2022. december 03., szombat

Leo a Milan után az Internél keres vigaszt

-

Olasz lapértesülések szerint Leonardo lesz az Internazionale labdarúgócsapatának vezetőedzője.

A tavaly Bajnokok Ligáját, olasz bajnokságot és kupát nyert csapattól – a klubvilágbajnoki cím ellenére – távozhat Rafael Benítez, miután állítólag megromlott a viszonya Massimo Moratti elnökkel, aki máris keresi a spanyol szakember utódát.

A Tuttosport szerint meg is találta Leonardo személyében, az olasz lap úgy tudja, hogy a tavaly még a városi rivális Milant irányító brazil edző kedden Moratti irodájában járt, és mindenben meg is egyezett az elnökkel.

Az újság szerint Leonardo még az idén átveheti a csapatot, és januárban már az ő irányítása alatt készülhet a tavaszi szezonra az ősszel gyengélkedő Inter.

Az egyik internetes portálon már elindult egy bejegyzés, ami így szól: Leo Nagy ember és Nagy edző. De Nagy áruló is. Fél óra alatt több, mint 350-en lájkolták.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

27 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Én nem beszélnék így Leonardoról a Milan egyik leginteligensebb edzőéről és játékosáról. Arró, hogy jelenleg nem tagja az egyesületnek nem Ő tehet. Sok sikert kívánnék neki, bár nem tudom, hogy készítené fel az Intert a Milan ellen hiszen biztos vagyok benne, hogy még mindig piros-fekete vér folyik az ereiben.

 2. Én sem értem miért lenne áruló. Ez az edzői és egyáltalán a labdarúgás mint szakma velejárója. Más exedzőinkre miért nem tekintetek így?
  Leonardo maximális tiszteletet érdemel az itt eltöltött évei miatt, és biztos vagyok abban is, hogy sem a Klub vezetősége, sem a játékosok nem tekintenének rá negatívan, ha esetleg ő lesz a városi rivális edzője.

  • Ott a pont Andrew!
   Ha bekövetkezik ez, akkor sem szabad leárulózni. Sokat tett a Milanért, és ezt nem felejthetjük el Neki.
   Mellesleg nem hiszem, hogy egy ilyen kevés edzői tapasztalattal rendelkező edző, aki inkább a brazilos foci híve, sok sikert érne el a “szétfutlakésmegeszlek” játékra alkalmas Internél. Nem való Ő oda!
   Szóval maradjon inkább Benitez az edző! 🙂

 3. Nem azért, de mi küldtük el, pedig újonc edző létére szerintem igenis jól összerakta a csapatot és szép játékot produkáltunk neki köszönhetően. Megnéztem volna, hogy mit alkot itt a második évében, lehet, hogy még jobbak lennénk, lehet, hogy nem, ki tudja. Én nem szólom le még akkor se, ha sok szál köti a Milanhoz, mert minden jót elmondott róla a vezetőség a végén meg mégis ő volt a hibás, hogy nem nyertünk semmit… Ezt a hibát nem lehet mindig az edzőre kenni és Berluék mégis belerugtak egyet. Ilyen szempontból a vezetőség hibája, szóval inkább őket szidni, mint Leo-t.. Mégis hova menjen? 😀

  • Hát nem szeretnélek megbántani, de Leonardo nagyon gyenge edző. Aki látta az előző évad meccseit, az tisztában van az edzői képességeivel. Egyébként rendkívül szimpatikus ember (és persze kiváló focista is volt). Kiváncsi vagyok mit alkot(na) az Internél (és meg is nyugodnék, mert egy ellenféllel kevesebb lenne).

 4. Leonardo -t nagyon kedveltem a tavaly,szimpatikus ember,de nem nagyon tudott jó eredményeket mutatni,de tavaly például nem gyengélkedett az inter,és nem volt nekünk Ibránk,meg Robinho-k,ha ugyanez a felállás akkor lehet jobban teljesit.
  Viszont azonkivűl,hiányosságai is voltak,nem tudott taktikát váltani,amit gyakran ki is használtak ellenfeleink.
  Ha megy az interhez,szive joga,csak akkor abban bizom,hogy a taktikája gyenge lesz és vele se fog muzsikálni az inter,nem szeretném őket a bajnoki cimért folytatott versenyben látni,maradjanak ott ahol vannak a 6-7 helyen.

  • Mi az hogy nem tudott taktikát váltani?:) Pont ez volt a legnagyobb erőssége, hogy bele tudott nyúlni a meccsbe. Ancelotti és Allegri jó (jobb) taktikusok, jól felkészülnek, jól kidolgozzák, de a kezdő sípszó után meg vannak halva ha nem jön be az előzetes elképzelés vagy történik egy nem várt esemény pl sérülés. Leo ennek pont az ellentéte. Mintha a meccsekre úgy mentünk volna ki, hogy na nézzük meg mit játszik az ellenfél, aztán majd a szünetben kitalálunk valamit ha a szabad foci nem jönne be, és tényleg. Ő volt eddig az egyetlen edzőnk, akinél nem aggódtam, ha vezet az ellenfél, mert bátor volt, mert kockáztatni és változtatni.

   • Üdv nem kötekedni akarok,de nem értek 1et veled,mert amikor cserélni kellett volna nem tudott mit csinálni,el ment a rutintalansága miatt pár meccs.végig néztem a tavalyi szezont és láttam.Mentségére szolgál,hogy nem volt ilyen keret mint idén,de szerintem alegri 100 szor jobb.Mégegyszer mondom nem kötekedni akarok és megbántani senkit.

 5. Nem túl sportszerű dolog, amit Leo lépni akar… A helyében én “konkurens céghez” semmilyen körülmény közt nem szerződnék. Ez van, sajnos a mai világban a pénz beszél.
  Elég jó edzőnek tartom, hogy ne valljon szégyent egy interes kerettel, és nem túl sok a matematikai hátrányuk sem.(7 pont, ha hozzák a két elmaradt meccset.)
  Játékosként elismerés illeti, edzőként még van mit tanulnia – bár cserélni azt nagyon jól tud! Majd elválik, hogy haragudni tudiok-e rá. Még nem, függetlenül ettől a hírtől.
  Voltak tömkelegével exek a két csapat történetében, úgy érzem nem Leo köztük a legnagyobb “áruló”(??) ezzel a lépéssel.

 6. Andrew:Lehet h én érzem rosszul de egy Milannak sosem, sehol nem lehet ad hoc játékkal előállnia: megnézzük mit játszik az ellenfél és annak fényében játszunk…Ilyen nincs szvsz!Az h vki bátor és mer kockáztatni az szvsz nem összetévesztendő azzal h öngyilkos taktikával áll ki és az egész csapat játékát 1 olyan pali köré építi, aki cirka 3 éve 20%-on pörög…Szégyelltem magam, amit a MU művelt velünk: öngyilkos felállás, átjáróház védelem….Akármilyen gyenge 1 Milan kerete, soha, sehol nem kaphat 4-5 gólt:olyan taktikát kell alkalmazni, ha más nem megy levédekezni ahogy Allegri Milanja tette ezt 10 emberrel a derbin….Szvsz a kezdő sipszó után megvan halva Allegri nagyon nem igaz:lásd derbi vagy a Real elleni hazai meccs, ahol nyomoztuk a labdát és az ellenfelet, majd bejött Pippo és varázsütésre volt letámadás, a sok keresztmozgással megmozgattuk a 2 struccot hátul…Allegri klasszisokkal többet tud abból a szakmából, amit taktikus focinak hívnak és amivel eredményeket lehet elérni Európában, én így gondolom!Leo focija túl naív, túl totális, más idők járnak már

  • Persze, hogy nem lehet olyan játékkal előállnia, ez nem is kérdés. Pont ezért az ideális edző számomra egy Allegri-Leo, vagy Ancelotti-Leo keverék.:) Mindegyikőjüknek vannak olyan tulajdonságaik, amik nagyon is jók, de meg is vannak a maguk hiányosságai. Reméltem, hogy idővel, tapasztalattal Leo majd felnő ebben is az olaszokhoz, azonban erre lehetőséget már nem kapott.

   Azért a MU ellen otthon az angolok egy szót nem szólhattak volna, ha 5-1-et mutat félidőben az eredményjelző. Nem Leo hagyta ki helyzetek tucatját. Ráadásul az évtized legszerencsésebb gólját lőtték a vendégek. A visszavágóról kár beszélni, de hozzá kell tenni, hogy Pato és Nesta sérülésével gyakorlatilag ott ment el a szezonunk. A keret óriási hiányosságai és két kulcsjátékos kiesése pedig megint nem feltétlenül Leo hibája.

   Az Inter ellen idén egy árva tizenegyesgóllal nyertünk, a Real ellen egy megnyert meccset buktunk el a végén. Lehet ezt jobban is.:) És ha már Real elleni meccsek, én még mindig szívesebben emlékszem a tavaly őszi Spanyolországban aratott győzelemre, és nem csak az eredmény miatt.

   Jó edző Allegri, örülök hogy itt van, de jobb helyzetben van mint tavaly Leo, és utóbbi is maximálisan megérdemli a tiszteletet. Tapasztalatlan volt, nem is biztos hogy ő kellett volna a csapatnak, de szerintem összességében nem vallott szégyent a Milan kispadján.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS