegi formája alapján teljes mértékben verhető!!

 5. FORZA MILAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Gratulálnék a legjobb olasz csapatnak,csak igy tovább még kettő bajnoki cím és a mienk a második csillag a logó fölött.Az öröm könnyeivel küszködtem tegnap este de megérte.Most már nyugodtan felszabadultan lehet a két utolsó bajnokit lejátszani tele fiatalokkal.A kupa nem lesz könnyű de bízom benne,hogy megszerezzük azt is.Csak így tovább,hogy magamat ismételjem.FORZA MILAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 6. Megnyertük!!!! Végre! Hatalmas gratuláció a játékosoknak! És hadd ragadjam meg az alkalmat: Köszönjük szépen a honlap-szerkesztőknek, a cikk íróknak és mindenkinek, akik napról-napra, hétről-hétre tájékoztattak minket az aktuális fejleményekről! Hatalmas munkát végeztetek! Köszönjük szépen! 🙂

 7. Megnyertünk a bajnokságot meg van a scudettó a 18.ik.Erre a pillanatra vártunk 7 évig végre megint mi vagyunk a legjobbak.Gyönyörű este volt köszönjük fiúk ezt a szép estét.Meg is ünnepeltem szépen a Milan 18.ik bajnoki címét egy kis alkohollal.:)Bajnokcsapat Bajnokcsapat Bajnokcsapat!!!:)Forza Milan!:)

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS