A klub a hivatalos honlapján jelentette be az új csapat indítását.<div class="addthis_toolbox addthis_default_style " addthis:url='http://www.acmilan.hu/2018/06/11/a-milan-csapatot-indit-a-noi-olasz-ligaban-hivatalos/' addthis:title='A Milan csapatot indít a női olasz ligában – hivatalos '  ><a class="addthis_button_facebook_like" fb:like:layout="button_count"></a><a class="addthis_button_tweet"></a><a class="addthis_button_google_plusone" g:plusone:size="medium"></a><a class="addthis_counter addthis_pill_style"></a></div>

A Milan csapatot indít a női olasz ligában – hivatalos

A Milan a hivatalos honlapján jelentette be, hogy a következő szezonban részt vesz az olasz női élvonalbeli bajnokságban (Serie A) a klub történetében először.

A Juventus, a Sassuolo, a Fiorentina, az Empoli, az Atalanta és a Roma után a Milan is csatlakozik a női bajnokság mezőnyéhez.

A Milan a hivatalos honlapján egy közleményben jelentette be, hogy megvásárolta a Brescia együttesét és a következő szezonban AC Milan néven indulnak az olasz élvonalban. A Brescia egyébként a második helyen végzett ebben a szezonban és a rájátszásban csak büntetővel maradtak alul a bajnok Juventusszal szemben.

A Serie A gólkirálya szintén Brescia-játékos lett, nevezetesen Valentina Giacinti 21 találattal.

A szerző: norberto012