2022. október 04., kedd

Milan-Parma: Allegri szavai

-

Massmiliano Allegri szokásos, mérkőzés előtti sajtótájékoztatója Milanellóból.


TAVASZ ELŐTT

A szombati mérkőzéssel vége ér a hetünk, mely során számos dolgot mondtak és írtak a csapatról, de ez is hozzátartozik a  futballhoz. Ez a szezon legkényesebb része. Mostantól minden eredmény erősen befolyásolja a bajnokság végkimenetelét, ráadásul a másik két sorozat is az utolsó fázisába lép. Ha hibázunk, a riválisaink kihasználhatják azt, de erre a lehető legkevesebbet kell gondolnunk. Mindig a következő meccsre kell készülni, szombaton a Parmára, kedden pedig a Tottenhamre. Nyugodtnak kell maradnunk és dolgozunk, hogy kijavítsuk azt a néhány hibát, amit elkövettünk a korábbi találkozókon. Elszántan és erős akarattal kell edzenünk, annak tudatában, hogy a sorsunk a saját kezünkben van.”

GENOA-MILAN

„A meccs után rögtön azt nyilatkoztam, hogy a csapat sajnos úgy játszott a második félidőben, ahogy attól korábban féltem. A szünet előtt kapott gól idegessé tett minket. A fordulás után 10 percig még jól futballoztunk, aztán elkezdtünk kapkodni, mintha minden támadás az utolsó lehetőség lenne a gólszerzésre. Az mindenesetre örömteli, hogy a csapat képes helyzeteket kialakítani, és alig engedi a kapu elé az ellenfelet. Pár napon belül visszatérnek játékosaink a sérülésből, ez olyan, mintha új igazolások lennének.”

HÉTVÉGI BAJNOKI FORDULÓ

„Bizonyára nem lesz könnyű dolgunk, mert a Parma szervezett, technikailag jól képzett csapat és képes a gyors játékra. Sok játékosuk tud gólt szerezni, a támadók és a középpályások is, mint Giovinco, Candreva, Dzemaili vagy Valiani. Figyelnünk kell, koncentrálni és harcos szellemben játszani. Bízom a győzelemben, aztán meglátjuk, mit játszik a többi csapat. A bajnokság még hosszú, meg kell tartani az egyensúlyunkat és visszatérni a győzelmek útjára.”

FELÁLLÁS

„Még mindig mi vezetjük a tabellát, ráadásul néhány játékosunk újra bevethető. Páran kimaradnak, mert kedden is fontos találkozóra kerül sor. Ez a tény természetesen befolyásolja a kezdőcsapat összeállítását. A felépült emberek közül Nesta és Pirlo pályára lép majd. (Azóta tudjuk, hogy Pirlo ismét megsérült, ezért hat hetet kell kihagynia- a szerk.) Van Bommel a védelem előtt kap helyet, mert elég jó fizikai állapotban van. Még gondolkodom a támadók kapcsán.”

TÁMADÓK

„Azt hiszem, hogy támadót játszani a Milanban és a brazil válogatottban, ugyanaz . Lényeges, hogy jól ismerd a csatártársad. Pato gólt szerzett a múlt hétvégén. Ibra rengeteget játszott és mindent beleadott az elmúlt hónapokban, ezért természetes, hogy kicsit elfáradt, de szombatra kipiheni magát és készen áll a játékra. Binho jól teljesített a támadók mögött és ezen a poszton a jövőben is hasznos lesz a csapat számára, de alapesetben neki előrébb kell szerepelnie. Cassano formájában van egy kis hullámvölgy, de ez teljesen normális, tekintve, hogy 2 hónapnyi kihagyás után dobtuk a mélyvízbe. Múlt héten lehetőséget kapott a Lazio ellen és keményen edzett egész héten. A válogatottban remekül játszott egy félidőt. Abból a szempontból jó, hogy nem nevezhető a Bajnokok Ligájára, hogy így több ideje van formába lendülni.”


BAJNOKSÁG

„Nem meglepő, hogy újra nyílt a bajnoki küzdelem, de legyünk őszinték, sosem volt lefutott. Még soha senki nem nyerte meg hónapokkal a szezon vége előtt a scudettót, ezért nem igazán zavar egyesek véleménye, akik bírálnak minket. Néha olyan érzésem van, hogy harmadik vagy negyedik helyen állnánk, pedig elsők vagyunk. Tudtuk, hogy az Inter még visszatér a küzdelembe, a szezon elején pedig mindenki őket tartotta az  abszolút favoritnak.”

BAJNOKOK LIGÁJA

„A Parma elleni meccs másnapján majd beszélhetünk a keddi BL találkozóról. Jelenleg vezetjük a bajnokságot, hosszú évek után először a szezon ezen szakaszában, ezért logikus, hogy a Milan legfőbb célja idén a bajnoki cím. Még mindhárom sorozatban érdekeltek vagyunk, és szeretnénk mindegyik trófeát begyűjteni. Örülök, hogy kedden játszunk, mert így nem esünk ki a háromnapos ritmusból. Ha valaki hozzászokik ehhez, akkor furcsa, ha csak hétvégén vannak meccsek, mert olyan, mintha két találkozó között hónapok telnének el.”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

11 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. sztem meg el kéne dönteni h az egyiket nyerjük meg a többit meg szarjuk le.. a bl-ben nincs semmi esélyünk, főleg ha a barca-t kapjuk később, ha egyáltalán a totthanem ellen továbbmegyünk.. a kupával semmire se megyünk, szal a bajnokságra kéne mindenképp koncentrálni, hogy legalább az legyen meg… mert ha háromfelé koncentrálunk akk az egyiket se fogjuk megnyerni

  • Szerintem meg pont, hogy mind a 3 sorozatra maximálisan oda kell figyelnünk és mindent bele kell adni mert, ha kiesünk valahonnan az megfoghatja a csapatot! Azt sem értem mért kellene félni egy Barcelonatól, vagy akárkitől is, minden csapatot meg lehet verni! Az a lényeg hogy minél tovább jussunk a BL-ben és a Kupában is, ez anyagilag is kifizetődő lenne!

 2. acm35! és ha az M0-son 9.50-től útlezárás lesz? Te is azon a Milanon “nőttél” fel, mint én, azaz az 1988-as csapaton. Én is várom azt a játékot, amit akkor s talán 1995-ig mutatott a Milan (elbukott BL az Ajax-szal), de hiába, az már a múlt, én is sokat fanyalogtam az elmúlt 15 éven. DE mégis a rajongásom azt mondja, bízzunk!!! az Inter tavaly elkapta őket, Milánóban nagyon lefocizták a Barcát, nekünk is összejöhet még minden. 2007-ben is tavasszal kezdett el focizni a csapat! Hajrá!

 3. Na, de fiúk!

  Legyünk már Optimistábbak! Azt ne gondoljátok, hogy a BARCA-REAL-Manchester Unt. – stb. nagy csapatokat nem lehet megfogni!

  Kevés esélyt látok rá, de minden lehet ha a szerencse mellénk áll akár úgy is eljuthatunk LONDONBA – Wembly-be hogy egyetlen nagyobb Ásszal sem találkozunk 🙂

  DE az is lehet hogy kikapjuk pl. Barcát és kiütjük vagy a Real-t 🙂

  Nézzük pozitív oldalról a dolgokat 🙂

 4. Nem kell félnünk senkitől! Nem mi vagyunk a BL favoritja, de ez nem biztos, hogy negatívum. Néha jobb, ha lenéznek minket. Volt már ilyen, lett is belőle sírás-rívás és meglepődés (94 BL döntő Barca ellen, 2007 BL elődöntő MU ellen)! Persze lehet, hogy kiesünk a BL-ből, de bízni kell magunkban. Az meg, hogy a Barca más dimenzióban focizik, legyen a spanyol csapatok problémája, az olasz csapatok jól védekeznek, a Milan is. Az Inter a védekezésével verte ki tavaly a Barcát (na mondjuk volt egy nagy adag mákjuk is, de akkor is).

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS