A Milan vasárnap a Hellas Verona ellen elszenvedte szezonbeli 7. vereségét az olasz bajnokságban. A...

Több mint három évtizede nem kezdett így a Milan

A Milan vasárnap a Hellas Verona ellen elszenvedte szezonbeli 7. vereségét az olasz bajnokságban.

A piros-feketék eddigi teljesítménye a legpesszimistább szurkolói várakozásokat is alulmúlta. A nyáron alapos változáson ment keresztül a játékoskeret, többek között érkezett Leonardo Bonucci, André Silva, Hakan Calhanoglu, Andrea Conti, Ricardo Rodriguez, Mateo Musacchio, Franck Kessié, Lucas Biglia és Nikola Kalinic is. A vezetőség közel 195 millió eurót fordított igazolásokra, ennek eredménye viszont egyáltalán nem érzékelhető.

A Milan jelen pillanatban 17 fordulót követően a nyolcadik helyen áll a tabellán 24 ponttal, a mérleg 7 győzelem, 3 döntetlen és 7 vereség. A rúgott gólok száma 23, a kapott góloké 24. Az elmúlt 5 bajnoki meccsből csupán 1-et sikerült megnyerni (Milan-Bologna 2-1), emellett 2 döntetlen (Benevento-Milan 2-2, Milan-Torino 0-0) és 2 vereség (Hellas Verona-Milan 3-0, Napoli-Milan 2-1) született.

A La Gazzetta dello Sport több sokatmondó statisztikai adatot közölt a negatív rekordok sorát halmozó Milanról.

- Már kilenc meccsen kaptak legalább két gólt a bajnokságban.

- Utoljára az 1981/1982-es szezonban fordult elő, hogy a csapat 17 forduló után 7 vereséggel álljon a tabellán, akkor kiesés lett a szezon végén.

- Ha a milánóiak hátrányba kerültek ebben a szezonban, egyszer sem sikerült fordítaniuk az aktuális ellenféllel szemben a Serie A-ban. Az Európa Ligában még az Austria Wien ellen tudtak egyszer fordítani.

- Az újonc Benevento ellenük szerzett először két gólt a bajnokságban, a Hellas Verona pedig hármat.

- Luis Alberto (Lazio), Puscas és Brignoli (Benevento), valamint Caracciolo és Bessa (Hellas Verona) is a Milan ellen szerezte élete első gólját az olasz élvonalban.

- Idén 17 meccsen 24 pontot szerzett a csapat. Ilyen rossz kezdésre legutóbb a 2013/2014-es idényben volt példa, akkor Massimiliano Allegri együttese 22 pontot gyűjtött ugyanennyi meccs alatt.

- Aggodalomra adnak okot a védelmi problémák, azaz a 17 meccsen 24 kapott gól, amelyből 9 mérkőzésen legalább 2-szer vették be Gianluigi Donnarumma kapuját. Két együttes, nevezetesen az Inter és a Verona 3-szor, míg a Lazio 4-szer volt eredményes a piros-feketék ellen.

A Milan a következő fordulóban december 23-án az Atalantát fogadja hazai pályán a Serie A-ban.

A szerző: norberto012