Az igazolások a BL győzelmet szolgálják majd

56

Adriano Galliani a klub alelnöke már most bejelentette, hogy a következő szezon elsődleges célja a Bajnokok Ligája megnyerése.

A csapat 1 pontnyira van a bajnoki cím megnyerésétől, de Galliani máris a következő idényt tervezi, állítása szerint komoly lépésekre lehet számítani , mert a cél nem más, mint visszajutni Európa csúcsára.

„Újra győztes csapat akarunk lenni Európában. A bajnoki cím megszerzése után a következő lépés a Bajnokok Ligája trófea kell hogy legyen. Idén nem jól alakultak a dolgok a Tottenham ellen. Bízzunk benne, hogy jövőre kevesebb sérültünk lesz.”

A transzferguru újra kiemelte, hogy mekkora hátrányban vannak az olasz klubok az angol és spanyol riválisaikkal szemben az igazolások terén.„Az európai porondon a spanyolok nagy előnnyel indulnak velünk szemben, mert jobbak az adózási feltételeik és több pénzt kapnak a tv-s közvetítési jogokból. Angliában hasonló az adózás mint nálunk, ott viszont a stadionokat a klubok birtokolják, ezért nagy bevételekhez jutnak.”

A nyári igazolásokról a következőt mondta:

„Olyan átigazolási szezonunk lesz, ami BL címet érhet egy év múlva.  Ganso? Hagyjuk őt, nem akarjuk zavarni a Santost.”

Bár Galliani igyekszik csökkenteni a sajtó érdeklődését a brazillal kapcsolatban, tegnap is róla nyilatkozott:  „Ganso egy remek játékos, érdekel minket, de egy kicsit drága. A Santos másik tehetséges játékosa Danilo, akit kedvelek. Tudom, hogy az Udinese már kötött vele egy előszerződést, de tetszik a srác játéka.”

A Milan jelenleg bő kerettel dolgozik, tekintve, hogy a télen is érkeztek játékosok a sérülések miatt, de Galliani már jelezte, hogy ennél kevesebb emberrel kell számolni a jövőben, nincs szüksége a klubnak 31 játékosra.

„Egy biztos, csökkenteni kell a keretünket, mert 31 ember túl sok. A következő évben 25-26 játékossal számolunk.”

A klubnál pár játékosnak lejár a szerződése, valószínűleg közülük kerül ki majd a távozók egy része, de az is elképzelhető, hogy a Milan elad pár embert.

Visszatérve a lehetséges érkezőkhöz egy érdekes dologra lehetett figyelmes az, aki végignézte a 2011/12-es mez hivatalos bemutatóját. Az Adidas képviselője egy szurkolói kérdésre a következőt válaszolta:

„A második számú mezt most nem mutatjuk be. Júliusban egy nagy meglepetés keretében ismerheti meg a közönség a mezt.”

A kijelentés után rögtön elindult a találgatás, mit jelenthetnek a fenti mondatok? Természetesen a legtöbben úgy vélik, hogy egy új igazolás húzhatja majd magára először a fehér mezt (A Milan második számú, idegenbeli meze szinte biztosan fehér lesz. – a szerk.). A kérdés az, hogy ki?

Ahogy tegnapi cikkünkben is írtuk, Galliani kapcsán sokszor nehéz megtippelni, hogy amit mond az úgy van-e vagy éppen az ellenkezője igaz. Átigazolások terén talán a világ egyik legdörzsöltebb tárgyalója, nála bármi elképzelhető. A mai napon újabb név vetődött fel, így a meglepetés emberek táborába belépett a Porto brazilja, Hulk is.

„Az átigazolási piac május 30-tól indul nálunk, de nagyon tetszik Hulk játéka. Persze ez nem jelent semmit, mert egy Barcelona játékost is nagyon kedvelek, Lionel Messit…”


Galliani tehát elemében van, láthatóan élvezi, hogy az újságírók naponta faggatják terveiről. Az biztos, hogy valami történik a háttérben hiszen számos kiváló játékost hoznak szóba a klubbal és a vezetőség sem titkolja, hogy komoly tervek és célok vannak. Úgy tűnik, ez a nyár igencsak izgalmasnak és tartalmasnak ígérkezik a Milan szurkolók számára.

56 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Nem semmi fazon a kopasz! Alig várom hogy bejelentse hogy az érkezők a következők:messi,croland,kaka,torres,xavi,shako,mexes,de rossi,taiwo,neymar, XD!!

 2. Abbiatti elég jó kapus a Milannak azért kell kapust(kapusokat igazolni), mert Romával nem hosszabbít szerződést a Milan,a kölcsönben lévő Amelia meg menni akar. A Milannál nagy mozgás vártató a nyáron, mert indulni akarnak: Sokratis, Yepes, Legrottarie, Emaneulsen,Gattuso, Cassano… és akkor Nesta, Pirlo,Seedorf,Ambrosini,Pippó szerződése lejár, Van Bommel is kérdéses, Ibráért meg fizetni kell, kölcsönben van.

 3. hát egy már biztos, az idegenbeli mezünket egy új igazolásunk mutatja majd be…. esetleg több is. Na de biztos vagyok benne, hogy nem az az ember lesz, akire itt annyian számitanak. Messi, CRonaldo, Kaká, Neymar, Torres félék teljes mértékben kizárva.
  Ganso meg… hát ki tudja hogyan alakultak a tárgyalások, mert a tárgyalás után Gali Janiék egyfolytában úgy nyilatkoznak, hogy hagyjuk, meg hogy drága, meg hát a Santos pereskedik… szóval… nálam már csak 50%, hogy ő jön.
  Emlékezzünk vissza Luis Fabiano esetére…azt is mennyire akarta mindenki, szinte biztosra vettük, Gallianiék nyilatkoztai alapján, hogy a miénk lesz és pótolja Kaká távozása után tátongó ürességet a csapatban. Hát a transfer akkor is meghiúsult, pedig biztosan nagy segitség lett volna. De sajnáltuk kiperkálni azt a fránya 35 millát.
  Ganso esetében is ilyesmiről (is) van szó, hiszen ő érte se akarunk 25 milliónál többet adni….
  Hulk-ra nagyobb esélyünk van, na de ő meg nem az az űber-hiper-szuper kategória, akitől dobnék egy hátast, mikor a Milan új mezében mutatkozik be.
  Robben-től már dobnám azt a hátast… na de ott meg leálltak a tárgyalások, mert a csapat nem engedi, sőt már Robben is azt nyilatkozta, hogy nem fogja elhagyni a csapatot, mert hogy ott érzi jól magát, stb. na de ha jól figyelem a hireket, az Inter épp a múlt héten tett érte ajánlatot, nem is kicsit….
  Szóval a franc tudja mi lesz.
  Én már a nagyobb nevektől elbúcsúztam. Kisebb nevekre számitsunk, és zengjünk örömódákat, ha felveszi a Milan mezt…. Gallianiék valószínűleg ezt kívánják majd tőlünk….

  • Nem tudom néztél e mostanában Porto meccseket, de elhiheted Hulk és Robben között jelenleg nem akkora a távolság, hogy a Holland annyira jobb lenne. Sőt van közöttük egy óriási különbség Hulk javára, az hogy ő nem sérül bele egy szimpla sarkazásba. Ellenben Robben lehetne 3-szor is ilyen jó ha többet sérült mint amennyit nem. Hulk egy óriási dobás lenne, nem is hiszem el hogy tényleg felmerült a neve a Milannal kapcsolatban, de szerintem a nem agyonsztárolt játékosok között jelenleg messze az egyik legjobb.

   • Szabby7 – én nem is várok nagy neveket a csapatba. Porto? aha.. múltkoriban néztem a Moskva ellen….. És tetszett Fernando, Falcao és Hulk is… ezek mind remek játékosok. Nem úgy értettem azt a hátast… 🙂 Szerintem ilyen emberekből kellene felépiteni a csapatot. Nem szükségesek a nagy nevek. De nem tagadom Robben-nek én nagyon tudnék örülni. tetszik az a stilus amit képvisel. Robben, Snejder, Iniesta, Ribbery… ezek nekem tetszenek… 🙂 jöhetne egy totál ismeretlen ember is, aki úgy játszana mint ők.
    Különben meg nem csatárokra koncentrálnék… védelem és középpálya az ahol újitani, és pótolni kell. Sőt Abbiatinak kapus csere is kell, ha Amelia – Roma elmennek….. A csatár sorunk úgy ahogy van rendben lenne… na de ha jön Huk én nem bánom 😉

 4. Azért a Kopasz szokott nagyobb neveket is hozni, pláne hogy most még külön ráizzítanak. Tavaly az Ibra-Robinho kettős az utolsó napokban nagy meglepetés volt. Én Messit kérem 😀 Esetleg 11 új játékossal kéne bemutatni az új mezt. Álmodozzunk szépen 🙂

 5. Tartok attól, hogy Ganso ügyből nem lesz semmi, mert “túl drága”.
  Oddo, Bonera, Antonini, Jankulovsky, Pirlo, Ambrosini, Roma, Amelia mehet, ahova akar.

  Jöjjön Sakho, Taiwo, egy jó középpályás (védekező, v cmf), Ganso, ha marad pénz akkor még egy középpályás, meg 1-2 csatár.

  Taiwo elvileg már biztosan jön, Ibrát meg kell venni végleg.

  A fent említett játékosok közül mehet bárki, a legjobb ha mind megy, más ne menjen a csapatból.

  • Jah és egyébként mi az h az idegenbeli mezt majd akkor mutatják be? Nem az a szép divatos mez lesz??? Nehogy a hazai fazonjához hasonló legyen mert akkor befosok… az ritka ronda…

 6. Messi sokkal szimpatikusabb mint Ronaldo, de tartom, hogy jelenleg nem egy nagy sztárt kell leigazolni, hanem egy ütőképes csapatot kell építeni. Nekünk már van egy olyan klasszisunk aki képes eldönteni a találkozókat Ibra személyében. Nem szeretem a svédet, de mindenképpen megtartanám. Már csak azért, mert ahol ő van ott bajnoki cím is jelentkezik.

 7. Oddo, Bonera, Antonini egyenlőre marad. Jankulovski sérülés miatt akar menni, Amelia meccs hiány miatt, de menni akar Cassano is, mert a felesége néhány hónapja vissza ment Genovába. Pirló, venni kell helyette valakit egy mélységi irányítót, Abrosini a Milan legjobban fejelő játékosa, középpályás, de jobb oldali védőt és belső védőt is focizott a Milanban. A Belsővédők közül, Sokratis, Leggrotarie, Yepes akar menni nem Bonera(Kétlábas a padra jó lehet.)

 8. Berlusconi azt nyilatkozta zolinagy, hogy amig ő Olaszország miniszterelnöke , az AC Milan semmilyen kedzményt sem kaphat, olasz állami hitelt sem vehet fel.

 9. Hulknak nagyon örülnék! Szélsőként is bevethető de főleg csatár! 10 milliót simán lehetne érteni adni! Talán még 15-20 millió is beleférne! Lefjobban viszont Neymarnak örülnék mert kiváló játékos már ilyen fiatalon is!

 10. Sirigu-Taiwo, Sakho, Thiago Silva – Abate – Fernando, De Rossi, Boateng, – Ganso – Pato, Hulk
  pad: Abbiati, Zambrotta, Robinho, Papastathopoulos, Inzaghi, Mexes, Strasser, Flamini, Merkel, van Bommel, Gattuso, Paloschi, Emanuelson

 11. Szerintem ha a kopasz megszerzi nekünk a Taiwo mexes Ganso hármast ujra európa szintü csapat leszünk. hatalmas elörehaladás lenne. ujra el kell foglalnunk azt a helyet ami minket megillet. A Milan és csak utánna barca és real. elsök leszünk. Forza Rossonero…

 12. Megnéztem a Barca-Real meccset… A Barcelonát és úgy néz ki, a bírót is le kell győzniük azoknak, akik BL-t akarnak nyerni. Nagyon nehéz lesz, akármilyen jó játékosokat is vesz a csapat. Úgy gondolom, a Milan jövőre sokoldalúbb lesz, mint ez a jelenlegi Barca. De ehhez gyors emberek kellenek a középpályára. Sajnos Boateng mögött hatalmas az űr.

 13. Ezaz kopasz!Én azt szeretném,ha mi nyomnánk le a Barca féle szuperfocit,(mint 94-ben)szerezzük vissza a klub dicsőségét.Azt akarom,hogy féljenek a Milantól,hogy mindenki minket akarjon elkerülni és az összes hűséges fanatikus újra extázisban ünnepelhessen újabb és újabb nagy győzelmeket!

 14. Nem tudom,de en kezdem azt hinni,hogy Ibra tavozni fog,es helyette Hulk fog jonni.Az biztos hogy nagyon jo a brazil is,gyors eros,technikas…es ugy erzem Taiwo es Ganso is fog csatlakozni,nem hiszem a kopasz a levegobe beszelne!

 15. Tiszta szivbol remelem,hogy mar szombaton bajnokok leszunk,mert akkor a csapat teljesen a kupara tudna oszpontositani…4 ev utan a csapat ujra trofeat(trofeakat)fog szerezni,ezert itt az ideje hogy Berlusconi zsebbe nyuljon!

 16. Hajrá Galliani! Szerezz Barca játékosokat amennyit tudsz, mert fényévekre van a focijuk mindenkitől! A Ibrát, Silvát, Patot és Nestát tartsd meg, aztán mindenki mehet amerre lát!
  Forza MILAN! Vissza a csúcsra!

 17. szepkiszs! Szerintem a Barca végtelenül sablonos focit játszik. Ezeket a percekig tartó passzolgatásokat szerintem ne vegyük át tőlük (ezt azért írom, mert úgy látom, neked ez mintha tetszene – gondolom, ezért akarnál Barca-játékosokat hozni). Amit zseniálisan csinálnak, az a letámadás és a labda gyors visszaszerzése. Ezt például érdemes ellesni. Ugyanakkor a Milannak a repertoárja szélesebb kell hogy legyen (átlövések – ez jelenleg szinte nincs is a Milannál -; széljáték – szintén hiánycikk -; kontrajáték – újabban gyakran alkalmazzuk, de borzasztó hatásfokkal). Érdemes megfigyelni, hogy a Barcelona átlövésekkel alig próbálkozik. Indításokkal (20-30-40 méteresekkel) is ritkán. A szélről beívelt labdák is hiányoznak (a 170 centis átlagmagasságú csatárokra amúgy is minek…). Miután az átlagmagassága a csapatnak verdesi a 175 centit, ezért sokkal fordulékonyabbak, ráadásul értelemszerűen alacsonyabban van a súlypontjuk a játékosoknak, így mindent meg tudnak oldani “kicsiben”. Nem szeretném, ha a Milan ezt a játékot (130 passz egy “támadás” alatt, és majd talán lesz valami jelszóval) próbálná utánozni, és kicsi is erre az esély szerencsére. Nem tehetek róla, nekem halálosan unalmas ez a szisztéma. De ahogy mondani szokták, ízlések és pofonok.

  • agree.
   Mindig elalszom a Barca meccsein. Egyszerűen hót unalmas…

   A Milan a saját játékával verje meg őket jövőre. Mekkora extázis lesz, mikor a Barcelonát ütjük a döntőben jövőre a Real kiejtése után? Mert hogy a Reallal összetalálkozunk arra mérget vehettek!

   Az igazolások szempontjából: az én álom kezdőm:

   _______________Abbiati______________

   Abate___T.Silva_________Nesta___Taiwo

   _________MvB__________Emanuelson__

   _______Boateng_________Ganso______

   ________Hulk___________Pato________

 18. Ne dobállozunk nagy nevekkel nehogy pfoára essünk a végén…Olyan játékosok kellenek ide mint Kaká fiatal korában!Senkise hallot róla és mégis aranylabdás lett nálunk!Ez a Hulk gyereket elcserélném Ibra helyett..nagy jővő van elötte.Védő posztra évekig D.Luiz-t fogom sajnálni hogy nem mi igazoltuk le..:/
  BL-t ebben az évben sem fogunk nyerni mert 1év kell hogy a játékosok összeszokjanak!De jo lenne minimum elődöntő-t játszani jővőre.Remélem szép igazolásokat fogunk végre hajtani és nem lesz kegyelem az idős játékosok lecserélésében!Forza Milan

  • agree again.

   Ibra nekem derogál, menjen innen…

   D. Luiz nekem is nagyon nagy fájdalmam. Nestát is pótolni kellene…

 19. D.Luiznál vannak olcsóbb megoldások akik nem vagy pedig alig rosszabbak mint ő.. Ilyen például MExés aki ingyen jöhet de ilyen Zapata az Udineseből! De lehetne még sorolni!

 20. Hát én szerintem nincs értelme világrengető igazolásokkal elő állni. Ha azt vesszük példának én például szívesen meg néznék egy Cossut hogy mit tudna csinálni, hiszen akárhogy vesszük az egyik legtöbb gólpasszt ő adja a Serie-A ban. Nos én személy szerint nagyon örülnék ha Taiwo és Ganso érkezne a Milanba majd meglátjuk mi lesz belőle. Mondjuk szívesen eltudnék képzelni egy Sáchezt vagy egy Bastost. Mondjuk ha a költségvetést vesszük akkor nem valószínű hogy egy játékosért kiadna a klub 30 milliót…
  De én azt mondom ha sikerül okos és megfontolt igazolásokat nyélbe ütni akkor nem lesz rossz a következő szezon… 😀
  Forza Milan

 21. Hát én nagyon csalódott leszek, ha nem szerezzük meg Gansot! Főleg ilyen szöveggel, hogy azért mert túl drága… Hagyjuk már ezt… Ez kacsa… Akkor nem tudunk majd jó játékost venni, mert mind túl drága???? Mert ugye a jó játékosnak magas az ára… Na jó, én ezen csak nevetek, tuti jön, ez csak az elterelés 🙂 Legalábbis remélem! Meg egyébként is, eddig csak védőket meg csatárokat hallottunk, irányítóról egy szó sem esett, pedig KELL!! Szóval szerintem jön ez a Ganso gyerek, csak Jani bácsi megint belém teszi a parát 😀
  Hulk? Ő is jöhet! Szimpatikusan játszik a srác.
  De azért rohadt kíváncsi leszek, mi lesz az a nagy meglepetés, mert nem hiszem, hogy Ganso, v Hulk annak számítana, már egy ideje róluk szólnak a pletykák… Itt valaki másról van szó, csak tudnám, hogy kiről…

 22. Én sem hinném hogy a Barca játéka unalmas lenne, vagy kevésbé szemet gyönyörködtető. Most a Real ellen biztos hogy unalmas volt. A két nagy rivális, túl gyakran játszott egymás ellen, az utóbbi pár hétben és már annyira ismerik egymás játékát, hogy valóban unalmas tud lenni, végig nézni egy ilyen meccset. De ez csak rájuk vonatkozik. Az egymás elleni meccseikre… mert más ellenfél ellen a barca is szép játékot mutat. Ráadásul… mellettük szólnak az eredményeik…. barcelona újra a BL-döntőben…
  Remélem jövőre el jutunk odáig, hogy játszhassunk ellenük, és elverhessük őket… 😉

 23. Most Essient hozták hírbe a Milannal.Ha kopasz meszerzi a Taiwo,Mexes,Fernando,Hulk,Ganso,Essien névsort,akkor mi szurkolók az örömtől,az ellenfelek meg a félelemtől vizelnek maguk alá!Abbiati-Abate,Mexes,T.Silva,Taiwo-Fernando,Essien,Boateng-Ganso-Pato,Hulk
  Leírni is brutális.Lehetne rotálni is rendesen,mivel a padon is jó játékosok ülnének.
  Tudom,hogy nem sok Olasz van benne,de sajnos nem is bővelkednek tehetségekben.

 24. Hulk kell nekünk. Megvan benne Messi technikája és labdabiztossága és C. Ronaldo gyorsasága. A nagy különbség, hogy ő nem “színesz” hanem egy igen erőszakos játékos.

 25. A legszebb focit az aranycsapat játszotta. De a második legszebbet a Barca. Én soha nem leszek barca szurkoló. Örökké a milannak fogok szurkolni. Mert nem a játéka hanem a klub az ami miatt mindennél jobban szeretem. Nem tudom mi de vmi megfogott benne, nem tudom miért pont ebben a csapatban nem tudok semmit csak azt, hogy most már soha nem lesz ilyen klub az életemben. A legtöbb ismerősöm jelenlegi csapata sokkal jobb. Ezért (leginkább viccből) az én csapatomon röhögnek. Mindig minden este azon gondolkozok mit mondjak nekik holnap mert kiestünk a bl-ből pl. De mindig ugyanazt mondom:”Semmi nem tart örökké!” Persze az hogy örökre milan szurkoló leszek az más az tényleg örökké tart. Mert mondjuk pl. szüleidet is örökké szeretni fogod.

 26. A fenti videót elnézve elég jó a srác.. bal és jobb lábbal is kiválóan lő, és iszonyat gyors, labdával is.. teknikás, nagyon tehetséges… jól járnánk vele mindenképpen!

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet