Milan-Palermo: Mérkőzés utáni nyilatkozatok

0

ALLEGRI:

“A csapatom ma este nyugodtan játszott. A mérkőzések általában 95 percig tartanak és előfordul, hogy gólt kapsz, elveszíted az előnyöd, de ma este úgy éreztem, hogy a csapat elég erős és szervezett és képes váltani az egyenlítő gól után. Mostanában rendre késői gólokat kapunk, remélem ez nem fordul elő vasárnap.

A sérülések? Pato és Inzaghi kaliberű játékosok nélkül nyilvánvalóan kevesebbek vagyunk minőségben, de a keret már megmutatta, hogy rendelkezik a szükséges képességekkel és a hiányzók ellenére is sikeres lehet. Vannak páran, akik kevesebb lehetőséghez jutnak, mint például Yepes, de amint bekerülnek a csapatba, a legjobb formájukat hozzák.

Ronaldinho? Technikai döntést hoztam azzal, hogy nem cseréltem be. Biztos vagyok benne, hogy amikor lehetőséget kap, élni fog vele.Ambrosini?Jó meccsen van túl. Ez a poszt nagyon fekszik neki.  Massimo és Pirlo más tulajdonságokkal rendelkeznek, de Ambro mégis tud segíteni a védelemnek.

Vasárnap jön a Derbi. A következő három napban erre a találkozóra koncentrálunk és igyekszünk a legjobban felkészülni rá.”

MARIO YEPES:

“Tudtuk, hogy egy olyan jó csapat ellen játszani, mint a Palermo, nem lesz egyszerű. Delio Rossi játékosai már megnyertek két fontos idegenbeli mérkőzést korábban. Nehéz találkozó volt, de jól álltunk hozzá és megérdemeltük a győzelmet.

Ami engem illet, boldog vagyok, hogy lejátszhattam első meccsemet a San Siróban a Milan mezében. Mostantól csak az Inter elleni derbire gondolunk. Az elmúlt két mérkőzés segít majd nekem, hogy fizikailag is a legjobb formámba kerüljek, de a legfontosabb, hogy készen álljak, ha szükség lesz rám.
A találkozó előtt mindannyian a győzelmet akartuk. Nagyon boldogok vagyunk, hogy vezetjük a tabellát, de nem szabad elfelejtenünk, a bajnokság még nagyon hosszú és sok mérkőzést kell még lejátszani.”

LUCA ANTONINI:

“Nagyon boldog vagyok, hiszen vezetjük a bajnokságot. A csapat jó meccset játszott egy nagyszerű klub ellen. A múltban mindig gondjaink voltak, amikor a Palermóval játszottunk. Ma tényleg úgy játszottunk, mint egy igazi csapat, végig koncentráltunk és megérdemelten gyűjtöttük be a három pontot. Ráadásul ezzel a teljesítménnyel növeltük az önbizalmunkat is, ami jól jön a Derbi előtt. A Palermo jó csapat. Az egyenlítő találatuk után azonnal próbáltuk nyomás alá helyezni őket és végül sikerrel is jártunk.

Örülök Abate és a saját teljesítmény miatt is. Az előző szezon óta sokat dolgoztunk, hogy bekerüljünk a kezdőcsapatba és most meccsről-meccsre bizonyítjuk, hogy megálljuk a helyünket.

Vezetjük a bajnokságot, 2008 novembere óta először. Nem lesz könnyű megtartani a helyünket. Elégedettek vagyunk. A találkozó után pihenünk egyet és holnaptól csak a vasárnapi meccsre koncentrálunk. Ez a szerda este nagyon pozitívra sikerült, leszámítva Inzaghi sérülését. Sírni látni őt, borzasztó érzés. Ő mindig mindenét feláldozza a Milanért. Meghatározó játékosunk és a Real ellen is bizonyította, hogy még nem szabad leírni. Patót is sajnálom, meglátjuk mit mondanak az orvosok.

Mindig elszántan futok ki a gyepre. Látva, hogy milyen kiegyenlített a mezőny idén, még a legkisebb klubokat is tisztelned kell. Amit a legjobban szeretek ebben a keretben az, hogy egységes közösség vagyunk. Akik csereként állnak be, azok is a legjobbjukat nyújtják és mindig lendítenek a csapaton.  Az egyetlen negatívum , a mérkőzések végén kapott gólok. Ma szerencsére ezt elkerültük, ami jó jel.”

CLARENCE SEEDORF:

“Elégedett vagyok, mert a Milan jól játszott egy erős csapat ellen. Végig jó teljesítményt nyújtottunk Taktikailag mindent megvalósítottunk és megtettünk mindent a győzelemért.

Vasárnap az Inter lesz az ellenfél. Hogy készülünk a Derbire? A győzelmek növelik a csapatmorált, optimistává tesznek mindenkit. Azonban ne feledjük el a tényt, hogy az olasz bajnok és a BL címvédője ellen lépünk pályára. A földön kell maradunk, mert a Derbi egy különleges mérkőzés. Lebecsülni az Intert, mert sok a problémájuk és a sérültjük, óriási hiba lenne. Tele van a keretük klasszis játékosokkal.

A mostani Milant kiváló szellemiség jellemzi. Mi játékosok igyekszünk segíteni egymást, és ez nagyon fontos dolog. Ez az egyik legfőbb oka, hogy jelenleg mi vezetjük a bajnokságot. Kiegyensúlyozottnak kell lenned,hogy megnyerd a Scudettót. Hat csapat is öt ponton belül van. Ez egy nagyszerű szezon lesz. Igyekszünk tartani a helyezésünket egészen a végéig.”

DELIO ROSSI

“Elégedett vagyok a csapatom teljesítményével, de pontosan tudom, hogy pár nap múlva már csak az eredmény érdekel mindenkit. Nehéz megmagyarázni, hogyan veszítettünk 3-1-re, főleg hogy azt láttam, hogy a kétes eseteket másképpen bírálták el nekünk és nekik. Csak nézze meg mindenki felvételről a találkozót és látni fogja, hogy az ítéletek az egyik csapatnak kedveztek. Ambrosini tizenegyese előtt kezezés történt, tehát már akkor miről is beszélünk. Ránk bármi mondható, csak az nem, hogy védekező csapat lennénk, de eddig még nem ítéltek büntetőt a javunkra. Nem tűnik ez furcsának? Nekem egyértelműnek látszik, hogy valami nem stimmel.”